F1 2013

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Sauber: Pred nama je još posla

U Sauberu priznaju da još uvek postoji prostor za napredak kada je u pitanju trkački tempo.

„Jutros nismo mogli mnogo da naučimo pošto se za sutra prognozira suvo vreme. Ipak, ovde se nikada ne zna i situacija je ista za sve. Drugi trening je bio dobar pošto smo relativno brzo prešli na slikove. Program je naravno bio poremećen zbog prve sesije, ali mislim da smo obavili dobar posao. Naučili smo dosta o gumama i imali smo jedan duži konstantan stint. Setup još uvek može da se poboljša, ali to je normalno u ovakvim uslovima“, izjavio je Hulkenberg.

„Prvi trening je bio malo frustrirajuć pošto smo morali dugo da čekamo na izlazak na stazu. Sutra će ionako bti suvo, pa baš i nije bilo smisla voziti po kiši. Druga sesija je na sreću bila suva i uspeli smo da isprobamo sve gume sa različitim količinama goriva. Uspevali smo da vežemo konstantne krugove i sada moramo da analiziramo još neke stvari i poradimo na setupu“, rekao je Gutierrez.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Button: Daleko smo od vodećih

Britanac nije siguran da li McLaren ima snage za ulazak u Q3.

Današnji dan nije bio baš najbolji za tim iz Vokinga, pošto su za vodećima imali zaostatak od 1.5 sekundi. Ipak, Button je bio zadovoljan napretkom bolida, jer se on mnogo bolje ponašao u krivinama.

"Imali smo mnogo bolji balans bolida nego li u Kanadi. Ima tu još dosta stvari da se reši, ali mi smo trenutno daleko od vodećih timova. Staza je poprilično zahtevna, ali nama ostaje još puno rada kako bi popravili performanse", kazao je Button.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Toro Rosso: Napredujemo iz trke u trku

Vozači Italijanskog tima su bili zadovoljni današnjim treninzima na Silverstonu.

„Odlučio sam da vozim više krugova jutros pošto sam smatrao da je staza dovoljno bezbedna. U takvim uslovima uvek možete da naučite nešto, a i pružili smo zabavu fanovima koji su došli da nas gledaju. Popodne smo bili dosta dobri po suvoj stazi. Obe komponente su solidne, mada sam se nadao da će duži stintovi biti nešto bolji tako da imamo malo posla preko noći. Sve u svemu, ovo je bio pozitivan dan“, izjavio je Ricciardo.

„Danas popodne sam odmah po izlasku iz boksa mogao da osetim da je bolid dobar. Mogao sam da pritiskam, a vremena su bila dobra. Ipak, to ne znači da ćemo se sada opustiti. Večeras ćemo dosta raditi i rekao bih da su naše današnje performanse bile prijatno iznenađenje“, rekao je Vergne.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Red Bull zadovoljan današnjim učinkom

Ova vozača imala su pozitivan učinak na slobodinim treninzima.

"Mislim da možemo biti zadovoljni. Bilo je važno da zabeležimo odredjenu kilometražu jer se očekuje suva trka u nedelju. Sada ostaje da se vidi šta se može unaprediti na ostalim poljima. Danas smo probali i kratke i duže stintove, tako da imamo dosta podataka koje moramo da analiziramo", izjavio je Vettel.

"Pokušali smo da odradimo što više krugova na drugom treningu. Probali smo obe komponente guma na različitim težinama goriva. Mislim da smo ja i Vettel sakupili dosta informacija koje su na potrebne za trku. Sutra nam ostaje da se što bolje pripremimo jer nas cekaju teške kvalifikacije", kazao je Webber.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Lotus: Bićemo konkurentniji nego u Kanadi

Vozači Lotusa danas nisu imali preterano zapažen plasman, ali su uvereni da će vikend u Silverstonu biti bolji od prethodnog.

„Prilično smo zadovoljni sa onime što smo danas videli. Uložili smo dosta truda u testiranje novog duplog DRS sistema. Koristio sam samo razvojnu komponentu tvrde gume i nisam jurio vremena. Biće interesantno videti kako stojimo kada montiramo sve delove na bolid. Mislim da nismo najbrži, ali takođe smatram da nismo predaleko od vodećih“, rekao je Raikkonen.

