RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Samo jos za chip, sto se cene tice kod Gumetine mislim da kosta 160-200eur. A sto se tice habanja motora ako ga cepas i stalno koristis dobijenu snagu naravno da onda na polovnom motoru sa xxx km iza sebe nije pozeljno to raditi. Ali ako se vozi normalno onda mislim da nema problema.

Comment

• CDanijel76
      CBC Veteran
      • 11.01.2010
      • 144
      • Novi Sad

hvala " markofpi
      --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• markofpi
        CBC Senator XXL
        • 27.07.2006
        • 1552
        • Bezanijska Kosa

Nema na cemu! Mislim nisam ja strucnjak za to vec eto logicki razmisljam, motor ce se isto habati i ako se chipuje ali pod uslovom da se vozi kao i pre chipa, a visak snage nikada nije visak! A takodje ako je istina kao sto se prica da sa normalnom voznjom i sa chipom potrosnja opadne za 1L to je takodje lepa vest.

Inace danas prolazim pored buvljaka, tacnije ComTrade-a na NBg-u. Sa desne strane postoji plac polovnih automobila koji je shodno ovoj krizi takoreci poluprazan. Medjutim videh jednu prelepu lagunu pa sam otisao da je pogledam bar na oko. Laguna nebo plave boje, 2005god., restyling model, 1.9 dci, 6b, Initiale paket opreme. Izgleda bruka dobro, a od opreme ima sve, zapazih i xenone i parking senzore i full kozu.... Zavitio sam malo i unutra, sve deluje odlicno ocuvano, i auto je kao bombona sto se kaze. Medjutim, lik koji je cini mi se i vlasnik tog auto placa je ceni ravno 10 000eur E sad meni je to malo mnogoa li opet ako na autu stvarno nema sta da se radi onda se mozda i isplati. Inace bas taj auto je zanimljiv zato sto dok sam bio u fazi kupovine pre 1-2god. isto sam obilazio doticni plac i otprilike tad je isti taj covek dovezao tu istu lagunu cija je cena bila tada ni manje ni vise nego 14k eur. Po svemu sudeci izgleda da ju je vozio i da sad zeli da je proda, mada ju je i onda prodavao ali je i tada ta cena bila jaka. Znaci namece se opcija da je auto stvarno dobar pa zato lik drzi cenu zbog koje niko nece da ga kupi. Inace pristaje na svaki vid provere kod majstora. Eto ako nekom znaci ova info i u potrazi je za jednom prelepom lagunom nek ode i nek vidi.

Comment

• gogi11
          CBC Senator XXL
          • 26.10.2009
          • 790
          • Sever Srbije - Novi Sad

Bez obiza na sve... 10.000e je previse pa da je od zlata.
          Zamisli koliko ce njoj cena pasti za samo godinu dana ??!! Dobro i precenjena je njena vrednost sve i da je tacna kilometraza ali ajde ako nekome nije toliko bitno koliko ce novca izgubiti a istog ima na pretek neka je kupi slobodno ali 10.000 e mnogo. U svakom slucaju ti verujem da je extra auto tj u top stanju, ipak poznajes lagune

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

Nisam ja strucnjak za lagune, samo pokusavam sto vise da se o istim informisem. Ali ako vec covek pristaje na svaku vrstu provere i kaze da je dvoje ljudi vec vozilo u servis i da eventualno sto treba da se trenutno zameni jesu zadnje plocice onda jbg....treba ako nista drugo opet proveriti stanje i cenkati se.
            E sad, svi oni pomalo lazu ili je neko njih slagao. Zaboravio sam da kazem da mi je doticni rekao da je menjao set kvacila i da je zamajac u dobrom stanju sto mi je bilo odmah cudno jer je auto navodno presao 127 000km. Ali opet ako je sve dobro uradjeno sto iskusan majstor moze da utvrdi i ako je auto zaista dobar mislim da se vredi cenkati ili bar vrebati auto koji mesec zbog nesto nize cene. U svakom slucaju slazem se da je 10 000 MNOGO!!

Comment

• mupe
              CBC Senator XXL
              • 05.10.2006
              • 822
              • bg
              • Laguna 3 GT 2.0T 205

Ta laguna se zaista prodaje već nekoliko godina i mislim da je početna cena bila oko 14.800€. Iskreno, ja nisam ubeđen da je bolja od nekih drugih koje su se u isto vreme prodavale za oko 12.000€. Kada sam je poslednji put video imala je potpuno ćelave gume (što upućuje na činjenicu da nije planirao da je zadrži, pa ni da ulaže u nju).

EDIT: Sad vidim post iznad mog. Baš bih voleo da znam kojom metodom je utvrdio da je zamajac u dobrom stanju. Kada sam pričao s tim tipom, a to je bilo pre nego što sam kupio moju lagunu, meni nije ostavio utisak da bi trebalo imati poverenje u njegove priče.

