Garmin ili Mio

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • LEZA
    CBC Senator
    • 10.08.2007
    • 280
    • Beograd

Garmin ili Mio

Dobio sam neke parice i mislio sam da ih utrosim na GPS, e sad, ne bih voleo bas sve pare da potrosim (u pitanju 400 evrica) kako bih jos nesto ubudzio u kola, ali opet ako vec uzimam hocu da uzmem nesto sto je kvalitetno. Video sam da Garmin ima u ponudi Nuvi 200 za nekih 18800 sto nije mnogo para, ali opet ne znam kakav je, da li i u ovom slucaju vazi izreka koliko para toliko muzike? S druge strane Mio je nekih 30ak somica, da li je stvarno toliko bolji? Cuo sam da je Mio perfektan a i ovde ste ga nahvalili i sad stvarno ne znam, totalno sam u nedoumici ... Da li da utrosim svu kintu na Mio ili da se ipak ustekam i uzmem Garmin Nuvi 200 sta mi vi preporucujete ? Napominjem da nemam neke zahteve preterane samo da imam da me odvede od mesta A do mesta B u Beogradu, posto iako zivim ceo zivot u Bg pojma nemam ulice
    Hvala na savetima
  • Lord_o21
    CBC Senator XXL
    • 29.04.2006
    • 494
    • Novi Sad

Garmin ti je mercesdes medju navigacijama. Nuvi 200 ce ti uraditi posao dovoljno dobro za prosecne potrebe...
    ...technology is the only Replacement for Displacement.

Comment

• little
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 912
      • BGD
      • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Mio c520
      kosta 425 evra, ima TFT ekran 65536 boja,
      480x272 od 4,3", blutut, USB, GPS SiRFstar III
      i detaljne mape Srbije do nivoa brojeva kuca
      Prima SD kartice i ima litijum jonsku bateriju
      Memorija: 1 GB ROM, 64 MB RAM
      Dimenzije: 126 x 81 x 19,9 mm
      Operativni sistem: Microsoft Windows CE v5.0
      Procesor: Samsung 2440 400 MHz
      Težina: 190 g
      Mape: Kompletna Evropa

Garmin

Po ceni ne mogu da se porede, to je sigurno...

Oba uredjaja imaju odlicnu mapu!
      "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• LEZA
        CBC Senator
        • 10.08.2007
        • 280
        • Beograd

Bas zato i pitam Mio je skoro 2 puta skuplji a da li je i 2 puta bolji?

Comment

• Driver_GT
          CBC Senator XXL
          • 04.07.2007
          • 368
          • Beograd

Na telefonu (n95 8gb) mi radi garmin software, jako lepo radi, ima par bagova, ali iz telefona software je odlican. Hardware ne znam kakav je, ali zato znam da je kod Mia fenomenalan, kao i soft, mape, ,ma sve full. Mia sam video par puta u akciji, odlican je, ekran perverzija, prilicno jak zvucnik..full..tako da je mio odlican, ali direktno poredjenje ne mogu da napisem jer nuvi nisam koristio..
          Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• little
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 912
            • BGD
            • Lancia Ypsilon 1.2 8V

postoji i MIO model koji je u klasi sa garminom 200,
            a to je C250
            Procesor: Samsung® 2440 - 400 MHz.
            Memorija: 32 MB RAM, 256 MB / 512 MB ROM.
            Displej: LCD ekran, 320 x 240 (3,5") 65.000 boja
            Slot: SD/MMC kartica.
            GPS prijemnik: (SiRF star III chipset)
            Operacioni sistem: Microsoft Windows CE 5.0
            Navigacioni softver: MioMap v3
            Aplikacije: Mp3 player
            U pakovanju: Mio PDA sa GPS prijemnikom, držač na staklo, adapter, USB kabl, uputstvo sa instalacijom
            Baterija: 1200 mAh Li-Ion
            Težina: 110 g.

Cena je, cini mi se oko 24.500

E, sad, ovi najskromniji kao sto je nuvi 200 i c 250 nemaju skoro nista u sebi..

Ali c520 je ima blutut, hendsfri...

Iskreno, ako ne zahtevas previse od uredjaja onda je nuvi bolji izbor, ali ako zelis da koristis HF i blututh onda treba da razmislis o sklupljem modelu..
            "zensko si brate"

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141
              • Beograd, barajevo-zemun
              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Napominjem da nemam neke zahteve preterane samo da imam da me odvede od mesta A do mesta B u Beogradu
              Galeb je sada oko 14000+ dinara, ima 4.3 inca ekran i koristi iste (isti izvor, poreklo) mape kao i Mio.
              isti je i osnovni hardver (Sirf star III, memorija, ploca sa cipsetom).

verzija mapa je 2007 godina.

izaberi onaj koji te najmanje kosta, posto ionako za 6 meseci to sto kupis ce biti zastarelo...
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• little
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 912
                • BGD
                • Lancia Ypsilon 1.2 8V

siguran si za mape?

