RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • todor kuvar
    CBC Početnik
    • 10.06.2010
    • 2
    • Zemun

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Da li zna neko na kom auto placu ima da se nadje birac brzina sa sajlama za 5-stepeni menjac?

Comment

• cale
      CBC Senator
      • 22.03.2009
      • 297
      • Backa Topola

Ali samo baterija koja se nalazi u handsfree kartici i to ne ona koju sam menjas, nego akumulatorska,koja se ne vidi.
      NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• plocica
        CBC Član
        • 22.12.2009
        • 38
        • BG

Ljudi, jel znate gde bih mogao pronaći onu plastično-kožnu navlaku za menjač? Bivši vlasnik bio malo nervozan, pa stalno čeprko po ivici menjača i skinuo kožu... Baš izgleda ružno, jbga...

Comment

• plocica
          CBC Član
          • 22.12.2009
          • 38
          • BG

Originally posted by plocica

Potpuno ISTO se meni desilo skoro. Ista greška na bordu, isto 1,8 plin Inače, kad je krenuo da mi nabija obrtaje, bio sam BEZ plina. Sad, meni je nabijao bo nekih 3.000-3.500 obrtaja, kako-kad, ali GAS ne reaguje, tj. ide nekih 15-20 na sat i ni malo brže! Odem, nalijem plin i jedva se dovezem kući, počnem panično da zivkam telefonom majstore i drugare (inače, gogi je imao ISTI problem). Sad, posle 5-6 sati, upalim ga, samo svetli ta lampica, ali radi NORMALNO, tj. ne potpuno normalno, malo mu ler gas ide gore-dole (male oscilacije oko 800 obrtaja) posle, upali mi se ista lampica ko sinisi, zuta ispod brzinomera. Tako ga vozio jedan dan. Sutra upalim, ovaj u sredini (opisani) znak se ugasio, jb-ga, krenem ka servisu, ono se UGASI i ova druga lampica Dođem do Neše u Zemun, nakačimo ga na comp - dijagnostika, kaže Neša - javlja GREŠKU, ali ta greška može da bude svašta: od potenciometra za gas pa do tga da je zveknuo ceo comp Uzme čovek, resetuje ceo comp - obriše mi tu grešku i kaže vozi, a ako se pojavi problem ponovo, dođi... Jb-ga od tada prošle 2 nedelje, vozim, ko da ništa nije bilo...
          Evo, drugi put mi se događa da uleti u safe mode, ista žuta lampica. isključim mu plin da ne bu terao obrtaje preko 3000, odvezem se do parkinga. Sačekam neko vreme, upalim ga - ono normalno tera Odem kod Neše, na bordu javlja grešku: "... na liniji 1 i na liniji 2". kaže Neša - može da bude BILO ŠTA - od potenciometra - do borda. Pitam ga šta znači ta greška koju je prikazao, kaže, postoje 2 linije instalacija, a bord javlja grešku na njima Sad, treba da idem da menjam instalacije, a da li će to otkloniti uzrok - NE ZNA SE!!! Pitam ga - a da očistimo klapnu? Kaže - Prethodni vlasnik je ZALEMIO klapnu Stvarno ne znam šta ću ako ovo sa zamenom instalacija ne pomogne - ako je leptir u pitanju (a reče da i to može biti problem), novi je preko 300E!

Comment

• savke
            CBC Senator XXL
            • 14.02.2006
            • 575
            • Novi Sad, Temerin
            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Meni se desavaju neke malo cudne stvari:

Kada upalim auto i u voznji desava mi se da se povremeno cuje neki bip. Nekad ga nema, nekad se cuje jednom u pola sata, a nekad i na par sekundi. Znaci nema nikakvih pravila. Na dijagnostici nema nikakvih gresaka u vezi toga, niti ispise bilo sta na displeju.... Znaci sve je ok i u voznji samo sto nervira zvuk a nemam pojma kako da otkrijem sta je. Probao sam da iskljucim radio klimatizaciju kompletnu , pa cak i svetla u voznji i opet se cuje (kad se cuje)

Da li je imao neke slicne famtomske simptome?
            Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• modesti
              CBC Senator
              • 26.08.2009
              • 239
              • novi sad
              • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Originally posted by SerbianHero
              Promenjeno ulje u menjacu 2500 din + goodyear opti grip na akciji 4x7900 205/55/16.
              Bogami ja sam goodyear efficient grip platio u istoj dimenziji bez akcije 4x7.500...pre 3 meseca. eto i mene posle deset dana, vratio se iz Grcke, ali nije laguna sluzila kako treba, za petak zakazana poseta kod Slobe, palio mi safe mod i kao da turbinu ne pali pa cemo da vidimo sta je...a pocastio sam je sa punim rezervoarom V-power shell dizela, ali jbg.
              It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• max3m87
                CBC Senator XXL
                • 17.05.2010
                • 531
                • Beograd
                • Renault LagunaII 1.8 16v

