F1 2014

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Nemacka neizvesna za Kimija

Kimi se oporavlja, ali Nemačka je pod znakom pitanja

Kimi Raikkonen je imao stravičan udes u prvom krugu trke za VN V.Britanije, i nakon što je prebačen u lokalni medicinski centar, potvrdjeno je da ima samo modricu na kolenu i članku, ali Marco Mattiacci tvrdi da njegovo prisustvo na VN Nemačke ne treba uzimati zdravo za gotovo.

“Raikkonen je bolje , obavili smo nekoliko pregleda i tek ćemo doneti odluku da li je to (prisustvo u Nemačkoj) dobro za njega ili nije.”

“Moramo da budemo 100% sigurni da nema nikakvih zdravstvenih problema. Nije imao sreće, ali mehanički problem nije bio uzrok njegovog gubitka kontrole nad bolidom.”

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7286#p36337
    You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Lauda kritikuje zaustavljanje trke

Lauda kritikuje odluku sudija da zaustave trku u Britaniji

Nakon incidenta koji se desio u 1. krugu VN V.Britanije, kada je Kimi izleteo sa staze, i završio u zaštitnoj ogradi, sudije su rešile da prekinu trku dok se ograda ne popravi, a to je potrajalo čitav sat.

“To je ludost”, rekao je Lauda: “Zaustaviti trku sat vremena zbog jedne barijere koja je oštećena je smešna odluka.”

“Formula 1 ima previše pravila. Niko neće dva puta udariti u istu barijeru. Oni previše brinu o svakom sitnom detalju, a mnogi gledaoci će, u medjuvremenu, isključiti svoje televizore.”

Preuzeto sa http://www.f1srbija.rs/index.php/f1-vesti-f1-news/9010-lauda-kritikuje-zaustavljanje-trke

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Hugo Boss napusta McLaren

Hugo Boss prelazi u Mercedes

Nakon 33 godine saradnje, Hugo Boss će, na kraju ove godine, napustiti McLaren i preći u Mercedes.

„McLaren-Hugo Boss F1 partnerstvo je bilo neverovatno uspešno u proteklih 30 i više godina“, rekao je potparol tima novinaru Adamu Cooperu.

„Medjutim, Hugo Boss je pre izvesnog vremena rešio da započne saradnju sa Mercedes Benzom na brojnim medjunarodnim marketinškim projektima koji nemaju veze sa F1.“

„Zbog toga nije prikladno da Hugo Boss nastavi saradnju sa rivalima Mercedes F1 tima, bez obzira koliko je to partnerstvo bilo uspešno u prošlosti a i sada.“

Iako Hugo Boss nije veliki sponzor, ova vest je dodatno otežala situaciju McLarenu koji nije uspeo da nadje glavnog sponzora od gubitka Vodafonea.

Medjutim, trkački direktor, Eric Boullier, tvrdi da nedostatak glavnog sponzora neće uticati na budžet tima za 2015. godinu, koji će biti čak i veći od budžeta za 2014.

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7285

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Sauber nastavlja saradnju sa Ferrarijem i u 2015.

Ferrarijevi motori će biti u Sauberu i naredne godine

Uprkos tome što Sauber ima najlošiju sezonu od ulaska u F1, oni neće promeniti svog dobavljača motora. Ferrari trenutno snabdeva Sauber i Marussiu sa motorima, a to se neće promeniti ni naredne godine.

Kada je upitana da li postoji možda mogućnost da se Sauber prebaci na druge motore, šef tima Monisha Kaltenborn je jednostavno i kratko odgovorila:"Ne".

Preuzeto sa http://www.f1srbija.rs/index.php/f1-vesti-f1-news/9015-sauber-nastavlja-saradnju-sa-ferrarijem-i-u-2015-godini

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Ferrari dovodi nove inzinjere

10 novih inženjera će se uskoro pridružiti Scuderiji

Novo osbolje koje bi trebalo uskoro da stigne u Maranello bi trebalo da sadrži 3 inženjera za motore (iz Mercedesa), nekoliko eksperata za simulatore, i 3 inženjera za aerodinamiku iz Red Bulla.

Ferrari je nedavno pokazao ceo svoj simulator u Maranellu, što je mnoge začudilo da pokazuju deo opreme koji bi mogao biti iskorišćen od strane drugih. Ipak, taj potez je uradjen iz prostog razloga - Ferrari je napravio potpuno novi simulator koji će biti otvoren u novembru ove godine.

