F1 2017

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Verstappen: Moj krug nije mogao da bude bolji

Holandski vozač izjavio je da je ovoga puta dao sve od sebe na kvalifikacijama za VN Belgije.

Max Verstappen ostvario je peto mesto na kvalifikacijama koje su održane na stazi Spa-Frankonšamp, odmah iza vozača Mercedesa i Ferrarija. Vozač Red Bulla je tokom vikenda imao česte zamerke na Renaultov motor a mladi Holanđanin želeo je da se domogne četvrtog mesta na kome se nalazio Kimi Raikkonen.
    “Veoma sa srećan mojim krugom u Q3. Mislim da nije moglo da bude bolje. Da budem iskren, dao sam sve od sebe i izvukao sam maksimum iz bolida. Verujem da je krug bio bolji nego što trenutno mesto to prikazuje, posebno pošto sam prošle godine zauzeo drugu poziciju. Zadovoljan sam što smo uspeli da se pribljižimo Ferrariju a videćemo šta možemo da učinimo na sutrašnjoj trci.” kazao je Verstappen.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Williams: Dan za zaborav

Vozači Williamsa danas jednostavno nisu imali brzinu neophodnu da se bore sa rivalima.

„Jako sam razočaran rezultatom. Nismo bili dovoljno konkurentni. Mislio sam da će možda jučerašnji udes biti problem, ali uspeo sam da razumem bolid i on je jednostavno bio ne konkurentan. Startna pozicija je loša, a čeka me i kazna od pet mesta, ali šta da se radi. Pokušaćemo sve sutra i nadam se boljem rezultatu“, izjavio je Massa.

„Imao sam polomljenu bočnu stranicu zadnjeg krila. To me je na žalost omelo i zadržalo u boksu i nisam mogao da se vratim ponovo na stazu i pokušam da prođem u Q2. Treba nam brži i konkurentniji auto. Da sam uspeo da se vratim na stazu, definitivno bih bio brži, ali bilo bi teško proći dalje. Ovo nije pozicija koju želimo i sve to je veoma frustrirajuće“, rekao je Stroll.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Haas: Očekujemo borbu za bodove

Grosjean i Magnussen veruju da sutra mogu da budu u konkurenciji za plasman među prvih deset.

„Juče smo probali različite nivoe prijanjanja i jedan od njih je bio jednostavno previše orijentisan na pravce i bolidi su bili teški za vožnju u krivinama. Danas sam bio zadovoljan i kvalifikacioni krug je bio odličan. Bilo bi možda i bolje da sam imao zavetrinu, ali nisam bio dovoljno blizu bolida ispred.. Ostatak kruga je bio neverovatan i to je bio naš maksimum. Trka je sutra duga i jedva čekam da krenemo da se trkamo“, izjavio je Grosejan.

„Kvalifikacije su bile solidne. U poslednjem pokušaju nisam sastavio dobar krug, mada ne verujem da je to nešto promenilo. Zaostatak je bio preveliki i Romain je jedini bio u poziciji da se bori za bolji plasman. Startna pozicija nije loša i borićemo se za bodove iako nismo potpuno sigurni kako se bolid ponaša u trkačkim uslovima“, rekao je Magnussen.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Force Indija: Mislim da smo mogli da zabeležimo bolji rezultat

Vozači ovog tima očekivali su više na kvalifikacijama za VN Belgije.

“Malo sam razočaran mojim krugom u Q3. Bio sam blizu Raikkonena u prvom sektoru, ali kada je on odustao od brzog kruga ja sam mu se fizički približio na stazi pa sa tako izgubio na prijanjanju. Zbog toga sam izgubio na brzini i verujem da sam imao prostora da završim ispred vozača Renaulta. Spa je mesto gde se svašta može desiti i bilo bi lepo kada bi sutra mogli da iskoristimo naše prilike. Ima puno mesta za obilaženje tako da se nadam najboljem.” kazao je Sergio Perez. – 8. mesto.

“Mislim da samo mogli da zabeležimo bolji rezultat. Od drugog dela kvalifikacija polako sam gubio na prijanjanju pa zbog toga moramo ispitati zbog čega se to i desilo. Ipak, uveren sam da u trci možemo da poboljšamo stvari. Bolid se dobro ponašao posebno u prvom i poslednjem sektoru. To će nam sutra dosta pomoći. Staza je dobra za trkanje tako da verujem da ćemo sutra svi uživati.” kazao je Esteban Ocon. – 9. mesto.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Toro Rosso: Imali smo potencijal za bolji rezultat

Sainz i Kvyat nisu zadovoljni svojim startnim pozicijama.

