Citroen Saxo VTS 1.6 16V

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Darko
    CBC Senator XXL
    • 29.03.2005
    • 528
    • Beograd

Napisao sam ti u PP juce sve sto sam hteo da ti kazem, ovo sam stavio cisto zbog drugih. Sve sto stvarno ima veze sa temom nece biti dirano ali ovo nije chat soba vec kao sto i sam kazes neka vrsta tvog dnevnika i malo reda nije na odmet.

"Izduvna grana" i cela strana slike istih svakako ne spada u nesto sto ikakve veze ima sa tvojim autom. Jedan od primera...

Toliko od mene ovde, sve dalje mozemo na PP, nisam ja neko ko dezura i jedva ceka da nekome nesto obrise ali neka osnovna pravila treba da se postuju.

Over & Out.

Comment

• hvala!!!!!!!!!!!!

Originally posted by shonsy
      Pa bi svasta... Receno mi je da treba da menjam:
      1. set kvacila(druk lager mi se raspao)
      2. pk kais
      3. leva kugla
      4. gumice balans stangle na mostu
      5. manzetna desna
      6. zadnji desni disk ima jedno 2-3cm prsten rdje. Znaci da i tu nesto ne valja, da li disk, da li kljesta...
      7.zadnje plocice

E, sad, cuo sam se sa ShonetomTDI i on smatra da i nije sve to otislo vec da zele da mi izvuku pare na "ruke". Tako da smo se dogovorili da im odnesem set kvacila da urade,a da za ostalo dodjem do njega pa da se prekontrolise. Jbg desilo mi se bas ono cega sam se plasio...

samo mi kazi sta to nije crklo sa tog spiska?
      pk kais se raspao , udelovima kanala nema!!!

leva kugla radi ispasce ti , a nisam rekao da moras menjati viljusku vec samo kuglu!!

manzetna baca mast, uskoroce ti zglob ostati suv i crci, to i corav vidi da je sve masno!!

a plocice nakrivo istrosene takodje i slep vidi!!!!

sve eto sam ti rekao stojim iza toga !!!!!!!!

bojan

as auto mika

ugrinovacki put 9

zemun

neverujem da mislis da ja govorim sta ti nevalja samo da ti uzeo pare za ruke, posla imam preko glave a radim za fiksnu plat!!!

Comment

• ako me neznas kakav sam pitaj vocka , tvog komsiju za bokija koj je radio kod nese pa ako on kaze nesto lose ti misli lose o meni slobodno!!!!!!!!!!!!

Comment

• shonsy
          CBC Senator XXL
          • 11.05.2007
          • 1391
          • London/Beograd
          • Honda CBR 125R

Zdravo Boki. Pazi ja sm bio veoma iznenadjen tvojim konstatacijama za odredjene kvarove, a ne mogu da ti opisem koliko sam tek bio iznenadjen,besan i razocaran kad su mi rekli da su te stvari ok, a da si hteo da me izradis! Sad, da li se vadis ili si stvarno tako mislio...verovatno je da si to (pogresno)zakljucio i iskreno mi rekao da zamenim komponente za koje se kasnije utvrdilo da nisu za menjanje. Vidi ovako:

- pk kais je menjan skoro, a da se raspao ceo nije tacno, jos uvek ga imam te cu ti ga ako zelis opet pokazati, problem je bio sto je nesto uletelo u sistem i napravilo mu rupu nepravilnog oblika.

- leva kugla nema mm lufta. ne znam kako si zaklucio da ce mi ispasti? To da nisi rekao da moram da menjam viljusku to je ok, ja sam naveo da su mi to rekli u Panter-u. Ali opet kazem, kugla nema mm lufta.

-dsna manzetna NE baca mast. Shone je stavljao selnu i tom prilikom zamastio, obrisali su krpom svu tu masnocu i evo proslo je 10 dana, a kap masti na manzetni nema. Dakle ti si video mast i zaklucio da ona pusta, a nisi bio upravu ali dobro za to i ne mogu da te krivim.

- plocice nakrivo istrosene... pazi prednji diskovi i sve plocice su NOVE, nazad su istrosene malo ukrivo jer su ostavljeni stari diskovi i takve stvari se desavaju u tim situacijama. Meni auto kozi fantasticno, bukvalno zakiva i to moze svako da ti potvrdi sa ovog foruma koga sam vozio,a vozio sam dosta njih! Svi su odusevljleni kocenjem, a ti mi tu pricas kako moram da menjam i diskove i plocice, a jos sam ti rekao da sam u katastrofalnoj materijalnoj situaciji. Jbg Bojane! Sledeci put probaj auto pa ako koci fantasticno ne govori ljudima da trebaju da menjaju diskove i plocice, pogotovu kazem ako su (trenutno) u materijalnoj situaciji kao ja i ako to nije neophodno(a nije cim tako dobro koci).

