F1 2017

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Bottas: Kao da sam imao déjà vu

Finca je današnji finiš trke podsetio na trku u Rusiji gde je isto u završnici morao da se brani od Vettela.

„Kao da sam imao deža vi onoga što se desilo u Rusiji. Sustizao me je velikom brzinom, a ja sam ponovo ima problem sa zadnjim gumama. Na početku sam kontrolisao tempo, ali su onda sporiji vozači učinili trku težom. Jako sam srećan. Ovo mi je tek druga pobeda u karijeri i hvala ekipi na podršci“, izjavio je Bottas.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Vettel: Falio mi je jedan krug

Nemac veruje da je mogao do pobede da je trka potrajala krug više.

„Nije lepo osećaj kada završite samo pola sekunde iza pobednika. Bilo je jako blizu. Rečeno mi e preko radija da ima probleme, a ja sam pritiskao sve vreme. Definitivno sam imao bolji osećaj u bolidu u drugoj polovini trke. U prvom delu sam se mnogo mučio, ali čim smo prešli na super-meke gume, bolid je oživeo. Moj tempo na kraju je bio odličan i po malo smo sustizali Bottasa. Na kraju smo bili jedan uz drugoga. Perez me je koštao malo vremena kada sam ga obilazio za ceo krug, ali mislim da bi mi i bez toga trebao još jedan krug da napadnem. Želeo sam pobedu, ali ni ovaj rezultat nije tako loš“, izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Alonso: Valjda ćemo sledeći put imati više sreće

Španac je ponovo morao da odustane sa trke, ali ovoga puta razlog nije bio tehničke prirode, već usled kontakta sa Kvyatom nakon koga je McLarenov bolid bio znatno oštećen.

„Imao sam prilično dobar start. Do prve krivine smo uspeli da se probijemo do desetog mesta, ali su ljudi iza nas bili prebrzi u prilasku krivini i udarili su me. Na žalost, već sada sam ovde i dajem izjavu, umesto da sam u bolidu i trkam se. Nadam se da ćemo sledeći put imati više sreće, izjavio je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Ricciardo: Drago mi je što sam uspeo da zadržim Hamiltona

Australijanac je u finišu trke uspešno odbranio treću poziciju od svetskog šampiona.

„Bila je zabavna trka. Na startu su se dogodile neke ključne stvarima, a onda sam se branio od Lewisa u poslednjih nekoliko krugova. Bilo je jako blizu, ali sam se držao svojih tački kočenja i odbranio sam se. Ovo mi je peti podijum u nizu i lepo je što je ovaj ostvaren na domaćoj stazi ekipe. U pretposlednjem krugu je bilo jako tesno. Uspeo sam da zadržim Lewisa iza sebe i bilo je lepo videti kariranu zastavu“, izjavio je Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Hamilton se nada trci bez problema na Silverstonu

Svetski šampion nije bio preterano raspoložen da daje izjave nakon trke u Austriji.

„Nemam pojma da li bih obišao Daniela da je trka potrajala duže. Dao sam sve od sebe i moram da nastavim dalje. Ja se dobro osećam, ali je vikend bio težak. Sada imam nekoliko dana za odmor i jedva čekam vidim domaću publiku. Nadam se da nećemo imati nikakvih problema na Silverstonu i da će trka biti čista za nas“, izjavio je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Kvyat i Vandoorne dobili kaznene bodove

Rus i Belgijanac su dobili po dva kaznena boda na svojim super licencama zbog incidenata na VN Austrije.

Oboje su tokom trke odradili kazne prolaska kroz boks, ali su nakon toga dodatno kažnjeni.
              Kvyat je svoju kaznu zaradio zbog nesmotrene vožnje na startu na prilasku krivini 1 što je prouzrokovalo odustajanje Alonsa i Verstappena.
              Vandoorne se sa druge strane našao u nevolji zbog ignorisanja plavih zastava tokom poslednja dva kruga.
              Kvyat sada na svojoj super licenci ima sedam bodova, isto kao Vettel i Sainz, dok je Vandoorne do sada sakupio pet.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Massa: Ne mogu da slavim deveto mesto

Brazilac je nakon starta sa sedamnaestog mesta uspeo da dođe do bodova, ali kaže da razloga za zadovoljstvom nema.