Nije uvek dobro resenje ona koja te manje kosta.

Vazno je i vreme "pomeranja mape" jer ako je sporo onda ce ti navigacija govoriti gde si trebao da skrenes, na primer, a ne gde tek treba...
                "zensko si brate"

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141

za mape sam siguran onoliko koliko je za verovati specifikacijama i navodima samih proizvodjaca u deklaraciji o proizvodu.
                  u pravu si, da bi mozda moglo biti razlika u brzini rada animacije mapa mada ne verujem da bi to nastalo posto je kod uredjaja ove osnovne kategorie uglavnom razlika modela kao posledica promene nalepnice ili boje plastike u koji je ugradjena elektronika.

posto je elektronika sa istih proizvodnih traka, isti prijemnik, isti procesor, isti cipset, isto napajanje....razlika je u kolicini memorije a ne bih rekao da to tako bitno utice.

svi uredjaji tog tipa/ osobina ala Galeb & co, se vec prodaju na trzistu SAD po oko 70-75 evra, sto ce reci nekih 2 puta manje nego sto se trazi kod nas.

oko 100 evra bi mogla biti fer cena, i ja ocekujem pad cena u narednim mesecima, sa sadasnjih 160-180 evra zavisno od nalepnice na uredjaju i prodavca.

mape za Srbiju (Contrastove) su prodate kako se moze procitati po ceni od 5 eura po jednoj kopiji, tako da ni taj trosak nije neka stavka.
                  u radnji, mapa Srbije na disku kosta ako se dobro secam nekih 430 dinara, naravno original Contrast (nista lazna kopija, piratska ili slicno nelegalno).

koliko znam poslednja verzija je 2006 sa updateom za 2007 i ta se masovno koristi, a 2008 mape jos nisu izasle.

sledeca generacija mobilnih za masovno trziste Sony Ericsson na platfromi P200 koja treba sada na prolece da bude u trzisnoj ponudi imace isti takav hardver GPS integrisan. ocekivana cena GPSa je oko 20-30 evra doplate u odnosu na postojece cene telefona bez GPSa.

GPS ulazi u mas trziste i cene ce neminovno padati neki naredni period..

vidim iz pretprodajnih reklama da se uskoro kod nas ocekuju ekrani od 8 inca kao osnova, za sada bez definisane cene.

prema mojim saznanjima
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• Eon
                    Moderator
                    • 10.03.2005
                    • 4225
                    • Beograd-NBG-44
                    • Superb 2.0 4x4 DSG

Originally posted by sw.brick

izaberi onaj koji te najmanje kosta, posto ionako za 6 meseci to sto kupis ce biti zastarelo...
                    Mada je i ovo tacno...
                    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Danijel 9k
                      Banovan
                      • 03.06.2005
                      • 132
                      • N_44.84080 E_20.39600

Galeb je sada oko 14000+ dinara, ima 4.3 inca ekran i koristi iste (isti izvor, poreklo) mape kao i Mio.
                      isti je i osnovni hardver (Sirf star III, memorija, ploca sa cipsetom).
                      Nemaju niti isti hardver niti softver - jedino su karte iste.

Novi GND-002 galeb koristi MStar a ne SIRF STAR chipset (Stari galeb je koristio Centrality Atlas II shipset).

Mio korisi Mitac plocu sa samsung procesorom a galeb Hanli plocu sa samsung procesorom.
                      Ekrani su takodje razliciti.

Ovo reci bilo bi kao da ste rekli da su Mercedes i neki kineski automobil isti zato sto koriste isto gorivo i oba vas odvedu od tacke A do tacke B.

Novi Galeb GND-002 nije los uredjaj daleko od toga ali ima decijih bolesti ima poprilicno osetljiv GPS risiver ali i dalje ima ono kasnjenje od 20ak metara poredjeno sa Mio uredjajem, jako los nosac uredjaja. U internu flash memoriju upis ide jako sporo u poredjenju sa miom gde je to 10ak puta brze.

Sa druge strane Glavna prednost Garmina je u razvoju SCG Route karte ciji su update-ovi besplatni i cesti - na oko 2-3 meseca. Takodje kod serije 200W ekrani su stvarno izuzetni.