„Bio je ovo solidan dan. Na svu sreću, kiša je stala popodne tako da smo mogli da počnemo sa pripremama za sutra. Teško je reći kako stojimo u odnosu na rivale zbog vremenskih uslova, ali inženjeri će svakako imati dosta posla večeras. Bolid je dobar, ali mislim da ima prostora za napredak“, izjavio je Grosjean.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Ferrari: Treba nam besprekorna taktika

Promenljivi vremenski uslovi nisu baš išli na ruku Ferrariju.

"Prvi trening smo praktično izgubili zbog loših uslova na stazi, tako da smo celi plan morali da odradimo tokom poslepodneva. Naš program se nije mnogo razlikovao, jer smo želeli da sakupimo što više podataka. Na Silverstonu je važno da imate dobar aero paket a strategija treba da bude besprekorna. To nama treba kako bi smo zabeležili dobar rezultat", izjavio je Fernando Alonso.

"Veoma sam razočaran zbog današnjeg udesa, jer smo tako izgubili dosta vremena za testiranje bolida. Na izlasku iz krivine sam izgubio kontrolu nad bolidom a gume još nisu dostigle radnu temperaturu. Bolid nije puno oštećen i sutra bih trebao da nadoknadim izgubljeno vreme. Fernando je imao dosta dobar stint sa više goriva, tako da nam to daje veći optimizam", kazao je Massa.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Force India: Bolid dobro radi

Ako je suditi prema izjavama vozača, Force India će imati još jedan odličan trkački vikend.

"Nakon kišovitog jutra smo imali suvo popodne i to je bila jako bitna i dobra stvar za nas. Dan je bio produktivan, bolid je dobro radio i nadam se da će se ovakve performanse preneti i na subotu. Jutros nismo previše vozili i mislim da nismo puno naučili u tom periodu. Večeras ćemo pokušati da pronađemo neka nova rešenja, a takođe treba uzeti u obzir da će sutra biti znatno toplije i to može imati veliki uticaj na sve timove“, izjavio je di Resta.

„Danas smo bili dosta dobri. Možemo da popravimo performanse na medijum gumi, ali je zato na tvrdoj sve odlično. Balans je dobar i jedino što moramo sada da uradimo je da analiziramo podatke o gumama pošto smatram da je setup već sada dobar“, rekao je Sutil.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Raikkonen, Hamilton i Bottas pozvani kod sudija

Ovi vozači su prekršili odredjenja pravila tokom drugog treninga.

Raikkonen je imao problema tokom drugog treninga, jer ga je Lotus nebezbedno pustio iz boksa, ali zbog toga Finac nije bio kažnjen. Vozač Mercedesa Lewis Hamilton je opomenut jer nije bio sa prave strane stuba prilikom izlaska iz pitlejna. Bottas je prebrzo vozio prilikom odlaska u boks, gde je prekoračio brzinu za 9.8km/h, pa će zato Williams morati da plati 1000 evra.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Rosberg ponovo najbrzi na Silverstoneu

Nemac u Mercedesu je imao najbrže vreme i na trećem slobodnom treningu.

Svi vozačI su odmah izašli na stazu i odradili instalacione krugove. Od vodećih timova je samo Lotus odlučio da ostane na stazi kako bi nastavili testiranje svog duplog DRS sitema. Prvo vreme dana je postavio Raikkonen koji je vozio 1m34.367s, a u sledećem krugu je popravio svoje vreme za još dve desetinke.