„Razočaran sam četrnaestim mestom pošto je vikend do ovog trenutka bio dobar. Od prvog treninga smo bili dobri i konstantno u prvih deset. Danas smo počeli kvalifikacije sa ubeđenjem da je plasman u Q3 moguć i tako je i izgledalo na startu. Izvukao sam maksimum iz bolida i bilo je frustrirajuće kada sam video da sam tek četrnaesti. Videćemo šta možemo da uradimo sutra, ali verujem da možemo da napredujemo“, izjavio je Sainz.

„Ovog vikenda nisam mnogo vozio. Nije bilo lako, a jutros smo imali i problem sa motorom. Ekipa je obavila odličan posao pošto je pripremila bolid za kvalifikacije. Dao sam sve od sebe, ali nisam mogao bolje od sedamnaestog mesta. Uopšte nisam vozio ni jedan krug sa većom količinom goriva i ne znam šta da očekujem sutra. Imamo i kaznu, tako da ćemo startovati sa začelja“, rekao je Kvyat.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Hamilton brži od Vettela u Ardenima

Razlika između glavnih rivala u šampionatu je konstantno bila mala, a Hamilton je uspeo da kontroliše trku i pobedi Vettela na prvoj trci po povratku Formule 1 nakon letnje pauze.

Start trke je prošao bez većih uzbuđenja. Vodeći su zadržali svoje pozicije, a samo je Vettel na izlasku iz Eau Rouge-a pokušao da napadne Hamiltona, ali njegov manevar na kraju Cammel pravca nije prošao.
              Iza njih, sjajan start je imao Alonso koji se probio na sedmo mesto, dok je Perez bio najveći gubitnik pošto je pao sa osmog na jedanaesto mesto nakon kontakta sa Oconom.
              Razlika između Hamiltona i Vettela je bila oko jedne sekunde, a oni su polako počeli da ostavljaju Bottasa i Raikkonena iza sebe.
              Alonso je nakon dobrog starta počeo da gubi pozicije, najviše na pravcima. Honda jednostavno nije imala snagu da se bori sa Mercedesovim i Renaultovim agregatima, a Španac je u jednom trenutku preko radija prokomentarisao da je cela situacija sramotna za McLaren.
              U osmom krugu je sa trke morao da odustane Verstappen, koji je izgubio snagu motora pa je zbog toga morao da parkira bolid pored staze na Cammel pravcu.
              Hamilton je prvi od vodećih promenio gume i on je u 13. krugu montirao meke gume, a Bottas je isti potez povukao krug kasnije.
              Vettel je svoju zamenu napravio u 15. krugu, ali je on u periodu između svog i Hamiltonovog pit-stopa izgubio sekundu ipo za Britancem, pa je nakon pit-stopova razlika između njih bila tri sekunde.
              Raikkonen je svoj pit-stop odradio u 16. krugu i vratio se na usamljeno četvrto mesto. Finac je potom dobio i kaznu od deset sekundi zbog nepoštovanja žutih zastava i on se nakon toga vratio na osmo mesto.
              Vettel je u jednom trenutku uspeo da spusti Hamiltonovu prednost na ispod sekunde, ali se do polovine trke ona stabilizovana na 1.5 sekundi.
              U 30. krugu je došlo do još jednog žestokog duela između vozača Force Indije. Došlo je do kontakta u kome je Perez oštetio bolid, a delovi Force Indije su ostali rasudi od izlaska iz Eau Rouge-a do kraja Cammel pravca.
              Na stazu je izašlo vozilo bezbednosti, a svi su iskoristili priliku da po drugi put promene gume. Ono što je bilo interesantno je da su vozači Mercedesa ostali na mekim gumama, dok su se Vettel Ricciardo i Raikkonen vratili na ultra-meke.
              Trka je nastavljena u 34. Krugu, Vettel je odmah napao Hamiltona, ali je Bottas bio taj koji je imao najveće probleme pošto je u razmaku od par sekundi izgubio pozicije i od Ricciarada i od Raikkonena.
              Hamilton i Vettel su bili u ligi za sebe. Konstantno su bili po sekundu brži od trećeplasiranog Ricciarda i vrlo brzo su napravili veliku prednost.
              Hamilton je na vreme uspeo da stabilizuje temperature svojih pneumatika i uspevao je, kao i većinu trke da održi Vettela na sekundu ipo iza sebe.
              Hamilton je na taj način došao do pobedo kojom je smanjio Vettelovu prednost u šampionatu na sedam bodova. Iza drugoplasiranog Vettela je bio Ricciardo koji se vratio na podijum, dok je četvrti bio Raikkonen. Bottas nije uspeo da povrati izgubljene pozicije sa restarta pa je morao da se zadovolji petim mestom. Šesti je bio Hulkenberg ispred Grosjeana, Masse, Ocona i Sainza, koji su kompletirali plasman u prvih deset.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Vettel: Bilo je blizu

Nemac kaže da je današnja borba sa Mercedesom pokazala da je Ferrari napravio napredak tokom letnje pauze.

