F1 2016

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Alonso zadovoljan rezultatom u Monaku

Španac je bio peti na trci, ali je priznao da je imao jako loš tempo.

„Osećaj je dobar kada završite ovako tešku trku i ostvarite rezultat koji vam donosi zadovoljstvo. Nije bitno da li ste zadovoljni trkom ili ne ako ne postignete dobar rezultat. Ne možemo da izvučemo mnogo zaključaka iz ove trke. Ova staza je jedinstvena i različita od drugih. Ovo je najbolji rezultat u sezoni, ali naš tempo je bio loš i nismo bili konkurentni. Pred nama je još puno posla“, izjavio je Alonso.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Vettel: Ferrari je i dalje pobednički tim

Nemački vozač demantovao je navode da je italijanski tim zaboravio da pobeđuje.

Sebastianu Vettelu i Ferrariju izmakla je pobeda na VN Kanade, a scenario sa ove trke se timu iz Maranela još nekoliko puta ponovio u ovoj sezoni. Nemački as i pored toga insistira da Ferrari zna kako da pobeđuje i da će u narednim trkama bolje iskoristiti svoje šanse.

"Ne znam šta ostali misle, ali situacija je drugačija nego što izgleda. Timu sam se pridružio prošle godine i ljudi ovamo puno rade kako bi ostavrili naše ciljeve. Mislim da je mentalitet ključan faktor, ali imate samo jedan cilj i pored toga milion razloga za neuspeh. Ferrari je pun ljudi koji žele da pobeđuju i nadam se da ćemo početi pre ili kasnije to i da uradimo. Naš sport uključuje dosta faktora u pobedničku formulu, tako da moramo puno da naučimo i da uradimo." kazao je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Hamilton: Baku je za mene put u nepoznato

Aktuelni šampion izjavio je da se nije nešto posebno spremao za VN Evrope.

VN Evrope se ove godine po prvi put održava u Azejberdzanu, na uličnoj stazi u glavnom gradu ove zemlje. Pošto niti jedan tim nije imao ideju kakvi će uslovi biti u Bakuu, ova situacija ne brine Lewisa Hamiltona.

"Sviđa mi se ideja da ne znamo šta nas može čekati sutra. Malo sam uzbuđen zbog toga. Možda uzmem bicikal da obiđem stazu. Još od dana kada sam vozio u Formuli Renault sam obilazio staze pa sam to radio sve do treće godine u Formuli 1 i to nije mi nije puno značilo. Kada hodate mi možda vidite neke stvari kao što je položaj ivičnjaka, ali kada vozite to je sasvim drugačija stvar. Ja kada izađem na stazu u prvom krugu, ja sam kao fotograf, samo snimam i prikupljam informacije. Izvezao sam samo 8 krugova u simulatoru i to je to." kazao je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Hamilton najbrži na prvom treningu u Bakuu

Pored toga Daniel Ricciardo bio je prva žrtva visokih ivičnjaka na novoj stazi.

Na veoma prašnjavoj stazi sa malo prijanjanja Lewis Hamilton postavio je vreme od 1m46.435s dok je njegov tiski kolega imao zaostatak od 0.377s. Britanac u Mercedesu je u nekoliko krugova napravio grešku na trećoj krivini, dok je Daniel Ricciardo malo više formsirao što ga je na kraju skupo koštalo. Australijanac je na 15. krvini zakačio ivičnjak, što ga je nateralo u ogradu zbog čega je sesija bila prekinuta na 15 minuta.

Valtteri Bottas je sesiju završio na trećem mestu, dok je peti bio Fernando Alonso. Peti je bio Sebastian Vettel koji je imao jedno okretanje na 16. krivini. Perez, Button i Massa zaključili su spisak prvih deset vozača sa samu su Mercedesovi i vozači Toro Rossa na ovoj sesiji koristili super meke pneumatike.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Hamilton ostao na vrhu i posle drugog treninga

Britanski vozač opet je postavio najbrže vreme i na drugom treningu na stazi u Bakuu.

Aktuelni šampion koji je prvu sesiju završio na prvom mestu, drugi trening ponovo je okončao na vodećoj poziciji sa vemenom od 1m44.223s, što je za 0.690s bilo brže od vremena Nica Rosberga. Hamilton je postavio najbrže vreme u prvom i trećem sektoru dok je u drugom gubio vreme. Nico Rosberg je na 20 minta pre kraja morao da zaustavi bolid jer je imao određenih problema.

