F1 2016

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Hamilton najbrži na prvom treningu u Monaku

Aktuelni šampion zabeležio je najbrže vreme na prvoj sesiji.

Mercedesovi vozači su od samog pocetka krenuli sa radom na stazi, gde su odmah isprobavali novu ultra meku gumu. Tako je Lewis Hamilton postavio najbrže vreme od 1m16.588s, gde je za skoro dve sekunde bio brži od svog timskog kolege. Posle toga nastavo je perod virtuelnog sigurnosnog automobila, jer je Felipe Massa izgubio zadnji kraj na krivini St Devot.

Ricciardo je na ovoj sesiji imao priliku da isproba novi Renaultov agregat, gde u tim trenucima zaostajao 0.176s za vodećima. Hamilton je ubrzo zatim pomerio granicu na 1m15.537s, ali je još jednom označen period virtuelnog sigurnosnog automobla jer je Esteban Gutierrez stao sa bolidom zbog problema sa motorm. Sledeći incident je imao Jolyan Palmer, koji je sa svojim Renaultom završio u zidu. Na kraju, i Nico Rosberg je na šest minuta do samog kraja imao "susret" sa ogradom, posle čega mu je oštećen zadnji desni pneumatik. Na ostatke Mercedesovog bolida naleteo je Jenson Button koji je tom prilikom izgubio prednje krilo.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Verlajn: Mercedesove izjave su kompliment

Nemac trenutno vozi za Manor, ali je dio programa vozača Mercedesa i nalazi se u vrhu kao zamena za Lewisa Hamiltona i Nica Rosberga.

Na njega se prstom upire nakon što je kasno dobio poziv da testira za tim, mnogo se špekuliše da je potencijalna zamena za Hamiltona ovog vikenda.

"To nikada nije bio razgovor", rekao je on. "Naravno, nakon trke, možda je bilo nekih razgovora i onda nakon toga sam uradio testiranje pa možda zato ljudi govore o tome. Ali u ovom trenutku oni su najbolji vozači i oni su u borbi za osvajanje prvenstva, zašto bi nekog menjali?"

Verlajn je u kasnim satima dobio poziv da testira za Mercedes nakon što tim nije završio svoj program s Nicom Rosbergom i želio je iskusnih par ruku za volanom od predviđenog Estebana Okona.

"Bio sam malo iznenađen. Poziv je došao dosta kasno i bio sam već u hotelu, a onda sam se vratio na stazu i prošao predviđenu proceduru. Naravno da sam bio iznenađen, pretpostavljam da su svi bili pomalo iznenađeni, ali su morali da završe test program i bio sam jako sretan da sam ga završio."
      Rozbergov ugovor ističe na kraju ove godine i Verlajn je rekao da drži na oku situaciju.
      "Da, mogla bi biti prilika, ali, na kraju ne mogu uticati, mogu uticati samo sa svoje performansama na stazi. Inače ne mislim o tome, jer vas to odvraća ako mislite previše o stvarima na koje ne mogu da utičem", izjavio je Nemac.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Ricciardo i Red Bull najbrži na drugom treningu

Australijanac je bio ubedljivo najbrži ispred dva Mercedesa.

On je sa novom specifikacijom Renaultovog motora zabeležio vreme od 1m14.607s na ultra-mekoj gumi i bio je šest desetinki brži od drugoplasiranog Hamiltona.

Britanac je bio na putu da popravi vreme, ali je izleteo u Nouvelle šikani pa je njegovo najbolje vreme ostalo ono koje je postavio na super-mekim gumama.
        Rosberg je na trećoj poziciji imao tri desetinke zaostatka za Hamiltonom, dok je Verstappen bio četvrti sa starijom specifikacijom Renaultovog agregata.
        Kvyat i Sainz su zauzeli peto i šesto mesto za Toro Rosso, dok je iza njih bio Raikkonen. Finac je bio dve pozicije ispred Vettela koji je u dva navrata dolazio u kontakt sa zidom.
        Sergio Perez je razdvojio vozače Ferrarija, dok je Button nakon problematičnog prvog treninga bio deseti.
        Hulkenberg i Alonso su zauzeli jedanaesto i dvanaesto mesto i imali su oko dve sekunde zaostatka za liderom. Naredne četiri pozicije su pripale vozačima Haasa i Williamsa. Gutierrez je bio brži od Bottasa, dok je iza njih Grosjean bio ispred Masse.
        Grosjean je izgubio veći deo sesije kada je u tunelu izgubio kontrolu i oštetio svoj bolid, a sličan incident je imao i Haryanto. Udes je imao i Magnussen čiji je bolid usled podupravljanja u zadnjoj krivini, došao u kontakt sa zaštitnom ogradom.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Vettel: Bolji smo od onoga što smo danas prikazali

Nemac tvrdi da Ferrari ima konkurentan bolid u Monaku i pored tihog početka vikenda.