„Bilo je zabavno i veoma napeto. Čekao sam da Lewis napravi neku grešku, ali to se nije dogodilo. I on je verovatno čekao da ja negde pogrešim, ali oboje smo bili skoncentrisani. Bilo je veoma blizu. Na Restartu možda nisam bio potpuno zadovoljan svojim pozicioniranjem. Plašio sam se da nisam dovoljno blizu, ali sam na vrhu Eau-Rouge-a bio previše blizu i morao sam da idem spoljnom linijom. Ipak, bilo je zabavno. Mislim da smo imali dobar tempo i definitivno smo napredovali od Silverstona. Jedva čekam sledeći vikend i našu domaću trku“, izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Hamilton: Snovi se ostvaruju

Britanac je danas uspešno odbranio vodeću poziciju od Sebastiana Vettela.

„Bio je ovo odličan vikend za tim i za mene i zahvalan sam ekipi na trudu koji su uložili. Sebastian se odlično borio, ali ovo je ono što sam rekao da ću uraditi i uradio sam. Moj otac i ja smo nakon gledanja trke ovde 1996. gocine imali san da se i ja nađem jednoga dana na stazi i da pobeđujem. Ovo pokazuje da se snovi ostvaruju, i morate uvek da stremite prema tome što želite. Morate verovati u sebe i nikako ne smete odustajati“, izjavio je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Alonso želi da sarađuje sa McLarenom a ne sa Hondom

Fernando Alonso morao je da odustane od VN Belgije zbog problema sa motorom.

Vozač McLarena uspeo je da se u jednom delu trke probije na sedmo mesto gde se nije dugo zadržao pa je uglavnom vodio borbu za desetu poziciju. Španac nije bio zadovoljan performansama bolida što je javno izjavio preko timskog radija koga smo mogli da čujemo u prenosu.
                    “Mi nismo imali problem, motor je bio taj koji je zakazao. Bilo je teško, poeni su bili mogući ali videćemo šta možemo da uradimo sledeće nedelje.” kazao je Alonso.
                    On je na pitanje novinara da li ova situacija može da bude prevaga o odluci o njegovoj daljoj budućnosti, vozač McLarena je kazao:
                    “Videćemo šta će se sve desiti u narednih nekoliko nedelja. Srećan sam timom, mislim da je McLaren imao nekoliko teških sezona ali njihov rad je bio dobar.”

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Perez ne prihvata krivicu za incident sa Oconom

Meksikanac je ipak prihvatio da je bio kriv tokom duela u prvom krugu, a Force Indija je nagovestila da bi zbog incidenta sa sredine trke mogla da zabrani međusobne duele svojim vozačima na narednim trkama.

„Kontakt u prvom krugu je bio potpuno moja krivica. To moram da priznam. Napravio sam grešku na startu pošto nisam imao adekvatna podešavanja i imao sam 50% manje snage. Uopšte ga nisam video kada mi je prilazio. U drugom incidentu smatram da je Esteban bio previše optimističan. Nije bilo mesta za oba bolida, imao je pred sobom ceo pravac i šteta je što je došlo do kontakta. Upropastili smo sebi trku“, rekao je Perez.
                      Šef Force Indije Otmar Szafnauer je nakon trke medijima jasno stavio do znanja da njegovim vozačima više neće biti dozvoljeno da se trkaju.
                      „Video sam isto što i vi na televiziji. Delovalo je da je Sergio terao Estebana pravo prema zidu i izašao je kao gubitnik iz duela. U budućnosti neće dobiti takvu priliku da se trkaju. Do sada smo tolerisali i ako ne mogu da izvedu manevar na način koji je dobar za tim, onda više neće biti trkanja. Nikada nismo želeli da ih ograničavamo i rečeno im je da incident iz Bakua ne sme da se ponovi i da će pit-wall u suprotnom preuzeti sve odluke“, izjavio je Szafnauer.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Verstappen: Ovo nije smelo da nam se desi

Max Verstappen morao je da odustane sa trke pred više od 80 hiljada holandskih fanova.

