Iskustvo sa servisima za autogas, dobro ili loše....

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nicolas
    CBC Veteran
    • 17.11.2007
    • 175
    • Beograd

A da... sorry, to sam propustio. Cena ugradnje je 380 evra (u Rasicu su mi rekli da je 330), ali s obzirom da oni nisu zeleli da mi ugrade venturi (iz vec objasnjenih razloga), ostalo je samo da izaberem ovu drugu varijantu, ipak malo skuplju, ali se isplati kada je gas u pitanju.
    Videcu ovih dana da napravim neku fotkicu, pa cu da okacim.
    Komponente, bar ono u sta se ja razumem, a za sta sam dobio papire (naravno i video nazive na samim uredjajima):
    - toroidna boca Atiker (sa atestom)
    - isparivac Lovato (sa atestom)
    - multiventil Lovato Zavoli

Za ostale komponente se bas ne razumem, ali mogu da vidim

Dobro, to sto se tice atesta od Masinca, stoji sto si rekao... ali sa druge strane nisam cuo da je Masinac u Beogradu nekoga preterano zafrkavao ili jos gore da je izdao atest za neki uredjaj koji nije zadovoljio tehnicke uslove.

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

Pa dobro. Solidna oprema.
      Sto se tice atesta bas te briga ko ga je radio vazan je samo papir i da su oni uzeli pare ni za sta.

Comment

• Freedom
        CBC Član
        • 12.06.2008
        • 45
        • Beograd

Vidim da je Auto gas Centar iz Mirijeva u Jovanke Radaković pomenut samo jednom i to oko štelovanja...
        Ima li neko da je ugrađivao tamo gas i kakvi su utisci?

Comment

• Jing_Ko
          CBC Član
          • 27.01.2007
          • 56
          • Novi Beograd Automobil: Alfa Romeo 75 u pokusaju

Procitao sam 1 pohvalu za servis kolew (moguce i da se zove euro gas ili tako nesto blizu je studenjaka na novom beogradu), posto mi je on bukvalno na 300 m od stana zeleo bih da ugradim tamo autogas (u pitanju je lada samara 1500, '99, ima karburator koliko sam video), pa me zanima da li jos neko nesto ima da kaze o doticnom servisu? Cale je pre nekih godinu dana (plus-minus mesec, dva) otprilike ugradio tng u tom servisu i do sada nije imao nikakvih problema, ali bih voleo da ipak cujem jos neko misljenje. Jos jedno pitanje, da li neko ugradjuje tng na rate?

Comment

• BokiRS
            CBC Veteran
            • 20.06.2008
            • 174
            • Beograd

Ako u tom servisu u Mirijevu radi Babic onda je taj servis extra.Isao sam par puta tamo i Babic mi je uvek izasao u susret i auto mi stvarno radi extra.Ovih dana idem tamo da izvadim obican venturi sistem i ugradim seq
            ne moze brze,jurimo 30

Comment

• Palamudin
              CBC Član
              • 04.08.2008
              • 12
              • Beograd

promenite naziv teme u
              Iskustva sa majstorima koji NISU IvanT ili Dora
              shalim se naravno

Samo da kazhem da je Ivant reshio moj problem za 15sekundi....
              naravno problem je bio smeshan ali potreban je majstor da uvidi kvar a neki drugi nisu pa su teli da mi uzmu pare za "dobar dan, neznam, dovidjenja" a Ivan nije teo ni da uzme pare.... samo se nasmejao i reko vidimo se neki drugi put.....

Eto moje iskustvo sa majstorima za plin

Comment

• Sishi
                CBC Član
                • 27.11.2007
                • 12
                • Ljubljana