Preuzeto sa http://www.f1srbija.rs/index.php/f1-vesti-f1-news/9014-ferrari-dovodi-nove-inzenjere

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Lauda napao Vettela

Lauda napao Vettela što „vrišti kao dete“

Osim udesa Kimija Raikkonena u prvom krugu trke, VN V.Britanije je obeležila i žestoka borba izmedju Sebastiana Vettela i Fernanda Alonsa za 5. poziciju u završnoj fazi trke.
              Medjutim, ono što se prilikom te borbe moglo čuti je bila i „kuknjava“ preko timskog radija oba šampiona i obostrane žalbe na nepoštovanje granica staze.
              Lauda, trostruki svetski šampion i F1 legenda nije mogao da sakrije svoje nezadovoljstvo.
              „Ne razumem Vettela i njegovo vrištanje poput malog, nevaspitanog derišta“, rekao je Lauda: „To su dva vrhunska vozača, to je vrhunsko trkanje i to publika želi da vidi.“
              „Vršim pritisak na Bernija Ecclestonea da bi vozači opet mogli da voze sa više slobode i da ih ne kažnjavaju za svaku sitnicu. Ja se borim za bolje trkanje“, rekao je Lauda Bildu.

Preuzeto sa http://www.f1srbija.rs/index.php/f1-vesti-f1-news/9016-lauda-napao-vettela

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Monza mora da prihvati nove uslove

Ecclestone spreman da potpiše nov ugovor sa Monzom, pod novim uslovima

Bernie Ecclestone je pre izvesnog vremena uzburkao ceo F1 svet kada je objavio da Monza možda više neće biti u kalendaru Formule 1 od 2016. godine, što je dovelo do negodovanja kako čelnika ove staze, tako i vozača i fanova.
                „Bez dogovora neće biti Italijanskog GP-a“, rekao je Bernie Ecclestone italijanskoj Sky televiziji.
                „Organizatori znaju šta treba da urade i ja sam spreman da potpišem ukoliko se oni slože sa podjednakim uslovima koje imaju i ostale evropske staze.“
                „Mi ne želimo da izgubimo Monzu. To ne znači da će Monza biti izbačena iz kalendara, nego će da im istekne ugovor a mi još uvek nemamo nov.“
                „Razgovarao sam sa organizatorima već nekoliko godina unazad i objasnio sam im kakvi će uslovi biti. Oni samo to treba da prihvate i potpišu.“
                „Što se mene tiče, ja imam olovku. Potreban nam je samo ugovor i to je to.“
                Kada su ga pitali da se izjasni o budućnosti Monze, Bernie je rekao: „Ne znam. Stvarno ne znam, ali ću pokušati „da je zadržim).“
                „Mi ne želimo da izgubimo Monzu, ali moramo da ih dovedemo u liniju sa ostalim trkama Evrope.“

Preuzeto sa http://www.f1srbija.rs/index.php/f1-vesti-f1-news/9017-monza-mora-da-prihvati-nove-uslove

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Mattiacci: Ferrari ce biti drugaciji sledece godine

Tim Ferrarija će sledeće godine biti drugačiji, tvrdi Mattiacci

Pred VN V.Britanije, Corriere dello Sport list pisao je da je šef odseka za motore Luca Marmorini napustio tim iz Maranella. Marco Mattiacci, novi šef tima je izjavio da će tim sledeće godine biti "totalno drugačiji", ali je odbio da ide u detalje.
                  "Nemam nikakvo obaveštenje da dam", izjavio je Mattiacci."Najbolja obaveštenja su rezultati, to su najbolja obaveštenja koja tim može da da. Mi definitivno radimo na tome da se popravimo, iako smo danas završili na šestom mestu, ipak i dalje nismo zadovoljni sa performansama. Ovaj vikend je bio i sladak i gorak. Pokazali smo da imamo performansi, ali nismo zadovoljni sa šestim mestom", dodao je Mattiacci.

"Počevši odavde, mi moramo da promenimo tim za narednu godinu. Da li to moramo da objavimo svima?Ne. Mislim da ne moramo. Da li moramo da nastavimo sa unapredjenjima?Da. To je naša trenutna pozicija i nemoramo ništa da objavljujemo dalje".

Kada je upitan da prokomentariše situaciju o Marmoriniju, Mattiacci je odgovorio:"Niko sa naše strane nije objavio ništa što su mediji pisali. Ne želim da upirem prstom u pojedince - pogotovo ne tokom trkačkog vikenda. Mi trenutno redizajniramo naš tim. Neću pomenuti nijednog individualca, smao ću da kažem da će tim naredne godine biti rekonstruisan".

Preuzeto sa http://www.f1srbija.rs/index.php/f1-vesti-f1-news/9018-ferrari-ce-biti-drugaciji-sledece-godine-mattiacci

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Lotus: Nismo imali dobar trkacki tempo

Oba vozača Lotusa nisu uspela da zabeleže poene na trci na Silverstonu.

