F1 2017

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Pomešani utisci u Toro Rossu

Vozači su imali potpuno različite utiske nakon današnjih treninga.

„Ukupno gledano, dan je bio pozitivan. Jutros smo se fokusirali na evaluaciju novih delova, pa smo na popodnevnoj sesiji imali znatno bolji bolid. Imao sam mnogo više samopouzdanja i bolid je bio brži. Napravili smo dobar napredak između treninga i nadam se da će se trend nastaviti i sutra“, izjavio je Sainz.

„Danas nismo mogli da sastavimo jedan čist brzi krug. Svakako ima dosta prostora za napredak i moramo da pokušamo da napravimo napredak preko noći, kako bi što spremniji dočekali poslednji trening i kvalifikacije“, rekao je Kvyat.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Potpuna dominacija Ferrarija na trećem treningu

Vettel je bio najbrži na trećem treningu ispred Raikkonena, i dok je Ferrari napredovao, čini se da su i Mercedes i Red Bull nazadovali.

Sainz je bio jedini koji je na početku sesije ostao na stazi nakon instalacionih krugova i on je na srednje-tvrdoj gumi vozio krugove oko 1m22s.

Verstappen je prvi vozio na super-mekoj gumi i njegovo vreme od 1m19.012s je bilo daleko najbolje. Njega je nešto kasnije nadmašio Raikkonen sa tri desetinke boljim krugom, dok su vozači Renaulta i Force Indije iza njih zaostajali preko jedne sekunde.

Raikkonen je dodatno popravio svoje vreme u sledećem pokušaju na 1m17.909s, a odmah potom ga je nadmašio Vettel za jednu desetinku.

Vozači Mercedesa su u tim trenucima vozili na mekim gumama i njihova vremena u prvom delu sesije nisu bila reprezentativna. Hamilton je bio treći sa sekundom zaostatka, Bottas je bio šesti, a između njih su bili vozači Red Bulla na super-mekoj gumi. Odličan rezultat je u tim trenucima imao Alonso koji je bio odmah iza na sedmom mestu.

Sredinom sesije, problem sa bolidom je imao Ricciardo, koji je ostao zaglavljen u petoj brzini i on je morao da parkira bolid pored staze.

Bottas je potom po prvi put izašao na stazu sa super-mekim gumama i bio je malo preko desetinke sporiji od Vettela. Međutim, vozači Ferrarija su se onda ponovo vratili na stazu, a Vettel je vozio 1m17.017s. Raikkonen je bio pola sekunde sporiji, dok je Bottas zaostajao devet desetinki za liderom.

Velikih problema je imao Hamilton koji se mnogo mučio na super-mekim gumama i on nikako nije mogao da sastavi čist krug, pa je do kraja sesije pao na peto mesto iza Verstappena. Na kraju, Vandoorne je bio odličan u McLarenu na šestom mestu. Hulkenberg je bio sedmi, ispred, Ricciarda, Alonsa i Palmera.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Di Resta menja Massu do kraja vikenda

Rezervni vozač Williamsa i komentator za Britanski kanal SkySports F1 će prema svemu sudeći zameniti Massu do kraja vikenda u Budimpešti pošto Brazilac ima zdravstvenih problema.

Massa se juče nakon drugog treninga požalio na vrtoglavicu i mučninu, pa je Williams odmah stavio Di Restu u pripravnost. Massa je jutros bio bolje i učestvovao je na delu trećeg treninga, ali se onda povukao u boks, gde su mehaničari potom počeli da menjaju pedale na njegovom bolidu kako bi se Di Resta, koji je znatno viši, osećao komforno. Di Resta do sada nema nikakvog iskustva sa novim hibridnim motorima, a ni u vožnji ovogodišnjih bolida.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Ferrariju pripao prvi startni red na Hungaroringu

Sebastian Vettel uspeo da je zabeleži najbrže vreme na kvalifikacijama za VN Mađarske ispred svog timskog kolege Kimija Raikkonena.

Kao što je i ranije bilo najavljeno, umesto bolesnog Felipe Masse u bolidu Williamsa našao se test vozač Paul di Resta. Vremenski uslovi pred početak kvalifikacija bili su veoma topli, temperatura vazduha bila je 26 a staze 58 stepeni.

