Citroen BX 16V

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ognjen
    CBC Senator XXL
    • 21.02.2008
    • 438
    • Novi Beograd
    • -

Aždaja ,lepo si to opisao.Baš ide.
    Ne znam jesi li ga testirao u drag-u sa nekim automobilima, mislim da on može dosta toga da oduva.
    Moraš ti njega ipak pojačati, ipak je to auto kako ti reče sa 150+KS ( znam da ide kao da ima bar 170), ali on tako dobro leži i treba da ima još jači motor.
    Počni sa nekim lakšim felnama i nižim gumama (bolje izgleda i ide bolje). Šta su ti rekli za Čip, koliko snage dobijaš?

Comment

• Arsa
      CBC Senator XXL
      • 25.09.2007
      • 345
      • Nis
      • MBw210, BMW e32

Ja bi tebe prijatelju ubacio u Citroenov marketing, ti ne da ih hvalis nego posle svakog posta bar pola sata razmiljam o bx-u!

Comment

• V-Tec
        CBC Senator XXL
        • 30.06.2006
        • 1615
        • Beograd
        • '89 Civic d16a6

Testera, bez bregastih nema ozbiljnijeg povecanja snage.
        A to vec kosta a i pitanje je da li ima za BX posto citroeni generalno nisu popularni u tuningu.
        shuto-expressway.com

Comment

• Ognjen
          CBC Senator XXL
          • 21.02.2008
          • 438
          • Novi Beograd
          • -

Jel' mene?
          Pazi nisam baš mlad i mnogo toga sam vozio, ali taj BX 16V ide mnogo dobro. I leži baš kako treba.

Comment

• Ognjen
            CBC Senator XXL
            • 21.02.2008
            • 438
            • Novi Beograd
            • -

Originally posted by V-Tec
            Testera, bez bregastih nema ozbiljnijeg povecanja snage.
            A to vec kosta a i pitanje je da li ima za BX posto citroeni generalno nisu popularni u tuningu.
            Kažeš bez bregastih, znači ima dve bregaste. Il grešim?
            Ako su dve onda je to mnogo, sigurno nisu baš jeftine.

Pazi generalno nisu poznati u tuningu, ali googlaj malo pa da vidiš koliko Francuzi izvlače iz tog motora.

Comment

• srdjan_p
              CBC Senator XXL
              • 01.12.2004
              • 1915
              • ZR

Ja sto sam video je da taj bx krece lagano sa semafora i propinje mu se prednji kraj koliko je mekan i ne moze niko da me ubedi da to dobro lezi u krivini...A sa 150 konja i kontejner ide dobro samo ako nije tezak...
              NHF

Comment

• Ognjen
                CBC Senator XXL
                • 21.02.2008
                • 438
                • Novi Beograd
                • -

SrdjanP: Nemoj tako, mora da bude mekan da bi bio najudobniji, ali ta stabilnost dolazi zahvaljujući hidraulici.

Comment

• Arsa
                  CBC Senator XXL
                  • 25.09.2007
                  • 345
                  • Nis
                  • MBw210, BMW e32

ja sam gledao kako xm prolazi izmedju cunova i ne secam se bas detalja ali bio je medju najboljima u klasi a ako se cima tako onda je losa hidraulika! Ipak, moje je misljenje je da je za sportsku voznju bolje tvrdje ogibljenje, ipak je citroen simbol udobnosti a ne velikih brzina! Mora se priznati da su Nemci i Italijani ipak bolji za sportske automobile!
                  @ Testera
                  Nisam mislio na tebe nego na mladjanog SHETA JUNIORa!

Comment

• @ Testera

Bilo je "drag" testiranja sa hondom cbr 750 (starom), beverlijem 250, passatom (novim) 2.0 TDi, Meckom E 270 CDI, tuaregom tdi, novom astrom cdti, audijem 100 2.3... Sta ces, ne znaju ljudi sta je ovo, pa svi hoce da se potezu... Bilo ih je dosta koji su pokusali jos, ali to je kao i da nije bilo potezanja... Niko mi nista nije rekao za chip. Ovo su alu felne njegove orginal, tesko cu se opredeliti za druge jer ga volim orginalnog.
                    Ima 2 bregaste! Video sam na jednom snimku chipovanog na 175ks. A na spanskom forumu jedan stavio turbo i auto ima oko 230ks.

@ Arsa, i ja bi sebe ubacio u Citroenov marketing... Odmah bi im promenio ono "Francuski stil, a Nemacki karakter". Pu pu pu, dabog im propala prodaja tog novog C5!

Salim se naravno, da me neko ne shvati pogresno, juce smo tata i ja bili u Zablju sa bubom. Buba je tako neudobna! A danas seo u BX-a, a BX tako pliva...

@ Srdjan_p, nije on toliko mekan koliko izgleda... Treba sesti i provozati se! Bez greske lezi, iako je jako udoban... Nije ovo kontejner, ovo je hotel sa 5 zvezdica za mnoge...

