kupih i ja 155icu :)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sasa km
    CBC Senator
    • 23.10.2007
    • 241
    • kosovska mitrovica

mozda od jednog osiguraca ili releja krece jedna zica pa se razvode na vise potrosaca ili negde masa nije dobra
    obrati paznju na spojke ili buksne gde se spajaju - produzavaju - nastavljaju zice da nisu korodirale a moras da ih pratis redom
    evo par sema otprilike gde se nalaze nastavci

kod mene na 155 ima vise mesta gde su osiguraci- glavna tabla iznad kvacila,ispod maske ispod volana, kod suvozaca ima kutija sa osiguracima kod desna noge, ispod haube
    na vise mesta se kaci masa

problem je nastao kod sijalice u kaseti kreni odatle pa unazad prati zice
    ta sijalica dobija kontakt sa 4 zice preko plocica zavarene na plastiku proveri ih da nisu negde otkacene ili u spoju
    ALFA-naravno, molim jednu u fulu za poneti

Comment

• OMP
      CBC Senator XXL
      • 15.11.2004
      • 458
      • Krusevac

ok,hvala,nisam znao za te osigurace kod suvozaca aj pogledacu i to
      Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji

Comment

• OMP
        CBC Senator XXL
        • 15.11.2004
        • 458
        • Krusevac

Evo malo novih fotki, danas sam je oprao obzirom da nekih 20ak dana nije prana a ni vreme nije dozvojlavalo, konacno zamih sijalicu fara sad oba fara isto svetle, malo sam oprao motorni prostor i ofarbao poklopac svecica u crveno a okolni deo poklopaca osvezio silver bojom cisto onkako da izgleda,malo sminke nije na odmet a dosta je ulepsalo sliku motora,zamenio sam i rucicu menjaca samo moram onu kozu da sredim tj da je fiksiram odmah uz rucicu nekako posto je labava i spada na dole i stavio alu papucice bez kojih nikako ne mogu,navikao sam na njih tako da ih u svaki auto stvljam odmah,ona gumena obloga me strasno nervira narocito kad su mokre patike odozdo,skripi uzasno,malo sam ih podesio po sebi tako da sada mogu na kocnicu i gas istovremeno desnom nogom sto ranije nije bio slucaj,navika jbg ,stavio jos par sitnica tipa crni vir na soferci,ofarbao,doduse samo prednja kociona klesta u zlatnu boju,zadnja cu ovih dana,dvoumio sam se da li da idu u crveno ili zlatno ali nisam hteo da bude napadno pa resih u zlatnu koja se odlicno uklapa sa bojom auta, onaj problem sa sijalicom kasete i dugmetom za gepek jos nisam resio ali ima jos par stvari koje treba da proverim i koje nisam gledao pa cu ovih dana nadam se da smo se konacno resili kisa i hladnoce pa da moze malo da se raducka...

Primetio sam da mi zadnji desni tocak nesto blokira s vremena na vreme,nije strasno ali se oseti kad krecem lagano,ne znam uzrok ali predpostavljam da bi trebalo skinuti klesta i ocistiti onaj klip,mozda on riba, nisam pohvatao kad mi se to desava,nekad pri laganom kocenju a nekad pri ostrijem,moracu sutra da skinem klesta i pogledam i ispustim vazduh mozda i on zeza ali ne verujem ako nije klip ili vazduh koji bi mogao biti drugi uzrok blokiranja?
        Danas kad sam skidao tockove videh da mi je crkla leva manzetna poluosovine ona do tocka,gde ima da se kupi i koja je cena to bi trebalo sto pre zameniti,predpostavljam da pasuje jos od nekih automobila???

treba mi znaaaaak ,obisao sam sve lokalne otpade i nigde nijedan,nalazio sam nesto od delova limarije za 155 i par zadnjih haubi ali ni na jednoj nema znak , bas mi je suplja ovako... :x

Comment

• Flavio
          CBC Senator XXL
          • 13.06.2006
          • 1926
          • 012 Centar
          • KaraWagon 1.4T.Spark

Ooo nice zelenka !
          Sto se tice stylinga,o ukusima ne vredi .Tu ne mislim na rad pod haubom a vidim i QV pragove imas (ili samo QV znackice )! Btw,gde si nabavio nalepnicu pod desnim svetlom pozadi?
          Cuo sam da manzetna pashe od Yuga al' nisam proverio .Origigi (za AR) sam platio 250 din..
          A kocnice,skini tocak pa vidi.Moguce da su i plocice vec pri kraju pa se klip teze vrati u pocetni polozaj ...

