F1 2016

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Magnussen pohvalio novi Renault

Danac se danas posle jedanaest meseci pauze vratio u bolid.

"Osećaj je fantastičan kad se ponovo nađete u bolidu. Od samog početka sve je išlo kako treba i lep je osećaj kada ponovo radite sa timom na stazi. Izvezli smo puno krugova, što je veoma pozitivno i prosto jedva čekam da sutra ponovo sednem u bolid i nastavim sa radom." kazao je Kevin Magnussen.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Nasr: Srećan sam što sam ponovo u bolidu

Brazilac se danas po prvi put vratio u F1 bolid nakon zimske pauze.

„Zadovoljan sam što se zimska pauza konačno završila i što sam već tokom svog prvog dana vozio 115 krugova. Lepo je što sam se tako brzo vratio u ritam. Kompletirali smo ceo program koji je danas bio obiman. Jutros smo radili aerodinamička merenja i testirali smo različita podešavanja. Nakon toga smo prešli na rad s gumama i duže stintove na mekim i srednje-tvrdim gumama“, izjavio je Nasr.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Grosjean: Danas nismo uspeli da ostvarimo zacrtani cilj

Francuz je izjavio da je danas primarni cilj njegovog tima bio da se izveze više od 100 krugova.

Roman Grosjean izjavio je da je njegovom timu bilo bitno da se odradi što više krugova, bez obzira na to što Francuz zabeležio drugo najbolje vreme.

"Ideja je bila da danas odradimo 100 krugova. To nismo uspeli, jer smo izgubili dosta vremena u menjanju pojedinih delova i rešavanju softverskih probelma. Ali, sve te promene smo uradili sa namerom kako bi što bolje razumeli bolid i svu su zadovoljni reakcijom tima. Ipak, prvi cilj je što veća kilometraža, razvoj delova i rad na setupu."
        "Sa druge strane ovo je sasvim novi tim, gde rade potpuno novi ljudi i svi su se lepo uklopili što je veoma impresivno. Kada sam napustio Lotus, zano sam kakva je to bila grupa ljudi, osećao sam se kad da mi je to familija, ali sam poprilično pozitivno iznenađen ljudima u Haasu."

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Testiranje 2016. Barselona 25.02.2015. /Uživo/

Timovi Formule 1 sutra završavaju svoj prvi predsezonski test.

Sve ekipe Formule 1 polako su krenule da sumiraju svoj prvi test i već se lagano pripremaju za drugu proveru. Raikkonen nastavlja sa radom u Ferrariju, Rosberg preuzima Mercedes od Hamiltona, Massa će još jednom u bolid novog Williamsa kao i da će Celis ponovo dobiti šansu u Force Indiji. Kvyat takođe i sutra ima na raspolaganju RB12, Magnussen opet ima priliku da sedne za bolid novog Renaulta, a na stazu se vraća i Fernando Alonso. Rio Haryanto probaće da nadoknadi jučerašnje izgubljeno vreme zbog manjeg udesa na stazi a Esteban Gutierrez opet seda u Haasov auto.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Raikkonen najbrži na završnom danu prvog testa

Finac je zabeležio najbolje vreme za Ferrari koji je bio najbrži na tri od četiri dana prvog testa u Barseloni.

Raikkonenovo vreme od 1m23.477s je postavljeno neposredno pre podnevne pauze na ultra-mekoj gumi, dok je Daniil Kvyat na istoj komponenti imao drugo vreme koje je bilo osam desetinki sporije.

Razvojni vozač Force Indie Alfonso Celis Jr. Je danas ponovo imao priliku da vozi novi bolid i zabeležio je treće vreme.
            Kevin Magnussen je na mekim gumama bio četvrti, ali je Danac u samom finišu morao da parkira bolid u krivini 3.
            Max Verstappen je bio peti u Toro Rossu čiji će bolid dobiti značajna unapređenja i novu šemu boja na sledećem testu.
            Felipe Nasr je završio kao šesti ispred Hamilton i Rosberga koji su kao što je najavljeno ponovo podelili vreme na stazi.
            Felipe MAssa je dan završio iza njih na devetom mestu sa tri sekunde zaostatka za liderom.
            Haas i Esteban Gutierrez su tokom popodneva prešli punu dužinu trke, ali su onda izazvali i prekid kada je bolid stao između krivina 4 i 5.
            Rio Haryanto je takođe izazvao jedan prekid u Manoru kada je izgubio kontrolu i udario zadnjim delom bolida u zid u krivini 4.
            McLarenovi problemi od srede su se preneli i na današnji dan pošto je Alonso danas prešao svega tri kruga. Zvanično je iz McLarena rečeno da je bilo u pitanju curenje tečnosti, ali kvar nije mogao biti otklonjen na vreme.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Magnussen: Renault pravi dobar napredak

Danac kaže da njegov tim pravi konstantan napredak, a danas je čak prešao više krugova od bilo kog drugog vozača.

