F1 2017

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Hamilton: Težak dan

Britanac je rekao da je njegov tim danas imao veoma težak dan Sočiju, nakon što su drugu sesiju završili sa povećim zaostatkom u odnosu na Ferrari.

„Ovo je bio težak dan za tim. Uspeli smo da kompletiramo program, ali je balans loš. Ferrari deluje jako dobro u dužim izlascima na stazu i moramo da vidimo kako možemo da poboljšamo naš tempo. Gume su na ivici i lako može da se desi da izgubimo optimalnu temperaturu. Ali kada gume rade, osećaj je bolji“, izjavio je Hamilton.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Stroll: Očekujem poboljšanje

Kanađanin je danas po prvi put u karijeri vozio na autodromu u Sočiju.

„Ova staza je po malo čudna pošto gume zadržavaju performanse duže nego obično. Zato moramo da vidimo kako da na najbolji mogući način iskoristimo pneumatike. Očekujem poboljšanje, pre svega sa moje strane, pošto mi je ovo prvi put da vozim na ovoj stazi. Nisam još koristio ultra-meke gume pošto sam ih čuvao za sutra. Tada ću imati mnogo bolji osećaj i pokušaću da ostvarim reprezentativna vremena. Još nismo formirali strategiju za trku. Nema mnogo prijanjanja, ali je i degradacija mala, tako da ćemo na osnovu toga odlučiti šta je najbolja opcija“, izjavio je Stroll.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Grosjean: Nove kočnice, isti problemi

Francuz kaže da promena proizvođača kočnica nije donela znatno poboljšanje njegovom timu.

„Imamo jako malo prijanjanja i mnogo smo se mučili sa balansom. Imali smo i određenih problema sa kočnicama tokom dužih izlazaka na stazu. Moramo da vidimo šta možemo da uradimo kako bi smo ih poboljšali. Generalno gledano, ovo je bio veoma težak dan. Bolid nije radio kako treba i nadam se da ćemo sutra uspeti da povratimo performanse i približimo se prvoj desetorici“, izjavio je Grosjan.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Hulkenberg: Nema brige nakon kvara

Nemac nije zabrinut u pogled nastavka vikenda nakon što je njegov bolid otkazao u rukama Sirotkina na prvom treningu.

„Ja nisam imao nikakvih problema na drugom treningu. Prvu sesiju sam proveo u boksu dok je Sergey bio u bolidu. Vrlo brzo smo pronašli dobar tempo i mislim da nemamo čega da se bojimo u nastavku vikenda. Vozili smo dosta krugova i imamo sasvim dovoljno podataka da u subotu učinimo bolid još bržim“, izjavio je Hulkenberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Red Bull nije očekivao ovako dobar dan u Rusiji

Oba vozača tima zadovoljna su učinkom na treninzima u Sočiju.

“Mi smo ovu sesiju završili jači nego što smo očekivali, ali smo imali problema sa pritskom goriva. Dobro što je Daniel uspeo da skupi neke podatke. Ova staza svakako nije meni najdraža ali daćemo sve ovog vikenda da zabeležimo što bolji rezultat. Zaostatak za Ferrarijem i Mercedesom je veći bego što smo očekivali, jer su pravci dosta duži. Mislim da će kvalifikacije biti dosta interesantne.” kazao je Max Verstappen.
            “Danas smo prikupili dosta podataka i nekih od njih su dosta zanimljivi. Zadovoljan sam bolidom, ali ostaje nam još da radimo oko podešavanje bolida na super mekim gumama. Prvi trening je bio dosta teži, dok smo na drugom uspeli da lakše zagrejemo gume. Ostaje nam da sutra odradimo završna podešavanja bolida kako bi mogli da pariramo Ferarriju i Mercedesu u kvalifikacijama.” kazao je Daniel Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Alonso: Neće biti poboljšanja motora pre trke u Kanadi

Španac je rekao da Honda nema u planu konkretnija unapređenja pre VN Kanade.

„Imali smo dosta odustajanja ove sezone, a sada imamo probleme i na treninzima. To nam ne uliva samopouzdanje. Bolid je isti kao u Bahreinu, i zato očekujemo iste probleme koje smo imali i tamo. Ne očekujemo neke bitnije promene ni u Barseloni ni u Monaku. Nemam informacije o unapređenjima. Možda bih trebao da dobijam bolje informacije od Honde. Prema onome što znam, neće biti ničega novog do Kanade. Što se šasije tiče, imaćemo nove delove na svakoj trci i očekujemo da ćemo u Barseloni biti konkurentniji“, izjavio je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Solidan prvi dan za Force Indiju na VN Rusije

Timom sa bazom u Silverstonu ima još puno da radi na polju podešavanja bolida.

