Kolika vam je potrošnja plina

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zloran
    CBC Veteran
    • 11.01.2005
    • 130
    • Beograd

Prvo bih voleo da kazem nesto veznao za izjave tipa "bas me briga koliko mi auto trosi plina, ionako je jeftiniji nego benzin". To moze da stoji kao ispravno razmisljanje, ali meni je jedna druga stvar na pameti, a to je ispravnost sistema koji su vezani za potrosnju. Cini mi se da je Dora rekao, da ne jurim sada post, kako svi pomahnitaju kada im se poveca prosecna potrosnja plina, a kada se to dogodi na benzinu, nema tolike panike. Donekle tacno, ali meni je to prvenstveno znak da nesto nije u redu i da treba proveriti zasto je to tako, naravno posle prihvatljivog uzorka.
    E sad moj Tipo 2.0 IE sa venturi Lovatom je od ugradnje stalno trosio vise nego je "normalno". Najmanja prosecna potrosnja je bila oko 13l/100km. Dogadjale su se tu cudne stvari sa regulatorom pritiska goriva (http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=1001), ali kada je to reseno, prosecna potrosnja plina se nije smanjila. Bio sam na stelovanju i posle razlicitih metoda merenja prosecne potrosnje nikada nije spadala ispod 14l/100km, a ponekad se pela i do skoro 17l/100km.
    U medjuvremenu sam promnio sve 4 gume (ima veze sa potrosnjom ) vozio nekih 500km i nakon toga napumpao azot u gume, na propisani pritisak naravno. Sve ovo vreme od promene guma, skoro vise od godinu dana, prosecna potrosnja varira u tih "vise nego normalno" kako bi neki rekli, za taj auto, retko dostigne 14l/100km, uvek je vise. A da, promenio sam i termo ventil, jer mi je stari rano otvarao, ali ni to nije smanjilo potrosnju.
    Da napomenem da sam plin sipao na razlicitim pumpama.
    E sada nastaje preokret. Resim ja da odem i da proverim pritisak u gumama, jeste proslo vise od godinu dana od kako sam zadnji put proveravao, ali Azot je unutra, a on bi trebalo da daje manje oscilacije u pritisku u zavisnosti od spoljnje temperature, trebalo bi da uopste ne "hlapi" itd. Na moje cudjenje pritisak u sve 4 gume je bio manji za 0,6atm. OK, dopumpam ja azot na propisanih 2,2 napred i 2,0 pozadi, sa novom skolom da i pritisak azota u gumama treba proveravati .

I tu bi "izgleda" zez. Prosecna potrosnja plina, jos u "test fazi" je dosla na nekih 12+l/100km, i to po ovako blagoj zimi koja je bila u zadnjih masec dana, cista gradska voznja, oborena svetla stalno upaljena.
    Znam ja da prosecna potrosnja zavisi od pritiska u gumama, ali me je zavarao Azot .

Test u toku.
    Pozdrav / Zloran

Comment

• coco
      CBC Senator XXL
      • 24.10.2004
      • 476
      • i`am from the land that is placed nowhere

ladimir
      - pri 80 km/h 12 l
      - pri 100 km/h do 14l
      - gradska voznja - vidi pri 100 km/h
      - pri 140 km/h - nemoguce zbog skripe plastike, treskanja volana (zimske gume high grip m&s)
      "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

Evo racunice:

Renault Laguna 1.8 RT karavan
        Lovato LovEco pro
        Auto centar Rasic IvanT
        Potrosnja 12-14l Beogradske gradske voznje (zima-guzva)
        Predjem oko 30.000km sa lagunom godisnje

Matematika je sledeca:

1. 30.000km/100=300

Kao sto citam vidim da bi Laguna trebala da trosi oko 6l manje znaci:

2. 300x6=1800l plina godisnje

Po ceni od 40tak dinara dobijemo

3. 1800lx40din=72000din. godisnje ja bacim.

PONUDA:
        Onaj ko mi smanji potrosnju za tih sest litara dobija od mene momentalno 50.000din.
        Onih 20.000 din dajem da eventulano nesto promeni u mom sistemu (ako je neispravno).