„Prešao sam preko 260 krugova na ovom testu i to je jako dobra stvar. Lepo je biti ponovo u F1 bolidu, prelaziti ceo program i praviti veliki napredak. Naša simulacija trke je bila dobra i sve više se uklapam u ovaj tim. Prava je čast voziti ovde i jedva čekam da se vratim u bolid u utorak“, izjavio je Magnussen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Massa ostao razočaran nakon poslednjeg dana

Brazilac je danas vozio svega 54 kruga u Barseloni.

Nisam baš zadovoljan današnjim danom pošto nije baš bio koristan. Najvažnije je da smo jutros sproveli aero testove kako bi smo razumeli brojke koje dobijamo i sve što se dešava sa bolidom. Na žalost, popodne nismo mogli mnogo da vozimo. Nadao sam se da ću provesti više vremena na stazi“, izjavio je Massa.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Raikkkonen je ubeđen da SF16-H ima veliki potencijal

Finac je rekao da mu je prvi test pokazao koliki potencijal ima novi bolid Ferrarija.

„Najpozitivnija stvar nakon ovog testa je što sam konačno dobio priliku da osetim bolid na stazi. Ubeđen sam da ovaj auto ima veliki potencijal. Osećaj je već sada bolji nego prošle godine, a to nam je i bio cilj. Još uvek je jako rano. Mi još uvek nismo ni počeli da radimo na podešavanjima, tako da će definitivno biti napretka“, rekao je Raikkonen.

Upitan da li zabrinut zbog kilometraže koju prelazi Mercedes, Kimi je rekao:
                  „Zašto bih bio zabrinut? To su stvari koje drugi rade, a mi se fokusiramo isključivo na sebe. Istina je da sam izgubio dosta vremena tokom ova dva dana, ali to je sastavni deo testiranja i pripremamo se da za trke. Ako postoje problemi, ali ako nešto treba da se promeni na bolidu, mi ćemo to uraditi. Samo mi odlučujemo o tome da li ćemo biti u dobroj poziciji na početku sezone.“

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Kvyat: Želeo sam više krugova

Jedina stvar koja se Kvyatu danas nije dopala je to da je vozio manje krugova nego što je želeo.

„Imao sam dva prilično dobra test dana, mada bih vole o da sam danas više vozio. Ipak, imam još dva dana sledeće nedelje i biće važno maksimalno iskoristiti tu priliku kako bi smo utvrdili gde možemo da napredujemo. Bitno je što više razviti bolid za Melburn i napredak će se svakako nastaviti. Sledeće nedelje ćemo pokušati da uradimo što više stvari i spreman sam za izazov“, izjavio je Kvyat.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Rosberg i Hamilton hvale Mercedes nakon još jednog dobrog dana

Mercedes je danas doneo brojne nove delove za svoj bolid među kojima su bili novi pod i nos bolida.

„Test je bio pozitivan, a pouzdanost je čini se na nivou. Bolid je brz i sviđa mi se kako izgleda. Ako bolje pogledate, imamo neke stvarno dobre inovacije i lepo je videti kako napredujemo kao tim. Pre recimo pet godina nismo mogli da pravimo takve inovacije, ali sada ima toliko puno stvari koje su ispred svog vremena. Ne kažem da smo najbrži, ali ima nekih dobrih stvari i to je impresivno. Pronašli smo neke delove koji su se oštetili i ne bi smo ih uočili da nismo prešli ovoliku kilometražu. To će svakako biti korisno u pripremama za početak sezone i znaćemo kako da unapredimo pouzdanost komponenti“, izjavio je Rosberg.

„Bolid je neverovatno jak. Nikada nisam video auto koji ovoliko izdržava na stazi bez problema. Lako je izgubiti fokus nakon dve uzastopne titule, ali tim je napravio još bolji posao sada. Bila je ovo neverovatna nedelja. U timu su čak želeli da dnevno prelazimo po 800km što je potpuno ludo. Bolid odlično izgleda, ali još ne znamo kakav mu je pravi tempo. Ipak, pouzdanost je na nivou, tako da smo pola posla završili“, rekao je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Alonso: Ovo je bio razočaravajući dan

Španac je priznao da od jutros stvari uopšte nisu funkcionisale.

