RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Cherokee_NS
    CBC Senator XXL
    • 08.02.2009
    • 802
    • Novi Sad

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

@modesti

Najbolje je da proucis ovu temu, ja sam radio po instrukcijama momka sto je sve to izveo na Citroen C5 viewtopic.php?f=128&t=47884&hilit=+zamena#p736756

Ukratko, postoje adapteri za razlicite marke plejera (Sony, Pioneer itd), i isto tako zavise za koji auto i model trebaju, i jos ko zna koliko stvari u autu....

Kod plejera vazno je da ima Hard wired remote input, 3.5mm ulaz, i to je za kontrole na volanu...

Kupovinu sam obavio preko sajta sa teme sto sam ostavio ovde, placanje regulisao sa Visom Internet Banke Inteze.... 45 eura sveukupno sa postarinom, oslobodjen carine, stiglo za 4 dana
    Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• mazzy
      CBC Veteran
      • 25.07.2010
      • 164
      • Sarajevo

Eh evo je . Frisko oprana , stavljene nove gume ... he he : )

I da , jedno pitanje ... Opet mi se pojavio problem da mi "gubi" na gasu ... Pisalo mi je ono " Fuel injection system fault " . Prije 15ak dana sam napunio rezervoar do vrha , i prestalo me zezati ... Eh kada je doslo do pola opet par puta i prestalo . Eh danas , jedna crtica prije rezerve, opet... A ne znam ima li veze , na semaforu u strani sam stajao danas prije nego je pocelo ... Da li se nekome desavalo neshto slicno ? jel moguce da gorivo nije valjalo , pa filter " zacepio " ... ??

Sad sam malo gledao po renaultovom oficijelnom forumu i jedan korisnik kaze ovo : " Finally, they found the fault. There is another airflow pipe leaking, causing insufficient air pressure".

MIslim da je u mene isti problem, jer sam kopcao na comp i prikazivalo je neki pritisak u turbini . E sad malo se razumijem u engleski , ovaj kaze da gubi zrak u nekoj cijevi sto je uzrokovalo manjak zracnog pritiska " .

Zna li iko o cemu se radi ?
      HVALA UNAPRIJED

Comment

• gogi11
        CBC Senator XXL
        • 26.10.2009
        • 790
        • Sever Srbije - Novi Sad

Mazzy lepe ti felne

Comment

• mazzy
          CBC Veteran
          • 25.07.2010
          • 164
          • Sarajevo

Ma koje felne, ovo me brine... Zvao servis i objasnio im , i kazu dodjite da vidimo . Hahah a kako da dodjem , kad me zeza to : ((
          DA li bi neko bio ljubazan da nazove svoje servisere eheh

Comment

• igogitar
            CBC Član
            • 14.07.2010
            • 93
            • R.Srpska,Gradiška

Originally posted by igogitar
            Ljudi danas sam opet probao i opet isto klima radi do 120 km/h i preko toga prestaje,odnosno duva i dalje ali vazduh vise nije hladan. Cim spustim brzinu opet duva hladno. Pokusao sam da vozim u nizem stepenu prenosa manjom brzinom da vidim ima li veze sa brojem obrtaja i shvatio da reaguje samo na brzinu a ne na broj obrtaja. Ipak cu morati na dijagnostiku ali sad sam u frci.Zena mi je ozbiljno bolesna pa mi bas nije do klime. Kad to rijesimo onda cu na servis pa cu vam javiti u cemu je problem.
            Sinoc sam razgovarao sa covjekom koji vodi renault servis i rekao mi je da se vjerovatno radi o prevelikom pritisku u sistemu klime i da bi to trebalo provjeriti. Cak mi je rekao i da je to "normalno" ali da nije normalno da se desava na 120 km/h vec na mnogo vecim brzinama. Mozda ova informacija nekom bude korisna.

Comment

• gogi11
              CBC Senator XXL
              • 26.10.2009
              • 790
              • Sever Srbije - Novi Sad

Sto bi moglo da znaci : ako je klima dopunjavana previse je dopunjenoi freona ?!?!?!

