RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cale
    CBC Senator
    • 22.03.2009
    • 297
    • Backa Topola

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

@gogi11 Napisao sam ti bez ljutnje i bez zelje da te uvredim, samo sam izneo moje misljenje. Pozz
    NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• gogi11
      CBC Senator XXL
      • 26.10.2009
      • 790
      • Sever Srbije - Novi Sad

Pa ok nisam ja nista tebi ni zamerio bogatstvo razlicitosti sta sada.

Comment

• SerbianHero
        CBC Senator
        • 10.10.2009
        • 259
        • Beograd

Sto se tice senzora ja se pridruzijem grupi koja je za, meni su par puta ustedeli mnogo cimanja, konkretno, na otvorenom putu, na sred ibarske nedelja noc, prijavio mi je da mi je prednaja desna pocela ispustati, sta sam na pumpu, naduvao je i nastavio, posle 50ak km opet ista situacija isti tocak i tako jos jedno 3 puta do Beograda, mnogo je lakse bilo naduvati je vise puta nego u sred noci po kisi menjati rezerni.
        P.S. Ja nisam nikad imao problema sa senzorima, jedino sto nisam znao da reaguju i kad se guma prepumpa, kad sam to resio evo vec godinu ipo nije mi zasvetlela tabla.

Comment

• max3m87
          CBC Senator XXL
          • 17.05.2010
          • 531
          • Beograd
          • Renault LagunaII 1.8 16v

Ljudi hvala vam... znaci definitivno je neki senzor otisao... tako da nesto ce se radi... znaci nije ubagovao.. posto sam merio zadnje gume su ok, prednja jedna je 1.9 a druga nesto malo vise... hvala i pozz

Comment

• max3m87
            CBC Senator XXL
            • 17.05.2010
            • 531
            • Beograd

e a jel zna na kolikom pritisku reaguju na koliko kad se prepumpa i na koliko kad ispuste...

Comment

• SerbianHero
              CBC Senator
              • 10.10.2009
              • 259
              • Beograd

Oce tako isto da zablesavi kad recimo stavis rezerni tocak bez senzora, jednostavno tocak nestane i blinka znak uzvika, cak i kad vratis stari on se nevidi neko vreme(kod mene se povratio par sati nakon vracanja senzora-tocka na svoje mesto). Tako da samo lagano i strpljivo.
              Drugi je problem naci vulkanizera koji ume da zameni ili zakrpi gumu a da neslomije senzor u postupku, meni se to desilo 4 puta.

@max3m87,
              senzor se pali kad pritisak padne ispod 2.0 i poraste iznad 2.5 bara.(barem meni tako manometar kaze)

Comment

• max3m87
                CBC Senator XXL
                • 17.05.2010
                • 531
                • Beograd

pa znaci da mi je levi ispumpan hehe, ali nije upalio za to lampicu nego hvali ceo tocak... inace od kad sam ga ja kupio vozio sam 2000 km bez problema a juce bio u selu a tamo puta ko da ni nema, ono rupa rupa pa put.. pa mi tad upalio to... icicu sutra do pumpe pa da ih ispustim prepumpam i vratim u normalu, ako ne radi onda kad odem po karticu novu koju sam narucio da ugase, ne daje mi se 100e za to... fin je dodatak, ali kad budem kupio senzore i izdvojio pare za to tad ce se ukljuce..hehhe... poz

Comment

• soviet
                  CBC Član
                  • 27.02.2010
                  • 31
                  • Beograd

E pa kad smo već kod senzora
                  Imam problem... ni jedan od senzora mi ne radi, tj. pošto nemam display između obrtomera i brzinomera a ni navigaciju, prikazuju mi se samo točkići na display-u gde se prikazuju i koja su vrata otvorena.
                  Međutim dešava se da mi se nekad prikazuju točkići a nekad ne prikazuju... u poslednje vreme se ne sećam da sam ih video. Mada i dok su bili tu nisam znao koliki je pritisak u gumama.
                  Neki majstori su mi tvrdili da mi je možda crkao prijemnik (košta oko 12500.00din)... Ako neko ima ideju u čemu je problem... dobrodošla je...