Comment

• OMP
            CBC Senator XXL
            • 15.11.2004
            • 458
            • Krusevac

pragovi su obicni njeni ja sam pravio one deteline od folije nisu prave znackice nazalost, ali fino izgleda i ovako...onu nalepnicu na gepeku sam takodje sam pravio tj nasao na netu i odneo na kater da mi iseku i zalepio,ako ti treba mogu ti poslati sliku na pm....
            koliko sam danas zagledao manzetnu ne deluje mi bas kao od juga ali moguce ko zna,gde si ti kupio tvoju,videcu sutra u AP sportu da li imaju oni ili tako negde,ma nije bitno da je original nije od nekog vitalnog znacaja pa i ako traje manje nema veze....

Comment

• srdjan_p
              CBC Senator XXL
              • 01.12.2004
              • 1915
              • ZR

Fino si je upicanio, rekoh ja da ce ovo biti jedan jako lep primerak...

Comment

• vojaalfa
                CBC Član
                • 23.06.2006
                • 40

Svaka cast za rad i trud, pravi domacin.

Comment

• OMP
                  CBC Senator XXL
                  • 15.11.2004
                  • 458
                  • Krusevac

hvala, definitivno je moram oterati na poliranje ima gomilu tackica i ogrebotinica koje me jako nerviraju i vide se kad je cist auto a te sitnice su nesto sto najvise mrzim kod kola a i tamne boje su uzasne za odrzavanje,juce je opreao a vec sinoc se vidi prasina na njoj a danas da ne govorim ,do sada sam uglavnom imao svetle boje automobila pa se to nije ovako primecivalo....
                  zadnji branik cu ponovo ofarbati jer je onaj crni deo na par mesta izbledeo i ispucao pa cu njega u mat crno opet a ostatak branika kao sto vec jeste jer je na levom cosku naprso i ima par ogrebotina koje treba srediti,moram ovih dana da vidim jel mogu po fabrickoj sifri boje da mi naprave boju ili da se pravi iznova po nekoj drugoj sifri , farbanje je posle lako, razmisljam se kad to budem radio i vec skidam branik da ugradim parking senzore, malo iz fazona a vise zbog preglednosti koja je kod nje uzasna,mada ionako unazad vozim na retrovizore ali ipak nije na odmet ni senzor

Comment

• Flavio
                    CBC Senator XXL
                    • 13.06.2006
                    • 1926
                    • 012 Centar
                    • KaraWagon 1.4T.Spark

Ako vec nisi nasao,manzetnu sam uzeo u Auto Stilu a slikicu pusti na pm .

Comment

• OMP
                      CBC Senator XXL
                      • 15.11.2004
                      • 458
                      • Krusevac

nisam kupio manzetnu ali znam da ima tamo zvao sam ih,hvala kupicu ovih dana...slicica ide na pm....

Comment

• OMP
                        CBC Senator XXL
                        • 15.11.2004
                        • 458
                        • Krusevac

danas sam konacno zamenio lezaj zadnjeg tocka tj celu glavcinu, neko mi rece da pasuje od zastave,ja se raspitah malo, premerih moju i ispostavilo sa da je tacno da pasuje od zastave novi tip ,posto je samo u ap sportu imala alfina glavcina ali neka no name navodno italijanska po ceni od 1900din zamalo da je kupim ali ortak me je odvratio od kupovine,on ima fiat tipo i vec 2 puta za kratko vreme je menjao te glavcine iz ap-a sto znaci da su ocajnog kvaliteta i na kraju i on stavio zastavinu , naravno onda sam odlucio i ja da kupim i to original iskljucivo, bila je i fad-ova koja je takodje odlicna po ceni od 1100din i neka kineska od 800din o kojoj nisam ni razmisljao, odriginala zastavina kosta 1400din i definitivno je najbolja iz iskustva mnogih vozaca zastave kao i mehanicara a i prodavac mi je rekao da je kvalitetnija te je ja i kupih,bez problema sam je namontirao i sada se necuje vise ono smarajuce brujanje,konacno....e sad ostaje da vidimo koliko ce trajati tj koji je kvalitet stvarno ali za ovaj kes mi je sve jedno....

