kupih i ja 155icu :)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Flavio
    CBC Senator XXL
    • 13.06.2006
    • 1926
    • 012 Centar
    • KaraWagon 1.4T.Spark

Osigurac za gepek,znam za jedan,neznam ima li jos neki .LM,ovaj sto znam,skida se plasticna oplata,dole levo od volana(deo na kome je reostat za visinu snopa farova),imas tablu sa nekoliko relea.Na jednom od relea tj. onom koji komanduje bravom imas osigurac od,mislim,15A.Znaci,na samom releu,pa ga proveri.Kazem opet,nisam siguran ima li jos koji osigurac u kolu.

Sto se tice gusenja,mislim da nebi bilo zgoreg da je zakacis na dijagnostiku.

Comment

• OMP
      CBC Senator XXL
      • 15.11.2004
      • 458
      • Krusevac

nasao sam gde se nalaze osiguraci samo jos da pogodim pravi,kako da znam koji je relej sto komaduje bravom? ali ok snacicu se valjda...
      danas sam sredio neke sitnice tipa zamenjena sijalica maglenke,podmazana zadnja vrata jer su skripala pri zatvaranju,zamenio sijalicu digitalnog sata,tu sam nahebo,nije nesto komplikovano ali dok sam skontao gde je pa dok sam poskidao sto cuda da bi dosao do nje ali bitno je da sad radi,sutra moram da sredim rucnu,ne znam sta je ali ne radi,tj radi ali jedva malo da daje znak a ne cuju se oni zubici da krckaju kad se vuce i labava je dosta,ovaj lik rece da je zeznuo zimus ali sta mi reko nemam pojma da li je otkacena sajla ili sta videcu sutra na kanalu,od manjanja sijalice u faru sam odustao za sada jer je mnogo nezgodno ali videcu da oteram kod drugara elektricara pa da mi on to sredi ali to sad nije prioritet i morace da mi preveze CD plejer jer ga je neko vezao da radi samo na kontakt sto mi se ne svidja bolje da se pali i bez jer kad nekad sedim u autu i cekam sto da mi radi kontakt bez veze....sutra moram da odem i narezem duplikat kljuca i da vidim zasto nece da se zakljucava poklopac rezervoara da li je kljuc u pitanju ili ne,ako moze da mi odradi poseban kljuc za cep nema veze...
      ima jos nekih sitnica da se srede ali sta je tu je,ispade dosta sitnica ali stvarno su sitnice i bez veze a par minuta posla, hocu da sve funkcionise kako treba pa mi nije tesko...
      lager cu ovih dana da zamenim samo da sutra saznam koji je u pitanju...
      ono za znak sam malopre provalio kako se skida jer sam skidao tapacir da zamenim sijalicu rikverc svetla
      Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji

Comment

• dekideki
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2005
        • 1914
        • Beograd

polako s radovima, gde zuris?

jesi otvorio zadnja desna vrata iznutra?

promeni avatar, vreme je...
        .

Comment

• Milos
          CBC Senator XXL
          • 12.05.2005
          • 700
          • Beograd, carraburma

cao! pozz za jos jednu 155-icu!

nemoj da ti padne na pamet da ides u servis da ti zamene sijalicu! banovacemo te!

ti imas stari vezni lim pa je malo zeznutije, ustvari iseces ruke... uzmi skini sivi poklopac sa dve zabice sastrane, pocupaj biksnu, zatim imas jednu profilisanu celicnu zicu koja ustvari drzi samu sijalicu! treba da je otkljucas... uzmi stek lampu, osvetli i videces da je prosto!

evo ti jedan trkacki slim!

pozz

Comment

• OMP
            CBC Senator XXL
            • 15.11.2004
            • 458
            • Krusevac

Originally posted by dekideki
            polako s radovima, gde zuris?

jesi otvorio zadnja desna vrata iznutra?

promeni avatar, vreme je...
            ma gde zurim nego da odradim te sitnice sto mogu sam pa cemo za dalje videti...avatar promenjen za sada dok ne padnu nove slike....
            vrata sredjena ali nije zezalo ono sto si mi rekao,inace nasao sam onaj kao sraf a zezao je neki sraf tapacira sto je neko nesto prebudzivao pa stavio dugacak i to poprilicno i on negde kacio,slucajno to primetih,skinuo sam tapacir i brava radi,vratim tapacir brava nece,onda sam skontao da tu nesto ne stima pa potrazih, nema zabice na delu tapacira gde je brava pa je izbusen i stavljen neki holsraf i on zezao stvar,kako nemam pojma nisam zalazio u dubinu problema kad sam skontao da on zeza ...