Stvarno si mi bio u glavi kao jako dobar momak i zato sam se toliko razocarao kad sam shvatio da stvari ne stoje onako kako ih ti vidis. Ali opet kazem da ljudi grese i da treba oprastati. Dakle jasno mi je da ti namera nije bila da me oderes. Ali opet nisi ni gledao da prodjem sa sto manje ulaganja nego si pricao kako treba da menjam i sta treba i sta ne treba i sta ti se cini da treba- sve je bilo za promeniti, a kad saberes dodjes do cifre od 25 000 dinara sto nikako nije malo!

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

decaci, ja sam vam lepo kazem gde da odrzavate auto a vi se pravite pametni. da ponovim jos jednom: Srdjan ili Zile. ENDE
            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• pazi ako poverujes da ti je u kajs nesto uletelo i ostetilo ga ok , ali zar nije za menjanje kais kojem delovi fale?? netreba biti majstor da zakljucis dali on valja ili ne samo razuman desice ti se isto kao sa klijom da ti pukne bas kad netreba!!!!!!

dali auto koci dobro ili ne to je na tebi da procenis a dali je normalno da na jednom kraju plocica ima 3 a na drugom 7 mm nije sigurno, da je sve u redu
              toga sugurno nebi bilo, a inace nisam ti rekao da sve to moras menjati sto pre nego sam te upozorio sta nevalja jer si sam rekao kada si opstavljao auto da se pregleda!!

aj da kazes da to sto je menjao selnu pa ostala mast koju nije ocistio moguce al sto je menjao selnu? selne na menletni i nisu sklone tome da se same skinu , naravno ako su ispravno ugradjene, a lose ugradjene pustaju vodu koja cini cuda za zglob !!!!

a neznam ko ti je gledao trap ali cini mi se da ti je i kugla losa kao i silen blokovi zadnji , zbog kojih se menja viljuska ali posto guma nije pukla u njima vec je samo mekana nisam ti rekao da ih menjas jer ovako mozes voziti jos dosta!!!

a inace instalacija ti je u kurcu!! i ljudi sa foruma mogu da vide na onim slikama sa granom, auto je bio takmicarski u db-u to si mi rekao pa i nije cudno da su glavni vodovi prepravljani ali to sada moras namestiti prema onome sto auto trenutno ima, masa za pojacala je jaca od one za alnaser kao i struja i oni vode po podu pravo nigde!!!!!!!!!!!!!!!!neznam dali ti bolje pali ili si menjao akumulator nisam bio tu kada si dolazio po auto da ti kazem da masa nije bila dobra na menjacu je ostao zakacen kabl a gore ga nije vratio na klemu, a inace imas dve - kleme na autu!!!!!!!

opet kazem ti neznam zasto mislis da bih te izradio jer radima za platu, dobar si decko ali se slabo razumes u kola pa ti je tesko predociti neke stvari!!!

puno srece sa sredjivanjem saxa, odlicno izgleda i spolja i iznutra ali izgled nije sve!!!!

ja bih voleo da odes kod nekog ozbiljnog citroen servisera da ti pregleda auto imas nize od mene 500m ovlasceni servis dtc, svrati kod nekog trapadjije za koga znas da je dobar posto si pricao da ces centrirati trap pa nek baci oko !!!!!!!

jesi uradio nesto sa tim sto trese volan?

Comment

• shonsy
                CBC Senator XXL
                • 11.05.2007
                • 1391
                • London/Beograd
                • Honda CBR 125R

