ATEST

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Rayli
    CBC Veteran
    • 17.12.2006
    • 125
    • Bajna Basta

E.... uradih i ja atest!!!
    Naravno prvo preveo auto pa onda atest!!!
    Ja sam prosao izgleda super u odnosu na neke sa foruma. Tamo gde radim tehnicki i registrujem auto oni organizuju atest!
    Dolaze iz Cacka iz AMSS, i prilicno ze brzo zavrsi. Ova agencija sve papire zavrsila, nisam nigde isao. Dosao na atest onaj lik samo slikao, nesto cackao, nesto mrmljao, i na kraju potpisao. Sve ukupno sam platio 6500 din. Upisali mi u saobracajnu i to je valjda to!!!

Comment

• choks
      CBC Član
      • 31.07.2007
      • 45
      • Pancevo

Zakon propisuje da se nakon ugradnje uređaja za TNG menja saobraćajna knjižica, da bi se u nju upisala nova masa vozila (uvećana za plinski uređaj) i podatak da automobil ima uređaj za TNG. Pre toga treba, prema određenoj proceduri obaviti proveru ispravnosti ugrađenog sistema.

Pre svega, nakon ugradnje treba, sem računa i garancije, u servisu uzeti i sertifikate za rezervoar i isparivač . Zatim se odlazi na vanredni tehnički pregled, gde se prijavljuje da je u automobil ugrađen pogon na gas. Tada se dobija registracioni list u koji je upisana napomena da je u automobil ugrađena instalacija za TNG. Naime, tehnički pregled ne može odmah da se završi, već je prethodno potrebno obaviti kontrolu ugradnje u nekoj od specijalizivanih ustanova, a za to je potreban Uput iz SUP-a u kojem je automobil registrovan. U Beogradu se uputi izdaju samo u SUP-u u Ljermontovljevoj ulici.

Dakle, sa tehničkog pregleda se ide u SUP po uput (tačnije Rešenje), a zatim na ispitivanje u ovlašćenu ustanovu, koje postoje u nekoliko gradova. U njima se proverava ispravnost ugradnje uređaja, kao i pomenuti sertifikati, i ako je sve u redu, dobija se uverenje i karton. Zatim se ponovo odlazi na isti onaj tehnički pregled, gde se, na osnovu uverenja sa ispitivanja, popunjava i overava registracioni list koji je ranije izdat. Sa njim se odlazi u SUP, gde se dobija nova saobraćajna dozvola u koju je upisano da automobil ima uređaj za TNG, i time je procedura završena.

Inače, ako automobil u vreme kada je u njega ugrađen uređaj za TNG treba da ide na redovni tehnički pregled zbog produženja registracije, onda nije neophodno posebno ići na vanredni tehnički pregled.
      U tom slučaju se procedura u vezi sa gasnim uređajem obavlja zajedno sa produženjem registracije. Zato, mnogi vlasnici automobila da bi izbegli troškove za vanredni tehnički pregled, ugrađuju uređaj za TNG u vreme kada i inače treba da idu na redovni tehnički pregled. Ima, međutim, i onih koji po nekoliko meseci voze automobil pre nego što izvade novu saobraćajnu dozvolu, što nije preporučljivo. Time ne samo da se krši zakon, nego se i mnogo rizikuje, jer se koristi automobil koji nije prošao ispitivanje.

Preuzeto sa AutoGas Sistemi.
      So Long And Thanks For All The Fish

Comment

• Ladislav
        CBC Senator
        • 14.12.2004
        • 223
        • Kragujevac
        • Lada Niva 1.7i

Originally posted by choks
        Ima, međutim, i onih koji po nekoliko meseci voze automobil pre nego što izvade novu saobraćajnu dozvolu
        Cuj, meseci Godina!

Comment

• Rayli
          CBC Veteran
          • 17.12.2006
          • 125
          • Bajna Basta

To mozda u nekom drugom gradu!!!
          Meni su u SUPU lupili neki pecat na dva mesta i potpisali i ja platio 1500 din i oni kazu to je to!!!!

