RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gokkon
    CBC Član
    • 31.01.2010
    • 63
    • Subotica
    • Renault Laguna II 1.9 dCi

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by markofpi
    Nego koje ti boje svetli sijalica bez kapice!? Ako je klasicno belo onda je malo bzvz, zar ne!?
    Da, klasicno belo svetli, nego kad se stavi u prekidac tj. kad se stavi u ono crno dugme na kojoj je nacrtan prozor, inace kroz njega svetli, onda je kao narandzasto al sigurno zbog debelosti te plastike. Jer pisao sam da sam probao sa plavim lampicama, kad probam bez dugmeta bas extra plavo svetle, nego kad se stavi u prekidac cak i bez onih kapica, onda spolja vidis nesto zelenkasto... Zato sam ostao pri originalnim belim lampicama

Comment

• gokkon
      CBC Član
      • 31.01.2010
      • 63
      • Subotica

@markofpi,

Evo, slikano danju na svetlu, mislim da mozes pogoditi na koju sijalicu nisam navukao kapicu:

Comment

• savke
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 575
        • Novi Sad, Temerin
        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Pa da prejako je i malo je ruzna boja. Znaci moram kolegu zaduziti da mi donosi neisprane prekidace iz servisa da poskidam navlake. Inace kod njih u servisu kada crkne sijalica, prodaju ti novi prekidac , i sto je najgore ima ljudi koji to i plate, mada je vecina u garanciji. Vecina, kako prodje garancija ide kod istih tih majstora privatno da odrzava auto.
        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• gokkon
          CBC Član
          • 31.01.2010
          • 63
          • Subotica

Operacija: "pepeljara"

Rasturena srednja konzola

Sad se bolje vidi ta problematicna sijalica:

Svucen drzac za sijalicu:

Dakle, ako neko bude rastavljao, NE mora rasturati konzolu, ta bela plastika se samo svuce dole, samo je meni nekako bio zapeceno, jedva sam ga mogao svuci dole, ipak je ovako bilo meni lakse, jer ima prostora za rad

Na stolu drzac za sijalicu, u koja se sastoji iz 2 dela plastike, taj spojnji beli, i unutrasnji sivi u kojoj je inace sijalica:

E sad dolazi tezi deo, rastaviti te dve plastike, jer taj sivi je nabijen u tu belu, ima 2 zabice sa strane koja se evo vidi na belom delu, e to treba da se stisne sa obe strane pa da se izvuce taj sivi deo, al sam se namucio s tim, jedva osecam prste

Comment

• gokkon
            CBC Član
            • 31.01.2010
            • 63
            • Subotica

I na kraju nemojte proci ko ja( slomio sam staru sijalicu), inace ta sijalica je samo ubodna sijalica, a ja sam je okretao pa mi se slomila u paramparcad
            Znaci ova nova je 12V, 1.2W i kosta 40 din

Vracena na mesto:

Pa na upaljac:

Pa sve na mesto:

I na kraju rezultat, svetli obruc upaljaca, i kroz malu rupicu u pepeljaru:

Jes' da sam nepusac, ali estetika...

Comment

• gogi11
              CBC Senator XXL
              • 26.10.2009
              • 790
              • Sever Srbije - Novi Sad

Pa naravno nisu ludi da placaju i po 3x vise cene . Evo recimo moj majstor koji radi u ovl.servisu Renoa radi i kuci i kaze: ti kad dodjes kod mene npr. da uradis veliki servis ja ti naplatim delove za koje takodje imas garanciju naplatim ti ruke za veliki servis i ako zelis jos nesto pride da ti uradim npr. zamena plocica ja ti i to odradim po ceni koju sam ti vec rekao dakle ne naplacujem posebno i tu zamene , pogotovo ako u toku rada primetim da nesto ne valja jos od potrosnih delova odmah pozovem musteriju i kazem takva je situacija jel zelite i to da vam namestim placate samo deo i to je to . Naravno nece raditi veliki servis pa vidi da je coveku otisla lamela e ajd i to cu ti za 50e sve odraditi nego te propratne potrosne sitnice nece da naplati ako vec radi neki dobar i veliki posao . Ima dobru politiku po kojoj radi i zato ne mozes ni doci na red kod njega tek tako.
              Inace kaze mi kako u firmi kod njega ako dodjes da npr uradis veliki servis zamenis lezaj i zamenis plocice , oni ti naplate ruke za sve 3 stavke nema popusta , za veliki servis naplacuju 8000 za plocice 1800 samo zamena plus delovi a za lezaj oko 1500 po tocku naravno plus deo !! pa ti vidi sto ljudi begaju kod majstora koji posle firme rade kuci .

