Bio za vikend za CG. Na 1230 km, potrosio 143 litra, sa sve Budvom, Cetinjem, Podgoricom, Ostrogom i Novim Pazarom. to mu izadje 11,6 gasa na sto. Das Fantastisch
Ala si ga nastelovao!!!Sta si mu bajao?!
Zadnje merenje kod mene je 460km sa 54L gasa,mesovita voznja.(R25 2,2i-79KW)
'Bem li ga... Valjda mu prijala ona voznja izmedju 60 i 90 na najvecem delu puta... (cetvrta brzina na 80% kilometraze...)
U gradu je - kata-strofa. 25 litara mu je donja granica...
@Duka ... da ti pomognem na daljinu nemogu a i na blizinu verovatno...pa da nebude da se pravim pametan...
ali tebi tu nesto
NEVALJA... jer auto od 100ks da trosi 25 litara gasa...! ocigledno nesto nije uredu... . ..znaci prijatelj sa ford scorpiom 2000ccm 115ks(valjda) vozi bas kratke relacije na hladan motor..potrosnja u gradu oko 14 litara..ti ga brate pretera...25 litara..
ima ugradjen LOVATO obican sistem bez lambda kontrole... ugradio mu IvanT(na moj savet-predlog...nije preporuka jer ja nisam nikad bio u Ivanovom servisu )ugradjen pre godinu dana..
taj motor je injection na Fordu..znaci nije karburator...
pa sad ako njemu toliko trosi i ti bi tu trebao da budes negde...do 18 maxsimalno...valjda..
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Zorane mala ispravka Duke vozi V6 sa 110kw tako da potrosnja od 25 i nije mnogo preko normale,ipak vozi mnogo nezgodnu relaciju,stalno kreni stani sa ne zagrejanim motorom.
felicia 1.3mpi, '99
..........
a benzina trosi 7l, na 5200km prosek (2/3 otvoreno 1/3 grad, retko stani-kreni relacije)
To mu dodje 0,134 litra benzina na 100 km. Mislim da bi malo vise trebao da vozis na benzinu, ovo mi se cini da je bas jako malo.
valjda 0.135 nisi dobro zaokruzio.
ali ne, to je (valjda jasno pise) prosek, na 5200km tj. koliko sipano i koliko je predjeno, cist prosek.
Na benzinu ga vozim svakih 1k km jedno 50-70km, tako kazu da je dovoljno
Citroen BX 1.6 '87. 94KS
Prelazim mesecno oko 2500 km uglavnom gradske voznje. Poslednjih par meseci potrosnja se ustalila na 11.5 - 12l na 100km.
Idem za vikend na duzi otvoreni put pa cu videti kako tada trosi. Iz ranijih iskustava nema neke drasticne razlike, na otvorenom je oko 10l
Izuzetak je par odlazaka do NS kada sam sracunao oko 8.5l Kako, ne znam. Verovatno se uplasio Dore...
felicia 1.3mpi, '99
landirenzo venturi sa lambda kontrolom ...
ko voli decimale prosek na 3.5k km - 9.27l
a benzina trosi 7l, na 5200km prosek (2/3 otvoreno 1/3 grad, retko stani-kreni relacije)
Kako je navedeno, potrosnja na cistom benzinu je 7l a na plinu 9.27l. Kad se izracuna, povecanje potrosnje plina u odnosu na benzin iznosi nesto preko 32 posto. Predpostavljam da ti je struktura voznje dok si vozio na benzinu i sada na plinu, slicna. Neverovatno, ali i kod mene isti procenat povecanja potrosnje na plinu sa ugradjenom lambda kontrolom. Sa vakuumskim sistemom trosio mi je oko 34 posto vise, kao sto se vidi na mom postu od 25.09.2006. Uh, sad mi je lakse, stalno nesto mislim da mi je razlika prevelika ali izgleda da je to, to.
Zorane mala ispravka Duke vozi V6 sa 110kw tako da potrosnja od 25 i nije mnogo preko normale,ipak vozi mnogo nezgodnu relaciju,stalno kreni stani sa ne zagrejanim motorom.
Ako imamo u vidu da kazu korisnici da je oko 18 litara benzina za grad normalno za ovaj stroj, recimo da bi 20-21 litar gasa bilo normalno... No o tome se svojevremeno nasiroko razglabalo, necemo da gushimo cenjeni auditorij...