Comment

• SerbianHero
                    CBC Senator
                    • 10.10.2009
                    • 259
                    • Beograd

By the way, senzori su od 35-50e u zavisnosti da li su za alu felne ili celicne.

Comment

• cale
                      CBC Senator
                      • 22.03.2009
                      • 297
                      • Backa Topola

@soviet najverovatnije su ti otisli senzori, posto ti imas samo taj mali displej , a ako ti na njemu ne pokazuje tockove to bi trebalo da znaci da je senzor pokvaren.
                      NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• max3m87
                        CBC Senator XXL
                        • 17.05.2010
                        • 531
                        • Beograd

pa znam, nije to malo za senzor mislim namestice se, samo polako nije hica za to, dao sam 15000 za kljuc sad jos 10 000 za senzore malo da iskuliram...heheh.. videcu mozda je ubagovao nesto od silnih rupa, ma da nisam na dijagnostici uspeo da ocitam senzore zadnjih tockova... ne moguce oba da su crkla u isto vreme a do sad je radilo normalno...

Comment

• Cikito
                          CBC Početnik
                          • 28.05.2010
                          • 1
                          • xxx

Moze li mi neko ostaviti link ili da mi kaze gde mogu da nadjem knjizicu onu tj uputstvo za reno lagunu 2002 god 1.9 dci al na srpskom jeziku....ubio sam se trazeci.....pozzz

Comment

• SerbianHero
                            CBC Senator
                            • 10.10.2009
                            • 259
                            • Beograd

neznam zasto je malo 45e za jedno malo parce plastike sa ventilom na vrhu?
                            Vec sam kupovao pa znam.

Comment

• Nenad89
                              CBC Početnik
                              • 29.05.2010
                              • 2
                              • Bec

Uh..vec je pola tri a ja i dalje citam (: i ja sam u nedoumici oko auta,procitah dosta ali cini mi se da sto vise citam sve vise ne znam sta cu uraditi.Ovako,skoro sam dobio prinovu u porodici pa tako da je doslo vreme da se uzima neki ekonomicniji auto,tj neka limuzina,do sada nisam imao bas neko iskustvo s dizelasima jer sam vozio benzince.Svidela mi se Laguna2 ali sam odmah cuo za njenu boljku tj turbinu sto me je odmah odvratilo od auta + ovo sto procitah ovde,mada vidim dosta vas koji ste veoma zadovoljni autom.U pitanju je Renault - Laguna Privilege 1,9 dCi Ds.,koza xenon i ostale perverzije,05/2001 god. 112.000 km,zivim u inostranstvu tako da zaobidjemo ono oko vracanja kilometraze itd... uz sve to ide i garancija od godinu dana + servisna knjiga od auta... cena je fixna 4990 evra.Naj vise me zanima vase misljenje u odnosu cene i kvaliteta tj isplativosti ovog auta gore navedenog.Auto nisam video uzivo vec sam se cuo s prodavcem auta(vlasnikom placa).trebao bih da idem u toku iduce nedelje da ga pogledam,da li bih mozda na nesto trebao posebno obratiti paznju jer vidim da je ovaj auto veoma specifican po mana a i vrlinama.Hvala vam unapred.

Comment

• max3m87
                                CBC Senator XXL
                                • 17.05.2010
                                • 531
                                • Beograd

pa nije malo mnogo je ali kad pogledas da traju oko 8 god to je ok, ma da ih imas 4 tako da je mnogo... videcu da kupim u francuskoj ako je jeftinije ide mi brat u pariz.. pa do tad ce biti iskljucen... heheh..
                                probacu jos sutra da restartujem senzore tj. da ispustim pa da prepumpam gumu i da je postavim normalno.. pa da vidimo... zadnja je bila na 2.4 tako da i nije cudo ako je od rupe neke dostigla 2.5
                                hvala svima...

Comment

Working...
                                X