RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • max3m87
    CBC Senator XXL
    • 17.05.2010
    • 531
    • Beograd
    • Renault LagunaII 1.8 16v

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

hvala ljudi... poz za sve

Comment

• modesti
      CBC Senator
      • 26.08.2009
      • 239
      • novi sad
      • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Originally posted by cale
      @modesti pobrkao si nesto. Superzakljucavanje je kad ti se zakljuvaju vrata tako da se NE MOGU OTVORITI , pomocu rucice iznutra. To je u slucaju da heko hoce da ti razbije staklo i otvori vrata pomocu rucice, a kod superzakljucavanjato ne moze, samo sa karticom mogu da se otvore vrata.
      @ savke nasao sam spisak i objasnjenje na francuskom , a je @rmilenko to verovatno isto nasao i preveo na engleski.
      Tako je...nisam mislio na superzaključavanje vec na automatsko prilikom polaska, nije mi bilo aktivirano
      It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• markofpi
        CBC Senator XXL
        • 27.07.2006
        • 1552
        • Bezanijska Kosa

@ savke

Danas sam zvao Sprint Elektroniku i jedva nadjosmo sijalice. Iz pocetka se cinilo kao da ja nemam pojma o cemu pricam, a kada sam mu rekao da imam racun i da imam sifru onda je rekao da ima, samo sto je sada cena okruglo 30din po komadu. E sad jedino nisam stigao da pitam za otpor, bese nama treba od 30 oma!?
        Na tvom racunu videh i to da si kupio sijalicu sa kablom! Jel to isto za auto i ako jeste za sta konkretno!?

Comment

• sinisapancevo
          CBC Član
          • 17.05.2010
          • 38
          • pancevo

otpor sijalice treba da bude od 25 do 35 oma mada moze i da bude manji od tog ali na dijagnostici ce da se vidi kvar mozda,Izvodi su obicni zicani koje ti skratis na meru i zaletujes nista posebno 15 minuta posla. Ja sam to juce uradio

Comment

• max3m87
            CBC Senator XXL
            • 17.05.2010
            • 531
            • Beograd

e mare ti si sa bezanije pise.. de je taj sprint, ako imas broj tel ili adresu..

Comment

• savke
              CBC Senator XXL
              • 14.02.2006
              • 575
              • Novi Sad, Temerin
              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Ne znam da li da kupujes u NS kada su u Pancevu jeftije (rece 10din?) Nadam se da je i kvalitet takav posto za ovog lika znam da vodi racuna o tim stvarima....a inace je uvek bio medju povoljnijim (bavio sam se elektronikom pa znam). Spomenuo sam da sam imao neke slicne sijalice od pre, samo sto su jace. Tu je bila varijanta kada sam kupovao jeftinije u jednoj drugoj radnji brzo su crkavale, a ove su trajale. To je bilo otprilike pre 10 god. Valjda sada nema tako losih...Ma i da jesu zamenis ih opet i teraj dalje.

One sijalice sa kabelom sam kupio da nesto probam sa osvetljenjem prekidaca u samari. Potpuno su iste, samo sto imaju zalemljeno 10cm kabela i spoj je zaliven nekom plastikom.

Znaci ipak je dobro dosao fiskalni racun. Kada im kazes tacnu sifru znaju o cemu pricas.....he he...
              Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• sinisapancevo
                CBC Član
                • 17.05.2010
                • 38
                • pancevo

Blize ti Pancevo nego NS 10 dinara su otpor je 35 oma znaci bas kako treba samo je struja 40mA sto ti nije toliko bitno,od 50mA trenutno nema.Navrati pa da odemo na pivo u ove vrele letnje dane ako te i to mrzi donecu ti ja u Bgd ili po bratu da ti posaljem posto radi tu u centru
                Ja sam ih juce stavio i sljakaju odlicno,

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

@max3m87

Da, sa Bezanije, a Spirit je u Ns-u.

@savke
                  @sinisapancevo

Kupujem u Ns-u jer cu sutra imati priliku da odem, a da me put ne kosta, a dok u svojoj reziji odem u Pa na kraju ce mi doci isto.
                  A sto se tice tih sijalica, postoje li neke malo jace ili ne!? I da li je po samom menjanju i stavljanju novih intenzitet svetlosti nesto jaci ili ne!?

Comment

• max3m87
                    CBC Senator XXL
                    • 17.05.2010
                    • 531
                    • Beograd

da li svaka laguna ima senzor za merenje tecnosti za pranje stakala...

Comment

• max3m87
                      CBC Senator XXL
                      • 17.05.2010
                      • 531
                      • Beograd

ja sam u bgu nasao sijalice ali samo u bojama... hoce li ako uzmem u plavoj boji i bez tih navlaka dati boju koju treba.. barem slicnu ili sta...

Comment

• mupe
                        CBC Senator XXL
                        • 05.10.2006
                        • 822
                        • bg
                        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by cale
                        @modesti pobrkao si nesto. Superzakljucavanje je kad ti se zakljuvaju vrata tako da se NE MOGU OTVORITI , pomocu rucice iznutra. To je u slucaju da heko hoce da ti razbije staklo i otvori vrata pomocu rucice, a kod superzakljucavanjato ne moze, samo sa karticom mogu da se otvore vrata.
                        Deadlock radi samo ako je hardverski podržan, tako da ako ti ne zaključava i prednja vrata, sasvim sigurno nemaš tu mogućnost. Pošto lopovi uglavnom razbiju leptir na zadnjim vratima, i tako polovično je dovoljno dobro.

Inače, kod mene se ne pritiska tri puta dugme za zaključavanje nego se ili pritisne dva puta uzastopno ili se jednom zadrži duže. U prvoj varijanti mi ne zatvara prozore, a u drugoj zatvara.

Comment

• johhny
                          CBC Član
                          • 07.02.2010
                          • 14
                          • Beograd

Da li je neko imao problem sa skupljanjem vode u vratima? Zapravo, kad su bile ove kise imao sam utisak da vozim brod jer se u vozacevim i suvozacevim vratima skupilo nesto kisnice. Skinuo sam gumene cepove sa donje strane vrata i sve je iscurelo. E sad da li da ih skinem za stalno? To mi opet nije neko resenje jer ne bih voleo da mi kroz vrata ide voda (tu su podizaci, zvucnici, sijalica). Ne znam odakle ulazi, kod prozora sve deluje OK. Mozda kroz retrovizor...

Otprilike u istom periodu mi je curela neka voda kod suvozacevih nogu, tamo negde gde je ventilator, sumnjam na klimu, ne verujem da je dotle usla kisa ali posle toga se to vise ne ponavlja...

Comment

• markofpi
                            CBC Senator XXL
                            • 27.07.2006
                            • 1552
                            • Bezanijska Kosa

@max3m87

1. Zavisi od paketa opreme ali i toga da li je lupana ili je menjana sama posuda pa recimo stavljena obicna bez senzora.

2. Sto se sijalice tice, nece ti dati zeljenu boju!

Comment

• cale
                              CBC Senator
                              • 22.03.2009
                              • 297
                              • Backa Topola

@max3m87 poskidaj sve sijalice i zameni sa tim koje kupis i sve ce ti isto sijati.
                              NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• SerbianHero
                                CBC Senator
                                • 10.10.2009
                                • 259
                                • Beograd

Ja na isntrument tabli nemam pokazivac za prskalice uopste.

Comment

Working...
                                X