Comment

• CDanijel76
                CBC Veteran
                • 11.01.2010
                • 144
                • Novi Sad

da vam ispricam iskustvo sa pumpe, za vikend:
                pre puta svratim na pumpu da proverim pritisak (OMV pumpa u Novom Sadu) i decko koji proverava gume prednje odradi,
                i nesto je zastao kod zadnjeg desnog tocka. al sam ja primetio da mi auto vec tone na tu stranu.
                Izadjem, pitam sta je , a on onako izgubljen kaze "slomio ti se ventil "
                Sagnem se , pogledam a on stavrno slomljen na pola !!! Sta sad, promenim tocak, odem do vulkanizera, promenim na obican ventil, montaza - balans - ventil sve ukupno 500 din.
                E sad, nasao sam u Malcom-u u NS ventil koji kosta 4120.00 din i u Renault butique gde kosta 5100.00
                Da li je ova niza cena ok ? ili ima jos negde jeftinije da se kupi taj senzor ?
                inace,da se nadovezem na temu o senzorima, do sada sa senzorima nisam imao problema, pokazivali su stanje guma prilicno tacno +-0.1 bar . sad se nazalost vozam na tri tocka bar po kompu
                inace da kazem i to da je vulkanizer morao slomiti unutrasnji deo ("senzorski") jer je zapekao ventil i morao ga je seci da bi stavio nov.
                --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• savke
                  CBC Senator XXL
                  • 14.02.2006
                  • 575
                  • Novi Sad, Temerin
                  • Laguna 2 ph2, Golf 3

Probaj da vidis u AutoProm-u u temerinskoj. Moj kolega kada radi privatno, nabavlja neke delove kod njega, posto je kako kaze u nekim cenama povoljniji od malcoma za istu robu. Ako ne znas gde je, to ti je radnja sa desne strane kada se ide iz Temerina, odmah ispod nadvoznjaka za prugu kada prodjes ukrstanje sa partizanskom ulicom.

Comment

• markofpi
                    CBC Senator XXL
                    • 27.07.2006
                    • 1552
                    • Bezanijska Kosa

@gokkon

Sto se tice sijalice za pepeljaru koliko sam shvatio ne postoji oznaka vec samo trazim ubodnu jacine 1.2W!?
                    A videh sliku tinjalice bez kapice, svetli zuckasto kao na primer cajgeri kod astre g. Bas me zanima kako bi se crvena tinjalica ponasala tj. kakvu bi boju imala jer meni iskreno intenzitet ne smeta, volim kad sljasti u svakom slucaju mislim da i ako neko polomi neku kapicu mozda se moze sama tinjalica obojiti bojama koje se inace sa sijalice koriste, a mislim da ima da s ekupe u svakoj bolje opremljenoj prodavnici auto delova.

Comment

• dachonije
                      CBC Početnik
                      • 02.06.2010
                      • 2
                      • bg

Cao drustvo,
                      od nedavno sam i ja vlasnik jedne lagune karavan iz 2005 godine i skroz sam zadovoljan sa autom, no ipak uvijek ima par pitanja koji treaze odgovore
                      Interesuje me sledece, da li je postojanje lampice za grijace sjedista na instrument tabli siguran znak da grijaci i postoje. Ako je to siguran znak kako se onda oni aktiviraju?
                      Da li neko ima malih problema dok u mjestu okrece volan. Meni se cuje neko vrlo tiho "cviljenje". To "cviljenje" je konstantno dok okrecem volan. Predpostavljam da je u pitanju nesto oko servo uredjaja i da nije nista strasno ali eto da upitam isto.
                      Izvinjavam se ako su teme vec "obradjene" ali ja nisam uspio da ih nadjem.

Inace svaka cast na ovakvom forumu i mogli bi slobodno pojedini stalni forumasi da se udruze i otvore jedan servis za nas lagunase, dobro bi im posao iso

Hvala i pozdrav.

Comment

• CDanijel76
                        CBC Veteran
                        • 11.01.2010
                        • 144
                        • Novi Sad

savke, pitao sam tamo , al nemaju ni u ponudi
                        --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• markofpi
                          CBC Senator XXL
                          • 27.07.2006
                          • 1552
                          • Bezanijska Kosa

Interesuje me sledece, da li je postojanje lampice za grijace sjedista na instrument tabli siguran znak da grijaci i postoje. Ako je to siguran znak kako se onda oni aktiviraju?
                          Siguran znam za postojanje grejaca sedista jeste prekidac za iste koji se nalazi ispod sedalnog dela sa leve strane vozacevog odnosno desne suvozacevog sedista. Polozaj mu je bukvalno horizontalan i odvojen je od ostalih prekidaca za pomeranje sedista ukoliko se sedista pomeraju elektro putem. takodje mislim ali nisam siguran, da grejace sedista imaju samo full kozna sedista.

Comment

• max3m87
                            CBC Senator XXL
                            • 17.05.2010
                            • 531
                            • Beograd
                            • Renault LagunaII 1.8 16v

ljudi opet isti problem kljuc kao da nije moj, znaci nece da otkljuca vrata niti da upali kola, u servisu su rekli kao da je do kljuca ma da on sljaka savrseno, ne znam u cemu je trip, prosli put kad sam bio narucio sam kljuc i sad je fazon kao cekaj da stigne... ne mogu ni da otkljucam ni da upalim auto... treperi brzo ona crvena...tuga... kazem vam samo me razocarava tako neke gluposti...

Comment

• savke
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2006
                              • 575
                              • Novi Sad, Temerin
                              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by CDanijel76
                              savke, pitao sam tamo , al nemaju ni u ponudi
                              Steta. Moracu da pitam preko ovog kolege moze li da nabavi. Kada je gazda tamo onda ima sanse i da ti nabavi nesto sto nema u ponudi, ali pitanje je da li su radnici zainteresovani da pomognu....

Comment

• gokkon
                                CBC Član
                                • 31.01.2010
                                • 63
                                • Subotica

@markofpi,

Eto, slikao sam iz boljeg ugla, pogledaj sta pise na sijalici

Comment

Working...
                                X