Vozač Red Bulla morao je da zbog problema sa bolidom odustane sa VN Belgije, što mu je to ukupno šesto odustajanje na 12 trka.
                        “Frustriran sam i razočaran. Za jedan vrhunski tim ovo nije smelo da se desi. Na početku smo pričali da nismo imali sreće ali ovakve stvari nastavljaju da nam se dešavaju. Ali ovo je već šesti put da odustajemo i mislim da loša sreća više nije glavni razlog. Svi holandski fanovi kupili su veoma skupe karte da bi me gledali kako vozim samo osam krugova. Sada nam ostaje da nastavimo dalje da se borimo. Nemam više šta da vam kažem.” izjavio je Max Verstappen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Ricciardo: Restart trke je bio moja jedina šansa

Australijanac je iskoristio priliku koja mu se ukazala po završetka perioda pod vozilom bezbednosti.

„Sve se dobro završilo i čini se da smo danas pronašli bolji tempo. Bili smo u dobroj poziciji da profitiramo u slučaju da se nešto dogodi i zadovoljan sam novim podijumom. U početnim krugovima trke sam se mučio sa gumama i to je nešto što nam se ponavlja na ovako brzim stazama. Nakon toga smo montirali super-meke gume i sve je bilo bolje. Izlazak vozila bezbednosti na stazu mi je dao priliku da napadnem Valtterija na restartu i iskoristio sam je“, izjavio je Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Raikkonen nezadovoljan zbog “nepotrebne” kazne

Finski vozač smatra da je njegova kazna bila prestroga jer parkirani bolid Maxa Verstappena nije predstavljao nikakvu opasnost.

Kimi Raikkonen je trku za VN Belgije završio na četvrtom mestu a njegovu trku je obeležila i kazna od 10 sekundi stajanja u mestu zbog nepoštovanja žutih zastava. One su bile izbačene pošto je Max Verstappen morao da parkira bolid pored staze.
                            “Mislim da nisam bio blizu ograde kada je Max odustajao. Po meni niko nije bio ugrožen da bi morao da smanjim brzinu. Oni su mislili da trebam da dobijem kaznu, ovoga puta ja sam bio na tapeti a sutra će neko drugi. To je stvar na koju ne možemo da utičemo.” kazao je Raikkonen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Dobra trka za Williams u Belgiji

Posle jučerašnjeg razočaravajuće dana Felipe Massa uspeo je da donese bodove svom timu.

“Veoma sam srećan današnjom trkom, za mene je ovo kao pobeda. Imao sam dobar start, preticao sam i imali smo dobar tempo za razliku od juče. Za mene je ovo bila i neizvesna trka. Znamo da osmo mesto i nije baš nešto čemu težimo, ali ako uzmemo u obzir sve šta nam se dešavalo onda je ovo veoma dobar rezultat. Naravno da moramo da nastavimo da radimo kako bi bolje rezumeli probleme koje nam se dešavaju i kako bi uspeli da napredujemo.” kazao je Felipe Massa.

“Jasno je da je današnji dao bio mnogo bolji nego jučerašnji, ali nažalost nisam uspeo da zabeležim poene. Imao sam malo oštećenje na bolidu kada sam pokušao da pred kraj trke obiđem Magnussena, gde sam oštetio prednje krilo. Lepo je videti danas da je bolid mnogo bolje funkcionisao nego što je to bio slučaj u kvalifikacijama.” dodao je Lance Stroll.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Palmer: Alonso je zaslužio kaznu

Britanac smatra da je Alonsov manevar na VN Belgije bio podjednako opasan kao onaj u Mađarskoj koji je Kevin Magnussen izveo protiv Nica Hulkenberga.

„Bili smo zaglavljeni iza Alonsa koji me je očigledno izgurao sa staze. Ako mene pitate, Tu nema nikakve razlike u odnosu na Magnussenov manevar iz Bugimpešte. Ne znam da li će dobiti kaznu, ali taj njegov potez me je koštao dve pozicije. Ako je Magnussen bio kažnjen, onda nema razloga da ne kazne i Alonsa. Dana sam se osećao odlično u bolidu, možda i najbolje od početka sezone. Mogao sam da napadam i budem agresivan bez bojazni da će bolid izgubiti prijanjanje. Bila je ovo prijatna promena“, izjavio je Palmer.

Comment

Working...
                                X