„Svakako ne možemo da slavimo deveto mesto, ali sam ja imao odličnu trku. Start je bio odličan. Izbegao sam incidente i obilazio druge vozače. Ceo prvi krug je bio fantastičan, ali moramo da rešimo problem kvalifikacija kako ne bi ponovo bili u ovakvoj poziciji. Na kraju sam bio malo razočaran što nisam mogao da obiđem Ocona, ali gubio sam mnogo prijanjanja u brzim krivinama kada sam bio iza njega“, izjavio je Massa.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Grosjean: Bili smo najbolji od ostalih

Francuz kaže da je Haas pobedio u drugoj trci Formule 1 koja se po običaju odvija iza tri najveća tima.

„Bilo je jako dobro. Odlično sam krenuo i bio sam na četvrtom mestu. Naravno, nije bilo šanse da zadržim Kimija i Lewisa iza sebe, ali sam imao odličan duel sa Perezom. On je bio jako brz i konstantno sam morao da pritiskam. Bolid se odlično ponašao. Mi smo danas bili najbolji od ostalih i pobedili smo u drugoj trci Formule 1.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Oba vozača Force Indije završili u poenima

Trka za VN Austrije bila je izuzetno dobra za ovaj tim.

“Završiti na sedmom mestu je izuzetno dobar rezultat za sve, posebno uzimajući u obzir da smo imali težak početak vikenda. Mučili smo se tokom treninga i kvalifikacija ali je trka bil izuzetno dobra. Imao sam dobar start ali sam i pored toga izgubio nekoliko pozicija. Od tada mučio sam se sa grejnigom na prednjim gumama, ali sam posle pitstopa uspeo da uhvatim moj ritam. Na kraju pokušao sam da se približim Grosjeanu, ali nisam uspeo.” kazao je Sergio Perez – 7. mesto.

“Zadovoljan sam poenima koje sam uspeo da zabeležim danas. Imao sam dobar start, ali me je odmah Hamilton obišao. Od tada pokušao sam da se koncetrišem na svoju trku, ali sam prilikom boksa izgubio dosta vremena u odnosu na Massu. Ovo nije bio najlakši vikend za nas ali uspeli smo da i pored toga zabeležimo dobar rezultat.” izjavio je Esteban Ocon – 8. mesto.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Teška trka za Renault na Red Bull Ringu

Vozači francuskog tima nisu uspela da zabeleže poene.

“Ovo je bila teška trka za mene. Imao sam užasan start. Ubacio sam bolid u anti stol mod pa tako nisam mogao da krenem onako kako sam želeo. To je bio početak kraja za mene. Dosta sam se mučio na super mekoj gumi jer jednostavno nisam imao prijanjanja. Odlučio sam se da ranije odem na servis, ali sam kasnije kada su me vodeći zaobilazili izgubio puno vremena. Ipak, nadam se boljem rezultatu na Silvesrtonu.” kazao je Nico Hulkenberg – 13. mesto.
                      “Startovao sam sa 16. mesta i na kraju sam kroz cilj prošao kao 11. što znači da sam bio tako blizu poena. Vodio sam veliku bitku sa Strollom ali nisam uspeo da ga obiđem. Moram mnogo bolje da se fokusiran na kvalifikacije jer iz ovog vikenda mogu da izvučem dosta pozitivnih stvari. Nadam se da možemo mnogo bolje na Silvesrtonu.” kazao je Jolyan Palmer.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Marchionne spremio 120 miliona evra za Vettela?

Kako navode francuski mediji prvi čovek Ferrarija spremio je unosan ugovor za nemačkog vozača.

Magazin Auto-Hebdo prenosi informaciju da je Ferrai spremio svom vozaču ugovor od 120 miliona evra za naredne tri godine kako bi produžio saradnju sa italijanskim timom. Sergio Marchionne je jasno i glasno u Austriji kazao da je Vettelova sudbina u Ferrariju u njegovim rukama i da on ima konkretnu ponudu na stolu.