On je istakao da ipak postoje pozitivne stvari koje se mogu izvući iz ovih testova.

On je jutros odradio samo tri instalaciona kruga, pre nego što je iz rashladnog sistema njegovog bolida počela da curi tečnost. To je ujedno bio kraj dana za njega:
                        "Ovo danas je razočaravajuće, nakon tako pozitivnih prvih dana testa. Dobra vest je da opet, kvar nije veliki problem i da ćemo spremni dočekati idući test ovde u Barseloni", rekao je Alonso.
                        "Sve u svemu, odradili smo dovoljan broj krugova tokom ovog testa kako bismo imali dovoljno podataka za analizu. Sada ostaje da se dobro pripremimo za 1. mart i idući test."

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Celis: Još uvek učim korak po korak

Meksikanac keže kako su njegove mogućnosti daleko veće od dvodnevne vožnje na testu.

Nakon što je dobio priliku da vozi još u ponedeljak, ovo je bio njegov drugi dan za volanom nove Indije.

Pošto je dobio dosta vremena za vožnju bolida, Celis smatra da je to neprocjenjivo iskustvo:
                          "Poverenje i samopouzdanje se javlja iz dana u dan, sve više i više vozeći bolid. Danas sam isprobavao različite komponente guma i imam dosta informacija u mom mozgu."
                          "Još uvek učim, korak po korak, i za mene kao rukija to je neverovatno iskustvo. Idemo u pravom smeru, i ja, a i čitav tim."
                          "Iako sam bio pod velikim pritiskom, kao i čitava ekipa, uspeo da odradim ova dva dana. Praktično, u nekim trenucima radite na samoj ivici, a to je ipak dosta veliki pritisak za početnika."

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Haryanto: Bio sam na limitu

Ovaj momak priznao je novinarima kako je neposredno pre udesa bio na limitu mogućnosti.

Rekao je kao je svestan greške i da je gurao do krajnjih granica svoj bolid. Izleteo je i tako skratio svoju sesiju za sat i po. Završio je na ukupnom 11. mestu.

"U procesu sam navikavanja na bolid pa sam u jednom trenutku prešao granicu."
                            "Na našu nesreću, na bolidu je bilo i štete pa nismo mogli da završimo sesiju do kraja."
                            "Bilo je to odlično jutro, gde smo radili po planu i uveli smo mnogo poboljšanja na bolidu. Imam još dva dana vožnje i na narednom testu ovde iduće sedmice, tako da sam siguran da još mnogo mogu da naučim do mog prvog F1 gran prija u karijeri."

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Gutierrez: Simulacija trke je bila veoma korisna

On je rekao kako se pripremio da bude maksimalno strplijv danas sa novim bolidom i da se to na kraju isplatilo.

On je dan završio na 10. mestu, ali sa naglaskom na rad simulacije trke. U tom kontekstu, iz Haas tima su naglasili kako nisu gledali na poziciju. Esteban je kompletirao jedan veliki, dugi stint, prvi put nakon odlaska iz ekipe Saubera.

On je naglasio nakon završetka simulacije, kako će pređena kilometraža dobro doći ovoj mladoj ekipi da prebrodi prve probleme:
                              "To je jedini način da upoznate novi automobil, što više kilometara. Odličan je osećaj ovako se vratiti u F1", rekao je Esteban.
                              "Dakle, ovo je vrlo korisno za čitavu ekipu. Ovoliko kilometara i toliko podataka je jako korisno za dalji razvoj našeg bolida."
                              "Otkrli smo neke probleme, ali to nije ništa veliko, niti strašno i nerešivo. Uveren sam da ćemo sledeće sedmice biti u idealnoj prilici za istraživanje što boljeg podešavanja bolida za početak trkačke sezone", kaže Gutierrez.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Verstappen: Dobro smo integrisali Ferrarijev motor

Verstappen je optimističan u pogledu forme Toro Rossa nakon prvog testa.

„Danas sam imao pucanje gume, ali još uvek nismo sigurni šta je razlog i istraga je u toku. Dosta smo se fokusirali na duge stintove, što mi je omogućilo da se priviknem na bolid. Mislim da je ovo ponovo bio pozitivan dan. Bolid reaguje onako kako se to očekuje i to je pozitivno. Motor se pokazao pouzdanim i zahvaljujući tome smo uspeli da odradimo sve što smo želeli. Bio je ovo dobar test“, izjavio je Verstappen.

Comment

Working...
                                X