RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Taunus L
    CBC Član
    • 19.08.2007
    • 73
    • Niksic

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi 120 KS - kakva su vasa isustva ?

Ja sam razmisljao da ako opet zasteka sunem ovo

ili ovo

Comment

• nmarkoni
      CBC Član
      • 13.09.2009
      • 46
      • Topola

Perem ja danas auto i malo bolje pogledam gume, kad tamo - sve mi liči da moje gume imaju ventile sa senzorima za pritisak (potpuno isti ventil kao sa slika koje su bile ranije). I onda sam upao u potpuni rebus. Prvo, moja Laguna je sa Dinamik opremom i ni na jednom vidnom mestu nisam video da me ikada ikakva kombinacija upućivala na to da taj sistem postoji. Drugo, posle lične konstatacije da imam u gumama senzore za pritisak, pretražio sam ponovo detaljno na srednjem displeju (veliki displej za GPS) nešto što bi ličilo na obaveštenje o pritiscima u gumama i nisam našao ništa. Treće, na instrument tabli ja imam samo klasičan mali displej - ulje OK-kilometraža-prosečna potrošnja-trenutna potrošnja-koliko do servisa.....

I šta sad da mislim?!? Imam senzore - nemam senzore. Postoji negde obaveštavanje o pritiscima ili ne postoji. Ako neko ima Lagunu Dinamik i prepoznaje se u mojoj priči, neka me obavesti gde da ''očitavam'' stanje u gumama. Ili Reno trpa u sve gume senzore trebalo nekom ili ne?!?

Comment

• SerbianHero
        CBC Senator
        • 10.10.2009
        • 259
        • Beograd

Originally posted by nmarkoni
        Perem ja danas auto i malo bolje pogledam gume, kad tamo - sve mi liči da moje gume imaju ventile sa senzorima za pritisak (potpuno isti ventil kao sa slika koje su bile ranije). I onda sam upao u potpuni rebus. Prvo, moja Laguna je sa Dinamik opremom i ni na jednom vidnom mestu nisam video da me ikada ikakva kombinacija upućivala na to da taj sistem postoji. Drugo, posle lične konstatacije da imam u gumama senzore za pritisak, pretražio sam ponovo detaljno na srednjem displeju (veliki displej za GPS) nešto što bi ličilo na obaveštenje o pritiscima u gumama i nisam našao ništa. Treće, na instrument tabli ja imam samo klasičan mali displej - ulje OK-kilometraža-prosečna potrošnja-trenutna potrošnja-koliko do servisa.....

I šta sad da mislim?!? Imam senzore - nemam senzore. Postoji negde obaveštavanje o pritiscima ili ne postoji. Ako neko ima Lagunu Dinamik i prepoznaje se u mojoj priči, neka me obavesti gde da ''očitavam'' stanje u gumama. Ili Reno trpa u sve gume senzore trebalo nekom ili ne?!?
        Matori, svaka laguna u svakom nivou opreme od 2002 ima senzore u gumama, ali sva kola koja dolaze na nase trziste, nemaju iste i ukljucene, na obicnim displejima na cetralnoj konzoli ima mini slika lagune sa indikatorima za otvorena vrata, gepek.. itd, kada su iskljuceni senzori izgleda od prilike kao kod onog momka sto je okacio post u vezi sa istom temom, kad su pak ukljuceni sa svake strane automobila ima mali indikator(skica gume u konturi) koja recimo na klasicnom displeju(LED) samo potamni i blinka kad guma ispusta ili je ispustila a na navigaciji pocrveni i u obe varijante na samoj intr tabli u zavisnosti od moda upali se STOP i / ili SERV sa malim blinkajucim znakom uzvika.... slikacu u sledecem postu pa ce mislim biti jasnije....