„Danas nije sve funkcionisalo kako treba, ali mislim da i pored toga možemo biti zadovoljni. Tempo je u bolidu, samo sam ja danas imao poteškoća da ga izvučem. Tek je četvrtak i teško je reći šta je ko radio. Mislim da naše mesto u konačnom plasmanu sa treninga ne odražava našu realnu poziciju. Danas svakako nismo želeli da jurimo vremena“, izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Ricciardo u dobrom ritmu nakon prvog dana

Vozač Red Bulla je bio zadovoljan nakon prva dva slobodna treninga.

„Novi motor je malo pomogao, ali nije to sve. Imamo generalno dobar bolid ovde i šasija je odradila svoje. Uvek sam govorio da sačekamo da vidimo kako će biti u kvalifikacijama, ali danas sam srećan. Svakako možemo da pronađemo još nešto vremena. Napravili smo dobar napredak nakon prvog treninga i sada smo u dobroj poziciji. Ako se uslovi na stazi bitnije ne promene, ići ćemo do krajnjih granica u kvalifikacijama“, izjavio je Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Force India: Puno toga očekujemo od ovog vikenda

Oba vozača indijskog tima nadaju se da mogu u Monaku da zabeleže dobre rezultate.

"Ovo je veoma obećavajući početak vikenda, a danas smo imali zadatak da izvezemo što više kilometara. Vozeći na ovoj stazi je uvek zabavno, gde možete da vidite svoje granice. Prijanjanja je bilo veoma malo i želeli smo da isprobamo ultra meku gumu. Podaci koje smo skupili su veoma pozitivni, ali ima još puno mesta za napredak. Uredićemo sve kako bi zabeležili dobar rezultat." kazao je Nico Hulkenberg.

"Monako je za sve nas veliki izazov, čak i kada su u pitanju slobodni treninzi. Ovde je bitno da što pre nađemo ritam a današnji dan je prošao veoma dobro. Očekujem još puno toga pre svega na polju performansi, ali verujem da imamo dosta dobru bazu za početak." izjavio je Sergio Perez.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Rosberg očekuje veliku borbu

Nemač očekuje da će Red Bull biti veliki izazov za Mercedes u Monaku.

„Ovo nije bio baš najbolji početak vikenda za nas. Sesije nisu bile čiste, ali smo naučili dosta o performansama bolida u dužim stintovima. Svi redari zaslužuj velike pohvale što su brzo uklanjali delove bolida i slupane bolide sa staze. Red Bull očekivano deluje odlično. Mi imamo još posla preko noći kako bi pronašli još vremena, ali jedva čekam subotu i bitku u kvalifikacijama. Trebalo bi da bude uzbudljivo“, izjavio je Rosberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Williams: Ovo je bio težak dan za nas

Felipe Massa i Valtteri Bottas su se danas dosta mučili sa bolidom.

"Izvezli smo dosta krugova, ali mislim da smo uradili dobar posao oko setapa. U istom trenutku teško je voziti na ovoj stazi, bilo je puno podupravljanja, što mi je ulilo dodatnu nervozu. Imao sam jedan nezgodan trenutak na prvom treningu, kada umalo nisam završio u ogradi. Naša vremena su dosta dobra, pa tako se nadam da ovde možemo da zebležimo fin rezultat." kazao je Valtteri Bottas.

"Za mene ovo je bio težak dan, jer sam imao udes na prvom treningu. Zbog toga sam morao da određeno vreme provedem u garaži, što je ovde veoma bitno. Mučili smo se da postavimo dobra vremena, gde nam je nedostajalo prijanjanja. Za sve nas ovo je specijalan vikend i pokušaću da uživam što više mogu." izavio je Felipe Massa.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Haryanto nezadovoljan zbog nedostatka podataka sa staze

Indonežanin se slupao pre nego što je imao priliku da vozi duže stintove u finišu drugog treninga.

„Ja sam u redu, ali je loše što nismo uspeli da završimo program. Što se štete na bolidu tiče, ona nije tako velika. Izgubio sam kontrolu pošto je podloga bila veoma neravna. Šteta je što smo propustili priliku da vozimo duge stintove, ali gledajući performanse, nismo tako daleko iza Saubera.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Težak dan i za Renaultove vozače u Monaku

Oba vozača tima iz Enstona su danas završila u ogradi.

"Za sve nas ovo je bilo dosta težak dan. Mislili smo da smo napravili korak napred ali nije bilo tako. Nova pogaonska jedinica je zaista dobra, ali smo sa druge strane imali problema sa setapom. Nažalost zbog udesa sam izgubio određeno vreme na stazi, a glavnig uzrok je bio nedostatak prijanjanja. Sva sreća pa sam samo oštetio prednje krilo, tako da neće biti većih posledica." kazao je Kevin Magnussen.

