Iskustvo sa servisima za autogas, dobro ili loše....

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • radax
    CBC Početnik
    • 10.08.2010
    • 7
    • Beograd

Re: Iskustvo sa servisima za autogas, dobro ili loše....

Da podelim moja iskustva sa ugradnjom gasa.
    Ugradio sam sekvent AC Stag - Tomasetto u servisu "TD Servis" na Belim Vodama (Žarkovo) - moje iskustvo je: SERVIS ZA IZBEGAVANJE!

Kad sam tražio servis gde ću da ugradim gas, računao sam da mi bude blizu i da uštedim (ako mogu) - i požalio sam...

Pored povećane potrošnje (sa 8,8 na benzinu skočila je na 10,9 na gasu) i zamerke koju su mi rekli na atestu (majstor nije stavio šelne sa obe strane creva koja od dizne idu do grane), javile su mi se neke vibracije na 3500 obrtaja!
    Posle više uzaludnih pokušaja zakazivanja servisa (majstor nikad nije u servisu ili nema vremena za mene), uspeo sam da ga savatam na prepad - i on je konstatovao da "nešto oko auspuha nije dobro stegao" i da dođem sutra, pošto danas nema vremena, da se auto ohladi i da će to da mi stegne za 5 minuta! Od tog dana dve nedelje pokušavam da nađem majstora, ali ne uspevam - Ne javlja se na moj broj telefona!
    Vrhunac bezobrazluka bio je pre neki dan, kad sam konačno uspeo da ga dobijem na telefon - i da zakažem servis za 16h. U 15:55 majstor me zove i kaže da odložimo servis za 16:30, pošto pola sata neće biti u servisu - ok.
    Ja sam stigao ispred servisa u 16:15 i rekoh, taman da podignem haubu da se motor malo ohladi i da sačekam majstora... Čekao sam ga do 18h!!! Lik je ladno isključio telefon! Došlo mi je da mu porazbijam onaj ćumez od servisa - ali onda bi se spustio na njegov nivo!

Mogao bi da shvatim da me izbegava, da smo se nešto zakačili, ali ja sam najkulturnije došao kod njega, ugradio uređaj, izbrojao pare - i sad kad mi treba servis on se tako ponaša!

Sve u svemu, posle sam otišao u AC Rašić, gde su momci konstatovali brojne nepravilnosti u ugradnji, utvrdili su da uređaj uopšte nije kalibrisan, senzor temperature nije uopšte bio stegnut, creva su bila predugačka itd.. Sve su mi to preradili "po njihovom" i ja sam zadovoljan!

Rezime: TD Servis, Bele Vode (Žarkovo) - ZA IZBEGAVANJE!

Comment

• DRAGANFORD
      Banovan
      • 18.02.2009
      • 103
      • beograd

ac rasic vidim da ovde hvale ovaj servis .prosle godine su ugradili sekvent uredjaj na forda explorera holandske tablice i uzeli novac a vozilo uopste nije moglo da radi na lpg. obrazlozenje neispravan termostat i nemoze iz tog razloga da prebaci na lpg i uputili coveka na popravku vozila.zar nije logicno da pre ugradnje lpg uredjaja neko pregleda vozilo i utvrdi ispravnost pa ako nije ispravno i neugradjuje i uzima novac. na kakve sve krseve ugradju lpg pravo je cudo kako neko do sada se nije zapalio ili poginuo/nemislim na ac rasic/

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

voleo bih da vidim tog majstora koji ugradjuje gas i istovemeno utvrdjuje sve probleme na svim modelima vozila. a sve to dovoljno brzo da auto ne bude kod tog istog majstora vise od mesec dana.
        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• DRAGANFORD
          Banovan
          • 18.02.2009
          • 103
          • beograd

TO i jeste poenta ove price nemoj raditi vozila koja neznas.dragan bgd

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

a ja pricam o tome da treba na ugradnju dovesti ispravan auto a ne lominu pa da majstor za plin resava i ostale probleme.
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• legenda
              CBC Senator XXL
              • 28.03.2009
              • 1345
              • Beograd

Slazem se sa Chubb-som,ali obicno ugradnjom plina na starijim vozilima(prvenstveno karburatorskim i monopointima)auto pocinje da radi kako treba i za divno cudo trosi manje plina nego benzina...