Prvi na stazi sa brojem 40 na stazi se pojavio Paul di Resta a odmah zatim i svi ostali vozači. Prvi mereni krug postavio je Lewis Hamilton od 1m17.905s na super mekim gumama. Istu taktiku koristili su i vozači Ferrarija pa je tako Raikkonen bio najbrži (1m17.382s) i za jednu desetinku bio brži od novog Hamiltnovog kruga. Sebastian Vettel je na polovni prvog dela dodao gas gde je uspeo da dođe do vodeće pozicije čije je vreme iznosilo 1m17.244s dok je Paul di Resta imao oko 3.5 sekunde zaostatka za Nemcem.
          Vozači Red Bull pratili su vozače Ferrarija i Mercedesa i nalazili su se na četvrtoj i petoj poziciji, ali je Max Verstappen u finišu Q1 uspeo da spoji tri najbrža lična sektora i tako dođe do drugog mesta – 1m17.266s. U tim momentima bobru za prolaz dalje vodili su vozači Haasa, Saubera, Force Indije i Toro Rossa. Na kraju prolaz u Q2 nisu obezbedili Magnussen, Stroll, Wehrlein, di Resta i Ericsson.
          Drugi deo kvalifikacija otvorili su vozači Mercedesa i Ferrarija, gde je Vettel postavio najbrže vreme od 1m16.802s dok su se iza njega nalazili Hamilton, Raikkonen i Bottas. Ricciardo i Ocon pratili su najbržu četvorku a korak naprad učinio je i Max Verstappen koji je uspeo da se probije do druge pozicije – 1m17.028s.
          U finišu Q2 čak 8 vozača borilo se za prolaz u završni segment, među kojima su se nalazila u oba bolida McLarena. Pored njih na stazi su bili i Lewis Hamilton i Valtteri Bottas, gde je Britanac zabeležio najbrže vreme od 1m16.693s i tako za jednu desetinku bio brži od Sevastiana Vettela. Ipak, prolaz u Q3 nisu izborili Palmer, Ocon, Kvyat, Perez i Grosjean.
          Treći deo kvalifikacija otvorio je Valtteri Bottas, ali je odmah zatim Sebastian Vettel postavio najbrži krug od 1m16.276s. Iza njih nalazili su se Ricciardo i Raikkonen dok je Hamilton napravio grešku, zbog čega se odlučio da odmah ode do boksa. Max Verstappen uspeo da u svom prvom pokušaju dođe do trećeg mesta ispred svog timskog kolege, dok su oba vozača McLarena postavila veoma dobre krugove, gde je Alonso za 4 desetinke bio ispred Vandoorna.
          U finišu sesije Hamilton je odmah izašao na stazu ali je ostavrio krug koji je bio dovoljan za treće mesto, ali nešto uspešniji bio je Valtteri Bottas koji je bio ispred svog timskog kolege. Na kraju, Sebastian Vettel nije uspeo da poboljša svoje vreme, ali je uspeo da sačuva vodeću poziciji, dok je Kimi Raikkonen svojim krugom došao do drugog mesta i obezbedi Ferrariju prvi startni red. Iza njih startovaće vozači Mercedesa a na peto i šesto mesto je rezervisano za Red Bull. Nico Hulkenberg došao je do sedme pozicije ispred oba McLarena koji su zaključali spisak prvih deset vozača.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Raikkonen: Greška u šikani koštala me je pol pozicije

Vozač Ferrarija kvalifikacije za VN Mađarske završio je na drugom mestu iza svog timskog kolege.

Sebastian Vettel zabeležio je najbrži krug na kvalifikacijama u Mađarskoj a njegovo vreme od 1m16.276s je takođe i najbrže koje je jedan bolid zabeležio na stazi Hungaroring. Njegov timski kolega Kimi Raikkonen ostvario je drugo mesto sa 0.168s zaostatka.

“Ustvari, nisam imao tako dobar početak kruga, ali ni kraj nije bio tako loš. U šikani sam kočio dosta ranije, zbog čega sam se malo zaneo i izgubio na vremenu. I pored toga sve ovo bilo je dovoljno za drugo mesto ali mislim da sam mogao da pol pozicije. U odnosu na juče uspeli smo da napravimo napredak što je veoma pozitivno, ali sutrašnja trka biće dosta duga.” kazao je Kimi Raikkonen.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Hamilton se nada da će mu dobra strategija omogućiti bobru za pobedu

Vozač Mercedesa je kvalifikacije u Mađarskoj završio na četvrtom mestu.