"Mene su muke zadesile još pre starta. Imao sam problema sa prekidačem što znači da mi je snaga motora bila limitirana. Uspeo sam da izbegnem incident sa Kimijem, ali se tom prilikom oštetio moj vizir. Kasnije sam imao mnogo bolji restart i u finišu trke moj tempo nije bio loš na medijum gumama. Bio sam blizu poena, ali sam startovao sa veoma niske pozicije što je dosta uticalo na trku." kazao je Grosjean - 12. mesto.

"Moj prvi strat je bio dobar, ali sam se na restartu mučio sa pogonskom jedinicom. Tada nisam mogao da zadržim bolide oko mene. Kasnije sam imao kontakt sa Estebanom Gutierrezom a moje zadnje krilo se od tog momenta drugačije ponašalo." kazao je Maldonado koji je trku završio na 17. mestu.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/lotus-nismo-imali-dobar-trkacki-tempo

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Marussia: Ovo je bio pozitivan vikend za nas

Jules Bianchi i Max Chilton uspeli su da zabeleže dobar rezultat za svoj tim.

"Bilo je pravo uživanje kada sam se posle restarta nalazio na desetom mestu. Znao sam da ću teško da zadržim brže bolide iza sebe ali sam u tim trenucima ima dobar tempo. Od tada sam počeo da forsiram kako bi ostao u ovoj kolini i čekao eventualnu šansu da za nove bodove. Iz onoga šta sam mogao da vidim danas jeste da nam fali još samo nekoliko desetinki kako bi mogli da pariramo po tempu sa Lotusom i Sauberom." kazao je Bianchi - 14. mesto.

"Posle jučerašnjih dobrih kvalifikacija nadali smo se da ćemo imati i dobre performense na trci. Uspeo sad da izbegnem incident ali ne i štetu na bolidu jer sam morao da promenim prednje krilo. Srećan sam što sam u trci obišao Kobayashija i zadovoljan sam što sam uspeo da završim trku." kazao je Chilton - 16. mesto.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/marussija-ovo-je-bio-pozitivan-vikend-za-nas

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Corina se ponovo smeje

Bild objavio sliku nasmejane Corinne Schumacher

Sredinom juna je Schumacherov menadžment objavio da je 45-godišnjak konačno izašao iz kome u kojoj se nalazio poslednjih šest meseci i da će biti premešten u kliniku za rehabilitaciju.

Medjutim, mnogi su nastavili da strahuju za njegov život i da se sve manje nadaju da će se Schumacher više ikada oporaviti.

Medjutim, nada poslednja umire, i prema izveštaju iz nemačkog Bilda, Corinna Schumacher je pokazala prve vidljive znake optimizma i sreće, nakon tužnih i mračnih meseci koje je provela u borbi za suprugov život.

„Corinna se opet smeje“, pisalo je u izveštaju Bilda, uz novo-nastalu fotografiju gospodje Schumacher, koja se smeje reporterima ovih čuvenih nemačkih novina.

Preuzeto sa Corinna se ponovo smeje

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Bianchi menja Kimija

Bianchi će voziti umesto Kimija na testu u Britaniji

Jules Bianchi će zameniti povredjenog Kimija Raikkonena na predstojećem i poslednjem sezonskom testu koji se vozi 08. i 09.07.2014. gone na stazi Silverstone, na kojoj je odžana poslednja trka.

Ferrari, Lotus, Red Bull i Marussia će po jedan dan testa posvetiti Pirelliju a posebna pažnja će biti usmerena ka Lotusu koji će u sredu testirati Pirellijeve 18-inčne gume.

Fernando Alonso će ta dva dana provesti u simulatoru kako bi pomogao timu da uporede podatke.

Vozačke postave:

Red Bull:
                          utorak - Daniel Ricciardo; sreda - Sebastian Vettel.
                          Mercedes:
                          utorak - Nico Rosberg; sreda - Lewis Hamilton.
                          Ferrari:
                          utorak - Pedro de la Rosa; sreda- Jules Bianchi.
                          Lotus:
                          utorak - Pastor Maldonado; sreda - Charles Pic.
                          McLaren:
                          utorak - Stoffel Vandoorne; sreda - Kevin Magnussen.
                          Force India:
                          utorak - Sergio Perez; sreda - Daniel Juncadella.
                          Sauber:
                          utorak - Adrian Sutil; sreda - Giedo van der Garde.
                          Toro Rosso:
                          utorak – čeka se potvrda; sreda – čeka se potvrda.
                          Williams: utorak -
                          Felipe Massa; sreda - Valtteri Bottas.
                          Marussia: utorak -
                          Jules Bianchi; sreda - Max Chilton.
                          Caterham: utorak -
                          Will Stevens; sreda - Rio Haryanto i Julian Leal.

