Citroen Saxo VTS 1.6 16V

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mishio
    CBC Senator XXL
    • 29.05.2007
    • 1204

koliko te izaslo celo kvacilo cisto informativno ?

a za voznju ocigledno se nisam lepo izrazio, to nema veze sa zivotom inace kako ga vozis tako auto ide, da ga ne ulegnjis itd .. nijedan auto nije napravljen da mu prijaju dranja a normalna voznja (promene brzina izmedju 2800-3500rpm) i ko mi tvrdi da je to stetno odmah ga licno stavljam na panj sto se dranja i trajnosti i delova i auta tice, tu je samo logika.

Cek jel ti to potrosnja lagane voznje ? da cujes moje potrosnje smejao bih se

Comment

• VR6
      CBC Senator XXL
      • 31.10.2004
      • 512
      • Sarajevo

shonsy ja sam mjenjao kuglu, prednju desnu, ne moras i viljusku mjenjati. A stvarno mi nije jasno kako si uspio nagurati tako visoku potrosnju, ja kad ga po gradu jako brzo vozim, uz ceste startove, potrosi mi do 11 litara (a moj Saxo jos ima i chip). Normalne gradske voznje meni trosi nekih 9.5l, a moze i ispod 8.5 ak si sporiji. Masina je vrhunski stedljiva...

Comment

• shonsy
        CBC Senator XXL
        • 11.05.2007
        • 1391
        • London/Beograd
        • Honda CBR 125R

@ShoneTdi - hehe "videli klinac nema pojma pa ajde da ga osurimo" pazi nema to nikakve veze sto sam klinac, mogu da imam i 50god, ako nisam majstor dzaba. Da mi se cuje cuje se, da trese volan trese i to dosta(ali ajde pre ce biti zbog guma i felni, nadam se), jedino mi jedan zvuk taako ide na zivce, pocelo je da se cuje pre par dana, kao neko caktanje sa desne strane tamo gde su skrgice... to sam zaboravio da ti kazem. Kao da je neki kruzni mehanizam u pitanju pa kad dodje do jednog dela pocne da preskace. onako malo zuji pa onda to cak cak cak pa opet zuji... Cuje se cim se upali motor, a ne menja se u odnosu ne grejanje. Cuces u ponedeljak... A sto se tice zadnjih plocica, video sam ih svojim ocima, potpuno su nakrivo istrosene, nesto nije u redu 100%... Pozz

@mishio - celo kvacilo me je izaslo 14500din. Ruke 5000, set kvacila 9500, a zamenio mi je i semering na poluosovini. Imam stari, puko je. Hehehe ma sta ne utice, ulenjices ga potpuno! Moguce je da se ni ja nisam lepo izrazio te me nisi razumeo,evo bicu jasniji: zasto si uzeo vts-a da bi menjao brzine izmedju 2800-3500? A sto se potrosnje tice, to je kad se przi, trenutno merim potrosnju pri "normalnoj" voznji!

@VR6 - hehehe pa zato ti i trosi tako malo, moram i ja da ga chipujem! Tebi stvarno malo trosi, ja sam cuo za vts-ove da trose izmedju 12 i 15l kad se prze. Da ga saltas na min 6000rpm tesko ce ti trositi 10-11l.

@manfred - moze, samo sto imam utakmicu u Grockoj od 18h... kad je skup?

Comment

• mishio
          CBC Senator XXL
          • 29.05.2007
          • 1204

pa ekstra je cena.. nije skupo kvacilo

a za voznju, samo ti rokaj u crveno pa ces cesto da budes gost kod majstora salim se, ali ja imam svoj stil voznje, vozim normalno ali volim da vozim jake masine da imam snage kad mi treba zato na magistrali retko ko me zaobilazi samo gas, ali ovo po gradu kao rokaj itd.. ne kapiram, drzalo me na pocetku sad kad sam se navikao na snagu ovog zverkana sad mi ok ..

a to da ce se ulenjiti cuti bre, smejace ti se ljudi takvim izjavama

Comment

• SoneTdi
            CBC Član
            • 06.02.2008
            • 17
            • Zvezdara