ja sam bio u ak kompresoru... e sad pazi ovako istu gresku mi je prijavio... znaci linija 1 i linija 2 to ti znaci sledece da ima 2 potenciometra gasa u tom leptiru gasa koji se krecu isto e sad kad se oni razidju desi ti se to.... meni su rekli da je 100% leptir gasa... on ti kod njih kosta 37000 a u inostranstvu ti je oko 200 tako nesto.. e sad pazi meni su isekli konektor koji ide na leptir gasa kaze da im je to prva faza pre menjanja jer ume taj konektor veoma cesto da zeza.. i zalemili direktrno na leptir gasa i jos nesto... nasli su neke zice kojima je izolacija vremenski otpala i nije bila dobra i zice su se pipale.. znate svi koliko sam problema imao sa tim.. nece da otkljuca nece da prepozna karticu.. i evo vec 3 nedelje vozim konstantno ni jedan problemcic nemam za sada... bukvalno nista..

Comment

• savke
                  CBC Senator XXL
                  • 14.02.2006
                  • 575
                  • Novi Sad, Temerin
                  • Laguna 2 ph2, Golf 3

Znaci to je ipak bilo to.....
                  Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• Krema
                    CBC Član
                    • 26.04.2010
                    • 77
                    • Novi Beograd
                    • Laguna II 1.9 dCi

Ljudi, jel znate gde bih mogao pronaći onu plastično-kožnu navlaku za menjač? Bivši vlasnik bio malo nervozan, pa stalno čeprko po ivici menjača i skinuo kožu... Baš izgleda ružno, jbga...
                    Mislim da ta navlaka ima da se uzme u Hit autu i da je cena negde oko 14-15 evra.
                    A mislim da ti je jeftinije da odes kod 'Sove' na Bezanijsku kosu i da ti lepo to napravi, jeftinije ce biti siguran sam,a cini mi se i kvalitetnije.

Comment

• soviet
                      CBC Član
                      • 27.02.2010
                      • 31
                      • Beograd

Jel misliš na vrh menjača ili onu kožu oko samog korena menjača?

Comment

• soviet
                        CBC Član
                        • 27.02.2010
                        • 31
                        • Beograd

U vožnji mi se od nedavno u prednjem desnom točku čuje nešto slično kao kada na zadnjim odu silen blokovi... lupa na svaku rupicu pa i na neravnine na asfaltu.
                        Uleteo sam u neki krater, ali mi se nije odmah čulo, već tek posle dan-dva. Prokleti putevi, glave će mi doći...

Bio sam u Boban centru na dijagnostici amortizera i vešanja...
                        Pošto sam proveravao trap i sve je kako bog zapoveda, mislio sam da je amortizer, međutim nije. Kod Bobana su gledali i prednje silen blokove, kuglu, balans štanglu... sve je OK.
                        Jedina stvar koja je ostala je šolja amortizera i posumnjali su na nju, ali ne mogu da mi garantuju dok ne skinu amortizer...
                        Sutra u servis...

Comment

• max3m87
                          CBC Senator XXL
                          • 17.05.2010
                          • 531
                          • Beograd
                          • Renault LagunaII 1.8 16v

mora da oguglas na lupanja... hehehe... dok ne stane ne diraj kad stane gledaj sta ces... heheh... salim se

Comment

• SerbianHero
                            CBC Senator
                            • 10.10.2009
                            • 259
                            • Beograd

Da i meni nesto lupa na prednjem desnom tockui, Nesa kaze da su otisli prednji seilen blokovi na sankama, koje reno ne proizvodi???? Zamisli, ne prozvode silen blokove, vec moras da kupis cele sanke koje kostaju 550 e?

Takodje covek rece da RENAULT ima obicaj da neke delove pocne da proizvodi tek nakon sto prestasne proizvodnjom modela i da bas ocekuju da ove godine krene proizvodnja ovih gumenih nosaca za Lagunu..... neverica....

Ja sam stvarno u zivotu svasta vozio, ali nikad nisam cuo da prizvodjac NE PRIZVODI silen blokove!!!! S obzirom da je to deo koji je u principu potrosan....

Comment

• plocica
                              CBC Član
                              • 22.12.2009
                              • 38
                              • BG

Originally posted by soviet
                              Jel misliš na vrh menjača ili onu kožu oko samog korena menjača?
                              Na vrh menjača, Krema hvala, pogledaću...

Comment

• soviet
                                CBC Član
                                • 27.02.2010
                                • 31
                                • Beograd

Na vrh menjača, Krema hvala, pogledaću...
                                Mene je to toliko nerviralo da sam dao 50e za novo u servisu Rajković

Comment

Working...
                                X