Comment

• WEST 014
                CBC Senator XXL
                • 17.08.2010
                • 862
                • Valjevo
                • Audi A4

Da podelim svoje iskustvo sa ugradnjom TNG uredjaja, u auto servisu Urosevic u Valjevu smo ugradili klasican uredjaj u Juga 1.1. predjeno je za 3 godine 80 000 kilometara bez problema osim sto je jednom zakazao merac i to je sredjeno za 5 minuta.
                U istom servisu smo ugradili u Skodu Octaviu 1.8 20v sekvent uredjaj i presli za 2 godine oko 30 000 kilometara, auto ide odlicno, potrosnja je vise nego zadovoljavajuca, osim redovnog servisa nista nepredvidjeno se nije desavalo. Preporucio bih svakome da ugradi uredjaj kod njih jer su ljudi zaista korektni i znaju posao.

Comment

• DRAGANFORD
                  Banovan
                  • 18.02.2009
                  • 103
                  • beograd

Chubbs nazalost i tvoju i moju mnogi u ovoj zemlji voze lomatine.Ali nije na odmet pogledati filter za vazduh i svecice, radnu temperaturu motora pre ugradnje gasa.Ovde na forumu pominju se dijagnosticki alati/2000 eur/gedore 3000 eur dizalice pa me zaista cudi da ljudi uloze toliki novac u alat a neupotrebe isti.Kao automehanicar radim 18 godina i zaista mi nije jasno stace servisu za ugradnju gasnih uredjaja gedore vredne 3000 eur

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

stvarno sramota, kako su to mogli. trebali su da mu urade prvo veliki servis pa onda da mu ugrade plin a ne da covek posle dolazi kod vas da vam ostavi pare ili da vi slucajno ne treba nesto da radite i zaradite... strano nemam reci. i da u pravu ste, sta ce im gedora od 3000e kad je ne koriste, sve ste u pravu... ja mislim da bi trebalo da je posalju vama, vi cete to pametnije iskoristiti !
                    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• alexa05
                      CBC Senator XXL
                      • 23.07.2006
                      • 1769
                      • Smederevo
                      • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Ovih par postova gore mi lice na klasicnu provokaciju pre nego na konstruktivnu raspravu koja ima veze sa zdravom pamecu

PS Policajci izvinite na ovakvom tonu ali morao sam
                      EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• *IvanT*
                        CBC Senator XXL
                        • 30.01.2005
                        • 3234
                        • Srbija, Beograd, Kara

P0300 kodom je zakljuceno da je posledica random missfire dijagnostike stalno otvoren termostat na americkom vozilu sa fantasticnih 8 cilindara, a kvar moze da popravi samo jedan "majstor"..... Dragan...
                        "Majstore" nezahvalan si....poslat ti je auto sa kvarom koji je dijagnosticiran, i na tebi je bilo samo da budes obican monter i da kazes "hvala, vam, posaljite opet". Sledeci put ce se naci neko pametniji...
                        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• DRAGANFORD
                          Banovan
                          • 18.02.2009
                          • 103
                          • beograd

pogresna dijagnoza na exploreru je termostat bio ispravan dzabe je dolazio kod mene.pozdrav dragan

Comment

• *IvanT*
                            CBC Senator XXL
                            • 30.01.2005
                            • 3234
                            • Srbija, Beograd, Kara

To znaci da nisi uspeo da ga popravis?
                            http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• chobo13
                              CBC Senator XXL
                              • 01.05.2009
                              • 1274
                              • pozega,srbija
                              • AUDI,VW

Originally posted by DRAGANFORD
                              ac rasic vidim da ovde hvale ovaj servis .prosle godine su ugradili sekvent uredjaj na forda explorera holandske tablice i uzeli novac a vozilo uopste nije moglo da radi na lpg. obrazlozenje neispravan termostat i nemoze iz tog razloga da prebaci na lpg i uputili coveka na popravku vozila.zar nije logicno da pre ugradnje lpg uredjaja neko pregleda vozilo i utvrdi ispravnost pa ako nije ispravno i neugradjuje i uzima novac. na kakve sve krseve ugradju lpg pravo je cudo kako neko do sada se nije zapalio ili poginuo/nemislim na ac rasic/
                              NO KOMENT!!!!

Comment

• alexa05
                                CBC Senator XXL
                                • 23.07.2006
                                • 1769
                                • Smederevo
                                • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Ivane bitango, onomad kad sam doterao kadett-a da mu turis plin slinio je na dihtungu glave motora i nista nisi uradio povodom toga! Slini i dalje. A secas se da sam ti rekao 3x da mi napred sa suvozaceve strane nesto lupka kad idem preko neravnina? Ni to mi nisi pogledao. Sramota!!!

PS Budi mi pozdravljen majstore i samo nastavi da odrzavas kvalitet kao i do sada. Bez ovakvih padobranaca na forumu bilo bi dosadno. U Smederevu ih zovemo "pacijenti"
                                EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

Working...
                                X