...
            A sto se tice zadnjih plocica, video sam ih svojim ocima, potpuno su nakrivo istrosene, nesto nije u redu 100%... Pozz
            One su nove 1000% videces ove stare,ja mislio istrosene a kada sam kupio nove one kao stare,skoro ista debljina mesa.Takve su,tako sam se i ja zeznuo.POZZ
            Zivi i pusti druge da zive

Comment

• shonsy
              CBC Senator XXL
              • 11.05.2007
              • 1391
              • London/Beograd
              • Honda CBR 125R

@mishio : pa jesi lud?! Ulenjices ga toliko da ce te svi obilaziti na magistrali! bice tebi VTS sa 120 lenjivaca!

@Fiat stilo : e hvala ti, a sto se lamboa tice, pre sam za neki ferari!

@SoneTdi : Iz tvojih usta u bozije usi. Ajmo ovako, ako su zadnje plocice odlicne castim te sve na prvom okupljanju , a ako nisu castis ti, moze?

Comment

• mishio
                CBC Senator XXL
                • 29.05.2007
                • 1204

ja cu ovih dana da menjam zadnje plocice pa ti kazem kakve trebaju da budu kao nove, mada imaju mesa solidno ali se malo cuju pa da se menja kad je vec jeftino ..

Comment

• shonsy
                  CBC Senator XXL
                  • 11.05.2007
                  • 1391
                  • London/Beograd
                  • Honda CBR 125R

hehehe pa to bile su kartonske. Delphi su najjeftinije, a dobre su. Nemoj da mislis da ti ne verujem, imam poverenja u tebe da je drugacije ne bih ni kupovao auto. Imenjace moj, jutros sam ih gledao, potrosene su po dijagonali, sto nije normalno. Ne nalezu na disk kako treba, mozda su kriva klesta, mozda diskovi, a mozda i same plocice, pazi, jedino ako su mi ovi bacali neke senke kako bi mi se to ucinilo! U svakom slucaju, vidimo se prekosutra pa cemo sve ispitati. Jedino sto sigurno znam je da koci fantasticno, bukvalno zakiva i bas zbog toga mi je bilo cudno sto mi govore da treba da menjam zadnje plocice pa cak i diskove jer je jedan zardjao. Mogu oni da pricaju sta hoce, ma koliko se ja razumeo ili ne ali imam oci i mogu da vidim rdju ako postoji i stepen istrosenosti plocica. E, da, bas me interesuje kako ce ti se svideti enterijer posto si se zapanjio kada sam rekao da cu farbati u zlatnu... hehe svi koji su videli uzivo su odusevljeni kombinacijom. POZZ

Comment

• reaper_HGT
                    CBC Senator XXL
                    • 05.09.2007
                    • 888
                    • Beograd

jbt koje veselje! vazno da si ga sredio da ide, koji ce ti kochnice uopshte?
                    a usis stigao , chudo! pokazacu ti kad se vidimo, shta ti je sa fonom?

Comment

• Manfred
                      CBC Senator XXL
                      • 04.08.2007
                      • 905
                      • Beograd

ludak zaglavio sinoc, a na telefonu formira bateriju

nije se pojavio danas nigde

Comment

• VR6
                        CBC Senator XXL
                        • 31.10.2004
                        • 512
                        • Sarajevo

Ja moram ovih dana da mjenjam diskove i to gledat cu sva 4 odmah da zamjenim. Nedavno uzeo nove plocice i kad sam ih stavio vidim disk ne hvata ravnomjerno (sa starim se prilagodio pa bilo ok). Reko mozda su se diskovi potrosili, da ja to premjerim.