Stvarno moram da pohvalim Doru i pomočnika (mislim da mu je sin) koji mi je montirao gas u Mazdu MX3 1.8 V6. Jer ima 6 cilindara sekvent mi je preskup (iako savjetovan) pa sam svejedno odlučio staviti vakumski (ima metalnu usisnu granu, hidrauličke ventile i EURO2 motor). Bila je to prava avantura sa puno slabih živaca osim mojih jer sam morao ostati u Sloveniji zbog posla (odvezla su je dva prijatelja) i nisam znao ni što se dešava. Več prije u Sloveniji kad mi se pokvarila originalna unutrašnja bobina (znan problem mazdinih V6 motora), stavili su mi vanjsku bobinu i vanjski modul paljenja. Nažalost kablove su labavo svezali. Kod montaže gasa ti su se kablovi dodatno pomerili i auto je sad upalio sad nije. Baš na test vožnji posle sipanja gasa nije hteo da upali i Dora ga je odvukao svojom Alfom u radionu. Trebalo je vremena, da ustanovi da su bobina i modul paljenja sad na drugom mestu. Kad je to shvatio, videle su se i ostale greške labavo svezanih kablova. Trebalo je tu nešto srediti, zamenti neke kablove, dodati osigurač i ponovno pričvrstio kablove kako treba. Izgleda da je pravi gas majstor i pravi majstor za struju. Tako mi je pored gasa sredio i struju. Nažalost sve to je koštalo i dosta slabih živaca. Zbog problema sa strujom kasnio je rad sa gasom pa je trebalo prespavati u hotelu i nastaviti sutradan. Kad su se vratili prijatelji u Sloveniju rekli su, da je Dora sam platio hotel, da su dobili jelo i piće kod njega, te da takvo gostoprimstvo nisu mogli ni zamisliti. I što je najćudnije – nije uzeo ni € više nego smo se dogovorili preko telefona! Morat ču nekako poravnat račune s njim…možda s kojom novom mušterijom iz SLO…

Comment

• Shicky
                  CBC Član
                  • 06.02.2008
                  • 81
                  • Ralja-BGD

Evo i ja da pohvalim svog majstora za plin koji mi je ugrađivao plin u Brava.U pitanju je sekvent uređaj mislim Landi sa MED diznama(čini mi se),nisu mi toliko bitne marke koliko funkcionalnost uređaja.Svaka čast dečku kako ga je spakovao,instalacija se ni ne vidi,rasturio je pola auta da bi ga ugradio,ostali ugrađuju gde je njima zgodnije.Dakle prešao do sad oko 9000 km,bez problema,jedino sam imao jedno štelovanje da bi malo dodao više plina jer nisam bio zadovoljan performansama.Naravno urađen i atest.Sve za sad funkcioniše kao sat,nadam se i ubuduće.Auto mi troši oko 7,2-7,5 lit gasa 70%otvorenog puta,kao upaljač,doduše i ne forsiram ga.Cena sa toroidnom bocom je bila 680 eur.Servis je "Landirenco" u Mladenovcu,na ulasku posle drugog semafora desno,dečko se zove Dejan 062/391-711,pa ko je iz tog kraja moja preporuka
                  Dobro vozim,kupio sam dozvolu za devize:-)

Comment

• Evo mog iskustva,naime radi se o servisu Twins iz Knjaževca.Kada sam kupio auto Citroen XM 2.0 16v 97 kw.zvao sam mnoge servise koji se ubeđivali da mogu da ugradim slobodno običan uređaj,i ovom prilikom se svima njima zahvaljujem jer sam rešio da ubacim sekvent.Posle sati i sati razgovora odabir je pao na AC ili Zavoli.Sa vlasnikom servisa Twins sam se čuo 2 puta i čovek mi je sve objasnio.Po dolasku u servis odmah su počeli sa radom ,koji je trajao od 9-17.30 h,sve vreme sam bio prisutan,i momci koji su radili jedva da su progovorili 2 reči!
                    Cena je 480 evra i to:boca ke čini mi se Beloruska,Ecu i dizne su AC mada mi je nudio i Valtec i Zavoli kako se već kaže isparivač(ZETA N)
                    Inače 2 dana pre toga su mom prijatelju ugradili Berdolini u VW Sharan-a VR6,i kada sam video njihov rada tada sam se i ja odlučio za TWINS.
                    PS.tada sam video na kojim su mukama majstori za plin,jer su pojedine mušterije takva goveda da ne vredi pričati sa njima.Tada kada su meni radili dolazi čovek sa JEEP cherokee 5.7 v8 99 godište traži običam sistem a ne sekvent jer je čuo da može običan uredjaj i da će tada da trošo oko 15 i da ide kao na benzinu!!!!!!!!Kakva ******!

Comment

• Flavio
                      CBC Senator XXL
                      • 13.06.2006
                      • 1926
                      • 012 Centar
                      • KaraWagon 1.4T.Spark

Bas mala cena nesto ... svakako,nisi pogresio ni malo sto si ugradio sekvent .

