RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • soviet
    CBC Član
    • 27.02.2010
    • 31
    • Beograd

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by cale
    @soviet najverovatnije su ti otisli senzori, posto ti imas samo taj mali displej , a ako ti na njemu ne pokazuje tockove to bi trebalo da znaci da je senzor pokvaren.
    Moguće, ali ti točkići se nekada vide a nekada ne... ili se vide sva četiri, ili se ne vidi ni jedan... Majstor mi je proveravao pomoću nekog uređaja te senzore i tvrdi da je sve OK sa senzorima i da mi nešto nije u redu sa prijemnikom.
    A zar ne bi trebalo da piše koji je pritisak u gumama u slučaju da rade... pored svakog točkića?

Comment

• gogi11
      CBC Senator XXL
      • 26.10.2009
      • 790
      • Sever Srbije - Novi Sad

Zbog nestabilnog vremena postoji i oscilacija pritiska u gumama (toplo hladno - sirenje skupljanje) , prosle nedelje je bilo oko 7-8 stepeni u jednom momentu a ove je skala isla i do 28 stepeni tako da se i guma prilagodjava situaciji skuplja se i siri tako da pritisak treba redovno proveravati dok se malo to vreme konacno ne stabilizuje pa da znamo letooo jeee naduvaj i ne misli mesec dva.
      U svakom slucaju moj predloh je da se bar jednom mesecno proveravaju gume ukljucujuci i REZERVNU da ne bi bilo kad ista zatreba a ona skoro pa legla !!

Comment

• slobo35
        CBC Član
        • 05.03.2010
        • 16
        • kraljevo

i ja se slazem sa gogijem ...mene su smorili ti senzori u gumama i tako sam se slatko odmorio od njih kada sam ih iskljucio
        opcija je ok ali mislim da na lagunama proizvedenim do 2005 oni svima prave probleme...

Comment

• SerbianHero
          CBC Senator
          • 10.10.2009
          • 259
          • Beograd

Mislim da su problemi sa senzorima od slucaja do slucaja, moja laguna je 2002 god i senzori sljakaju odlicno.

Comment

• max3m87
            CBC Senator XXL
            • 17.05.2010
            • 531
            • Beograd
            • Renault LagunaII 1.8 16v

mislim da ti senzori su ok, nego laguna ima ceo problem sa elektronikom... nije toliko pouzdana, eno ono sto nisam mogao da otkljucam ni upalim kola, znaci od nekog uredjaja tipa mobilnog i sl. su mi se razisle talasne duzine i kao da kartica nije moja, morao sam u servis da ih sinhronizuju.. znaci tako lako moze te ostavi u nekoj nedodjiji zbog gluposti... senzori su ok.. cisto da znas dal ispusta guma, a ko probusi gumu i ne skapira da mu je busna pa za njega auto nije, to se oseca...

Comment

• cale
              CBC Senator
              • 22.03.2009
              • 297
              • Backa Topola

@soviet evo ti par slika, i vidi sta znaci koji signal na displeju, a posto ti imas samo displej A , na njemu nema informacija o pritisku guma, uostalom evo slike:

NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• cale
                CBC Senator
                • 22.03.2009
                • 297
                • Backa Topola

@max3m87 da bi resinhronizovao katrice nisi trebao da ides u servis. Postoji postupak sa kojim to sam mozes da odradis.

@gogi11 e bas zbog velike razlike u temperaturi su dobri senzori na gumama,tacnije ujutro kad upalis kola vidis kakvo je stanje i ako treba naduvas i ne mislis, i ne trebam da pogadjam koliki je pritisak u gumama napamet, i ne moram svaka dva meseca da proveravam pritisak u gumama, sam se proveri svako jutro. Inace i moja Laguna je 2002 god , kao i kod SerbianHero, i senzori sljakaju super.
                NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• cale
                  CBC Senator
                  • 22.03.2009
                  • 297
                  • Backa Topola

