F1 2018

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Haas zadovoljan prvi danom u Barseloni

Oba vozača tima dala su pozitivne povratne informacije posle prvih slobodnih treninga.

“Ovo je za nas bio dobar dan. Prikazali smo dobre performanse. Imali smo malih problema sa vetrom, ali smo radili sa različitim podešavanjima. Generalno, bolid se ponaša dobro i brz je. Nadam se da ćemo u subotu uspeti da se još poboljšamo jer imamo da isprobamo još neke ideje. Neke od njih smo danas po prvi put isprobavali. To bi nam svakako omogućilo lakši ulaz u krivine.” kazao je Romain Grosjean.
    “Imao sam dobar dan. Srećan sam performansama bolida. Možemo još da se poboljšamo, ali generalno izgledamo dosta dobro.” dodao je Kevin Magnussen.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Hamilton najbrži pred kvalifikacije u Barseloni

Vozači mercedesa su ponovo imali odličan tempo, a razlike između njih dvojice su bile minimalne.

Brendon Hartley je bio prvi koji je duže vreme ostao na stazi i on je ujedno vozio i prve brze krugove. Njegovo najbolje vreme je na početku iznosilo 1m20.212s.
      Potom su vozači Mercedesa i Ferrarija izašli na stazu i prvo je Bottas vozio 1m18.496s, a potom ga je za desetinku ipo nadmašio Vettel.
      Vremena su brzo padala u tim trenucima. Na prvom mestu su se smenjivali vozači Mercedesa koji su koristili meke gume, dok su ostali bili na super-mekim. Bottas i Hamilton su ujedno bili i prvi vozači koji su ovog vikenda vozili ispod 1m18s, a najbolje vreme je držao Britanac i iznosilo je 1m17.844s.
      Vozači Red Bulla su imali svoju strategiju pošto su koristili srednje-tvrde gume tokom većeg dela treninga, a impresivno vreme je sredinom sesije imao petoplasirani Ricciardo, koji je zaostajao svega sedam desetinki za Hamiltonom.
      Dvadesetak minuta pre kraja, Vettel se vratio na stazu i vozio 1m17.604s, ponovo na super-mekim gumama. Potom su Mercedesovi vozači po prvi put danas montirali super-meku gumu i Hamilton je vozio 1m17.281s, dok je bottas bio desetinku ipo sporiji. Vremena su dodatno popravili Vettel i Raikkonen, ali su ostali na trećem i četvrtom mestu. U tim trenucima je razmak između prve četvorice bio tri desetinke.
      Ricciardo je na super-mekim gumama izašao na stazu tek u samom finišu sesije i on je bio peti sa sedam desetinki zaostatka. Verstappen sa druge strane nije ni izlazio na stazu, a nije imao ni priliku pošto je par minuta pre kraja Hartley izleteo u krivini 9 i udario u zaštitni zid. Taj incident je bio i kraj treninga pošto je sesija prekinuta.
      Hamilton je ostao najbrži ispred timskog kolege i dvojca Ferrarija predvođenog Vettelom. Ricciardo je bio peti ispred Magnussenai Grosjeana u Haasu, a prvih deset su kompletirali Sainz, Alonso i Gasly.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Hamilton prekinuo Vettelov niz pol pozicija

Velika borba se vodila na kvalifikacijama u Barseloni, a ovoga puta su kao pobednici izašli Hamilton i Mercedes.