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

ya svaku klimu je propisana odredjena kolicina freona. preostat ne dozvoljava da kompresor radi ako ga ima premalo ili previse.
                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• igogitar
                  CBC Član
                  • 14.07.2010
                  • 93
                  • R.Srpska,Gradiška

Originally posted by gogi11
                  Sto bi moglo da znaci : ako je klima dopunjavana previse je dopunjenoi freona ?!?!?!
                  Da,ja sam ga tako shvatio ali klima za ove 2 god sto je auto kod mene nije dopunjavana.

Comment

• felna
                    CBC Član
                    • 16.08.2009
                    • 18
                    • Bor
                    • Renault laguna II

Heeeej pozdrav ljubitelji lagune...evo vratih se sa odmora i sa polomljenim zadnjim desnim farom slomljeno je samo staklo a nije unisten ceo far, interesuje me da li znate gde to mogu da nabavim pollovno ili cak i novo i to ako moze samo staklo, jer predpostavljam da je ceo far skup. Aj pomagajte ako mozete...zivi mi bili...e da, laguna je karavan 2002 god.

Comment

• mobbdeepqb
                      CBC Senator XXL
                      • 19.07.2009
                      • 383
                      • beograd

E jbg Ne moze samo staklo,moras celo svetlo..imas na otpadima,a novo je mnogo skupo....

Comment

• mazzy
                        CBC Veteran
                        • 25.07.2010
                        • 164
                        • Sarajevo

JA sam bio razbio svoj zadnji far, al u mene nije karavan ... Posto je bila kasko osigurana odem ja do servisa i promnjeim .. 100e

Comment

• felna
                          CBC Član
                          • 16.08.2009
                          • 18
                          • Bor
                          • Renault laguna II

jebaj ga...pretpostavio sam da je tako, jer ko me treba samo far bez stakla...staklo uvek ode a far nikom ne treba bez stakla....neeeego koja je cifra od prilike polovnog...i ako zna neko broj ko ima polovne delove...ima ga ovde negde napisanog, ali nemam pojma gde je bese, ako niko ne moze da se seti na kojoj je stranici onda cu laganica popodne da listam ovaj forum.

Comment

• felna
                            CBC Član
                            • 16.08.2009
                            • 18
                            • Bor
                            • Renault laguna II

uraaaaa...nadjoh zadnji desni na polovniautomobili.com ....cena- 40 jevreja sto je prihvatljivo. Zivi bili vi i vasi ljubimci

Comment

• DarkoP
                              CBC Član
                              • 28.03.2010
                              • 18
                              • Sombor

Originally posted by felna
                              Heeeej pozdrav ljubitelji lagune...evo vratih se sa odmora i sa polomljenim zadnjim desnim farom slomljeno je samo staklo a nije unisten ceo far, interesuje me da li znate gde to mogu da nabavim pollovno ili cak i novo i to ako moze samo staklo, jer predpostavljam da je ceo far skup. Aj pomagajte ako mozete...zivi mi bili...e da, laguna je karavan 2002 god.
                              Valeo delovi (novi delovi) Beograd 011/31-80-558; 011/24-19-441

Ja sam zadnji desni na vratima prtljaznika za lagunu limuzinu 2001. platio 2500din.

Comment

• max3m87
                                CBC Senator XXL
                                • 17.05.2010
                                • 531
                                • Beograd
                                • Renault LagunaII 1.8 16v

Ja sam imao problem sa tim safe modom... bio sam u servisu i nasli su tu gresku na liniji 1 i liniji 2 i rekli su mi da menjaju dzek, to jest tu su mi direktno zalemili zice na leptir gasa(malo seljacki mogli su da stave drugi dzek... al dobro..) i od tad nemam problema, medjutim.. pipale su mi se i neke zice gde se sve spajaju u jednu odma do motora sa leve strane gde ulaze sve u jednu veliku, tu se vremenom ogulila izolacija od starosti i to su mi izolovali... eto.. dobro digni haubu i pregledaj gde god se spaja jer ovo kod mene i nije bilo vidljivo slucajno covek primetio...

Comment

Working...
                                X