Fiat punto 1.2 elx

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • slobodank
    Moderator
    • 26.11.2007
    • 1338
    • Stara Pazova
    • Fiat Idea 14.16v lpg

Jutros maler... Stižem na posao, parkiram se kod burazera na njegovo parking mesto (koje ima žabu koju su klinci odvalili i stoji samo nosač u betonu.) Svaki dan se tu parkiram hodom unazad, jutros se zablesam i naletim gumom na nosač, puče guma kao balon
    Šta ću, krpljenja nema, da kupim jednu ne vredi, za sve četiri trenutno nemam para, tako da sam na kraju uzeo zadnje dve. Pošto sam imao Siguru a nje nema, uzmem Riken što će reći Siguru za izvoz. Ista šara, ista guma, samo drugi naziv.

Comment

• sErGiO
      Moderator
      • 30.01.2007
      • 2769
      • Neko selo pored Beogr
      • Alfa Romeo 156SW

Maler. Kako bre da tako ostave da viri iz betona, niko nema vremena da uzme macolu ili brusilicu i da to syebe

Comment

• slobodank
        Moderator
        • 26.11.2007
        • 1338
        • Stara Pazova
        • Fiat Idea 14.16v lpg

Što je najgore, privatno parking mesto/garaža od mog burazera, znao sam da viri nosač, žabu odneli kući da je povarimo pošto je sjebana tj. klinci jedne subote sve žabe na tom privatnom parkingu savili na drugu stranu, ostale tako i dalje stoje a brat svoju skinuo da je sredi ali trenutak nepažnje i eto...

Comment

• slobodank
          Moderator
          • 26.11.2007
          • 1338
          • Stara Pazova
          • Fiat Idea 14.16v lpg

Juče sam malo doterao punta, brzinski pošto se nema vremena za neke veće intervencije. Pa sve ono kako detaileri rade, pred pranje, pranje, glina, pa clay mitt pa dva sloja voska. Pojavilo se tu par ogrebotina sa parkinga, valjalo bi poliranje ali do avgusta nemam vremena za te intervencije.

Comment

• slobodank
            Moderator
            • 26.11.2007
            • 1338
            • Stara Pazova
            • Fiat Idea 14.16v lpg

Nedavno krenem kolima na posao i dok je motor bio hladan nešto štucao, malo pucao na auspuh. Odmah pomislim na kablove, uveče vidim da jedan varniči (najkraći kabl) i vratim ga na mesto pošto se izvukao sa ležišta bombine i ne skontam da se kablovi razlikuju. Kad juče slučajno pogledam kablove, na kolima ima tri vrste kablova. Ništa mi nije bilo jasno pošto sam siguran da sam imao originalne kablove. Pregledam malo fotografije, naravno tamo su originalni kablovi i prateći tako vidim da su mi kablovi različiti od prošlog malog servisa. Šta se desilo pojma nemam, nisu probijali da su imali razloga da ih menjaju, možda su ih pokidali, ko zna ništa mi nije rečeno. Uglavnom, najkraći kabl je toliko kratak da je spadao sa bombine, ko zna od kog je auta. Da idem tamo kod majstora da ispitujem šta je bilo, nešto i nemam volje, uglavnom neće me više videti. Mogao mi je lepo reći otišli kablovi ili šta već ali ovako...
            Odem odmah danas i kupim nove kablove i svećice pošto su i one dospele na zamenu.

Ovde se vidi razlika:

free upload pictures

Novi:

free upload pictures

I svećice:

free upload pictures

Comment

• sErGiO
              Moderator
              • 30.01.2007
              • 2769
              • Neko selo pored Beogr
              • Alfa Romeo 156SW

Cccccc kakvih ****** sve ima. Što bre ne radiš mali servis kod kuće i miran si

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Teško se skidaju ponekad sa svećica pa je možda pokidao... Ipak, kaže se...
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• slobodank
                  Moderator
                  • 26.11.2007
                  • 1338
                  • Stara Pazova
                  • Fiat Idea 14.16v lpg

Originally posted by Dora View Post
                  Teško se skidaju ponekad sa svećica pa je možda pokidao... Ipak, kaže se...
                  Baš tako kao što je Dora napisao.

Nego, sreća što sam nisam menjao svećice nego otišao kod kuma.

Prvo kablovi, lepo se vidi koliko su ovi "zamenski" imali kraći deo koji ulazi u bobinu i taj deo je ispadao.

Svećica na desnom cilindru bila ukrivo zavrnuta, jedva je izašla napolje pa je bilo da li će biti skidanje glave ako je stradao navoj. Sva sreće uspeli smo ureznicom da očistimo navoj pa onda detaljno u****vanje sa raznim čevčicama za slučaj da ima koji opiljak. Neko je skidao i svećice zajedno sa kablovima iako nije bilo razloga, niti problema niti su tada bile za zamenu. Više se i ne razmišljam o tome, ne mogu...

Dopunjena klima...

I pojavio se problem sa kočnicama, iako su imale osetnu kočionu silu i to se osetilo na pedali slabo je kočio. Pločice su bile skamenjene i neverovatno glatke. Stavljene nove i auto ukopava.