Comment

• Taunus L
          CBC Član
          • 19.08.2007
          • 73
          • Niksic

Kod mene se na velikom displeju od GPS-a u slucaju da pritisak padne na kriticnu vrijednost (nemam pojma koliko je to jer se ne ocitava koliki je pritisak) pojavi crveni tocak na grafici koja pokazuje auto (ona sto pokazuje i kada su neka od vrata otvorena), pojavi se i crveni tocak sa sve ekserom u njemu ispod grafike, na instrument tabli ukluci se natpis STOP i zuti tocak.
          Ovo sam imao prilike da vidim samo jednom i nadam se da necu vise
          Vjerovatno ti do sada nije padao pritisak u gumama ispod te kriticne vrijednosti pa nijesi primijetio ta obavjestenja ili je u servisu na zahtjev predhodnog vlasnika ta opcija iskljucena.

Comment

• SerbianHero
            CBC Senator
            • 10.10.2009
            • 259
            • Beograd

Ja je isto prodrmo i nista i dalje ne rade. ..... ajd kad isprobate WD40 obavezno pisite.......... Nego nesto sam razmisljao, da ovaj problem nije povezan na neki nacin sa dolaskom loseg vremena vlage i kise, posto sam primetio da od pogorsanja vremena jednom po jednom vrata odkazuju a u isto vreme kad popricas sa nekim elektricarem, opste je poznato da je sezona kvarova elektricnih uredjaja(uopste na svim kolima) povezana sa dolaskom jeseni i uticaja prirodnih elemenata, i jos kad povezemo sa time elektroniku renoa ,koja zna da bude cudljiva dobijemo opravdanu sumlju. 2+2=4.

Comment

• Taunus L
              CBC Član
              • 19.08.2007
              • 73
              • Niksic

Razmisljao sam i ja o uticaju vremenskih uslova na pojavu kvarova na elektronici Ovih dana treba da idem u ovlasceni servis na zamjenu ulja i filtera pa cu pitati servisere da li da prskam sa Electronic contact cleanerom ili sl. i sta sve moze biti uzrok tom kvaru.

Comment

• SerbianHero
                CBC Senator
                • 10.10.2009
                • 259
                • Beograd

Originally posted by Taunus L
                Razmisljao sam i ja o uticaju vremenskih uslova na pojavu kvarova na elektronici Ovih dana treba da idem u ovlasceni servis na zamjenu ulja i filtera pa cu pitati servisere da li da prskam sa Electronic contact cleanerom ili sl. i sta sve moze biti uzrok tom kvaru.
                Do bi bio dobar dodatak ovm zbirnom iskustvu.

Comment

• Taunus L
                  CBC Član
                  • 19.08.2007
                  • 73
                  • Niksic

Interesuje me jos jedna stvar,imaju li sve lagune II PhaseI ESP ili je to u zavisnosti od paketa opreme?

Comment

• SerbianHero
                    CBC Senator
                    • 10.10.2009
                    • 259
                    • Beograd

Interesuje me jos jedna stvar,imaju li sve lagune II PhaseI ESP ili je to u zavisnosti od paketa opreme?
                    Neke imaju neke ne, ja npr imam sve sem koze i ESP-a, sta je Phasel?

Comment

• Taunus L
                      CBC Član
                      • 19.08.2007
                      • 73
                      • Niksic

Napravio sam gresku u pisanju. Trebalo je da pise Phase I iliti faza 1 jer je od 2005 redizajnirana (phase II). Nedje sam citao da je ESP u svim paketima opreme pa sam se zacudio kad ga nije bilo u mom.

Comment

• Nikols
                        CBC Član
                        • 25.10.2009
                        • 21
                        • Cacak

Matori, svaka laguna u svakom nivou opreme od 2002 ima senzore u gumama, ali sva kola koja dolaze na nase trziste, nemaju iste i ukljucene, na obicnim displejima na cetralnoj konzoli ima mini slika lagune sa indikatorima za otvorena vrata, gepek.. itd, kada su iskljuceni senzori izgleda od prilike kao kod onog momka sto je okacio post u vezi sa istom temom, kad su pak ukljuceni sa svake strane automobila ima mali indikator(skica gume u konturi) koja recimo na klasicnom displeju(LED) samo potamni i blinka kad guma ispusta ili je ispustila a na navigaciji pocrveni i u obe varijante na samoj intr tabli u zavisnosti od moda upali se STOP i / ili SERV sa malim blinkajucim znakom uzvika.... slikacu u sledecem postu pa ce mislim biti jasnije.... [/quote]