Preuzeto sa http://www.f1srbija.rs/index.php/f1-vesti-f1-news/9020-bianchi-menja-kimija

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Massa trazi kaznu za Mercedesove vozace

Massa traži da se kazne Mercedesovi vozači

Pre početka svake trke vozi se formacijski krug kako bi vozači utvrdili da li su svi sistemi na bolidu u redu. Vozač koji se nalazi na pol poziciji diktira tempo formacijskog kruga i trenutna pravila ne propisuju kojom brzinom on treba da vozi.

Medjutim, Massa kaže da nije zadovoljan brzinom kojom je Rosberg završio formacijski krug na VN V.Britanije jer je morao dva puta da zakoči i tom prilikom je pregrejao kvačilo na svom bolidu.

„Oni (Mercedes) imaju razloga da voze sporo, ali to ponekad nije dobro za ostale timove“, rekao je Massa.

“Ako pogledate naš formacijski krug, u Austriji, kada smo mi bili ispred svih, videćete da smo išli mnogo brže nego u trkama kada je Mercedes na toj poziciji.“

Brazilac je izjavio da je Charlie Whiting upozorio vozače na to ,ali da još uvek niko nije kažnjen.

„FIA kaže da ne možemo da idemo tako sporo, ali još uvek nikog nisu kaznili. Mi se uvek žalimo na to, i bilo je dosta priče o tome na brifingu. Charlie je rekao da će da obrati pažnju na to, ali još nikoga nije kaznio.“

Preuzeto sa http://www.f1srbija.rs/index.php/f1-vesti-f1-news/9021-massa-trazi-kaznu-za-mercedesove-vozace

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Horner brani Vettela i Alonsa

Horneru je drago što sudije nisu reagovale na radio poruke

Šef Red Bulla tvrdi da mu je drago što sudije nisu reagovale na radio poruke koje su tokom VN V.Britanije upućivali Sebastian Vettel i Fernando Alonso.

Naime, njih dvojica su priredili pravi šou za gledaoce jer su se trkali „točak uz točak“ nekoliko krugova, ali još zanimljivije je bilo njihovo „kukanje“ preko radija.

Horner je priznao da su te poruke bile samo pokušaj da se kazni rivalski vozač i veruje da je to sada sve češći slučaj, zbog strogih pravila o granicama staze, zbog kojih vozač može da bude kažnjen ukoliko sa sva četiri točka predje preko bele linije.

„Dva momka su se žestoko trkala i to je bila odlična borba“, rekao je Horner: „Problem je u tome što su uvedena sva ta pravila o granicama staze.“

„Njih dvojica su profesionalci, i zato će obojica ukazivati na greške onog drugog. Obojica su vozili do samih granica. Jedan je prešao šest puta, a drugi mnogo puta.“

Britanac je tom prilikom pohvalio sudije koje su rešile da ignorišu kukanje dvojice šampiona.

„Mislim da bi bila greška da su ih kaznili. Fernando je konstantno koristio krivine 9 (Copse) i 18 (Club), u kojima je Sebastian bio brz, a i Sebastian je radio sve što je mogao u pokušaju da ga pretekne.“

„Žalili smo se Charlieu i siguran sam da se i Ferrari žalio na Sebastiana. Zato skidam kapu FIA-i i sudijama koji su dozvolili vozačima da nastave da se trkaju.“

Preuzeto sa http://www.f1srbija.rs/index.php/f1-vesti-f1-news/9022-horner-brani-vettela-i-alonsa

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Fittipaldi porucuje Alonsu da ostane

Legenda sporta, Emerson Fittipaldi, urgirao je na Fernanda Alonsa da provede još jednu godinu u Ferrariju

Španac Alonso, navodno frustrian Ferrarijevim problemima, se izgleda nalazi u vrhu liste McLarena za početak nove ere za Hondom.

Kada je upitan o spekulacijama, dvostruki šampion i bivši vozač McLaren, Fittipaldi, je rekao: „Prvo što želim da kažem je da je Alonso majstor.“

„On je majstor današnje Formule 1 i trebalo bi da osvoji više titula. Može da ode bilo gde i izgleda dobro, ali mislim da Ferrari ima potencijal, sposobnost i neophodne resurse da mu sledeće godine konačno pruži automobil koji zaslužuje.“

Kada je ponovo upitan da li bi Alosno trebalo da ostane u crvenom 2015, 67-godišnji Fittipaldi je insistirao: „Ukoliko mene pitate, mislim da je jasno da bi Alonso trebalo da ostane u Ferrariju. Fernando mora da ostane još jednu godinu.“

Fittipaldi je rekao da je tokom VN V.Britanije uživao u dugoj borbi točak uz točak između Alonsa i aktuelnog šampiona - Sebastiana Vettela.

„Bilo je apsolutno briljantno. Vettel je dobar vozač a Alonso je maestralan.“

Preuzeto sa http://www.f1srbija.rs/index.php/f1-vesti-f1-news/9023-fittipaldi-porucuje-alonsu-da-ostane

Comment

Working...
                                X