Raspitam se o dimenzijama, kazu prednji novi za VTS tvornicki su siroki 20.5 mm, a maksimalna potrosenost im je 18.5 mm. Izmjerim ja svoje prednje, kad ono 16.5 mm, 2 mm potroseni vise neg smiju biti

Comment

• shonsy
                          CBC Senator XXL
                          • 11.05.2007
                          • 1391
                          • London/Beograd
                          • Honda CBR 125R

Evo upravo stigoh sa puta do Sremcice i nazad. Obrenovacki put je nov i odlican, a meni trese kao nenormalan. Nadam se da je zbog guma i felni...posto sam njih i onako hteo da menjam. Bas je neprijatno, trese volan vec od 60km/h, a od 90 pa navise trese se ceo. Sutra ujutru idem da se proveri kompletan trap, kocnice i da menjam ulje i filtere. Aj nek mi je sa srecom!

@reaper_HGT : pa to i ja kazem, sta ce mi kocnice uopste kada se iz krivine izvlacim samo jos jacim gasom! UUUUuuuu ekstra! Jedva cekam da vidim usis,a i da ga cujem. Jesi ga montirao, koliko para bese i sta si sve dobio? Fon zahebava, cale mi bio u Londonu kod nasih i doneo mi mob za rodjendan. Otisao da ga dekodiram juce i sve bilo ok, kad ispisa uvece limited servise i kao nemam domet, nista! Tako bilo ceo dan danas i na kraju sam vratio karticu u stari fon i sve je ok. Tako da cu da idem sutra da se nahebem majke ovima sto su dekodirali. Jes da je zestoki off ali moram da pitam da li se nekom to desilo i kako se resio problem? Moderatori nemojte se ljutiti sto sam skrenuo s teme, tera me neki maler u poslednje vreme, nista ama bas nista nece lepo da mi krene, pa mi bolje pomozite i vi ako znate...

@Manfred : jbg ne pojavih se, bilo ludo sinoc, a danas sam imao utakmicu pa sam morao da se naspavam ljudski! Moramo se videti sto pre kako bi uvideo da je obrtomer full i da prestanes da kakis!

VR6 : hvala ti na informaciji, taman sutra i ja svoje da premerim. A ujedno si mi i resio problem, verovatno su mi onda zadnji diskovi losi. Ti si imao nove plocice pa je lose prijanjao, tako je verovatno i Shone kupio nove, a diskovi bili losi i pojele se po dijagonali. Zameni i ti to sto pre jer ces shebati nove plocice.

Inace proslo 100km lagane voznje sa samo dva przenja od prve do cetvrte dakle kratko ali jebitacno i potrosio je 10l. Mnogo mi je to! Na koju foru vama trosi 8l pri normalnoj voznji?

Comment

• zverko
                            CBC Senator XXL
                            • 19.08.2005
                            • 7085
                            • BGD
                            • Audi A4

nema sanse da 16v trosi ispod 11L gradske voznje kako god ga vozio
                            skijashev trosi 10-11L.

tesko da su zadnji diskovi krivi, pre ce biti da su kljesta zaribala pa ne vatraju punom snagom tj neravnomerno. idi kod zileta da ti ih razradi samo, nista vise posto shone kaze da su plocke nove.
                            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• skijash
                              CBC Senator XXL
                              • 07.09.2007
                              • 1354
                              • Beograd
                              • wrx

Sad je ~8.5, a leti je bilo ~10

Comment

• mishio
                                CBC Senator XXL
                                • 29.05.2007
                                • 1204

to sto trese prvo kreni od guma i felni .. mozda cak i balans jer se javlja na takvim brzinama ..

a za potrosnju, na otvorenom sad za vikend sam presao 240km sa 1500din corbe ( 7l) ali autoput,otvoreno ..

u gradu sa 1000din normalne voznje sa nekoliko gasiranja na semaforima 120km predjem ..
                                kad bas garim sa 1000din predjem 100km ..

to su potrosnje prave 100%, dosta sam testirao, a na pocetku kad sam par puta sipao pun, predjem 100km, 8.5l sam dosipao skoro stalno ..

dok na otvorenom sam uspeo da spustim bukvalno na 6.5l, i to lepe voznje ali bez visih obrtaja ..

mada pod gradskom voznjom meni je uglavnom NBG, zemun, i nekih 10km od toga je grad preko .. tako da verovatno i to ima svoje ..

Comment

Working...
                                X