Citroen BX 16V

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Bojan1212
    Originally posted by Arsa
    Ja bi tebe prijatelju ubacio u Citroenov marketing, ti ne da ih hvalis nego posle svakog posta bar pola sata razmiljam o bx-u!
    Isto i ja. Od kad citam o ovom BX-u i rasprave na dugim temama, poceo sam da zagledam svakog BX-a na ulici. Da li je 16v ili nije, da li je dobar ili nije...
    Bojane, tesko ces naci nekog 16V, mi smo ga dugo trazili... Prema nasim saznanjima ima ih 3 u srbiji koja su ostala sa orginalnim motorom. U ostale je ubacen dizel...

Comment

• Originally posted by Testera
      Originally posted by Sheta_Junior
      @ Testera

Bilo je "drag" testiranja sa hondom cbr 750 (starom), beverlijem 250, passatom (novim) 2.0 TDi, Meckom E 270 CDI, tuaregom tdi, novom astrom cdti, audijem 100 2.3... Sta ces, ne znaju ljudi sta je ovo, pa svi hoce da se potezu... Bilo ih je dosta koji su pokusali jos, ali to je kao i da nije bilo potezanja... Niko mi nista nije rekao za chip. Ovo su alu felne njegove orginal, tesko cu se opredeliti za druge jer ga volim orginalnog.
      Ima 2 bregaste! Video sam na jednom snimku chipovanog na 175ks. A na spanskom forumu jedan stavio turbo i auto ima oko 230ks.

To je ono što je kod BX 16V najbolje, ljudi neznaju kako je to jak auto. Krenu i posle obično traže razlog u svom autu.
      I ladno si bolji od Honde cbr750 . Ma nemogu da verujem.
      Evo ti za čip http://www.smchiptuning.com/indexauto.htm
      Jel imas iskustva sa njima? Kako bi isao proces porudzbine ako porucim sad? Uzeo bi taj od 20ks, ne toliko zbog 6ks vise od ovog od 14ks nego zbog boljeg obrtnog momenta...

Comment

• Ognjen
        CBC Senator XXL
        • 21.02.2008
        • 438
        • Novi Beograd
        • -

Pazi sad, ovaj prvi je jak, ali ovaj drugi "kida" to ti je STAGE 2. Preko toga ti je samo još STAGE 3, ali tebi to ne treba. Ovako stock on cepa Hondu, sa STAGE 2 i lakšim felnama, VRH.
        Koliko znam nema slanja, moraju oni da odrade inače nema garancije.
        Pa video si sajt, ozbiljna firma.

I daj bre opiši još neko kidanje, nemoj da si škrt. Recimo E270CDI?

Comment

• Hvala na informacijama, stvarno su ozbiljna firma. Posto mi je tata sada zauzet, morace bx- da saceka put u Gradisku...

Sa tim 270 cdi je bilo ovako. Noc, nigde nikoga, na semaforu crveno, a ispred nas stoje 2 mercedesa. Taj novi 270CDI i prethodni model, ne znam koji je, nije pisalo. Mi stali iza cdi-a i vidimo da se ovi spremaju za lesenje. otvorili prozore, dogovaraju se, i na trecu sirenu krecu. Kad je svirnula treca, upali se i zuto i krenuli smo. CDI je odmah pobegao starijem E, mi obisli starijeg E i zahvaljujuci duzim brzinama smo stigli i pretekli cdi-a. Ovaj je posle pokusao da nas stigne, ali nije imao sanse.... Moram da priznam da dobro zagrebe taj 270... Ako se ne varam on je nekih 177ks, ali je tezak jako...

Comment

• Ognjen
            CBC Senator XXL
            • 21.02.2008
            • 438
            • Novi Beograd
            • -

Ti i tata pravi pajtosi.
            Jeste li naleteli nekad na neku Alfu, Hondu , BMW novijeg i kako su oni prošli.
            Verovatno znaš za ovaj sajt, ali evo http://www.bx16v.co.uk/

Comment

• Jesmo pravi pajtosi! U krajnjoj liniji, ovolika ljubav prema kolima, a pre svega prema Citroenima mi je od njega!