I Ferrari je imao određenih briga, pa je tako Sebastian Vettel sesiju završio na osmom mestu sa 1.996s zaostatka, dok je Kimi Raikkonen bio 12. zbog problema sa MGU-K komponentom. Kasnije u toku treninga i Nemac je morao da zaustavi bolid a tim mu je preneo da ima sličan problem kao što se pojavio kod njegovog timskog kolege.
            Valtteri Bottas bio je najbolji vozač Williamsa i na ovaj načim podelio je tandem Force Indije, dok je Carslo Sainz bio najbrži vozač koji je koristi Mercedesov agregat na 6. poziciji. I Red Bull je bio zauzet, jer su mehaničari radili na oba bolida. Tim je pokušava da osposobi auto Daniela Ricciarda dok je Max Verstappen imao problem sa curenjem ulja.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Vettel: Idemo korak po korak

Nemac je rekao da Ferrari nema nikakvog razloga za brigu nakon ne tako impresivnog početka vikenda u Bakuu.

„Šteta je što smo imali probleme sa bolidom na drugom treningu. Nismo pokazali zavidnu brzinu, ali sutra bi trebalo da bude bolje. Za jedan deo zaostatka imamo objašnjenje, a za ostalo ćemo videti sutra. Bio je ovo nezgodan dan za nas, ali tek je petak i nismo zabrinuti“, izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Bottas: Očekujte još bolji tempo od nas

Finac je na današnjim treninzima imao treće i četvrto vreme.

„Staza se definitivno još uvek dosta menja. Sve vreme učimo kako da podesimo bolid. Staza je lepa i veoma je zahtevna. Mislim da možemo da budemo jaki. Dan je bio dobar, ali smo svesni da imamo još toga da pokažemo sutra. Što se mene tiče, obožavam da vozim na novim stazama i otkrivam njihove tajne. Ovo nije baš najpogodnija staza za naš bolid, ali nije loša“, izjavio je Bottas.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Ricciardo: Red Bull je obavio sjajan posao

Australijanac je pohvalio svoje mehaničare koji su nakon njegovog udesa na prvom treningu uspeli da pripreme bolid za popodnevnu sesiju.

„Loše sam se osećao zbog udesa koji sam imao. Izvinio sam se timu. Pogledao sam snimak i rekao bih da nisam prekasno kočio, već da sam prerano pustio kočnicu i zbog toga sam uleteo velikom brzinom u krivinu. Ono što je pozitivno je da je tim obavio sjajan posao i vratio me na stazu na drugom treningu. Nemamo brzinu koju želimo pred ostatak vikenda. Mislim da je staza puna izazova i to u kombinaciji sa nivoom prijanjanja nam otežava da pronađemo prava podešavanja. Danas nismo mnogo toga krili, ali ako se gume dovedu na optimalnu radnu temperaturu i ako se poboljšaju podešavanja, moguće je pronaći dosta vremena“, izjavio je Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Hamilton uživa u izazovima Bakua

Britanac je izjavio da mu se sviđa nova staza na kojoj se vozi VN Evrope.

„Bio je ovo lep način da započnemo vikend. Staza nije laka, a i dosta je klizava pošto se vozi na ulicama. Dosta podseća na Monako u pogledu kočenja i blizine zidova, ali su prilazne brzine mnogo veće. Rekao bih da je ovo mešavina Valensije i Sočija. Ima dosta izazova i nikom neće biti lako. Potrebna je velika koncentracija, što mi se sviđa, i danas sam uživao“, izjavio je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Force India optimistična posle prvih treninga u Bakuu

Oba vozača tima veruju da mogu na ovoj stazi da zabeleže dobar rezultat.

"Danas sam bio dosta oprezan, jer je ovde lako da se napravi greška, pa sam video da i ostali bolidi idu dosta široko. Za nas je ovo bio pozitivan dan. Boid se dosta dobro ponašao i od samog početka beležili smo dobre krugove. To je dobar znak za nastavak vikenda." kazao je Sergio Perez.

"U smislu performansi zadovoljan sam današnjim učinkom. Bolid je imao dobar balans i tokom sesije uspeli smo da poboljšamo vremena. Imamo brzinu i naša vremena su bila na zavidnom nivou. Nadam se da to možemo da unovčimo na trci." dodao je Nico Hulkenberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Alonso: Ovo je pozitivan dan za nas

Fernando Alonso izjavio je da je današnji dan u Bakuu bio bolji od očekivanog.

Španac je uspeo da na prvom treningu zabeleži četvrto najbrže vreme, dok je na drugom treningu ostvario 11. mesto zbog problema sa sistemom za dolivanje goriva.