@Milos

hvala na savetu, probacu ....155 ST ,eee moja zelja je bila crvena ili crna 155ica ali sta cu moram da se zadovoljim ovom aristokratsko zelenom jos samo da nabacim ovakve 19ice felne i nabavim ovaj zadnji spojlet i prava ST .....sa nekih 150hp manje

Comment

• OMP
              CBC Senator XXL
              • 15.11.2004
              • 458
              • Krusevac

opet pitanjce....koliko od prilike ima rezerve goriva kad se upali lampica,znam da nije isto na svakom autu i da je neko nesto mozda cackao i sl. ali pod predpostavkom da nije nista dirano i jel kazaljka pada ispod nule,kao kad je auto ugasen,pa onda nestane gorivo ili je na nuli kraj,cisto informativno ako me negde zadesi lampica da znam...

Comment

• dekideki
                CBC Senator XXL
                • 26.07.2005
                • 1914
                • Beograd

rezervoar ti je 63l i od plastike je, komplet. pljosnat je i umuvan u svaku supljinu ispod patosa. drze ga dva metalna plastificirana kaisa preko 3 srafa. zbog svog neobicnog oblika desava se nebuloza da imas 30l u razervoaru a da ti pali rezervu kad skrenes u krivinu, odnosno zakuca se na nulu. zbog svega toga ima sud koji se nalazi ispod sudova za antifriz i tecnost za staklo a sluzi da drzi uvek odredjenu kolicinu goriva u sebi kako ti brizgaljke ne bi presusile.

navikni se, to ne znam da li je iko resio...

odgovor na kraju: razerva je (kad vozis ravno i bez ljuljanja) je oko 5-6 litara. uvek drzi malo vise goriva u rezervoaru jer imas potapajucu pumpu koja ne moze da radi na suvo (brzo se pregreva i crkne). veruj mi, jeftinije je uvek imati zalihu. dodje mu na isto, a sve ispravno.
                .

Comment

• OMP
                  CBC Senator XXL
                  • 15.11.2004
                  • 458
                  • Krusevac

hvala deki,reci mi jel znas mozda oznaku ili neke dimenzije legera za zadnji tocak da znam koji da trazim kad kupujem???

Comment

• dekideki
                    CBC Senator XXL
                    • 26.07.2005
                    • 1914
                    • Beograd

standardni je za sve 155, sem Q4. trazi SKF.
                    verujem da nije redak, zadnji pasuje za pola FIAT/LANCIA/ALFA vozila...
                    .

Comment

• OMP
                      CBC Senator XXL
                      • 15.11.2004
                      • 458
                      • Krusevac

koja je okvirna cena SKF-a?

Comment

• Jurke
                        CBC Član
                        • 20.09.2007
                        • 28
                        • Novi Sad

Evo i ja da pohvalim 155icu. Da ne budem dosadan i da ne ponavljam, samo ću reći da nema ništa lepše za mene nego kada vidim da je auto lepo očuvan. Nek je sa srećom!!! Uživaj u vožnji!!!
                        Alfa Romeotik

Comment

• dekideki
                          CBC Senator XXL
                          • 26.07.2005
                          • 1914
                          • Beograd

SKF ne pitaj koliko kosta. zamenices ga sad i nikad posle toga.
                          javljam ti sutra u kojoj radnji i telefon, pa zovi za cenu.
                          .

Comment

• OMP
                            CBC Senator XXL
                            • 15.11.2004
                            • 458
                            • Krusevac

ok,hvala

Comment

• spanjeli
                              CBC Senator XXL
                              • 17.09.2005
                              • 532
                              • Nis

SKF oko 4000din
                              Originally posted by Sheta_Junior
                              Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• sasa km
                                CBC Senator
                                • 23.10.2007
                                • 241
                                • kosovska mitrovica

bravo majstore jos jedna pa da nas bude 155

da ti cestitam za kola sto si ih uzeo
                                stvarno su lepa a i sam ces videti

jos da nadjes EPER i mnoga pitanja ce ti biti jasna
                                a ako nemozes javi da ti posaljem CD
                                ALFA-naravno, molim jednu u fulu za poneti

Comment

Working...
                                X