Ipak, navodi se da i Vettel ima i svoje zahteve a jedan od njih je da Kimi Raikkonen ostane bar još jednu sezonu sa timom, pa je zato prvi čovek kompanije spreman da produži ugovor Fincu na još jendu godinu gde bi on trebalo da zaradi još 5 miliona evra. Ferrari želi da svoju vozačku postavu tradicionalno objavi u Monci.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

McLaren: Ferrari i Mercedes nam ne žele pomoći

Zak Brown izjavio je da njima teško da nađu novog dobavljača motora jer niko od njih ne želi da ih vidi kao konkurente za visok plasman.

Još od ulaska u šampionat tim iz Vokinga se puno muči sa svojim performansama a pre svega sa pogonskom jedinicom Honde koja nije na zadovoljavajućem nivou. Zbog toga, javna tajna je da McLaren već uveliko traži novog partnera ali da razvod između njih i Honde nikada nije zvanično potvrđen.
                          Izgleda da je britanski tim kuca na sva vrata proizvođača motora ali da nije dobio pozitivan odgovor.
                          “Mi sigurno spadamo u grupu velikih timova koji znaju kako da pobeđuju na trkama i osvajaju šampionate, ali da i ostali drugačije gledaju našu trenutnu situaciju i da im sve sviđa gde se nalazimo. Oni ne žele da im se mi približimo, što je i normalno.” kazao je Zak Brown.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Horner: Sainz može da ide samo uz odgovarajuće obeštećenje

Jedan od vodećih ljudi Red Bulla oglasio se povodom slučaja Carlosa Sainza.

Još za vreme VN Austrije pa i VN Velike Britanije pojavile su se priče da bi Carlos Sainz mogao da napusti Toro Rosso i da već u Mađarskoj zameni Jolyona Palmera u Renaultu. Ipak, svi iz Red Bulla demantovali su ovu vest i naveli da mladi Španac ima ugovor na još dve godine sa timom koje će morati da ispoštuje.
                            “Carlos ima ugovor sa nama i to na još dve godine. Mi smo u njega godinama ulagali i sve ima svoju cenu. Tako da ako ima neko drugi zainteresovan za njegove usluge mi možemo razmatrati tu opciju ali uz odgovarajuće obeštećenje. Mi smo u Carlosa puno uložili. Doveli smo ga iz Formule BMW do Formule 1 i sve to nas je to puno koštalo.” kazao je šef Red Bulla Christian Horner.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

FIA okarakterisala Halo kao najbolje rešenje

Vladajuće telo rešilo je da naredne sezone uvede zaštitu za kabinu vozača.

Još tokom ove nedelje FIA je objavila da će se Halo koncept zaštite bolida od sledeće sezone naći u upotrebi na bolidima. Ova odluka naišla je na burnu reakciju javnosti i samih učesnika šampionata, pa je tako vladajuće telo želelo da obrazloži svoju odluku.
                              “Sam motor sport je prirodan sport koji uključuje veliki broj rizika a mi želimo da ih svedemo na sam minimum. Test Halo-a se pokazao kao veoma uspešan. Mi smo se koncetrisali na tri oblasti a to su kontakti bolidima, kontakt između bolida i nekog drugog objaketa (ograde) i udarce drugih objekta, gde je ovaj sistem pokazao čak da do 15 puta može da statičko opterećenje.”

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Mercedes pronašao uzrok kvara na svojim menjačima

Tehnički direktor Mercedesa James Allison kazao je da je njegov tim uspeo da pronađe uzrok kvara na svojim menjačkim kutijama.

Mercedes je na poslednjih nekoliko trka imao određenih problema sa svojim menjačima, zbog čega su Lewis Hamilton i Valtteri Bottas dobili kazne od pet mesta pomeranja na startu zbog promene ovih delova. Tim je na VN Azerbejdžana uvedio određene probleme u menjačkim kutijama, koje prema procenama nisu mogle da izdrže naredne trke.

“U ranijim danima vi bi ste u određenoj brini proveli neko određeno vreme pre nego što je potrebno da je promenite. Sada brzine menjamo u veoma brzim krivinama pa tako svi rotirajući elementi u sastavu moraju drugačije da se ponašaju. Izgleda da naš sistem nije radio tako dobro, zbog čega menjač nije mogao da izdrži sve napore.” kazao je James Allison.

Comment

Working...
                                X