Razumem se ja u kola mnogo vise od nekoga ko se uopste nerazume, ali sigurno je da znas vise od mene (prilicno vise) kao i svi ljudi kojima je struka vezana za automobile. I sam kazes da za ove "moje" kvarove nije ni potreba ne znam kakva pamet vec dobar vid! Uostalom kola su moj hobi, zaljubljenik sam veliki i auto za mene nije prevozno sredstvo vec clan porodice, pa sam zbog toga i dosao ovde na forum kako bih izmedju ostalog mogao sto vise stvari da naucim! A sad da krenem da ti odgovaram:
                - kais je stvarno dobar u celini, kazem, jedino je na jednom mestu izguljenost od 1cm. To bas lici na to da je nesto uletelo, jer bi inace ceo bio los. Njega sam odmah i ZAMENIO (ne bi bilo lose da procitas celu temu da ne bih pisao sve duplo zbog tebe).
                - plocice sam vec objasnio, desava se kada menjas samo plocice,a diskovi nisu bas savrseni ali nisu ni za menjanje, da se one jedu nakrivo jer nalezu pod drugacijim uglom od prethodnih. U svakom slucaju to nije alarmantno jer koci FANTASTICNO i opet ponavljam to nije samo moj, vec utisak svih koji su seli u kola! Kad se budu istrosile toliko da budu za menjanje zamenicu ceo komplet, a do tada bi svaka intervencija bila nepotrebna!
                - veruj mi ne znam razlog menjanja selne na manzetni, mozda je ona sama dotrajala, olabavila se, pa je stavio novu kako bi bolje drzala...u svakom slucaju proslo je i vise od 10 dana oko 2-3nedelje, nema vode, nema masti tako da ni tu problema nema!
                - vec sam rekao za kuglu - nema lufta ni mm. Gledali su mi auto-mehanicari pa i ja sam, jer sam ih uveravao da sa tim problema ima (jer si mi ti to rekao) i onda su mi dokazivali da nema kad su se i sami u to uverili.
                - silen blokovi su odlicni, a guma je omeksala u gumicama na balans stangli i to one sredisnje. Nisu bile za zamenu kao sto kazes ali sam i njih zamenio jer ne volim ikakve zvuke u kolima sem zvuka izduva i muzike!
                - ja koliko znam sve elektronske instalacije su fabricke sem manjih izmena. To kako ti pretstavljas zvuci kao da je komplet sve izmenjeno! Jesi gledao vec instalacije na nekom vts-u? Covek od koga sam kupio kola je auto-elektricar i neverujem da bi pravio ista lose sto se struje tice, a pogotovu ne na svojim kolima! Akumulator nisam menjao, od onda me nije ostavio bez struje, mada ne ukljucujem svetlo u kabini, niti slusam muziku dok mi je auto ugasen. E, da, sto si mi iskljucio sirenu alarma?
                - opet kazem: nisam mislio da zelis da me izradis jer sam imao potpuno drugaciju sliku o tebi ali cinjenica je da si za neke stavke dao pogresnu dijagnozu i da mi je postajalo verovatno to sto su me drugi ubedjivali. Jer sigurno ima majstora koji samo pokusavaju da izvuku sto vise para od musterija i onda su pomislili da si i ti takav... Vec sam rekao da grese ljudi ali i oprastaju, tako da nema frke. Za neke stvari si bio potpuno upravu za neke nisi... da sam ti ja rekao(da sam znao) sve sto znam sad mozda ni ne bi doneo takve odluke. U svakom slucaju sve se dobro zavrsilo. Tj. nije se jos zavrsilo hehehe jos mi trese volan i cuje se lupkanje levo-napred. Za to sto trese razlog su gume i felne. Trazim vec mesec dana da ih zamenim ali ne nalazim neke koje mi se svidjaju. Ako znas neko dobro mesto, pogotovu ako su raspolozeni za trampu, vici! A to sto se cuje, posto smo sve proverili, jedino ostaje levi amortizer. S obzirom da odlicno drzi, da ne ljulja, niti se naginje u krivinama, cenim da je 99% soljica otisla. Eto jos to da sredim i bice konacno u savrsenom stanju!
                E,da, umalo da zaboravim, to sto ti je Vocko prijatelj znaci samo da si jos ludji nego sto sam mislio!

Comment

• TurboCharger
                  CBC Veteran
                  • 30.05.2007
                  • 153
                  • BG, Resnik

E, jel si razmisljao da ostavis ove felne ali da srce felne ofarbas u crno a rub da ispoliras ?

Comment

• shonsy
                    CBC Senator XXL
                    • 11.05.2007
                    • 1391
                    • London/Beograd
                    • Honda CBR 125R

Jesam! To bi bilo fantazija, mada bi se idealno lepo slozilo i da je crno srce a rub zlatan, zbog enterijera. Hebe me sto su krive, a ispravljanje je 1200din po komadu. I sto sam bas zamislio neke guste i tanke krake pa automatski odbacujem ostala resenja! Najbolje bi mi bilo kada bih dao one Allesio 16 ice sa gumama i ove sa gumama za nove felne i gume! Samo sto cekam tog Danka vec 2nedelje da dobije isporuku...

Comment

• TurboCharger
                      CBC Veteran
                      • 30.05.2007
                      • 153
                      • BG, Resnik

Da, da, super bi mu stajale neke u fazonu OZ Superturismo

Si probao kod Alu Rokija ?

Comment

• shonsy
                        CBC Senator XXL
                        • 11.05.2007
                        • 1391
                        • London/Beograd
                        • Honda CBR 125R

E nisam, hvala ti! Potpuno sam zaboravio na njega... Idem vec sutra da pronadjem nesto... Samo greota nove felne da farbam al sta cu?!

Comment

• shonsy
                          CBC Senator XXL
                          • 11.05.2007
                          • 1391
                          • London/Beograd
                          • Honda CBR 125R

Bio kod Kize u Ugrinovackoj, bio kod Danka, bio kod Rokija i niko bre nema za mene nista! Danka zezaju nikako da mu isporuce te nove 15ice... Ko ono bese ima fabricke vts-ove, a prodaje ih?

Comment

• mishio
                            CBC Senator XXL
                            • 29.05.2007
                            • 1204

milanche

Comment

• shonsy
                              CBC Senator XXL
                              • 11.05.2007
                              • 1391
                              • London/Beograd
                              • Honda CBR 125R

Pretpostavljam da ne zeli nikakvu zamenu i da prodaje bez guma..?!

Comment

• SAXO
                                CBC Senator
                                • 16.12.2007
                                • 251
                                • Meljak

Tako je prodaje samo felne bez guma,bar na frenchmania forumu pise tako

Comment

Working...
                                X