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

te TRW su odlicne po mom iskustvu,imao sam ih na Corsi , mekse su, krace traju ali odlicno koce.
                    a za majstore...sta da ti kazem
                    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• slobodank
                      Moderator
                      • 26.11.2007
                      • 1338
                      • Stara Pazova
                      • Fiat Idea 14.16v lpg

Primetio sam da mi ponekad krcka homokinetički levi i to prilikom punog desnog motanja , ne uvek već ponekad. Odmah mi je bilo jasno da moram da računam na zamenu i potrefi se da to uradim juče. Kupljen drugi, tražio najbolji ako je moguće da mi kažu koji, po rečima prodavca najbolji je metelli ali i najskuplji. Na kraju uzeo metelli (15-1296) a cena 3.565,38 din.

I stari, ponekad je pravio probleme ali ne uvek ali je bilo sve gore i gore. Vizuelno ništa se ne vidi.

Pojavio mi se još jedan problem a to je cviljenje prednje leve kočnice. Skidao sam par puta, disk pločice i kandžu ne bi li video problem ali ništa. Nema tragova nekog struganja ili slično. Na kraju je sumnja pala na kočiono crevo koje je bilo previše savijeno tj na više mesta i tačno se videlo mesto gde je zalomljeno. Kupljeno drugo (akron mod 8264) cena 522,34 din.

Staro.

Novo.

Comment

• slobodank
                        Moderator
                        • 26.11.2007
                        • 1338
                        • Stara Pazova
                        • Fiat Idea 14.16v lpg

U predhodnom postu sam pisao o problemu sa cviljenjem kočnica i da je na kraju promenjeno crevo. Mislio sam da je problem rešen ali se cviljenje i škripa ponovo pojavila i to u toku vožnje kada papučica nije pritisnuta, kada se pritisne cviljenje i škripa prestanu. Na to je uticao položaj točka npr vozim pravo i sve bude ok i dovoljno je samo malo da uđem u levu krivini i kreće problem. Sve ponovo dole, druge pločice, rotiraj diskove isprobaj sve kombinacije, problem i dalje prisutan a ne vidi se zašto, nema tragova niti nekog drugog pokazatelja. Pošto sam bio pri kraju sa živcima, padne mi na pamet da na otpadu uzmem drugu kandžu da probam i to, možda je problem u mojoj iako na mojoj klip vraća, klizač ne glavi sve ok. Kupim na otpadu drugu za 1000 dinara. Bilo ih je u nekom sanduku nebrojeno , i dečko koji radi na otpadu mi izabere jednu kaže ova ti je najbolja, ali vizuelno katastrofa.
                        Evo je

Da je baš ne stavim takvu na kola malo sam je samo očistio žičanom četkom pošto nisam imao vremena za peskiranje.

Pa posle toga, po meni, odlična stvarčica konvertor korozije

Ovako izgleda kada konvertor odradi posao posle 8 sati,

Pa osnovna boja.

Posle farbanja

Namontirano

Namontirao, izluftirao dva puta ,na kraju ispostavilo se da je kanžda pravila problem, nzm zašto. Malo se razlikuju, tj. moja je bila bosch dok na ovoj drugoj ništa ne piše ali bitno je da sve radi.

Comment

• sErGiO
                          Moderator
                          • 30.01.2007
                          • 2769
                          • Neko selo pored Beogr
                          • Alfa Romeo 156SW

Stari auto, stari delovi...nema nista novo Nije ni cudo sto cvili.

Comment

• slobodank
                            Moderator
                            • 26.11.2007
                            • 1338
                            • Stara Pazova
                            • Fiat Idea 14.16v lpg

Posle msm tri godine ponovo mi stradao graničnik desnih vrata dok je levi i dalje dobar. Glavni razlog je to što saputnik koji svako jutro ide sa mnon na posao, nema osećaja i kada izlazi vrata otvori iz sedećeg položaja i samo ih odgurne od sebe do kraja , ceo auto se zaljulja, da je od titanijuma sj... bi se. Posle godišnjeg dobija uputstvo, ovaj puta malo ozbiljnije, kako otvarati vrata Skinuo graničnik i odneo na obradu, ovaj put biksna komplet izvađena i naprevljana nova, nije samo ubacen "uložak". Podmazao šarke itd.

Sve lepo radi nema krckanja ili pucanja.

Uradio sam još jednu sitnicu. Kada sam kupio auto menjao sam ratkapne, kupio iste kakve su bile prilikom izlaska iz fabrike. Jedna se počela ljuštiti. Više ih nema u prodaji a da ne bi stavljao neke sa pijaka odlučim se da sredim postojeću.

Ovakvo je stanje bilo. Prvo sam skinuo znak i puškom skinuo većinu laka.

Posle dva sata pripreme

Plastic primer

I tu zapnem za neku kutiju i padne mi prašina po vlažnom prajmeru, bem ti sve, dosta sam toga očistio, ostalo par tačkica, ali opet to je ratkapna...

Baza i lak

I gotovo, nijansa skoro ista kao fabrička. Inače stajaće ratkapne na zimskom setu čim završim felne ali kako je malo vremena felne čekaju.

Comment

• sErGiO
                              Moderator
                              • 30.01.2007
                              • 2769
                              • Neko selo pored Beogr
                              • Alfa Romeo 156SW

Kakva si ti picajzla alal ti cufte

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Picajzle ima još mnogo da uče
                                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X