RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vlaves2000
    CBC Član
    • 28.03.2010
    • 95
    • srbija

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

mislio sam da je bolje zbog rupa 205/60/16, ima li neko saznanje gde ima povoljno nove zimske gume i da se moze kupiti na rate, mislim da je najbolje uzeti nove dve sad a dve sledece zime, posaljite mi informacije na poruku posto je ovde izgleda zabranjeno reklamiranje
    https://t.me/pump_upp

Comment

• igogitar
      CBC Član
      • 14.07.2010
      • 93
      • R.Srpska,Gradiška

oko 100 maraka kostaju xenoni u BiH

Comment

• lagunas
        CBC Član
        • 01.09.2010
        • 28
        • NOVI PAZAR

Originally posted by vlave2000
        koje zimske gume je bolje staviti na lagunu karavan 205/55/16 ili 205/60/16 mislim sa kojima je stabilniji
        Ja sam kupio 195/60 r16 Continental i ne primecujem da se ESP ranije pali ili da reaguje .
        Isao sam logikom sto uze gume a da ne skode stabilnosti.

Comment

• igogitar
          CBC Član
          • 14.07.2010
          • 93
          • R.Srpska,Gradiška

Vidim da mi je moderator mijenjao post. Izvinjavam se nisam znao da je zabranjeno postaviti taj link.

Comment

• CDanijel76
            CBC Veteran
            • 11.01.2010
            • 144
            • Novi Sad

E i ja da odgovorim sta sam uradio sa karticom koja nije funkcionisala posle moje popravke - iz predhodnih mojih postova.
            Znaci, kartica je odneta kod majstor Slobe i osposobljena je za 1800 dindzi. Moja greska - obrnuto sam zalemio microprekidac (posto je bio sasvim odvaljen sa mesta i nisam izgleda pogodio kako je stojao).
            Sad funkcionise skroz ok.
            @ i naravno dobrodoslica novim clanovima ... sto nas je vise tim bolje
            --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• sony
              CBC Član
              • 30.09.2010
              • 38
              • gm
              • laguna 1.8

Ja sam moju karticu sinoć otvarao ali sve je na svom mestu(dugme za otključavanje vozila nekad i nekad radilo) nisam znao šta dalje pa sam je sastavio kad gle čuda ono radi Samo kod Lagune

Comment

• max3m87
                CBC Senator XXL
                • 17.05.2010
                • 531
                • Beograd
                • Renault LagunaII 1.8 16v

e ljudi ja i dalje muku mucim sa soferkom... nocu da izginem... tolko je nekako masna da ne znam vise sta da probam... sve sam probao... brisaca nema boljih novi su i fabricki...

Comment

• Krema
                  CBC Član
                  • 26.04.2010
                  • 77
                  • Novi Beograd
                  • Laguna II 1.9 dCi

Max, da li si probao i iznutra da ocistis soferku ili si je samo spolja cistio?
                  Iznutra zna da bude toliko masna i prljava da je to neverovatno,od vazduha koji razmagljuje soferku ali i od dima cigareta na primer.

Uzgred, zna li neko sa cim da ofarbam celicne felne? Trazio sam u maxmayeru ali nemaju vise sprej za felne, da li neko zna gde mogu da kupim? Da nebi bila reklama mozete i PP poslati.

Comment

• max3m87
                    CBC Senator XXL
                    • 17.05.2010
                    • 531
                    • Beograd
                    • Renault LagunaII 1.8 16v

ma iznutra je kristal... danas sam ****o i opet trljao ko kreten i skinuo sam dosta toga skoro nekih 70 posto... koliko sam skapirao od prethodnih
                    brisaca je ostao toliki sloj necega da sam ga sad sa tecnosti za sudove i grubim sundjerom brisao do upale misica i sad je krystall clear...