Comment

• Bojan1212
                      CBC Senator XXL
                      • 15.07.2008
                      • 468
                      • Zemun
                      • Honda Accord

Originally posted by Arsa
                      Ja bi tebe prijatelju ubacio u Citroenov marketing, ti ne da ih hvalis nego posle svakog posta bar pola sata razmiljam o bx-u!
                      Isto i ja. Od kad citam o ovom BX-u i rasprave na dugim temama, poceo sam da zagledam svakog BX-a na ulici. Da li je 16v ili nije, da li je dobar ili nije...

Comment

• Milorad90
                        CBC Senator XXL
                        • 26.07.2007
                        • 975
                        • Beograd

Hoces da kazes da je startniji auto od motora cbr 750?

Comment

• Ognjen
                          CBC Senator XXL
                          • 21.02.2008
                          • 438
                          • Novi Beograd
                          • -

[quote="Sheta_Junior"]@ Testera

Bilo je "drag" testiranja sa hondom cbr 750 (starom), beverlijem 250, passatom (novim) 2.0 TDi, Meckom E 270 CDI, tuaregom tdi, novom astrom cdti, audijem 100 2.3... Sta ces, ne znaju ljudi sta je ovo, pa svi hoce da se potezu... Bilo ih je dosta koji su pokusali jos, ali to je kao i da nije bilo potezanja... Niko mi nista nije rekao za chip. Ovo su alu felne njegove orginal, tesko cu se opredeliti za druge jer ga volim orginalnog.
                          Ima 2 bregaste! Video sam na jednom snimku chipovanog na 175ks. A na spanskom forumu jedan stavio turbo i auto ima oko 230ks.

To je ono što je kod BX 16V najbolje, ljudi neznaju kako je to jak auto. Krenu i posle obično traže razlog u svom autu.
                          I ladno si bolji od Honde cbr750 . Ma nemogu da verujem.
                          Evo ti za čip http://www.smchiptuning.com/indexauto.htm

Comment

• Ne smem nista da tvrdim. Semfor, stoji honda, mi iza nje. On turira hondu, tata malo turira BX-a. Ovaj pogleda nazad, vidi citroena iza sebe. Upali se zeleno on stisne hondu, tata za njim, kaze meni da probamo da ga stignemo. Bx pocne da divlja, i vidis kako predjemo 4000 obrtaja da nam nista ne bezi. Ovom na hondi nista nije bilo jasno, sve se okrece, ne zna sta ga je snaslo! Od semafora do semafora smo bili u metar do metar ipo razdaljine, to je taman koliko je ranije krenuo... E sad moguce da taj nema pojma da vozi hondu, mada vidim kako honda vristi i kako je lozi! Doduse dva dana pre toga je bx bio kod majstora i namestio ga je da vuce od 1000 obrtaja, i stvarno auto od tata kao da nije isti. Kad je on saltao hondu (kad je morao jer je vristala) mi smo bili na 5000 obrtaja, znaci jos 1500 do crvenog. Posle se stvorila guzva u saobracaju, pa vise nije bilo bezbedno za lesenje. Mislim da je posle na internetu trazio kakav je to tamo citroen koji ga prati u stopu... Iskreno, mislio sam da nemamo sanse protiv honde, ali nikada se pre nisam vozio u automobilu kao sto je ovaj. Kad ga je tada stisnuo, ja nisam imao sanse da probam da se uspravim... 2 semafora nije mogao da pobegne ni malo...

Comment

• Originally posted by Testera
                              Originally posted by Sheta_Junior
                              @ Testera

To je ono što je kod BX 16V najbolje, ljudi neznaju kako je to jak auto. Krenu i posle obično traže razlog u svom autu.
                              I ladno si bolji od Honde cbr750 . Ma nemogu da verujem.
                              Evo ti za čip http://www.smchiptuning.com/indexauto.htm
                              Ni taj na hondi nije mogao da veruje... A ni ja... E hvala za ovaj sajt, stvarno je dobar! A moj favorit je jedan sto je sa puntom na semaforu hteo da se kaci, pa sve onako nervozan pa se nagnuo napred (valjda je mislio da ce mu pomoci). Tata ga pustio malo, kasnije krenuo, ali sta vredi, kad je ubacio bx-a u drugu preskocio ga je...

Meni je nekada strasno kako taj auto ide... Kad je bila prva voznja kad je stigao kuci, kod nas na cosku ga je tata malo sastavio, prva, ovaj bezi na sve strane, druga, bezi, tek se trecom malo smirio... Zanosi kao da je zadnja vuca.... Kad smo stali ispred kuce, meni se tresle noge...

I ja stalno kazem da je car ovog automobila sto niko ne zna kakav je to auto. Znaci, idemo iz ns-a 80 na sat, veliki sleper ispred, stisnes ga on cas posla obidje sleper, i nastavis da vozis 80... To je ono za cega je jak auto pravljen, a ne za njakanja od semafora do semafora... On treba da odradi kad treba... A sa voim bx-om je tako lepo i polako ici... Muzika svira (kad se cuje od remusa), on samo pliva, rupe ne osecas...

Comment

• Evo jedan lep klip koji mi se dopao.

Comment

Working...
                                X