Već na trećem treningu moglo se videti da se Lewis Hamilton najbolje ne snalazi oko setapa sa svojim bolidom, ali je situacija na samim kvalifikacijama izgledala malo bolje. Ipak, Ferrari je ovoga puta bio brži a ispred njega na startnom gridu nalazi se i Valtteri Bottas.
              “Za nas ovo nije najlakši vikend, ali se bolid bolje ponaša. Naparvili smo određena poboljšanja što smo mogli da vidimo u Q3. Znali smo da je Ferrari brz, što su pokazali i danas. Ne znam da li su oni imali neka poboljšanja ili šta već, ali su uspeli da dobiju ono što su želeli.” kazao je Lewis Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Vettel: Bolid je bio fenomenalan

Nemac je bio prezadovoljan performansama koje je njegov tim prikazao na kvalifikacijama.

„Tokom vikenda nismo imali nikakvih problema i osećaj u bolidu je danas bio odličan. U Q3 sam u potpunosti imao veru u naš tempo. Prvi krug je bio odličan, a znao sam da mogu i brže. U drugom pokušaju sam dao sve od sebe. Bio sam brži nakon dva sektora, ali sam u trećem možda malo preopteretio gume. Nisam znao ko je iza mene u poretku, a kada sam video da je Kimi, radio komunikacija je otvorena i čuo sam veliki vrisak. Bilo je lepo, ali ovo je tek subota i danas ništa ne dobijamo osim startne pozicije. Lepo je što smo se ovako vratili, pogotovo nakon svih kritika koje smo pretrpeli nakon Silverstona. To je bilo malo previše, i drago mi je što smo odgovorili na stazi“, izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Bottas: Ferrari je bio van domašaja

Finac je priznao da Mercedes nije imao šanse da ugrozi Ferrari na današnjim kvalifikacijama.

„Mislim da je Ferrari bio prebrz za nas tokom celog dana. Svi smo videli šta su radili na trećem treningu i nakon toga smo očekivali teške kvalifikacije. Juče smo delovali bolje i ovo danas je iznenađujuće. Ipak, to pokazuje da na ovakvim stazama moramo da napredujemo. Nismo bili na nivou i imamo dosta posla. Trka je duga sutra i sve je još uvek otvoreno“, izjavio je Bottas.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Ricciardo frustriran šestim mestom

Australijanac nije uspeo da jučerašnju dobru formu prenese i na današnje kvalifikacije.

Vozač Red Bulla je na trećem treningu imao određenih problema sa menjačem, ali je tim uspeo da popravi hidrauliku koja je u tom momentu otkazala.
                    “Izgubili smo malo vremena tokom jutra, koje smo u toku dana morali da nadoknadimo. Juče smo dosta dobro krenuli ali to nismo uspeli i danas da prenesemo. To se ponekada desi u moto sportu, što je veoma frustrirajuće. Verujem da mogu da postignem mnogo više. Više bi nam značilo startujemo sa neke bolje pozicije, ali nadam se da to možemo u trci da nadoknadimo.” kazao je Daniel Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Kvyat kažnjen pomeranjem za tri mesta na startu u Mađarskoj

Sudije su odlučile da kazne Rusa koji je tokom kvalifikacijama usporavao Lance Strolla.

Ovaj incident dogdio se tokom prvog dela kvalifikacija, kada je Lance Stroll naišao na Danila Kvyata koji se vraćao na stazu posle okretanja na 11. krivini. Zbog toga sudije su kaznile vozača Toro Rossa sa tri mesta pomeranjem na startu kao i sa jednim kaznenim poenom.

Ovo je deseti kazneni poen za Kvyata koji ukoliko prikupi još 2 biće primoran da propusti sledeću narednu trku. Rus bi tako na trci za VN Mađarske startovao sa 16. pozicije a ispred njega će se sada naći Perez, Grosjean i Magnussen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

McLaren: Ostvarili smo maksimalni cilj

Vozači McLarena su zadovoljni dosadašnjim tokom vikenda u Mađarskoj.