Comment

• markofpi
                CBC Senator XXL
                • 27.07.2006
                • 1552
                • Bezanijska Kosa

Da...ja kada sam pre godinu dana, mozda malo jace posetio taj plac ista ta laguna je bila 14 000eur. Jbg, treba proveriti jer nije sve kao sto izgleda, izuzeci ipak postoje.

Comment

• gogi11
                  CBC Senator XXL
                  • 26.10.2009
                  • 790
                  • Sever Srbije - Novi Sad

Pa jeste treba se cenkati ali na ovu cenu koliko je to moguce (da se cenkas sa nekim ko je vec izgubio kesh-zaradu na autu )??? sigurno on nece spustiti na 9000e (sto je i opet mnoogo ljudi , pa sta mozes kupiti za 9000e ) . Ne znam ali ako su je dvoje gledali i odustali moze biti da ipak nije sve ok po pitanju tog auta, i sta rekoste da se auto prodaje vise godina ????? sunce ti pa to bas nesto nece da se proda
                  Mada pitanje je koliko je on to i platio preko ... hm..... ne znam dobro je sto ste to pomenuli , ko zna mozda ce bas neko planirati tu lagunu da kupi ali ako joj nije bilo sudjeno da se proda par godina (vas citiram) begaj od tog auta a i opet cena je uzas

Comment

• Car
                    CBC Senator XXL
                    • 07.07.2005
                    • 900
                    • Beograd

Ako je menjano kvačilo onda je sigurno prešla više od navedene kilometraže, što opet znači da je cena previsoka.

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

Cena je u svakom slucaju previsoka, to smo apsolvirali. A da se prodaje godinama mislim da mozda i nije tako. naime kada je ona dovezena cene automobila su bile dosta jake, a onda odjednom pocele da padaju pa kontam da covek za to vreme nije ni hteo da je proda ili je trazio veliku sumu novca. Inace to sto je neko odustao od kupovine ne znaci da je auto los vec moze znaciti i da je cena previsoka. mene bas kopka i zanima u kakvom je auto stanju jer brutalno izgleda.

Comment

• cikajowa
                        CBC Veteran
                        • 12.11.2009
                        • 153
                        • svugde

Voleo bi da neko postavi slike ili link od te lagune. Ako je u dobrom stanju i sa razlogom je ceni toliko, nije to mnogo..moje misljenje
                        Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• rmilenko
                          CBC Član
                          • 05.01.2010
                          • 42
                          • Novi Sad

Onomad sam obecao User Manual za Lagunu IIb.
                          Eve ga:

Poz.

Comment

• markofpi
                            CBC Senator XXL
                            • 27.07.2006
                            • 1552
                            • Bezanijska Kosa

Originally posted by cikajowa
                            Voleo bi da neko postavi slike ili link od te lagune. Ako je u dobrom stanju i sa razlogom je ceni toliko, nije to mnogo..moje misljenje
                            Ako si iz Bg-a svrati do autoplaca kod buvljaka tj. preko puta ComTrade-a i videces je. Nisam je vidjao na oglasima, a slika nazalost nemam.

Comment

• cikajowa
                              CBC Veteran
                              • 12.11.2009
                              • 153
                              • svugde

Evo i problema
                              Od sinoc me zeza senzor u desno prednjem tocku, navodno mi izbacuje da mi pada pritisak u gumi prvo sinoc na 1.7, pa onda 1.5, a jutros kada sam ustao pisti crven dispej i kaze da stanem i da promenim gumu pritisak 0.6. Sve ok sa gumom i sa pritiskom. ne mam ideju sta da uradim, postoji li mogucnost da je crko senzor? laguna je inace 2006
                              poz i hvala
                              Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• mupe
                                CBC Senator XXL
                                • 05.10.2006
                                • 822
                                • bg
                                • Laguna 3 GT 2.0T 205

Ta laguna se prodaje na integrinom placu, ali nije iz integrine ponude nego je prodaje tip koji radi tamo. Ne vredi te pare, definitivno. Ja sam moju 2008. platio 10k€ i tada je bila bolja nego ova njegova. Pošto verujem da se do sada nije sama obnovila, sad može biti samo još lošija. Tip je lovio na priču kako je to jedinstvena oprema u Srbiji, kako nema takve nigde... Rekao mi je - ima svu opremu, nema više šta da se doplati. Onda sam ga ja pitao gde joj je panoramski krov i on je ostao bez odgovora.

Što kaže car - kvačilo se ne menja na 120.000km, a i bez toga sam sasvim siguran da je prešla dosta više.

@cikajowa - Kad se meni desilo to sa senzorom, zaista je i ispustila guma. Pokušaj da dopumpaš gumu na oko 3 bara, ispustiš na oko 1 i onda napumpaš na pravi pritisak, oko 2 bara. Čitao sam da ovo ponekad "resetuje" senzor.

EDIT: Sad mi pade na pamet! Da li si siguran da ti se senzori nalaze na pravom mestu? Možda ti je zaista ispustila neka guma. Pogledaj po bojama na senzoru da li stoje gde treba. Na vozačkim vratima imaš nalepnicu sa rasporedom.

Comment

Working...
                                X