Ja imam bas taj problem od pre neki dan! Na LED displeju mi tamno blinka jedna od oznaka za gumu! A na inst tabli mi sija SERV i blinka znak uzvika! Nisam proveravao tacno koliki je pritisak jer mi guma izgleda OK! Mislio sam da je kvar u kompjuteru! Pokusacu da to sredim pa jawljam sta sam uradio!

Comment

• SerbianHero
                          CBC Senator
                          • 10.10.2009
                          • 259
                          • Beograd

Napravio sam gresku u pisanju. Trebalo je da pise Phase I iliti faza 1 jer je od 2005 redizajnirana (phase II). Nedje sam citao da je ESP u svim paketima opreme pa sam se zacudio kad ga nije bilo u mom.
                          To nije uopste neuobicajno, ja mislim da je reno malo odtupao od nivoa opreme kroz proizvodnju, tako da sam primetio da
                          4 nivoa opreme:
                          Initiale, Dynamique ,Expression , ,Previleg, reno nije potpuno homologizovao na proizvodima, vec postoje medju varijante i kombinacije opreme, sto u sustini svi proizvodjaci rade, jel je 100 ljudi 100 cudi.

Comment

• Car
                            CBC Senator XXL
                            • 07.07.2005
                            • 900
                            • Beograd

Proradila brava
                            Kupio sam ovaj abro sa teflonom, kao na drugom linku, 250 dinara. I zasuo onaj mali krug sa tim, kao i samu bravu. Iza tog "kruga" je očigledno neki mehanizam, i treba dobro natopiti i bravu i taj krug. Sad se taj kružić vraća u svoj položaj prilikom zaključavanja/otključavanja, a ostajao je zaglavljen. Eto.

Comment

• SerbianHero
                              CBC Senator
                              • 10.10.2009
                              • 259
                              • Beograd

Originally posted by Car

Proradila brava
                              Kupio sam ovaj abro sa teflonom, kao na drugom linku, 250 dinara. I zasuo onaj mali krug sa tim, kao i samu bravu. Iza tog "kruga" je očigledno neki mehanizam, i treba dobro natopiti i bravu i taj krug. Sad se taj kružić vraća u svoj položaj prilikom zaključavanja/otključavanja, a ostajao je zaglavljen. Eto.
                              Do jaja, idem da probam.......

Comment

• mupe
                                CBC Senator XXL
                                • 05.10.2006
                                • 822
                                • bg
                                • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by SerbianHero
                                To nije uopste neuobicajno, ja mislim da je reno malo odtupao od nivoa opreme kroz proizvodnju, tako da sam primetio da
                                4 nivoa opreme:
                                Initiale, Dynamique ,Expression , ,Previleg, reno nije potpuno homologizovao na proizvodima, vec postoje medju varijante i kombinacije opreme, sto u sustini svi proizvodjaci rade, jel je 100 ljudi 100 cudi.
                                Nivoi opreme su authentique, expression, dynamique, privilege, i initiale. Postoje i "među" varijante, poput confort authentique, lux privilege ili initiale paris.
                                Takođe, na različitim tržištima ovi paketi nisu bili baš identični, a i uvek je postojala mogućnost da se dokupi nešto uz osnovni paket.

Zanimljivo je da među ovim paketima postoje razlike koje nisu na prvi pogled uočljive - različita svetla za kabinu, različita senila kod šoferšajbne, različit kvalietet materijala u kabini...

Originally posted by SerbianHero
                                Matori, svaka laguna u svakom nivou opreme od 2002 ima senzore u gumama,
                                Otkud ti ovo? Naravno da nemaju svi paketi opreme senzore. Čak mislim da su se sve do dynamique (ili čak možda do privilege) senzori doplaćivali kao dodatna oprema i to nekoliko stotina €.

Comment

Working...
                                X