Comment

• DraxNS
            CBC Senator XXL
            • 24.10.2006
            • 520
            • Bačka Palanka
            • Peugeot 307 SW

znaci otvori se zemljo.....

nakon ispravki na TNG instalaciji (tnx to Dora ) konacno prolazim i taj korak u "legalizaciji" iste... da bi danas pao na shalteru!!!

Naime, odnesoh sve papire u agenciju za prevod&prepis&ostalo uradih tehnicki BEZ provere Euro3 standarda odnosno nivoa zagadjenja ("pa kad vozis na gas" ), samo da bi na kraju u novoj saobracajnoj bio prekrsten (permutacija slova u imenu), dobio stambilj/napomenu "Vozilo na Gas" ali i staru tezinu vozila, iako je u atestnoj dokumentaciji (cuvenom zapisniku) evidentirana promena tezine vozila za 40kg.

Vratio sam saobracajnu na "doradu".... ocekujem da ce biti veselo... ali ima da je vracam dok god ne bude sve kako treba.

Comment

• dekideki
              CBC Senator XXL
              • 26.07.2005
              • 1914
              • Beograd

jel moze neko da mi (danas) posalje obrazac molbe koja se nosi na salter1 u Ljermontovoj? nisam ga fotokopirao prosli put, a sada sam radio tehnicki na drugom mestu (ne u AMSS) pa mi ga nisu dali. moze i opis u kartkim crtama kako bi to trebalo da izgleda. mogu i tamo da zvrljam na licu mesta, ali bih voleo da ne gubim vreme.
              *imam registracione listove sa uputom na Atest i to je sve.

1. koje je radno vreme saltera 1 u Ljermontovoj koji to regulise?
              2. da li se tamo placa taksa za gas na salteru ili treba da se plati preko uplatnice? ako je tako, na koji racun, kako se popunjava uplatnica?

pozdrav i hvala unapred!
              .

Comment

• mile1704
                CBC Početnik
                • 30.11.2007
                • 7
                • Novi Beograd

Jedno glupo pitanje...
                Jel'mi treba atest ako sam ugradio plin u kola na kanadske table, a vozim ga ovde??

Comment

• Flavio
                  CBC Senator XXL
                  • 13.06.2006
                  • 1926
                  • 012 Centar
                  • KaraWagon 1.4T.Spark

Jedino ako ti traze Kanadjani .
                  Mislim da ne ,vozilo nije registrovano kod nas.

Comment

• dekideki
                    CBC Senator XXL
                    • 26.07.2005
                    • 1914
                    • Beograd

*u medjuvremenu sam saznao radno vreme saltera (do 20h)
                    *molbu sam otkucao na fer, ako prodje, uradicu sutra copy/paste ovde
                    *uplatnica me cheka u Ljermontovoj, i nju cu da otkucam za naredna pokoljenja, veceras...

aj, pa da zavrsim sve na vreme...
                    .

Comment

• speedplus
                      RIP Bio nam je drug!
                      • 15.01.2007
                      • 2419
                      • LAZAREVAC

MUP
                      Beograd

M O L B A

Ja________________________________ iz_________________________
                      sa prebivalištem u ulici ___________________________broj__________
                      broj lične karte____________izdate od MUP_______________________

MOLIM gore pomenuti nadležni organ da mi izda uput za atestiranje motornih vozila na tečni naftni gas a za vozilo marke________________
                      tip________________,registarskih oznaka__________________________

Pregled i atestiranje vozila će vršiti Mašinski fakultet iz Beograda

U Beogradu__________________ godine

Podnosioc molbe

Comment

• dekideki
                        CBC Senator XXL
                        • 26.07.2005
                        • 1914
                        • Beograd

@speedplus: to je to...

***radi do 20h a spori su nenormalno. naoruzajte se strpljenjem. salter broj 1 je inace sad za sve zivo u vezi sa saobracajnim dozvolama.
                        (8-20 radnim danom, 8-15 subotom...)

plan: idem sutra do AMSS na atest pa onda idem da zavrsim tehnicki u VMS a u petak pravac SUP Cukarica nova saobracajna sa TNG

****uplatnica je za taksu od 1210,00 din a brojevi su spram opstina razliciti. dzaba da pisem, ima sve tamo u ljermontovoj na stubu ispred banke...
                        .