“Nije lako naći pravi balans na ovoj stazi, ali mislim da smo na pravom putu. Uspeli smo da kompletiramo puno krugova sa svim komponentama guma. Uveren sam da možemo da budemo konkurentni. Biće zanimljiva borba na sredini grida tokom celog vikenda.” kazao je Sergio Perez.
                “Solidan dan za sve nas. Mislim da imamo dobru polaznu tačku, ali znamo gde možemo da napravimo poboljšanja. Bolid se dobro ponašao, posebno na drugom treningu kada smo lakše uspeli da nateramo gume da rade. Ostaje nam da preko noći analiziramo podatke ali sam zadovoljan učinkom.” dodao je Esteban Ocon.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Sauber: Nema poboljšanja

Švajcarski tim zbog niže temperature staze nije mogao da iskoristi poboljšanja koja su napravljena na testu u Bahreinu.

„Ovo nije bio najbolji dan za nas. Bilo je određenih poboljšanja na testu u Bahreinu, ali ovde ta poboljšanja nismo videli. Uslovi na stazi su različiti i to je verovatno uzrok. Na drugom treningu su se stvari malo poboljšale. Ima još dosta posla do kraja vikenda i moramo da dobro analiziramo podatke kako bi napravili pomak u svim oblastima“, izjavio je Ericsson.

„Lepo je ponovo biti u bolidu. Balans ipak ne možemo da poredimo sa onim što smo videli u Bahreinu pošto su temperature tamo bile znatno veće. Moramo da poboljšamo bolid za sutra pošto još uvek nismo u poziciji u kojoj bi želeli da budemo“, rekao je Wehrlein.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Toro Roso: Naučili smo dosta tokom treninga

Samo je Carlos Sainz uspeo da treninge na stazi Soči završi bez problema.

“Mislim da smo dosta naučili danas. Bio je ovo izazovan petak, staza je tokom jutra bila dosta klizava i bilo je teško da gume dovedemo na radnu temperaturu. To će nam otežati život tokom prvih par krugova u trci, ali videćemo. Ostaje nam puno da radimo kako bi bili spremni.”
                    “Ja sam imao težak početak vikenda. Jednostavno nisam imao prijanjanja. Nažalost, falilo nam je brzine, pa moramo da analiziramo šta se stvarno desilo.” dodao je Danil Kvyat.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Ferrari nastavio dominaciju i na trećem treningu u Rusiji

Oba vozača italijanskog tima zauzela su prve dve pozicije.

Nemački vozač je uspeo da zabeleži krug od 1m34.001s na ultra mekim gumama što je bilo dovoljno da bude 0.337s brži od svog timskog kolege. Valtteri Bottas je sa tri desetinke zaostatka bio najbliži pratilac ispred Lewisa Hamiltona. Inače, i Ferrari i Mercedes je od samog početka treninga počeo da koristi ovu ultra meku komponentu, kako bi što bolje razumeli njene karakzetistike za kvalifikacije.
                      Red Bullov vozač Max Verstappen bio ja nabolji od ostalih na petom mestu ispred svog kolege Daniela Ricciarda koji je morao da bolid parkira pored staze pred sam kraj treninga. Nico Hulkenberg uspeo je da prati ovaj dvojac a Carlos Sainz i Kevin Magnussen zaključili su spisak prvih deset vozača. Samo Jolyan Palmer nije uspeo da zabeleži vreme jer je imao problema sa motorm koji će biti promenjen pre kvalifikacija.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Vettel i Raikkonen u prvom startnom redu u Rusiji

Vozači Ferrarija su prvi put posle VN Francuske 2008. zauzela prva dva mesta na kvalifikacijama.

Vremenski uslovi pred početak kvalifikacija bili su odgovarajući za mesto u ovom delu Rusije. Temperatura vazduha bila je 21 stepen, staze 40 stepeni a duvao je jak vetar.
                        Odmah na početku sesije svi vozači su izašli na stazu a prvo brzo vreme zabeležio je Carlos Sainz od 1m36.575s. Svi oni su u svoje brze krugove krenuli na ultra mekoj komponenti a samo su Ferrarijevi vozači koristili super meku gumu. Bottas je uspeo da zabeleži krug od 1m34.177s dok je Vettel bio za sekundu sporiji ali na drugačijoj komponeti pneumatika. Njih su u stopu pritili Kimi Raikkonen i Max Verstappen dok je Valtteri Bottas poboljšao vreme za oko 80 hiljaditinki, gde je za 0.368s bio brži od Lewisa Hamiltona.
                        Osim vodeće četvrorke svi ostali vozači borili su se za prolaz u Q2, pa se tako u pojedinim trenucima stvarila gužva na stazi. U samom finišu na stazi je izbačena dupla žuta zastava zbog odvojenih incidenta koji su imali Jolyan Palmer i Pascal Wehrlein. To je ujedno označilo i kraj prvog dela a ispod crte našli su se: Palmer, Vandoorne, Wehrlein, Ericsson i Grosjean.
                        Drugi deo kvalifikacija otvorili su vozači Williamsa, gde je Felipe Massa bio ispred svog timskog kolege sa vremenom od 1m35.677s. Ipak, Kimi Raikkonen ide na prvo mesto krugom od 1m34.053s na ultra mekim gumama ali se ispred njega našao njegov zemljak Valtteri Bottas koji je za pola sekunde bio brži od Lewis Hamiltona. U završnim momentima drugog dela svi osim Mercedesovih vozača krenuli su u brze krugove a na kraju Kimi Raikkonen uspeo je da sastavi dobar krug i tako podeli vozače Mercedesa. Sebastian Vettel je odustao od svog brzog kruga a na kraju u Q3 nisu prošli Sainz, Stroll, Kvyat, Magnussen i Alonso.