Prvi deo kvalifikacija je pripao Sebastianu Vettela koji je sa krugom 1m17.031s postavio novi rekord staze. Skoro četiri desetinke iza njega je bio Verstappen, dok je Raikkonen bio za još desetinku sporiji. Svi vozači su u prvih 18 minuta koristili super-meke gume koje su dobijale na brzini sa svakim sledećim krugom.
        U finišu prvog dela kvalifikacija smo videli incident Strolla koji je u poslednjem sektoru napravio grešku i izleteo sa staze. Na kraju, najveće iznenađenje je bilo ispadanje Nica Hulkenberga koji je bio šesnaesti. Ericsson je bio sedamnaesti u Sauberu, dok su Sirotkin i Stroll bili osamnaesti i devetnaesti za Williams. Na začelju je bio Brendon Hartley koji nije ni učestvovao na kvalifikacijama pošto ekipa Toro Rossa nije uspela da na vreme popravi njegov bolid nakon udesa na jutarnjem treningu.
        Prema očekivanjima, timovi su se kao u Azerbejdžanu odlučili da u Q2 koriste meke gume pošto se tokom tri slobodna treninga ispostavilo da je ona bolja za nedeljnu trku. Ferrarije i u takvim uslovima ostao najbrži. Vettel je ponovo oborio rekord staze vremenom 1m16.802s, ispred Raikkonena, Bottasa i Hamiltona.
        Iz prvih deset su na super-mekim gumama svoje krugove vozili samo vozači Red Bulla, Haasa, Sainz i Alonso.
        Od borbe za pol poziciju su se nakon Q2 oprostili Vandoorne, Gasly, Ocon, Leclerc i Perez.
        Hamilton je veu prvom pokušaju postavio fenomenalno vreme od 1m.16.491s, dok su ostali imali veliki zaostatak. Svi su u tim trenucima bili na super-mekim gumama, a ono što se potom dogodilo dugo nije viđeno na kvalifikacijama. Dobar deo vozača, među kojima su bili i vozači Ferrarija su odlučili da u poslednjem pokušaju koriste tvrdu komponentu guma. Hamilton i Bottas su sa druge strane nastavili na super-mekim i Hamilton je dopao do vremena 1m16.173s što je bilo četiri stotinke bolje od Bottasa i dovoljno za pol poziciju. Vettel je bio treći, ali je napravio ogroman napredak u odnosu na prvi pokušaj na super-mekoj gumi i na kraju je zaostao nešto više od desetinke za Hamiltonom. Raikkonen je bio četvrti, Verstappen je bio peti, Ricciardo šesti, Magnussen sedmi, Alonso osmi, Sainz deveti a Grosjean deseti.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Mercedesovi vozači u različitom raspoloženju nakon kvalifikacija

Hamilton je priznao da mu ova pol pozicija mnogo znači, dok je Bottas bio razočaran što mu je prvo mesto izmaklo za manje od pola desetinke.

„Trebala mi je ova pol pozicija. Mnogo mi je lakše sada kada vidim da se naš trud isplatio. Imamo dobru poziciju za start, ali smo svesni da neće biti lako. Novi asfalt je jako gladak i situacija je potpuno drugačija u odnosu na prošlu sezonu”, izjavio je Hamilton.

„Bilo je jako napeto pošto smo svi bili blizu jedni drugih. Juče su razlike isto bile male i to je lepo videti. Na žalost, ja sam upropastio svoj prvi krug u Q3 i imao sam samo još jednu šansu. Ovo je odličan rezultat za mercedes, ali sam ja nesrećan pošto je zaostatak jako mali. Daćemo sve od sebe da sutra ostvarimo 1-2”, rekao je Bottas.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Vettel: Zadovoljan sam svojim krugom

Nemac sutra po drugi put ove sezone ne započinje trku sa prvog mesta.

„Zadovoljan sam svojim krugom. Prvi pokušaj nije bio dobar pošto sam blokirao točkove u prvoj krivini. U poslednjem pokušaju je osećaj bio odličan tokom celog kruga. Ipak, kada sam pogledao tablu sa vremenima, video sam da nisam na vrhu i zato nisam potpuno zadovoljan. Očekivali smo da će Mercedes biti jak i čeka nas uzbudljiva trka”, izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Ricciardo: ovo je naš maksimum

Australijanac ne krije da se nadao da bi Red Bull mogao da ostvari bolji rezultat na kvalifikacijama u Barseloni.

„Mislim da su se svi u timu nadali boljem rezultatu. Moja i Maksova vremena su izjednačena i to je dobar pokazatelj našeg maksimalnog tempa. Iskreno, mislim da nismo mogli bolje od ovoga. Da smo izgubili puno u jednoj krivini ili sektoru, bilo bi manje frustrirajuće. Sada moramo da pokušamo da na trci završimo bolje od petog i šestog mesta”, izjavio je Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Alonso: Najbolji timovi su u nekoj totalno drugoj ligi

McLaren se nadao da bi novi delovi mogli da ih približe vodećim timovima.

„Kvalifikacije su bile dobre i zadovoljan sam učinkom. Dva puta za redom smo bili trinaesti i ovde smo načinili korak napred. Sada moramo da napravimo još jedan kako bi se približili vodećima. Pozitivno je da sve novo što smo doneli na ovu trku funkcioniše kako treba. Što pre moramo da donesemo još ovakvih unapređenja. Ono što je loše je što je naš zaostatak za vodećima i dalje veliki. Oni su u nekoj totalno drugoj ligi i moramo da nastavimo da ih jurimo i smanjujemo zaostatak iz trke u trku”, izjavio je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Hartley: Najveći udes koji sam ikada imao

Novozelanđanin je na trećem treningu imao udes zbog koga je propustio kvalifikacije.