Ma nema kod nas skoro nista sto dobro ide... Ima ovaj moj bx, ima lanca delta koju redje vidjam od plavog meseca, prica se o nekom r19 16V koji se izgleda vozi samo kad je bozic.... Hondi je u Zrenjaninu relativno malo... Najvise se upecaju ovi sa vw-ima, fiat-ima... U Zrenjaninu cak nikada nisam video neku hondu type R, alfi ima dosta, ali uglavnom one male 1.4 i 1.6, bmw-ova novih nema... Ima kockica puno, ali tu treba tek 325 da bi bili ravnopravni...

Hvala za sajt, znam ga

Inace ja sam zaljubljenik u Citroene generalno, uze specijalnosti "Citroen BX 16V"...

Comment

• shonsy
                CBC Senator XXL
                • 11.05.2007
                • 1391
                • London/Beograd
                • Honda CBR 125R

Pa dobro bre, toliki zaljubljenici u citroene, a niste vozili "igracku" fabrike... ima li vts-ova kod vas?

To da probas, sto je u odnosu na bx-a kao nebo i zemlja, pa da mi javis sta ti se vise dopalo! Al, pazi, da ih vozite po krivinama i po pravcu pa uporedite!

Comment

• Pa mi volimo Citroene sa hidraulikom!

Koliko ja znam ima jedan crveni vts, ali i njega u zadnje vreme ne vidjam.

Nemoj da ih poredimo, necu da brukam citroenove "naslednike".

Slabiji si 30ks, a nisi puno laksi... Jos si 1.6, a bx je 1.9. Oba 16V...

A u krivinama, zna se... Hidraulika je zakon...

Saxo sigurno opasno ide. On bi trebao da je tu sa R5 GT turbo i po snazi i po kilazi. Ako je tako, bx je bolji...

Glupo mi da poredim 2 citroena...

U svakom slucaju drago mi je da se javlja jos neko sa citroenom da brani cast firme!

Comment

• Arsa
                    CBC Senator XXL
                    • 25.09.2007
                    • 345
                    • Nis
                    • MBw210, BMW e32

Sve je to u redu dok se ne pojavi neka integralka i ne odrzi vam lekciju ili ja dodjem sa mojom sedmicom i oderem vas sve zajedno!

Comment

• shonsy
                      CBC Senator XXL
                      • 11.05.2007
                      • 1391
                      • London/Beograd
                      • Honda CBR 125R

Cekaj bre hehehe ti me vec u startu odr'o ,a?!

Po ovim podacima (imas tabelu na kraju) ako je tvoj 1.9 GTI 16V onda bi trebalo da imas 160 ks, sto je za 40 vise od mene, a ima i 1.9 GTI 8V, sa jednom bregastom koji ima 125ks, kako ti dodje do 30 konja razlike? Jedino ako si uzeo u obzir godiste bx-a i smrt par konjica...

Posto je tvoj 1.9 gti 16v onda imas 1090kg, sto je za ~ 150 kg vise, a to je dovoljno da nam se konjovi izjednace!

A sto se krivina tice hehehehe nadam se da se salis, jer bi sa tom hidraulikom izleteo iz prve krivine ako bi isao mojom putanjom i mojom brzinom!

A ako se ne salis, onda bolje pitaj caleta!

hehehe citro pozdrav

Comment

• hagor
                        CBC Senator XXL
                        • 05.12.2007
                        • 362
                        • Krusevac

a jel si se trkao sa batom zivoinovicem, cujem i on vozi bx-a samo bi turbo
                        BMW e36 328i cabrio 2.8 193hp 280nm 1995 god.
                        Mercedes 190D 2.0 75ks 1990god

Comment

• @ Shonsy :Moj bx je 1.9 gti 16v sa katalizatorom, za nemacko, svajcersko i austrijsko trziste. Ima 148ks.

