RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • makinus
    CBC Član
    • 17.06.2010
    • 62
    • Beograd

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Rambo Amadeus ima u pesmi "FAP masina" objasnjen proces.
    "...Nafta ne moze da sagorijeva zato sto je auto pod opterecenjem..."
    Ako niste ranije, poslusajte pesmu vrlo je edukativna.

Comment

• modesti
      CBC Senator
      • 26.08.2009
      • 239
      • novi sad
      • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

isti slucaj,ali ne uvek a ociscen EGR pre 2000km, tj.pre puta. Ima opcija da se EGR blokira pa malo vise dimi pri davanju gasa ali mi majstor kaze da auto ide bolje jer sve izbacuje napolje...javim se uvece kad se vratim od istog.
      It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• savke
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 575
        • Novi Sad, Temerin
        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Znaci mislite da crni dim potice od nafte a ne od ulja?
        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• modesti
          CBC Senator
          • 26.08.2009
          • 239
          • novi sad
          • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Savke-gde sipas dizel? Ja na molu i omv pumpama i opet ima tu i tamo dima, mada ja mislim da i nema neke veze sa naftom.
          It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• mobbdeepqb
            CBC Senator XXL
            • 19.07.2009
            • 383
            • beograd

I kod mene ima crnog dima,a EGR je ociscen pre 3 000 km.Mislim da je to zbog dizni mozda,bar kod mene

Comment

• savke
              CBC Senator XXL
              • 14.02.2006
              • 575
              • Novi Sad, Temerin
              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Uglavnom je Lukoil.

Comment

• Car
                CBC Senator XXL
                • 07.07.2005
                • 900
                • Beograd

Na CR dizelu ima bar 10 stvari zbog kojih auto može da dimi, i nijedna nije jeftina da se popravi.
                Sve se bojim da lagune u Srbiji koje su prešle 300+ hiljada kilometara dime samo zbog goriva.

Comment

• cale
                  CBC Senator
                  • 22.03.2009
                  • 297
                  • Backa Topola

Koliko ja znam crni dim je zbog goriva, nafte, ili loseg sagorevanja iste, a ako je u pitanju ulje onda bi trebao da bude plavicasti dim. I meni izbacuje crni dim kad potopim papucu gasa, majstor mi kaze da je zato sto 90% vozim gradsku voznju, ne mozes se ni zaleteti posteno, i preporucio mi da ga malo izduvam na putu. Inace slazem se sa @Carom ,konstatacija mu je na mestu.
                  NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• zbane
                    CBC Član
                    • 04.04.2010
                    • 34
                    • va

Originally posted by cale
                    Koliko ja znam crni dim je zbog goriva, nafte, ili loseg sagorevanja iste, a ako je u pitanju ulje onda bi trebao da bude plavicasti dim. I meni izbacuje crni dim kad potopim papucu gasa, majstor mi kaze da je zato sto 90% vozim gradsku voznju, ne mozes se ni zaleteti posteno, i preporucio mi da ga malo izduvam na putu. Inace slazem se sa @Carom ,konstatacija mu je na mestu.
                    Apsolutno se slazem sa napred navedenim, iz iskustva znam a to ce i vecina da potvrdi, ako se auto vozi cesto po gradu pri dodavanju naglo gasa dolazi do pojave crnog dima, ali kada imate priliku slobodno stisnite gas i po mogucstvu vozite neko vreme na 3000 i malo vise obrtaja i crni dim ce nestati. To sam probao po savetu majstora i mogu da potvrdim, cak sam maltretirao drugara da vozi za mnom i prilikom naglog dodavanja punog gasa samo se pojavljuje malo dima koji nije ni crn a ni plav, iako je pre toga u gradu na usponu znao da napravi crnu dimnu zavesu.
                    Tacno je da crni dim moze da ukaze na gomilu krupnih problema, ali je to slucaj kada se on pojavljuje u kontinuitetu a ne kao oblacic priliko naglog gasa.

Comment

• mobbdeepqb
                      CBC Senator XXL
                      • 19.07.2009
                      • 383
                      • beograd

Pre neki dan proletela E clasa pored mene i dimi se samo tako pa ako mecka moze onda je i nama dozvoljeno

Comment

• savke
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 575
                        • Novi Sad, Temerin
                        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Prosle nedelje sam ga produvao na autoputu ali i dalje dimi kada naglo stisnem gas. Nije to nesto katastrofalno ali u retrovizoru primetim da ga ima ali samo u momentu kada pocne da ubrzava.

Comment

• zbane
                          CBC Član
                          • 04.04.2010
                          • 34
                          • va

I ja sam skoro primetio kako jedna mecka S klase, starosti verovatno svega nekoliko meseci pri ubrzavanju izbaci oblacic za sobom (iz obe cevi ), i bi mi nekako lakse.

Comment

• hope
                            CBC Senator
                            • 03.06.2010
                            • 212
                            • ca

Originally posted by savke
                            Originally posted by mobbdeepqb
                            Pre neki dan proletela E clasa pored mene i dimi se samo tako pa ako mecka moze onda je i nama dozvoljeno

Prosle nedelje sam ga produvao na autoputu ali i dalje dimi kada naglo stisnem gas. Nije to nesto katastrofalno ali u retrovizoru primetim da ga ima ali samo u momentu kada pocne da ubrzava.

zar tvoj motor nije fap tj euro 4

Comment

• SerbianHero
                              CBC Senator
                              • 10.10.2009
                              • 259
                              • Beograd

I ja sam primetio taj famozni dizel dim, ali cini mi se da pusta samo kad je u opsegu turbine, npr kad krenem u prvoj i vrtim od 1000 obrtaja pa na vise punim gasom, nema dima, medjutim kad presaltam u drugu na nekih 2000 obrtaja i nastavim pun, tad zacadi, takodje ako polako krenem u prvoj, presaltam u drugu pre nego sto zavrti turbina i dam naglo gas, nista opret, cisto. Isto vazi za 3 cu i cetvrtu.

Comment

• savke
                                CBC Senator XXL
                                • 14.02.2006
                                • 575
                                • Novi Sad, Temerin
                                • Laguna 2 ph2, Golf 3

@SerbianHero: Upravo tako!

Originally posted by hope
                                zar tvoj motor nije fap tj euro 4
                                Ne u motore 120ks se tek od 2006 ubacivao fap filter u auspuh. To sam saznao ovde na forumu. 2005 godine je poceo da se ubacuje fap filter ali u modele od 130ks.

Ima li neko kome ne dimi?

Comment

Working...
                                X