Xe,xe, zaboravio si da stavis smajlija na kraju...
U tehnickim specifikacijama za moj auto stoji 16,5 litra benzina /100km u gradu. U praksi, oni koji ga voze su mi rekli da je to blize 18l. Gasa, kao sto vrlo dobro znamo, moze da trosi samo vise...
A cetrnaest trosi sa tri osobe u kolima pri 140 na auto putu...
znaci prijatelj sa ford scorpiom 2000ccm 115ks(valjda) vozi bas kratke relacije na hladan motor..potrosnja u gradu oko 14 litara..ti ga brate pretera...25 litara..
Vozio sam godinama skorpija po Beogradu, taj auto nemoze da trosi 14l gasa jer trosi 14l benzina po gradu i to kad je dobro raspolozen. Pogotovo jer je to stari fordov motor, koji i u laksoj sijeri zna da potrosi 13l benzina....
Mislim da bi Dora ili IvanT trebalo da daju neke realne okvire potrosnje razlicitih automobila, cisto da nebi morao svaki put da se zapitam da li mi je auto uredu ili nije!
@Djukic..
covek mi je kolega na poslu ... nisam ja testirao njegov auto...ajd pitacu ga ponovo da vidim sta ce da kaze. A koje u pravu mogao bih da proverim samo kad bih ga ja vozio bar 1 nedelju pa da ti kazem...
Scorpio mu je 1990 godiste.. ako to nesto znaci..
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
taj auto nemoze da trosi 14l gasa jer trosi 14l benzina po gradu i to kad je dobro raspolozen. Pogotovo jer je to stari fordov motor, koji i u laksoj sijeri zna da potrosi 13l benzina....
Mislim da bi Dora ili IvanT trebalo da daju neke realne okvire potrosnje razlicitih automobila, cisto da nebi morao svaki put da se zapitam da li mi je auto uredu ili nije!
Ja vozim trenutno Sieru, i ko kaže da troši 12 litara plinja laže i zbunjuje ostale Doduše Siera ide ko djavoa tako se i vozi, možda neki penzioner koji stigne za tri dana od NS do BG troši manje.
Uglavnom.... Prvo treba svako da zna koliko mu auto fabrički troši benzina. Na to doda jedno 10 do 30 posto zavisi od godišta auta, što stariji bliže većem procentu jer proizvodjači lažu ko podmazani.
Zatim dodati na starost vozila, koliko je dobar motor i onda se dobija prava potrošnja benzina a ne želja slušalaca.
Sad plin... kad u ovoj državi bude neko ojadio neku pumpu zatvaranjem i plaćanjem kazne od par destina hiljada evrića jer prodaje djubre ili lažira sa točenjem, moći će da se kaže kako vozilo na plin troši recimo 10 posto više nego na benzin. Dotle i tu ide od 10 do 30 posto.
I tako mic po mic i eto Siere na 16 litara ali leti ko djavo
Na kraju, ne postoji generalno pravilo koliko auto troši jer to nije isto. Ni benzina isti auto istog godišta ne troši isto. Takodje ne postoji pravilo da se kaže motor od 1.4 troši toliko ili je to puno za njega. Nema veze kubikaža, zavisi od konstrukcije moora a najviše od stila vožnje.
Svaki auto koji troši malo ja znam da upropastim ali i obrnuto.
Najvažnije pravilo oko potrošnje....
Lovačke i seksualne priče su ništa prema potrošnji auta. Iz moje prakse mislim da će ljudi lakše priznati da imaju onu stvar 9 cm nego da kažu jeste troši 10 litara. Zato kad vam kolega, prijatelj, brat, Djole ili bilo ko kaže da mu Siera troši 10.48 po gradu a na otvorenom 6.539 znajte da laže ko pas i ne tražite čarobno štelbanje jer ga nema.
Auto ne ide na ništa.
E zadnje merenje 180km sa 24 litara gasa.Toliko o kvalitetu-u prethodnom postu je prosek bio oko 11 ali je gas sipan na ELP-u a sada oko 13,3 ali sipan na jednoj manjoj pumpi gde uglavnom u poslednje vreme nije kvalitetan.Hebi ga,cuti i vozi.
Comment