Originally posted by Nenad89
                  .Naj vise me zanima vase misljenje u odnosu cene i kvaliteta tj isplativosti ovog auta gore navedenog.idem u toku iduce nedelje da ga pogledam,da li bih mozda na nesto trebao posebno obratiti paznju jer vidim da je ovaj auto veoma specifican po mana a i vrlinama.Hvala vam unapred.
                  Sto se mene tice auto je izvrstan. Cena i kvalitet su ok. Ovo je pravi porodicni auto, pogotovo karavan.{svaki cigo svoga konja hvali} Sve zavisi kad kupujes polovnjaka na sta ces naleteti. Ako si procitao forum a ja ti preporucujem da ga procitas naci ces na puno interesantnih postova. No evo ti i ovaj link pa pogledaj i ovo:
                  http://www.b92.net/automobili/polovnjak ... 93&start=0
                  NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• max3m87
                    CBC Senator XXL
                    • 17.05.2010
                    • 531
                    • Beograd
                    • Renault LagunaII 1.8 16v

znam za to procitao sam, hvala ti puno ali meni nije hteo ni kontakt da da, ponasao se kao da nisu moje kartice, tako da sam morao u servis, hvala puno, znaci meni je izbacio da mi je senzor crko posto se ne vidi jedna guma. sa autom sam prezadovoljan, kako ide, ne cuje se, znaci auto je za sve pohvale, sto se tice cene i kvaliteta mislim da mnogo vise daje nego sto kosta.. poz. hvala vam mnogo... a jel se nekom desilo da mu utripuje da senzor ne radi tj. da nema tocka na displeju a, pa kad restartuje senzore da mu se vrati.. ma da meni su crkli sigurno jer juce nismo mogli da ih ocitamo..

Comment

• sinisapancevo
                      CBC Član
                      • 17.05.2010
                      • 38
                      • pancevo

Namestio sam danas problematicno svetlo u klimi i zalepi onu plastiku u citacu kartice ostalo mi samo start/stop dugme odnosno ta sijalica u njemu.
                      Muci me nesto drugo a to je da pepeljara ne moze da mi se zatvori ,mislim da mi je pukao neki plasticni zubac koji je zakoci
                      Da li se nekom to dogodilo i da li treba da se kupi cela ili moze samo taj cilindar

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790
                        • Sever Srbije - Novi Sad

Ma i meni je sljakalo oko senzora bez greske dakle bez i jedne jedine greske i ako mi je laguna u prvim serijam sklopljena tacnije vec u prvom mesecu kada se pocelo sa sklapanjem tog modela . jednostavno nisam hteo da rizikujem a i da se zivciram .

Comment

• soviet
                          CBC Član
                          • 27.02.2010
                          • 31
                          • Beograd

@soviet evo ti par slika, i vidi sta znaci koji signal na displeju, a posto ti imas samo displej A , na njemu nema informacija o pritisku guma...
                          Hvala druže.

Comment

• gokkon
                            CBC Član
                            • 31.01.2010
                            • 63
                            • Subotica
                            • Renault Laguna II 1.9 dCi

Originally posted by sinisapancevo
                            Muci me nesto drugo a to je da pepeljara ne moze da mi se zatvori ,mislim da mi je pukao neki plasticni zubac koji je zakoci
                            Da li se nekom to dogodilo i da li treba da se kupi cela ili moze samo taj cilindar
                            Meni se ne zatvaraju vratanca na radiu, tj. iznad klime... Isti problem, drugo pakovanje ...
                            Al mi se pepeljara zatvara. Aj da napravimo od dva losa jedan dobar ...

Comment

• sinisapancevo
                              CBC Član
                              • 17.05.2010
                              • 38
                              • pancevo

U pocetku mi nije smetalo ali sad vec pocinje da me zivcira ali u poslednje vreme sve cesce gledam u nju zvacu u ponedeljak da se raspitam.
                              Sto se tice zamene moze barem privremeno

Comment

• Nenad89
                                CBC Početnik
                                • 29.05.2010
                                • 2
                                • Bec

Originally posted by Nenad89
                                .Naj vise me zanima vase misljenje u odnosu cene i kvaliteta tj isplativosti ovog auta gore navedenog.idem u toku iduce nedelje da ga pogledam,da li bih mozda na nesto trebao posebno obratiti paznju jer vidim da je ovaj auto veoma specifican po mana a i vrlinama.Hvala vam unapred.
                                Sto se mene tice auto je izvrstan. Cena i kvalitet su ok. Ovo je pravi porodicni auto, pogotovo karavan.{svaki cigo svoga konja hvali} Sve zavisi kad kupujes polovnjaka na sta ces naleteti. Ako si procitao forum a ja ti preporucujem da ga procitas naci ces na puno interesantnih postova. No evo ti i ovaj link pa pogledaj i ovo:
                                http://www.b92.net/automobili/polovnjak ... 93&start=0
                                Cane hvala ti na linku,povescu sa sobom i svog kuma on je po struci auto mehanicar pa cemo videti situaciju kakva je.Mozda postanem i ja "ponosni" vlasnik Lagune

Comment

Working...
                                X