Desetak minuta kasnije su i ostali polako počeli da se vraćaju na stazu pa je prvu poziciju preuzeo Sergio Perez u McLarenu koji je vozio krug 1m33.607, ali ga je samo nekoliko trenutaka kasnije za četiri hiljaditinke nadmašio Bottas u Williamsu.
                    Vozači Mercedesa su od samog početka počeli da testiraju trkački tempo. Hamilton je vozio sa medijum gumom, Rosberg sa tvrdom i njihova vremena su očekivano u tim trenucima bila najlošija.
                    U petnaestom minutu je sesija morala da bude prekinuta. Sergiju Perezu je eksplodirala zadnja leva guma i njeni delovi su bili razbacani po stazi na izlasku iz krivine Copse.
                    Trening je nastavljen nakon pet minuta, a Mark Webber je odmah po izlasku na stazu popravio najbolje vreme na 1m32.540s, a sledili su ga Ricciardo i Vergne koji su zaostajali svega par desetinki.
                    Lewis Hamilton je bio prvi od vozača Mercedesa koji je vozio konkurentno vreme na trećem treningu. On je na tvrdoj komponenti guma vozio 1m32.317s što mu je pomoglo da se probije ispred Webbera na prvo mesto. Tokom narednih nekoliko minuta su se njih dvoje smenjivali na čelu, a Hamilton je na kraju ipak bio brži. Britanac je bio prvi vozač koji je vozio vreme brže od 1m32s i jedini koji je imao sličan tempo u tim trenucima je bio njegov timski kolega Nico Rosberg.
                    Timovi su iskoristili poslednjih deset minuta da voze nešto brže krugove na medijum gumi. Međutim, edini vozač koji je u finišu uspeo da sastavi dobar krug je bio Nico Rosberg koji je vozio 1m31.487s što je bilo dovoljno da završi treći trening na prvoj poziciji. Njega je sledio timski kolega Lewis Hamilton, dok su na trećoj i četvrtoj poziciji bili vozači Red Bulla Vettel i Webber. Peti je bio Grosjean, šesti Ricciardo, sedmi Alonso, osmi Raikkonen, deveti Sutil, a deseti di Resta.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Hamilton ubedljiv na kvalifikacijama u Silverstoneu

Vozači Mercedesa su prema očkivanjima još jednom dominirali na kvalifikacijama, dok je Red Bull morao da se zadovolji drugim startnim redom.

Prvi deo kvalifikacija je pripao Lewisu Hamiltonu koji je sa krugom 1m30.995s bio tri desetinke brži od timskog kolege Nica Rosberga. Sjajan tempo su pokazali i Raikkonen i Grosjean koji su bili odmah iza dvojca Mercedesa. Veoma uzbudljivo je bilo u finišu pošto je Fernando Alonso odlučio da se kocka sa vremenom koje je postavio rano tokom Q1. On je na kraju ipak uspeo da prođe dalje sa petnaestim vremenom i tako se sačuva trošenja još jednog novog seta guma. Od kvalifikacija su se na kraju prvih dvadeset minuta oprostili Bottas, Gutierrez, Pic, Bianchi, Van der Garde i Chilton.

Drugi deo kvalifikacija je bio neverovatno konkurentan. Čak trinaest vozača je bilo u okviru jedne sekunde, a najbrže vreme 1m30.990s je imao Sebastain Vettel koga su sledili Webber i Rosberg. Sjajan tempo u samom finišu su pokazali Sutil i Ricciardo koji su bili četvrti i peti. Button, Massa, Vergne, Perez, Hulkenberg i Maldonado su vozači koji su nakon Q2 završili sa borbom za pol poziciju.
                      Poslednjih deset minuta su potpuno pripali Lewisu Hamiltonu koji je bio najbrži praktično sve vreme. Njegovo vreme 1m29.607 je bilo preko četiri desetinke brže od Rosbergovog, a odgovor nije imao ni Vettel koji je bio treći. Četvrti kreće Mark Webber, dok je na petom mestu fantastični Paul di Resta. Ni Daniel Ricciardo nije bio ništa lošiji pošto je zauzeo šetso mesto, Sutil je bio sedmi, Grosjean osmi, a Raikkonen i Alonso su imali jako loše krugove u finišu zbog čega će sutrašnju trku početi sa tek devetog i desetog mesta.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Hamilton: Sutra će biti teško ostati u vrhu

Lewis Hamilton će započeti VN Velike Britanije sa pol pozicije nakon današnjih dominantnih kvalifikacija.