"Uspeli smo da puno toga naučimo, pogotovo o pravcu razvoja za kojim smo želeli da idemo. Nažalost, proklizao sam u krivini Tabak, što me je navelo na grešku pa sam zbog toga završio u zidu. Pokušali smo neke stvari koje smo testirali u Barseloni ali nismo bili dovoljno brzi." izjavio je Jolyan Palmer.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

McLaren: Očekivali smo više danas

Vozači McLarena nisu bili preterano zadovoljni nakon prvog dana u Monaku.

„Znamo da je ovo dobra prilika za nas u pogledu konfiguracije staze i zato smo očekivali da ćemo biti konkurentniji danas. Sa druge strane, moramo ostati mirni. Tek je četvrtak i bolid ima dosta potencijala. Balans danas nije bio dobar. Bilo je dosta podupravljanja i definitivno ima prostora za napredak“, izjavio je Alonso.

„Jutarnja sesija je bila teška, ali smo popodne polako počeli da ulazimo u ritam. Zaostatak za vodećima je i dalje veliki, ali daćemo sve od sebe u kvalifikacijama i nadam se da ćemo biti konkurentniji. Moj dan danas je bio dodatno otežan činjenicom da je jedan poklopac od kanalizacije na ulici bio labav zbog čega sam oštetio prednje krilo, vešanje i pod. Mehaničari su obavili sjajan posao i dobro pripremili bolid za drugi trening“, rekao je Button.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Toro Rosso zadovoljan nakon prvog dana vožnje u Monaku

Danil Kvyat i Carlos Sainz puno su ohrabreni posle prvih slobodnih treninga.

"Mislim da je za nas ovo bio solidan dan. Uspeli smo da izvezemo dosta krugova i pritom zabeležimo dobra vremena. Ostaje nam još puno posla koji moramo da uradimo pre početka kvalifikacija. Sve u svemu mislim da iamo dobar tempo, a zadovoljni smo i performansama ultra meke gume. Sada ostaje da radimo na podacima i da se što bolje pripremimo za kvalifikacije." kazao je Danil Kvyat.

"Uživao sam puno tokom današnjeg dana. Ovamo je dosta presudno da lepo započnete vikend. Bio sam poprilično začuđen postavljenim vremenima, kao i velikom degradacijom ultra meke gume. Uspeli samo da kompletiramo naš program bez ikakvih problema." dodao je Carlos Sainz.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Haas: Imamo prostora za napredak

Grosjean i Gutierrez su bili zadovoljni prvim treninzima u Monaku.

„Ovo je Monako. Staza je jako nezgodna, ali je jutros sve išlo po planu. Napravili smo neke promene podešavanja, ali mislim da imamo prostora za veliki napredak. U prvom stintu na drugom treningu sam oštetio bolid na prilasku šikani, ali su mehaničari obavili odličan posao i vratili me na stazu. Kompletirali smo veći deo programa i sada nam preostaje da analiziramo podatke kako bi našli još performansi“, izjavio je Grosjean.

„Današnji dan je bio produktivan i fantastično je ponovo voziti u Monaku na stazi koju volim. Bilo mi je jako važno da odmah steknem samopouzdanje. Nisam se trkao prošle godine i zato sam želeo da vozim što više krugova. Sada nam preostaje da se fokusiramo na fina podešavanja i određene detalje pred kvalifikacije“, izjavio je Gutierrez.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Ferrari će biti prvi koji će testirati bolid za 2017.?

Italijanski tim bi mogao da za nekoliko meseci zajedno sa Pirellijem testira auto za narednu sezonu.

Nekoliko vodećih timova ima veliku želju da pomogne italijanskom dobavljaču guma oko razvoja nove specifilacije pneumatike za sledeću godinu. Kako prenosi nemački Auto Motor und Sport Pirelli želi da započne testiranja sa nekim bolidom koji će biti izrađen po specifikacijama za 2017. a Ferrari je najverovatnije prvi u tom redu.

"U ovom trenutku, izgleda da Ferrari može da spremi bolid već oko VN Nemačke." piše u ovom listu.
                              Takođe, navodi da se da bi tim iz Maranela mogao da svoj bolid iz 2015. prepravi po novim pravilima i tako poveća prijanjanje za 25%. Sa druge strane Red Bull bi mogao da u avgustu izveze bolid za 2017. na stazi Paul Ricard, dok bi Mercedes to uradio na Silvesrtonu.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                                - 42 -
                                • 03.02.2005
                                • 2235
                                • Novi Sad

Da li neko ima predlog gde u NBG okolina Ušća gledati sutra formulu, ja ne zalazim po kladionicama pa ne znam da li oni prenose, neki kafić u kom se gleda.
                                Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                                11.04. 0:12 #2
                                Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

Working...
                                X