Vikend je do sada pozitivan za nas. Znali smo da će tri najbolja tima biti van domašaja i borba za sedmo i osmo mesto je bila maksimum za nas i na kraju ćemo i startovati sa tih pozicija. Danas ne dobijamo bodove i nadamo se da ćemo ovaj rezultat pretvoriti u bodove koji su nam preko potrebni. U pogledu trkačkog tempa, trebalo bi da budemo u redu. Ovde je teško preticati, gume su stabilne i ako dobro startujemo, imaćemo priliku da zadržimo ove pozicije“, izjavio je Alonso.

„Mislim da smo izvukli maksimum iz bolida. Delovali smo dobro tokom slobodnih treninga i uspeli smo da prenesemo tu brzinu i u kvalifikacije. Ipak, trka je sutra i ona je najvažnija. Nadam se da ćemo sa oba bolida završiti u bodovima. Naš trkački tempo je dovoljno dobar za prvih deset i u dobroj smo poziciji“, izjavio je Vandoorne.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Di Resta: Priznajem, bio sam uplašen

Škotlanđanin je rekao da je bio uplašen nakon što je potvrđeno da će morati da zameni Massu u Williamsu do kraja vikenda.

„Ovo mi je bio prvi pravi susret sa ovim motorima i bolidima i neću lagati, bio sam uplašen, nervozan… Zadnji put sam u bolidu bio 2014. kada sam vozio 10 krugova. Onda ste od jednom bačeni u vatru i to pravo na kvalifikacije, što je najgori mogući scenario. Tim me je u sat ipo pripremio na najbolji mogući način. Bio sam oprezan u brzim krivinama i na izlasku iz krivina. Definitivno nisam koristio zadnje gume onoliko koliko bi trebalo. Ipak, brzo sam se privikao i videli ste da sam se poboljšavao iz kruga u krug“, izjavio je Di Resta.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Perez: Ovo su najteže kvalifikacije u ovoj sezoni

Oba vozača tima nisu uspela da se domognu trećeg dela kvalifikacija.

“Ovo su za mene najteže kvalifikacije u ovoj sezoni. Nisam uspeo da se osećam konfortno sa prednjim delom automobila. Još juče smo napravili veliki broj izmena na bolidu, kao i posle trećeg treninga i malo šta se promenilo u našim performansama. U Q2 moj krug je bio slab i nisam pratio svoje referentne tačke. Sve u svemu nismo uspeli da iskažemo naš poitencijal. Hungaroring nije baš idealan za preticanje, ali nadam se da će naš trkački tempo biti bolji. Nadam se bar nekim poenima.” kazao je Sergio Perez.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Vettel objasnio probleme sa bolidom

Nemac je imao velikih problema sa upravljanjem tokom većeg dela trke.

“Presrećan sam. Bila je ovo jako teška trka, iako to možda nije izgledalo tako na televiziji. Imao sam ruke pune posla. Nešto nije bilo u redu. Bolid je vukao u stranu. Situacija se pogoršavala kako je trka odmicala i pokušavao sam da izbegnem ivičnjake i sačuvam bolid. Definitivno sam otežao život i Kimiju koji je očigledno bio brži. Moraćemo da pogledamo šta se desilo, ali sada to nije toliko bitno pošto smo pobedili“, izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Bottas se zahvalio Hamiltonu na održanom obećanju

Finac je zasluženo došao do podijuma nakon što mu je Hamilton u poslednjoj krivini vratio poziciju koju mu je Finac prepustio sredinom trke.

„Hvala Lewisu na održanom obećanju. Dao sam mu priliku da se bori sa Ferrarijima i šteta je što nismo uspeli pošto je tempo bio dobar. Moj start je bio prosečan i nisam mogao da napadnem u krivini 1. Ferrari je bio mnogo jak na super-mekim gumama, ali je Vettelov problem trku učinio zanimljivijom. Mi smo imali problem sa radio komunikacijom. Pokušavao sam da se približim Kimiju, ali jednostavno nisam mogao da napravim manevar. Nakon toga smo zamenili pozicije, pa je Lewis pokušao, a ja sam se dosta mučio sa vozačima koje sam obilazio za ceo krug. Ekipa je obećala da ćemo ponovo rotirati pozicije, obećanje je ispunjeno i jako sam srećan“, izjavio je Bottas.

Comment

Working...
                                X