** Ponuda nevazi za IvanaT jerbo je on pokusao a nije uspeo
        https://t.me/pump_upp

Comment

• ada
          CBC Senator XXL
          • 04.06.2005
          • 2375
          • Novi Sad
          • Svasta nesto

isto tko i meni!!!!
          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
          Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
          Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
          Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Originally posted by Zloran
            To moze da stoji kao ispravno razmisljanje, ali meni je jedna druga stvar na pameti, a to je ispravnost sistema koji su vezani za potrosnju. Cini mi se da je Dora rekao, da ne jurim sada post, kako svi pomahnitaju kada im se poveca prosecna potrosnja plina, a kada se to dogodi na benzinu, nema tolike panike. Donekle tacno, ali meni je to prvenstveno znak da nesto nije u redu i da treba proveriti zasto je to tako, naravno posle prihvatljivog uzorka.
            Samo radi tačne interpretacije, ja tvrdim da svi prihvataju kao nešto normalno da se neki deo zameni ili nešto popravi na motoru kad je povečana potrošnja benzina. Ako je to sa gasom slučaj onda se zahteva čarobno štelbanje.

Pri tome su bitne neke stvari koje ću navesti samo sada pa pažljivo čitajte
            Konverzija na gas znači podmetanje drugog goriva i pokušavanje prevare motora da on radi i dalje na benzin, manje više, zavisi jel karburator ili drugo...

Može da bude auto loše naštelovan i da troši zbog toga više ali ne može auto da zbog šteloanja troši više ako ej pre toga trošio normalno više meseci. Nešto se slejbalo u medjuvremenu. E sad to što se slejbalo u većini nije do gasa jer je gas prost ko pasulj i to beli. Onaj ostatak motora koji i dalje radi svoj posao nešto da ne kažem šta.

Svi koji imaju Lov Eco (ili sl.) imaju analizator gasova u auspuhu koji radi svoj posao za gas i stara se da je potrošnja onolika kolika treba. Ako diode mrdaju od zelene do crvene nema šta više da se šteluje. Ne znam kako ovo većini nije jasno.
            Postoji mogućnost da je očajno ili nikako naštelovano ali tada i auto teško radi.
            Svi koji nemaju Lov Eco a očekuju minimalnu potrošnju su u zabludi.

Što se karburatora tiče tu nema lov eca ili je redak pa se štelba na sluh ili na aparat. Opet bez aparata morase baš promašiti a i sa aparatom nije isto kak otreba jer nisu isti uslovi u vožnji pod opterećenjem i na leru bez opterećenja.

I sad na kraju, ovih dan je zima a većina odmah prebaci na gas ili pali na gas. Isparivač isporučuje znatno veću količini nego što treba ako je hladan. Ako se pali više puta u kratkom periodu a niej zagrejan, eto...
            Prva troši 27 L, druga 19, treća 12, četvrta 6 a peta 2. Prosek je ono što dobijete. Cifre su karikirane ali tu su negde.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Davor
              CBC Senator XXL
              • 02.03.2005
              • 498
              • Novi Sad

Originally posted by GM
              Originally posted by Davor
              To je bas previse,ja sa astrom f 1.6 8V predjem samo gradskom voznjom uvek oko 350km a boca mi je 33l a puni se do 27l.Ili treba da ju odneses u servis da se pogleda ili da promenis cipele
              Davore, molim te odaj mi tajnu. Ko ti je nastelovao plin da ti auto trosi 7.7 l/100km u gradu? Koliko sutra bi isao kod tog majstora na stelovanje. Moj auto sa istim tim motorom trosi od 11-14 u gradu.

Pozdrav!
              Ceo sistem mi je letos ugradio IvanT,a sigurno nemam nista od toga da te lazem.Moras uzeti u obzir ipak je Beograd mnogo veci od Novog Sada pa je logicno da ce vise i da trosi ali nikako toliko kao tvoj,suvise je slab to motor da toliko trosi.

Comment

• vlada
                CBC Član
                • 07.05.2005
                • 96
                • Beograd, Banovo Brdo

Evo i ja sam merio potrošnju pa da prenesem iskustva.
                U pitanju je Alfa 155 1.8 ts 127KS sa Bedini uredjajem.
                Dakle po Beogradu kada sipam plin na OMV trosi 12,5l
                a kada sipam u Luci Beograd ili kod Secerane onda je oko 14.
                Merio sam pre neki dan i na otvorenom na 400 km potrosila je 34 litra ili
                ti 8,5 na 100 km, uz napomenu da je bila klasicna penzionerska voznja posto su mi prazni amortizeri pa ne smem brzo.
                BMW E46 320D