Mercedesovi vozači prvi su izašli na stazu prilikom otvaranja trećeg dela kvalifikacija a nešto kasnije pojavila su se i oba Ferrarija. Mali interni duel odmah su imali Lewis Hamilton i Nico Hulkenberg ali je Britanac pustio Nemca da prođe ispred. Posle prve runde krugova na provizornoj pool poziciji našao se Kimi Raikkonen koji je zabeležio vreme od 1m33.253s a iza njega našao se Valtteri Bottas sa 40 hiljaditinki zaostatka dok su na trećem i četvrtom mestu bili Sebastian Vettel i Lewis Hamilton.
                        U samom finišu Sebastian Vettel uspeo je da zabeleži pol poziciju ispred svog timskog kolege (1m33.194s) Kimija Raikkonena. Iza njih našao se dvojac Mercesa gde je Finac bio ispred Britanca, koji je izgbio puno vremena u završnom sektoru.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Vettel oduševljen pol pozicijom

Nemački vozač u Rusiji zabeležio je svoju drugu pol poziciju za Ferrari.

Sebastian Vettel uspeo je da u neizvesnim kvalifikacijama u Sočiju pobedi svog timskog kolegu i tako zabeleži svoju prvu pol poziciju posle VN Singapura 2015.
                          “Imao sam dobar start sesije i osećao sam se veoma dobro. Mislim da sam u Q2 izgubio ritam, jer sam imao neku drugu ideju za Q3. Prvi krug u završnoj sesiji nije bio idealan, ali sam u popravnom krugu poboljšao vreme u završnom sektoru. Video sam na ekranu da sam bio brži od Kimija i pitao sam inženjera šta su drugi uradili. Onda mi je rekao rezultate i shvatio sam da imam pol poziciju, pa sam zbog toga preserćan.” kazao je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Hamilton očekuje tešku trku sa Ferrarijem u Sočiju

Britanski vozač zabeležio je tek četvrto vreme na kvalifikacijama za VN Rusije.

Lewis Hamilton nije uspeo da parira Ferrarijevim vozačima na današnjim kvalifikacijama, pa je tako zabeležio četvrto mesto sa pola sekunde zaostatka.

“Nismo danas bili dovoljno brzi. Moramo da se vratimo na početak i da prepoznamo uzrok. Sutra nam predstoji dan za borbu, još imamo šansi. U zadnjem sektoru gubimo i do pola sekunde. Moramo da vidimo zašto se to dešava. Da li su neke greške u pitanju jer se mučimo da zagrejemo gume na radnu temperaturu. Isti problem smo imali juče, pa smo napravili određene promene, ali to nije dalo rezultata. Ferrari je danas bio brži, kao i da su dobri i u trkačkom tempu, pa biće sutra veoma interesantno.” kazao je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Alonso: McLaren gubi 3 sekunde na pravcima u Sočiju

Španski vozač zabeležio je tek 15. poziciju na kvalifikacijama za VN Rusije.

Još pre starta ovog vikenda znalo se da staza u Sočiju neće odgovarati britanskom timu, što je na kraju rezultat i pokazao.

“Neverovatno je koliko gubimo na pravcima. U prvom sektoru gubimo do 1.3 sekunde jer je to sve u jednoj krivini u kojoj nemamo prviše problema. Na pravcima tu gubimo još više, do 2.5-3 sekunde. U trci sigurno to neće biti tako ali kvalifikacije su nešto sasvim drugo.” kazao je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Raikkonen: Pol pozicija bila je u mom dometu

Vozač Ferrarija izjavio je da je imao sva potrebna sredstva kako bi kvalifikacije završio na prvom mestu.

Kimi Raikkonen bio je na provizornoj pol poziciji sve do pred kraj trećeg dela, kada u poslednjem krugu nije uspeo da popravi svoje vreme pa je tako prvo mesto otišlo sa druge strane Ferrarijeve garaže.

“Očigledno je da nam je cilj da budemo što bolje plasirani. Osećaj o bolidu je ovog vikenda dosta dobar, ali sam na izlaznom krugu imao dosta gužve na stazi, pa tako nisam uspeo da dobro zagrejem pneumatike. U završnom pokušaju stvari su bile dosta izjedančene, ali nisam imao lep izlaz iz poslenje krivine, pa verujem da je to bilo kobno što nisam na pol poziciji. Srećan sam što imamo prvi startni red, ali mislim da sam imao sve uslove da se i ja nađem na prvom mestu.” izjavio je Raikkonen.

Comment

Working...
                                X