Fiat punto 1.2 elx

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • slobodank
    Moderator
    • 26.11.2007
    • 1338
    • Stara Pazova
    • Fiat Idea 14.16v lpg

U zadnje vreme slabo se šta radi oko kola pa evo čisto jedan izveštaj o potrošnji.

Comment

• slobodank
      Moderator
      • 26.11.2007
      • 1338
      • Stara Pazova
      • Fiat Idea 14.16v lpg

Nisam pristalica budženja gluposti u kola ali sam juče poklekao :-). Kako sam u podrumu imao vazdušnu sirenu i kako na nekom forumu naletoh na istu odlučim se da je stavim pod uslovom da ništa ne budžim u smilu bušenja kojekavih rupa ili rasturanja instalacije. Iskoristio sam rupe u veznom limu i na njih postavio kompresor(1200g) a od raznih elemenata napravio nosač za trube koji sam takođe učvrstio za vezni lim. Ubacio relej, osigurač, malo kablova itd. Kako svira, kao voz! Nije realno :-) Evo kako izgleda, nisam uspeo da nađem bolje mesto...

.Od normalnih stvari kupio drugu antenu pošto je moja dotrajala. Cena 200 din na otpadu.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Ja sam kupio odavno i još stoji zapakovana Sinko je imao tu kao voz pa kad prestisne odmah svi požure preko Naravno treba je oprezno koristiti jer baš iznenadi ljude
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• slobodank
          Moderator
          • 26.11.2007
          • 1338
          • Stara Pazova
          • Fiat Idea 14.16v lpg

Kao gusan

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Al si ga zamastio
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• rados
              CBC Senator XXL
              • 02.03.2011
              • 539
              • G.Milanovac SRBIJA
              • OPEL ASTRA G Z16XE

jesi li ga ovo mazao slaninicom

Comment

• slobodank
                Moderator
                • 26.11.2007
                • 1338
                • Stara Pazova
                • Fiat Idea 14.16v lpg

Poslednji komad slanine

Comment

• slobodank
                  Moderator
                  • 26.11.2007
                  • 1338
                  • Stara Pazova
                  • Fiat Idea 14.16v lpg

Danas sam se igrao sa zadnjim lampama odnosno masom na njima. Kako je masa na levoj lampi izgorela i kako ranije nisam imao vremena to da sredim oterao sam kola kod električara i naravno sredio je ali sakato. Bio sam ubeđen da će da zameni buksne iz džeka koje ide u lampu, ali ne, on je busknu ostavio istu, presekao masu i jednu liniju dovukao direktno u lampu i zalemio na masu lampe tj. na ploču. To mi je bilo sakato ,em što je vizuelno glupo em što lampu više nisi mogao odvojiti od kola. Reših to da sredim, uzeo na otpadu ispravan džek, izvadio busknu i zamenio masu. Masu koju je električar izvukao sam ostavio ali sam je presekao i stavio mušku-žensku busknu da to može lepo da se rastavi i lampa da se skine. Inače električar kada je izvukao tu drugu masu na mestu gde ju je vezao za instalaciju pre ulaska u lampu samo ju je uvrnuo sa drgom žicom bez lemljenja tako da se dešavalo da svako 10 kočenje opet pokaže grešku. Sada je više nema

Donor jedan punto sa otpada...

Ovde se vidi u kakvom je stanju bila stara buкsna za masu i nova...

A ovo je kako sam rešio masu koju je izvukao električar, samo sam je presekao, sada lapma ima dve mase, neće da škodi

Vozao sam se pola sata samo koči i koči i nema problema, tj ne pali grešku...

Comment

• slobodank
                    Moderator
                    • 26.11.2007
                    • 1338
                    • Stara Pazova
                    • Fiat Idea 14.16v lpg

Pre desetak dana uradim mali servis i zamenim antifriz i tada nastaju moji problemi. Ujutru palim kola i ispod vidim fleku i to poveliku. Dignem haubu i kako izgleda, curi oko kućišta termostata. Skinem kućište , očistim, stavim novu diht masu i pomislih rešio problem. Kupim litru antifriza da dolijem i govorim sebi ode jedna litra pošto je taman toliko iscurilo preko noći. Za dva dana isti scenario, otvorim kada suvo oko kućišta termostata. Bem ti sve, trebalo mi je tri dana da skontam odakale curi i na kraju su u pitanju bile gumice / dihtung usisne grane.

O
                    vde se videla voda

Evo kako izgledaju gumice

U isto vreme mi se pojavio još jedan, da kažem stari problem. Gumica/dihtung poklopca ventila, deo na koji kukaju vlasnici većine puntića. Do sada sam ga menjao u više navrata, probali i sa diht masom i svakako ali procuri. Kaže mi majstor da bi bilo najbolje da odnesem deklu na strug da se malo pecne i da ima neku dobru diht masu koju će staviti pored gumice i da bi to trebalo biti to. Tako sam uradio i za sada sve je suvo. Ostaje mi da sredim motorni prostor pošto je isprljan od ulja ali ima vremena.

Comment

• zoranbg
                      CBC Senator XXL
                      • 23.03.2005
                      • 4098
                      • Rooster's Hill , Beog
                      • Grande Punto 1.2

jel neka od tih gumica ide pod termodavac koji se nalazi odmah pored usisne grane,cak jedan njegov krak podilazi pod usisnu granu ?
                      meni se na istom mestu sliva po malo (dolijem za godinu dana oko pola litra antifriza ), kad sam gledao deluje mi kao da je ispod tog kucista termodavaca?
                      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• slobodank
                        Moderator
                        • 26.11.2007
                        • 1338
                        • Stara Pazova
                        • Fiat Idea 14.16v lpg

Ide, mislim da tu ide ova što izgleda manje-više pravougaona. Mislim da je možeš uzeti posebno, ne mora ceo set.

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

meni rekose kad sam trazio,u lavauto i apsport da ne ide posebno,nego u kompletu sa kucistem i davacem. a i nisam je nasao po pretrazi u googlu nigde kao poseban deo. doduse meni malo curi,pa to dolijem nekoliko puta godisnje. malo je zeznuto jer mora da se skida usisna grana ( opet jedan majstor rekao,mozda i moze da se izvuce ) , a ko zna.mozda posle pusti i na tim dihtunzima usisne. videcu ...
                          po onim gumicama iz seta,kako gledam ni jedna ne pase, a mozda ti imas onaj drugi tip termodavaca
                          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• slobodank
                            Moderator
                            • 26.11.2007
                            • 1338
                            • Stara Pazova
                            • Fiat Idea 14.16v lpg

U skladu sa novembarskom tradicijom, punto i corsa su uspešno obavili posao čvarkomobila

Comment

• sErGiO
                              Moderator
                              • 30.01.2007
                              • 2769
                              • Neko selo pored Beogr
                              • Alfa Romeo 156SW

Što nisi zvao u pomoć, stalo bi to sve u Alfu odjedared

Comment

• slobodank
                                Moderator
                                • 26.11.2007
                                • 1338
                                • Stara Pazova
                                • Fiat Idea 14.16v lpg

Moglo je odjedared i u punta ali bi se zalepio za asfalt 191+176 kg

Comment

Working...
                                X