„Ovo je neverovatno. Osećaj je kao 2007. Prosto je zadovoljstvo videti ovoliko publike. Ovo je bio krug za sve njih. Nadam se da ćemo i sutra moći da im priredimo nešto posebno. Današnji uspeh je u potpunosti zasluga tima koji je konstantno radio na unapređenju bolida. Nisam se osećao u potpunosti udobno u bolidu tokom vikenda, ali sam konačno sastavio dobar krug. Mislim da će sutra biti jako teško zadržati Sebastiana. Naš trkački tempo nije bio tako loš kao ranije i nadam se da će nam temperature omogućiti dobar plasman. Daću sve od sebe sutra i pokušaću da završim trku na samom vrhu“, izjavio je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Vettel: Nisam imao odgovor na Hamiltonov tempo

Vettel se našalio posle kvalifikacija rekavši da je Hamilton verovatno pronašao prečicu na Silverstonu.

„Videćemo šta će sutra biti. Zadovoljan sam današnjim rezultatom, a sutrašnja trka će biti duga. Lewis je ili pronašao prečicu ili ima posebnu brzinu na ovoj stazi. Njegov krug je bio fenomenalan. Danas nikako nismo mogli da odgovorimo na takav tempo pošto je moj najbrži krug bio sličan Markovom. Važno je da smo kao tim ostvarili dobre pozicije pred sutrašnju trku. Videćemo kakva će biti i situacija sa gumama, ali za sada sam veoma zadovoljan“, izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Alonso kritikuje Ferrari i Pirelli

Španac ističe da Ferrari nije dovoljno unapredio bolid, dok je Pirelli za trku odabrao komponente koje odgovaraju Red Bullu i Mercedesu.

„Veoma sam razočaran što nismo bili konkurentni tokom celog vikenda. Nije normalno videti jedan Ferrari koji ispada iz Q3 i drugi koji prolazi, ali svega za jednu desetinku. Ali to smo i zaslužili pošto nismo bili dovoljno dobri. Ostali timovi rade fantastičan posao. Pirelli sada sa druge strane bira za svaku trku srednju i tvrdu komponentu, a svi znamo kome će to da odgovara. Ipak, najveći deo krivice za ovakav rezultat snosimo mi sami pošto nismo dovoljno unapredili bolid. Na poslednjih pet trka donosimo delove koji nisu dali očekivan rezultat i to mora da se promeni“, rekao je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Rosberg se nada boljoj trci

Nemac se nada da će njegov tim moći bolje da kontroliše degradaciju guma tokom VN Velike Britanije.

Rosberg je nakon kvalifikacija izjavio da očekuje da drugi timovi zadrže prednost nad Mercedesom u trci, ali veruje da će situacija biti znatno bolja za „Srebrne Strele“.

„Nadam se da smo popravili trkački tempo. Sutra bi svakako trebalo da bude malo bolje. Siguran sam da će neki drugi timovi biti brži, ali će start iz prvog startnog reda pomoći. Osećaj je odličan. Imamo najbrži bolid i ekipa je uložila veliki napor kako bi nas dovela u ovu poziciju“, rekao je Rosberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Button: Jedanaesto mesto je bolje od očekivanog

Britanac je nadmašio svoja očekivanja u kvalifikacijama za VN Velike Britanije.

„Višlje sam na gridu nego što sam očekivao nakon slobodnih treninga. Juče nisam očekivao da ćemo moći da se kvalifikujemo ispred jednog Ferrarija i odmah iza Lotusa. Danas sam bio mnogo zadovoljniji bolidom i mislim da smo definitivno napravili određeni pomak. Mislim da je jedanaesta pozicija bila najbolji mogući plasman. Čak i da smo prošli u Q3, verovatno bi smo bili deseti, a sa jedanaeste pozicije mogu da biram gume, a imam i čistu stranu staze. Svašta može da se desi sutra. Jedanaesto mesto nije savršen plasman, ali možemo da se trkamo odatle. Daću sve od sebe sutra“, izjavio je Button.

Comment

Working...
                                X