Comment

• ivan_E39
                      CBC Član
                      • 29.06.2010
                      • 20
                      • france

Originally posted by markofpi
                      Da li je neko na Laguni dopunjavao acu i tako ostavio auto bez napajanja 24h!?? Znam da kad se na kratko skinu kleme da se gubi kod od radija, poremeti casovnik i prozori brljave, a da li se moze jos nesto desiti kada auto na duze ostane bez napajanja!?
                      ako se desi da auto ostane bez napajanja slucajno, desi se, ali gledaj da nikada ne ostavljas auto bez napajanja, pogoyovu ne tako dugo, to sto ti se desilo uopste nije strasno! ja sam imao problem sa "safranom" koji je ostao par min bez napajanja, i kada sam mu vratio kleme popalio je sve moguce lampice na kontrolnoj tgabli, izbrisao kilometrazu, izgubio kod radija, kompjuter se oglasavao non-stop itd... da napomem, pre toga je sve radilo pefektno, u servisu je ostao 5 dana da bi se sve sredilo... i rekli su mi da je problem bio u tome, i da se to nikada ne radi kod novijih automobila, koji imaju kompjuter!! pozz

Comment

• Momir_ZR
                        CBC Početnik
                        • 06.10.2010
                        • 7
                        • Zrenjanin

sto se tice mog problema sa turbinom...otklonjen je stelovanjem turbine tj pod pritiska i pritiska i otvaranja klapne...e lagunasi moji ja imam opet jedan problem,malo ozbiljniji...u pitanju je cilindar kvacila...da li je neko imao problem te vrste?

Comment

• markofpi
                          CBC Senator XXL
                          • 27.07.2006
                          • 1552
                          • Bezanijska Kosa

Znaci da cekam da mi crkne acu pa tek onda da menjam! Ne vidim zasto bi sve to pobrljavelo ali opet sve je moguce...

Comment

• markofpi
                            CBC Senator XXL
                            • 27.07.2006
                            • 1552
                            • Bezanijska Kosa

Originally posted by max3m87
                            e ljudi ja i dalje muku mucim sa soferkom... nocu da izginem... tolko je nekako masna da ne znam vise sta da probam... sve sam probao... brisaca nema boljih novi su i fabricki...
                            Ako imas osiguranje stakala, cukni soferku i idi zameni!

Comment

• cirikan
                              CBC Član
                              • 12.10.2010
                              • 11
                              • ns

Pozz svima jos jednom.
                              Par pitanja, mozda neko zna:
                              - kako nabaviti deo plastike / table ispred suvozaca ispod airbaga a iznad odeljka za sitnice
                              - kozna obloga menjaca je otisla, sta uraditi
                              - felne 16ce za zimu, celicne ne mogu naci ( prosle zime sam iscepao 3 17ce na ovim nasim rupama )
                              Hvala unapred na idejama
                              PS: ako neko sazna resenje za ono trzanje pri ubrzanju uvek na oko 2000rpm neka napise

Comment

• zbane
                                CBC Član
                                • 04.04.2010
                                • 34
                                • va

Uzgred, zna li neko sa cim da ofarbam celicne felne? Trazio sam u maxmayeru ali nemaju vise sprej za felne, da li neko zna gde mogu da kupim? Da nebi bila reklama mozete i PP poslati.[/quote]

Uzmes obicnu crnu boju za metal, cetkicu i ofarbas. Nije to toliko bitno koliko ti je bitna priprema, tj. da odstranis rdju jer ces ionako staviti radkapne pa se nece ni videti kvalitet farbanja. Mada ako ipak patis za lepotom ispod radkapne ja sam imao extra iskustvo sa Motip sprejem za felne. Interesantno je kod felni za Lagunu, kada sam ja kupovao polovne ispalo je da su dve klasicne celicne a dve izradjene od legure (kao alu felne) spolja izgledaju malte ne isto, tek kad se zagledas vidis da je deblji materijal od koga su izradjene i da su neuporedivo lakse. Prednost ovih felni je ta sto su lakse, jace i sto im odgovaraju u potpunosti srafovi sa alu felni, i da, sto ne rdjaju. Tako da ako neko vec kupuje polovne a ima vise komada u ponudi treba da obrati paznju da ako ne moze da nadje sve cetiri iste neka bar uzme u paru, jbg. ja sam imao vise srece nego pameti.

Comment

Working...
                                X