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Po toj ceni ugradnja je u najboljem slučaju koštala pedesetak evra.
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• mugos
                          CBC Senator XXL
                          • 18.09.2007
                          • 555
                          • BG/sada Novi Beograd

Originally posted by Jing_Ko
                          Procitao sam 1 pohvalu za servis kolew (moguce i da se zove euro gas ili tako nesto blizu je studenjaka na novom beogradu), posto mi je on bukvalno na 300 m od stana zeleo bih da ugradim tamo autogas (u pitanju je lada samara 1500, '99, ima karburator koliko sam video), pa me zanima da li jos neko nesto ima da kaze o doticnom servisu? Cale je pre nekih godinu dana (plus-minus mesec, dva) otprilike ugradio tng u tom servisu i do sada nije imao nikakvih problema, ali bih voleo da ipak cujem jos neko misljenje. Jos jedno pitanje, da li neko ugradjuje tng na rate?
                          Preselili su se http://www.kolew.com/faq.htm#6
                          Sa samom ugradnjom kao što rekoh zadovoljan, ali kod studenjaka su mi ulubili zadnji branik jer je bilo tesno. Lovato sa tiroidnom je plaćeno (nema reklame na PP) a atest sam odradio posle 2 godine (u 8.mesecu 2007) bez problema.
                          Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• Boki_ru
                            CBC Član
                            • 10.01.2008
                            • 51
                            • ruma

Posle 50.000km predjenih na tng auto i dalje perfektno radi na plin i na benzin.Auto je renault clio1.2,venturi sistem ugradjen kod Dore.Potrosnja plina je oko 8litata(prosek).Jos jednom svaka cast Dori na majstorski odradjenom poslu!

Comment

• ciklon
                              CBC Senator XXL
                              • 11.08.2008
                              • 362
                              • Beograd

Sjajna tema, i treba da pohvalimo majstore koji dobro obave svoj posao!
                              Vozim Calibru, c20xe, ugradjen joj je sekvent u aprilu ove godine, do sada sam presao 16.000 km i prezadovoljan sam!
                              Uredjaj je ugradjen u servisu "Toma" u Surcinu, ljudi su ispostovali ono sto su rekli i sav posao je bio gotov za dan i po i to bez greske.
                              Uredjaj:
                              - rezervoar: toridni, GZWM S.A...
                              - multiventil: Tomasetto achille...
                              - isparivac: Tomasetto achille...
                              - elektroventil: Tomasetto achille...
                              - ECU gas: Autogaz stag-300-8....
                              To, zadovoljstvo ( upravom smislu te reci ), je tada izaslo oko 640 eura.
                              Do sada sam uradio jedan redovni servis i nastavio dalje da vozim svoj auto bez ikakvih problema.
                              Sto se tice potrosnje - 10L TNG u gradskoj voznji a na otvorenom bez cepanja oko 8! Milina!
                              Jedan dobronameran savet svima vama koji se dvoumite da li da ugradite TNG uredjaj u vas auto - ucinite to koliko sutra, kod pravog majstora i sa pravim uredjajem!
                              Verujem da na forumu ima strucnih ljudi koji vam mogu u tome pomoci!
                              A, eto, imate i moj utisak o servisu koji je meni ugradio TNG uredjaj.
                              Ps.- ugradite sekvent, jeste da malo vise kosta ali dosta vise ostavlja u dzepu...
                              ponika marke ROG :-)

Comment

• rrapaic
                                CBC Senator
                                • 13.02.2008
                                • 225
                                • Beograd
                                • Fiat Stilo 1.9 JTD

Servis u Jovanke Radakovic 23, Mirijevo, ocena: profesionalci za plin.

Pre 3 nedelje sam svratio na stelovanje plina. Potrajalo nesto duze nego obicno, momak ne skida oci sa monitora i vidim nije nesto zadovoljan onim sto vidi. Zavrsi on i kaze mi da provozam krug, pa da se vratim da ponovo pogleda. Odradim ja (auto smesta vuce k'o lud), i ovaj mu ponovo nakaci sondu, gleda i kaze doslovno "ako i dalje bude trosio kao dosad (mnogo), morace da se menja membrana; teraj ovako neko vreme pa da vidimo".
                                Vozio ga desetak dana, i nema mi druge, potrosnja i dalje velika; odem ponovo i podsetim ga sta je rekao. Ispostavi se da oni ne rade vise LandiRenzo (i to stari RenzoMatic uredjaj); ali kad je cuo da je plin ugradjen bas kod njih (tada se servis drugacije zvao), rece mi da dodjem sutra, nabavice mebranu.
                                Da ne duzim, kad je zavrsio, vec ZVUK auta je bio drugaciji, a kamoli ostalo: preporodjen skroz. Castio sam majstora, naravno, i rekao mu da odsad ima zakletu musteriju; nemoj da promeni servis a da mi ne javi gde je presao .

Rajko
                                Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

Working...
                                X