"Današnji dan je bio pozitivan. Upoređivajući podatke koje smo dobili iz simulatora sa onim šta smo prikupili sa staze, mislim da smo napravili bolji posao od očekivanog. Mislim da današnja pozicija nam nije prikazala naš pravi potencijal." kazao je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Sauber: Nadamo se dobrom učinku u Azerbejdžanu

Oba vozača tima imala su probleme sa svojim bolidoma tokom prvog dana VN Evrope.

"Pre svega, moram da pohvalim tim koji je fantastično spremio bolid između prvog i drugog treninga, jer smo imali problema sa izduvnim sisteom. Zbog toga nisam izgubio puno vremena na drugom treningu, ali sam se dosta mučio oko setapa. Nova je staza i svaki krug nam je veoma važan. Verujem da sutra možemo pronaći dobar tempo." kazao je Marcus Ericsson.

"Za nas je ovo bio važan dan i bitno je da nađemo ritam na novoj stazi. Na kraju prvog treninga pukla mi je zadnja leva guma i zbog sigurnosnih razloga nisam mogao da nastavim dalje. Uspeo sam da na drugoj sesiji nadoknadim izgubljeno, a danas sam koristio agregat koji je već pri kraju radnog veka, što znači da bi sutra dobili još više sa novim motrom. " dodao je Felipe Nasr.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Renault: Imamo dobru osnovi pred nastavak vikenda

Vozači Francuskog tima su bili zadovoljni nakon današnjih treninga.

„Staza je sjajna i nudi neke jedinstvene izazove. Bolid nije bio baš najbolji na prvom treningu, ali smo na drugom videli jasan napredak. Trenutno sam zadovoljan balansom. Moramo još da radimo na kočnicama, ali to će se popraviti i sa evolucijom uslova na stazi. Jedva čekam da se sutra vratim u bolid i mislim da nas očekuje interesantan vikend“, izjavio je Magnussen.

„Na prvom treningu je bilo jako klizavo i svi vozači su napravili bar jednu grešku tokom dve sesije. Danas smo napravili dobar napredak. Razumemo kako se uslovi na stazi menjaju i podešavanja bolida su sve bolja. Super-meke gume su definitivno donele bolje prijanjanje, ali još uvek tražimo bolji balans u brzim krivinama“, rekao je Palmer.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Toro Rosso: Manje-više znamo gde smo

Tim iz Faence delimično može biti zadovoljan učinkom na stazi u Bakuu.

"Za sve nas ova staza je veliki izazov. To je jako brza pista, gde su zidovi dosta blizu i gde imate jako malo zona za zaustavljanje. Dugi pravci od bolida zahtevaju drugačiji setap, tako da je danas bilo dosta interesantno. U ovaj vikend ušao sam veoma oprezno, kako bi na najbolji način pronašao limite. Generalno, manje-više znamo gde se nalazimo, tako da ćemo sutra raditi na nekim detaljima." kazao je Carlos Sainz.

"Prvi trening nije bio najbolji za mene, jer sam tražimo najbolji setap za bolid. Ipak, druga sesija je bila produktivnija, ali mi nedostaje tempa. Sada nam ostaje da sve to lepo spojimo kako bi sutra mogli da budemo konkurentni. Sakupili smo dosta podataka i nadam se da ćemo ih lepo analizirati." dodao je Danil Kvyat.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Haas: Dobar početak vikenda

Grosjean i Gutierrez su nakon dužeg perioda bili zadovoljni kako su se njihovi bolidi ponašali na stazi.

„Učenje nove staze je uvek uzbudljivo. Ova staza poseduje neke jedinstvene izazove i nije lako pronaći pravi balans. Ipak, mnogo sam zadovoljniji nego ranije i to je pozitivno. Još uvek ima prostora za napredak i bilo je teško prilagoditi se padu temperature. Nadam se da ćemo preko noći pronaći prava podešavanja. Naša dosadašnja vremena su bila blizu prvih deset, a gume znatno bolje rade nego ranije“, izjavio je Grosjean.

„Ovo je bio produktivan dan. Kompletirali smo program i bilo je interesantno učiti stazu. Bolid se dobro ponaša i radićemo na poboljšanju njegovog potencijala. Ja sam imao manji kontakt sa zidom na drugom treningu, ali nije bilo veće štete. Sada sa nestrpljenjem čekam sutrašnji dan i kvalifikacije“, izjavio je Gutierrez.

Comment

Working...
                                X