E dobro znaj da je hidraulika bolje oslanjanje od bilo kog drugog. Jos je takoreci kod 16v bx-a "tvrdje stimovana", tako da je tvrdji malo od ostalih bx-eva, bas zbog lezanja u krivinama. Hidraulika u krivinama radi na prostom principu. Ako skreces ostro ulevo, auto bi trebao da se nagne desno, ali ga hidraulika "Prepeglava", tako sto prenosi na drugu stranu deo tezine da ne bi bilo moguceg izletanja, a ne daj boze i prevrtanja. Hidraulika ti je zakon sto se lezanja tice... Mozes da imas kakve god hoces opruge i amortizere, opet ce uvek u svakoj krivini hidrauliar biti makar za nijansu brzi. Imam negde cak snimak da vidis sta su nase lude komsije madjari radili jednom cx-u (kazem lude komsije jer se to ne radi automobilu), a na to dodaj da je bx kompaktniji i tvrdje stimovan...

Uostalom, dodji kad budes imao vremena, provozaj se do ZR-a da se malo ispricamo, upoznamo i provozamo!

Citro pozdrav!

@ Hagor, nisam...

Comment

• QV lale
                            CBC Senator XXL
                            • 09.11.2005
                            • 734
                            • Zrenjanin (klek)

Jesmo pravi pajtosi! Ma nema kod nas skoro nista sto dobro ide... Ima ovaj moj bx, ima lanca delta koju redje vidjam od plavog meseca, prica se o nekom r19 16V koji se izgleda vozi samo kad je bozic.... Hondi je u Zrenjaninu relativno malo... Najvise se upecaju ovi sa vw-ima, fiat-ima... U Zrenjaninu cak nikada nisam video neku hondu type R, alfi ima dosta, ali uglavnom one male 1.4 i 1.6, bmw-ova novih nema... Ima kockica puno, ali tu treba tek 325 da bi bili ravnopravni...
                            Kako bre sheta nema? Imas 1 164 2.0v6tb za koju mogu da tvrdim da nema bolje u srbiji..radjena van ovih granica... ta bi te pojela sa govnima! Imas 1 e36 m3 sa faken dobrim zvukom! Hondi zaista malo ima..1 prelude,1 nov civic,par crx,civica hatch.. Mnoogo bmw-ova..par dobrih e36 sa sestacima...brdo ofucanih e30.. 1 R 5 gt turbo..1 Uno turbo..Renault 19 16v mozes videti svakog 5ka gde i deltu...I to bi otprilike bilo to...Uvek je Zrenjanin bio najgori od svih..

Cek,cek...po podatcima koji stoje na sajtu sto je Shonsy postavio tvoj ide 7.9 sec. do 100? hm... to vec i nije toooliko zestoko,ali je za RESPECT!
                            uf...moram da sklopim sprinta..do tada ti ces poloziti ,pa cu da ti oderem taj vodeni krevet..
                            Moram ja da vidim svojim ocima kako to ide!!!
                            ...Inace u slobodno vreme pisem ljubavnu poeziju...

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Juniore da te nema trebalo bi te izmisliti, ko bi nas zabavljao u ove predstojeće zimske dane
                              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zverko
                                CBC Senator XXL
                                • 19.08.2005
                                • 7085
                                • BGD
                                • Audi A4

juniore da je ta hidraulika tako dobra koliko ti mislis da jeste dan danas bi se radila a da je citroen bio toliko bolji i inventivniji od puga situacija bi bila obrnuta nego sto je danas u pogledu vlasnistva.

no bilo kako bilo, samo ti tako nastavi jer se izgleda cica dora uplasio da ce da dobije konkurenciju na "vesti iz nesvesti"
                                deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

Working...
                                X