Comment

• kiki2005
                  CBC Početnik
                  • 04.01.2006
                  • 8
                  • Zagreb

Potrošnja Plina

Imam Opel Vectru 2.0i C20NE 91g. sa ugradjenim Lovato sistemom. Auto mi troši 10,5 litara plina u gradu.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Jedino tačno je što ne preporučujem je sipanjena prazno N litara i trošenje do praznog.
                    Na tvom auti (audi) pogotovo ne preporučujem.
                    MV ima zadatak da spreči punjenje boce do kraja. On to ne uradi uvek da ne ulazim u razloge.
                    Prazna boca od 100 litara treba da se napuni 80 ali na nekoj pumpi će se napuniti 90 ili 99 litara.

Ako se napuni prvi put više (preko mere) a prilikom drugog puta stane kako treba ispašće potrošnja manja nego što jeste. Isto tako važi i obrnuto.

Išao sam u BG i sipao na polasku pun rezervoar, posle vožnje po BG u povratku sam stao kod Zmaja i rekao pun. Pištolj je stao posle 3.7 litara. Rekord 2000 sigurno ne troši 3.7 l na 120 km....

Da je bila obrnuta situacija i da je u NS stao ventil kako treba a u BG probio ja bih imao potrošnju od oko 24 litre na 120 km što opet nije realno.
                    Realno je kad ja vozim 11-12 a kad sin vozi 13-14 litara.
                    Ne stajem ni na jednu stranu samo objašnjavam princip.

Kad ventil počne da štekće ili da staje to je relativno tačno, greši u pola litre, tako da na to treba obratiti pažnju.

Koliki ti je rezervoar?

https.autogas.rs

Comment

• citroen xm
                      CBC Član
                      • 25.10.2005
                      • 50

Potrosnja xm-a 2.0 oko 17litara.Kako da je smanjim?
                      XM

Comment

• djukic
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2005
                        • 2526
                        • Beograd

Originally posted by citroen xm
                        Potrosnja xm-a 2.0 oko 17litara.Kako da je smanjim?
                        Potpuno normalna potrosnja citroena pod uslovom da si vozio u gradu. Odlazak kod majstora nece nista uciniti jer jednostavno taj auto trosi od 12 do 14l benzina u gradskoj voznji. Na otvorenom ti trosi od 10 do 12l plina.

Mnogo dugo sam ga vozio na plin (bas taj model).

P.S. kod tebe je venturi i to klasican kao i kod mene na XM-u. Mozda bi bilo bolje za lambda kontrolom a sigurno bi bilo bolje sa direktnim ubrizgavanjem.
                        https://t.me/pump_upp

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Jednu temu sam već zaključao zbog ovoga pa da ne bude i druga
                          Svako ima pravo na svoje mišljenje.
                          Svako ima pravo na svoje mišljnje da tudje mišljenje nije dobro mišljenje.
                          Svako ima pravo da iznese svoje mišlejnje da njegovo mišljenje nije pogrešno.
                          Tu prestaju sva vaša prava i nastupa pravo jačeg a to sam ja.

Da ne bi pisali onaj dnevnik ko je koga isterao iz šume i...

https.autogas.rs

Comment

• *IvanT*
                            CBC Senator XXL
                            • 30.01.2005
                            • 3234
                            • Srbija, Beograd, Kara

Ovako!

Prvih 1-2 sata po povratku sa odmora sam na forumu proveo brisuci off iz ove teme. Ponasamo se kao da smo mala deca. Niko, nikom ne veruje i svako, svakoga laze.

Zamolio bih vas da nadalje budemo vezani za temu potrosnje i da puno ne komentarisemo izjave o potrosnji, ma kakve da su.

Pozdrav!
                            http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• ada
                              CBC Senator XXL
                              • 04.06.2005
                              • 2375
                              • Novi Sad
                              • Svasta nesto

najnovija zadnja 5 merenja!

sa 41 litara gasa 250 km! a zasto nemam pojma!!!!
                              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                              Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                              Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                              Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• nikolapanic
                                CBC Senator XXL
                                • 16.10.2005
                                • 657
                                • Petrovac

Zima je pa zbog toga,a mozda ti se rastelovao auto.
                                Meni je sad nestao gas kada sam se vracao kuci.Sa 54 litara presao 450km.Dodje mu negde oko 12l ali je skoro sve bilo po gradu.
                                Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

Working...
                                X