Takodje nova cena za novi GALEB GND 002 je 16.650 din sto je najeftinije na trzistu za "tanak" 4,3" uredjaj

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141

Novi Galeb GND-002
                        ima novi ?

ja sam pricao o jos postojecem, koji se od jesenas prodaje po radnjama.
                        to je valjda po tome sada "stari" model.

trenutna cena je nekih 12.100 dinara za taj model sa 4,3 inca ekranom, VP cena.
                        taj prema specifikaciji proizvodjaca ima Sirf Star 3.

kako god, za teritoriju Srbije su mape kod svih gotovo iste (neazurne, nedovoljno dobre) , poticu u osnovi od jedne firme i samo je pitanje zastarelosti date verzije pri trenutnoj kupovini.

Garminove mape kao besplatne ne bih pominjao, koliko znam politika lokalnog distributera po pitanju cena mapi je sve drugo samo ne besplatno.

koliko se secam ovako napamet cenovnika, mape su bile neko zesce dranje...tipa 150 ili slicno evra.
                        kompletna mapa Evrope jos ne postoji kod Garmina ukoliko su tacne oglasne reklame (samo zapadna, severna, centralna i juzna, od istocne Evrope/Belorusije, Ukrajine, Rusije puteva ni u tragovima).

ako je Infoteam poceo da mape besplatno distribuira, dobra odluka da se priblizi potencijalnim korisnicima imajuci u vidu da je Garmin nekompatibilan sa ostalima.

sasvim sam uveren da postoje problemi koji su opisani oko sporosti, jos ranije sam izrazio misljenje da GPS uredjaji jos pate od decjih bolesti uz slabu funckionalnost u realnom vremenu.

ja jos ne znam da postoji update mapa na dnevnoj bazi, prema stanju ulica (radova u njima), puteva itd. da bi navigacija u gradovima imala puni smisao- da moze vozac da se pouzda u tacnost navodjenja.
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• Danijel 9k
                          Banovan
                          • 03.06.2005
                          • 132
                          • N_44.84080 E_20.39600

ja sam pricao o jos postojecem, koji se od jesenas prodaje po radnjama.
                          to je valjda po tome sada "stari" model.......taj prema specifikaciji proizvodjaca ima Sirf Star 3.
                          On koristi dual core Centrality Atlas II procesor ciji je jedan deo zaduzen za GPS - specifikacije:
                          http://www.gps.mag-digital.com/Channels ... 2_01_B.asp
                          kako god, za teritoriju Srbije su mape kod svih gotovo iste (neazurne, nedovoljno dobre) , poticu u osnovi od jedne firme i samo je pitanje zastarelosti date verzije pri trenutnoj kupovini.
                          tacno u potpunosti

Garminove mape kao besplatne ne bih pominjao, koliko znam politika lokalnog distributera po pitanju cena mapi je sve drugo samo ne besplatno. ...
                          ....ako je Infoteam poceo da mape besplatno distribuira, dobra odluka da se priblizi potencijalnim korisnicima imajuci u vidu da je Garmin nekompatibilan sa ostalima.
                          Nismo se razumeli - mapa nije besplatna - ona je uracunata u cenu uredjaja a besplatni su update-i

ja jos ne znam da postoji update mapa na dnevnoj bazi, prema stanju ulica (radova u njima), puteva itd. da bi navigacija u gradovima imala puni smisao- da moze vozac da se pouzda u tacnost navodjenja.
                          Tacno, u srbiji nemamo jos ni 50% pokrivenosti kartom a kamoli TMC - koji savrseno radi u zapadnoj Evropi gde niko vise ne kupuje gps bez TMC risivera

odosmo u off

Comment

• LEZA
                            CBC Senator
                            • 10.08.2007
                            • 280
                            • Beograd

Danijele, sta mi ti preporucujes, da li da se stekam ili da kupim ipak Mio, u sustini bih voleo da merim tacnu brzinu i da stignem od mesta A do mesta B, i to je to, sam si rekao da bluetooth i ostale drangulije pretstavljaju luxuz koji dize cenu. . . Pa zato tebe pitam ipak si se ti najvise susretao sa Miom . . . Jel mozes da m inavedes razloga za i protiv Mia i za i protiv Nuvija? Hvala
                            Eeee imam jos jedno pitanjce, jel moze da meri neki od ova dva ubrzanje?

Comment

• Danijel 9k
                              Banovan
                              • 03.06.2005
                              • 132
                              • N_44.84080 E_20.39600

Garmin uredjaji imaju odlicno uradjen trip computer

sa prosecnom, maksimalnom brzinom, vremenima kretanja, stajanja, odometrom itd.

To na zalost nema kod mia.

Ubrzanje ne meri ni jedan ni dugi uredjaj. Za to postoje specificni i daleko precizniji uredjaji

Comment

Working...
                              X