„Udarac je bio snažan, verovatno najveći u mojoj karijeri. Zapravo se ni ne sećam, ali to nije zbog udarca. Imao sam veliki udes u šampionatu izdržljivosti 2016 na Silverstonu, ali na kraju to nije bilo kao ovo danas. Išao sam leđima prema zidu i u takvoj situaciji ne možete da znate kada ćete tačno udariti. Gledao sam u retrovizor i pokušao da se pripremim, ali takvi momenti nikako nisu zabavni“, izjavio je Hartley koji sutrašnju trku započinje iz pit-lanea.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Magnussen: Sedmo mesto je za nas kao pol-pozicija

Danac je bio prezadovoljan svojim plasmanom na kvalifikacijama.

„Kvalifikacije su bile veoma dobre za nas. Sedmo mesto je za nas najbolja moguća pozicija pošto su ispred samo Mercedes, Ferrari i Red Bull. Jedva čekam trku i nadam se da ćemo osvojiti dosta bodova za tim. Bitka u sredini poretka je i dalje neizvesna, ali mislim da imamo jak bolid i da možemo da budemo zadovoljni trenutnom pozicijom. Bitno je da nastavimo razvoj bolida kako bi smo ostali u trci“, izjavio je Magnussen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Hulkenberg žali zbog problema sa gorivom

Nemac je tokom Q1 imao problema sa pritiskom goriva zbog čega je već nakon prvih 18 minuta morao da završi kvalifikacije.

„Imali smo neke probleme sa sistemom za gorivo koji su dovodili do povremenih padova snage motora. To je bilo neočekivano i sada pokušavamo da ustanovimo zašto je došlo do problema. Ovo nam svakako komplikuje situaciju za sutra. Ovde je teško preticati i treba nam savršena strategija. I dalje nam je vilj da se nađemo u bodovima“, izjavio je Hulkenberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Hamilton dominantno došao do pobede u Barseloni

Britanac je kontrolisao trku od početka do kraja i zasluženo zabeležio drugu pobedu u sezoni.

Vreme u Barseloni je na početku trke bilo oblačno, ali padavina od prethodne noći nije bilo.
                        Vettel je dobro startovao i odmah u prvoj krivini preuzeo drugu poziciju od Bottasa, dok se iza njih poredak nije menjao. Već u krivini 3 je viđen veliki incident u sredini poretka kada je Grosjan izgubio kontrolu nad bolidom, izvrteo se i sa sobom iz trke izbacio i Hulkenberga i Gaslyja. Na stazi je ostalo mnogo krhotina i direkcija trke je logično na stazu poslala vozilo bezbednosti.
                        Trka je nastavljena u sedmom krugu bez većih uzbuđenja, a Hamilton je odmah počeo da gradi prednost na čelu i do dvanaestog kruga je već imao preko pet sekundi.
                        Vettel nije imao nikakav odgovor, a Vettel je u boks otišao u 18 krugu i montirao srednje tvrde gume. On se vratio na sedmo mesto iza Magnussena koji ga je dodatno usporio, Bottas je vozio fantastične krugove i delovalo je da će Finac lako obići Nemca nakon svog pit-stopa. Međutim, Mercedesovi mehaničari su nešto sporije promenili gume Bottasu i to je neočekivano omogućilo Vettela da zadrži poziciju.
                        U 25. krugu je Raikkonen imao problem sa bolidom. On je izgubio snagu na kraju kruga i
                        morao je da odustane.
                        Hamilton je svoje gume promenio u 26. krugu i vratio se na drugo mesto između dva red Bulla koji nisu bili u boksu.
                        Odličan duel su sredinom trke vodili Ericsson, Sainz, Leclerc i Alonso koji su bili raspoređeni od devete do jedanaeste pozicije. Između njih. Je bilo svega dve sekunde, a Ericsson je veoma uspešno na čelu grupe branio poziciju i omogućavao Leclercu i Alonsu da drže priključak.
                        Na čelu, Ricciardo je bio prvi od vozača Red Bulla koji je otišao u boks u 34. krugu, a u 35. Je isto uradio i Verstappen. Oboje su prešli na srednje-tvrde gume i Vratili su se na četvrto i peto mesto.
                        U 41. krugu je na stazi na snazi bilo virtualno vozilo bezbednosti na početku drugog sektora pošto je Ocona otkaza motor, a on je bolid parkirao pored staze.
                        Vettel je u tom periodu odlučio da ode u boks i montira nove srednje-tvrde gume. Međutim, mehaničari Ferrarija su bili spori i to je Vettela koštalo pozicije u odnosu Verstappena i pao na četvrto mesto.
                        Trka je nastavljena u 43. krugu, a na restartu je viđeno nekoliko incidenata. Prvo je Verstappen izgubio deo prednjeg krila kada je zakačio vozača koga je obilazio za ceo krug, onda se Sirotkin izvrteo na izlasku iz krivine 9, a najviše je profitirao Alonso koji je obišao Leclerca na restartu za osmo mesto.
                        Međutim, Nemac nikako nije mogao dovoljno da se približi Holanđaninu da bi ga ugrozio i do kraja trke nije ni bilo prostora za duel.
                        Hamilton je na čelu rutinski priveo trku kraju i ostvario drugu pobedu u sezoni, dok je Bottas upotpunio slavlje Mercedesa drugom pozicijom. Iza Verstappena i Vettela je završio Ricciardo koji je ujedno bio poslednji vozač koji je trku završio u istom krugu sa liderom.
                        Šesto mesto je pripalo usamljenom Magnussenu koji je bio dominantan u odnosu na rivale iz sredine poretka. Sainz je bio sedmi ispred sunarodnika Alonsa, Pereza u Force Indiji, dok je Leclerc done o Alfa Romeo Sauberu još jedan vredan bod.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Bottas: Želeli smo savršen vikend