Comment

• ljube-kugla
                          CBC Senator XXL
                          • 04.05.2006
                          • 1531
                          • batajnica

i ja pre par dana uradio atest,sve je bilo ok ali sam morao da vadim zvucnik sa daske da bi boca stala pod 30* a meni je stajala na 45* i morao da doradim nosac na cevi kod zadnjeg desnog tocka,posto se odkacila i malo cesala o oprugu,ali posto sam izuzetan poznavalac grada pa se ne snalazim bas najbolje,krenuo u ljermontovu kuda uvek idem kad ono ,prc zatvoreno,aju negde gore pa levo-desno,i pitam nekog lika on lepo objasni samo suvise da bi ja zapamtio,i kad sam krenuo opet dosao donekle i nekako se snadjem zavrsio u ljermontovoj za 20-ak min,a molbu sam napisao kratko i jasno,molio bih vas da mi idate uput za atest,potpis i broj vozila i licne karte i proslo sve,otisao na masinski fakultet kad tamo lik kome nije sve na broju,malo ga sve mrzi ali ljubitelj alfi,pa je malo zagledao ali me naterao da skinem naslon zadnjeg sedista da vidi kako je ucvscena boca,aj ni to nije problem,nego dok sam ja otisao do drugara u sarajevsku u servis pa se vratio po guzvi,to je potrajalo,uglavnom dolazim kuci sa svim papirima i odlazim ponovo na tehnicki za registraciju i u batajnicki sup i ostajem bez teksta,posto je sve uplaceno i sve pripremljeno neuobicajeno ulazim u kancelarju i sluzbenica i cistacica sede i pijuckaju kafu,neuobicajeno raspolozena i zavrsava mi sve 10-ak minuta po isteku radnog vremena,sav hepi,idem da zamenim soferku koja je cekajuci vise od mesec dana stigla tog dana,ujutro odlazim po kola a pogled bar za tri metra duzi,cisto staklo bez ijedne ogrebotine i crte,i sto kazu ljudi odma mi bolje ide auto
                          ko na nas krene iz mesta je naje&o
                          a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• dekideki
                            CBC Senator XXL
                            • 26.07.2005
                            • 1914
                            • Beograd

zavrsio sam sve
                            (opsirnije pogledajte na: 155)
                            .

Comment

• alexa05
                              CBC Senator XXL
                              • 23.07.2006
                              • 1769
                              • Smederevo
                              • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Evo i ja pre par dana odradio atest i sada sam miran sto se tice policije. Jedini oko cega sam se malo vise zezao bilo je to sto u ovlascenju (auto se ne vodi na mene) nije postojala stavka da sam ovlascen i za ugradnju uredjaja za pogon vozila na LPG (TNG) tj. modifikacije tehnicke prirode pa sam radio novo ovlascenje u kome je i to bilo naglaseno.

Sve ostalo se zavrsilo ok i ovom prilikom se zahvaljujem ekipi AMSS CMV iz Ruzveltove 19 u BG-u koji su vrsili atest i Ivanu iz AC Rasic koji je radio kompletnu ugradnju uredjaja za pogon na gas.
                              EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• nemanjafiat
                                CBC Član
                                • 19.11.2007
                                • 24
                                • Beograd

e pozz ljudi...

ja kupio kola od nekoga lika pre jedno 2 meseca karavan...i imao je plin u gepeku boca od 60 litara...imam pecat u saobracajnoj da je vozilo na gas ..elem odem ja na tehnicki kad on meni trazi neki papir od atesta ,ja naravno nemam jer mi prosli gazda kola nije dao...odem ja reko kada mi vec treba taj papir (atest)zamenim bocu od 60 litra za onu u rezervnom tocku zbog posla treba mi prostor dam 150 evra odrade mi to za 1 sat i odem na tehnicki ali sada kod nekih drugih i Kod njih prodjem tehnicki bez problema nije mi trazio nikakav papir a4 samo je pogledao dali imam pecat u saboracajnoj da je vozila na gas...

sta da ja sada radim dali mi treba taj papir a4 gde da ga izvadim hocu li imati problema ako nemam taj papir....Dali ja mogu sam na svoju ruku da odradim opet Atest sve iz pocetka ...

Comment

Working...
                                X