takodje sam sredio i blokiranje zadnjeg tocka,bio je u pitanju kocioni klip koji je korodirao iz razloga sto je ona manzetna na njemu crkla,e sad manzetnu nisam imao drugu da zamenim ali moracu cim pre jer ce klip opet rdjati, ostaje jos malo da sredm vazduh u kocnicama jer mi je pedala malo niza sada ali bice sredjeno ovih dana...

Comment

• OMP
                          CBC Senator XXL
                          • 15.11.2004
                          • 458
                          • Krusevac

istekla registracija pre par dana pa dok se sredi papirologija oko prenosa na moje ime i stignu nove table koristim priliku da malo raduckam,elem,juce skinuta oba branika i trenuno stanje je ovakvo ....slikano losim mobitelom

od napred mi se bas sivdja ovako,izlgeda mnogo mocno ali pozadi je uzas ...
                          danas sam branike spremio za farbanje i odradio onaj crni deo na njima u mat crnu a sutra ide verde metalizato i lakiranje ostatka,inace boju smo juce jedva uboli,ladno ima 2 nijanse alfine boje koje se jedva razlikuju,inace kupio sam i spojler koji je juce stigao,model....

... u perfektnom stanju i crne boje,da mi je alfa crna ladno ne bi morao ni da se farba,nasao sam ga jedva, kod Njegosa za 50 eura...
                          posle farbanja i montiranja branika ide na komplet masinsko poliranje, vec dogovoreno sa ortakom, pa onda slede slike....

inace odradio sam jos par stvari tokom ovih meseci,ono sto je zezalo tj sto nije mogao gepek da se otvori na dugme je ladno izgorela ploca,na kraju posle gomile muka i trazenja kvara morao sam da odem do elektricara koji je to provalio i sredio tj prelamio,drga stvar je bilo svetlo u kaseti,tu je izgubio kontakt onaj pipak ili ti dugme koje prekida svetlo pa tako i nije radilo,uradjena reglaza itd,ostaje ovih dana da se sredi prednji lezaj tocka koji je skoro prozujao i mal cackanja oko auspuha tj zadnjeg lonca,pravicu verovatno nov jer ovaj sada me uzasno nervira kako se cuje inace i on je pravljen ali neko to nije uradio kako valja...

jos uvek nemam zadnji znak pa ako neko ima neki na prodaju a da nije u losem stanju neka javlja,trazio sam svuda i gde god ih ima ili su preskupi ili su u losem stanju

Comment

• Flavio
                            CBC Senator XXL
                            • 13.06.2006
                            • 1926
                            • 012 Centar
                            • KaraWagon 1.4T.Spark

Samo napred !
                            Jel palniras mozda felne da menjas?

U vezi gepeka ... koja(i gde stoji) je ta plocica sto je izgorela?Skidao sam danas bravu al izgleda da mi nije tu prob :x .

Comment

• OMP
                              CBC Senator XXL
                              • 15.11.2004
                              • 458
                              • Krusevac

planiram neke 15ice ali videcu kad naleti nesto sto bi joj dobro cucalo,inace felne nisu problem za to sam skupio kes ali gume hebu jedino neke dobre polovne ...stampana ploca na samom prekidacu u kaseti,kad skines onu kutijicu gde je prekidac gepeka i taster za svetlo u kaseti oni imaju svoju stampanu plocu e pa tu je nei prekid bio,samo je prelemljeno i sljaka ...

Comment

• Flavio
                                CBC Senator XXL
                                • 13.06.2006
                                • 1926
                                • 012 Centar
                                • KaraWagon 1.4T.Spark

Tnx ... taj deo radi kod mene -kopam dalje.

A felne;155 prosto place za ovakvim

...

Comment

Working...
                                X