Finac je i pored još jednog drugog mesta izjavio da je bio zadovoljan performansama i strategijom.

„Naravno da bih više voleo da sam pobedio. Ovo je dobar rezultat za tim. Imali smo odličnu strategiju za trku, a bolid je bio savršen za vožnju. Želeli smo savršen rezultat ovog vikenda i to smo i ostvarili. Lepo je ponovo biti na najvišim stepenicima podijuma“, izjavio je Bottas.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Hamilton: Danas je sve bilo idealno

Britanski vozač zabeležio je pobedu na VN Španije ispred svog timskog kolege Valtterija Bottasa.

Aktuelni šampion je na VN Španije došao do dominatne pobede koja se niti u jednom trenutku nije dovodila u pitanje. Za ovako dobre performanse Hamilton je izjavio da je po prvi put u sezoni osetio šampionski ritam tima i bolida.
                            “Danas sam ja u bolidu po prvi put osetio da sam timom imamo pravi šampionski ritam. To je bio dobar osećaj. Ovu pobedu nisam mogao da ostavrim bez njih. Momci su uradili odličan posao i zaista sam ponosan na sve. Sada ostaje da nastavimo sa ovakvim radom kako bi nastavili pobednički ritam. Prvo i drugo mesto za nas je svakako ono što smo želeli.” kazao je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Hulkenberg: Grosjean treba da poradi na sebi

Nemac je bio razočaran nakon što je Grosjan izbacio iz trke njega i Gaslyja.

„Neko je prvo udario u mene, Romain se izvrteo, vratio se na stazu i ja nisam imao gde. Nisam mogao da ga izbegnem i ostao sam bez pola zadnjeg kraja bolida. Romain nije baš bio sabran u ovoj situaciji. Mnogo se okreće u zadnje vreme, ali nije dobro kada se to dogodi u prvom krugu sa gomilom ljudi oko vas. Mora da sagleda situaciju i poradi na sebi“, izjavio je Hulkenberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Verstappen: Imali smo sreće sa Kimijem

Holanđanin se nakon nekoliko problematičnih trka, ponovo popeo na podijum.

„Bolid je funkcionisao veoma dobro, iako je teško preticati na ovoj stazi. Ipak, uspeli smo da se držimo iz vodeće, a onda smo imali i sreće kada je Kimi odustao. Potrošnja guma nije bila velika i zbog toga smo uspeli da dođemo do podijuma. Mislim da nismo mogli da sustignemo Bottasa. Moj fokus je pre svega bio na oštećenom prednjem krilu i odbrani od Sebastiana“, izjavio je Verstappen.

Comment

Working...
                                X