RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mobbdeepqb
    CBC Senator XXL
    • 19.07.2009
    • 383
    • beograd

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Cim sam pipnuo sijalicu odmah se sve upalilo osim nje .Hvala brate,imas od mene.Jesi probao da stavis drugu?Da li ona radi? Verovatno pravi kratak spoj pa onda nece cela vrata da rade Do sada smo svi imali iste kvarove i svi se popravljaju na neku foru samo treba neko da je provali,sve u svemu Laguna je veoma prost auto i veoma se lako rastavlja i sastavlja
    PS. Danas sam obuo Lagunu u Barum Polaris 2.Cena sa popustom 7700

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

@bulmil
      1600din u Reno Savi.

@hope
      Ne znam na pamet broj, a nije mi pri ruci servisna....ako niko ne okaci ja cu, samo strpljenja molim.

Comment

• zbane
        CBC Član
        • 04.04.2010
        • 34
        • va

Problem sa svetlima u vratima sam resio tako sto sam izvadio postojecu sijalicu. Pokusao sam sa drugom novom sijalicom ali nije bilo promene. Zakljucak je bolje da sve ostalo radi sem sijalice. Pitao sam majstore kod kojih odrzavam auto ali jedino obrazlozenje je da su jako lose odradjene instalacije (nekvalitetno). Iskren da budem mrzelo me da jurim po nekim drugim majstorima, pa sam prihvatio da zivim bez ovog luksuza, mada moram priznati da lepo izgleda kada se vrata otvore a svetlo u njima upali.

Comment

• goran g-8
          CBC Početnik
          • 08.11.2010
          • 1
          • sombor

Originally posted by nashua
          Originally posted by gogi11
          Nashua : e to tako nece moci !!!! Moraces da se obratis ovlascenom serviseru i da pricekas od 7-15 dana mozda sada i manje i kostace te do 150e .
          Jednostavno "jeftinije" varijante ne funkcionisu !!!

ne ljuti se ali nisi u pravu,samo mi treba kartica,a programiranje cu sam odraditi,radim te stvari 10 godina,nabavi mi karticu,ispravnu,programiracu i tebi i sebi!!!
          molim te ako mozes da mi pomognes jer imam problem sa hands free karticom koja neradi kao takva vec kao obicna . Bio sam u ovlascenom servisu gde su mi rekli da je problem u anteni koja se nalazi u kartici, i da moram da kupim novu koja kosta 150 evra. Ali da mogu problem resiti i kod elektricara koji ce je otvoriti i to popraviti . Ako imas resenja za moj problem molim te odgovori mi

Comment

• mupe
            CBC Senator XXL
            • 05.10.2006
            • 822
            • bg
            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by zbane
            Problem sa svetlima u vratima sam resio tako sto sam izvadio postojecu sijalicu. Pokusao sam sa drugom novom sijalicom ali nije bilo promene. Zakljucak je bolje da sve ostalo radi sem sijalice.
            Upravo ovako je i kod mene. Pretpostavljam da je na neki kontakt negde oksidovao i da je na njemu povećan otpor, pa je sa sijalicom prevelik. Moguće da bi LED sijalica rešila problem, ali nisam probao. Planiram na proleće da skinem tapacirung i da isprskam sve konektore konakt sprejem.

Comment

• Vlada Zarkovic
              CBC Početnik
              • 03.03.2010
              • 6
              • Krusevac

Originally posted by Vlada Zarkovic
              E, drugari, da vam se pozalim, dao sam drugaru auto (laguna 1.9 dci '04) da ode na sastanak i javlja posle pola sata da mu se auto ugasio. Doslepamo ga i ima sta da vidim. Samo sto nisam poludeo. Otkinuo se sraf na zupcaniku koji pokrece bregastu, najbolji opis posto se bas i ne razumem u mehaniku. Da podelim sa vama, bice mi lakse. Auto mi danas otvaraju pa da vidim kakva je situacija.

P.S. Zenu i auto nikome ne pozajmljuj.

Evo kako se zavrsilo moje iskustvo:

4 ventila su iskrivljena.samo to srecom.

Kupio sam nove ventile,dihtung glave motora, odradio veliki servis sa svim spanerima kaisevima i vodenom pumpom, novi grejaci, EGR i usisna grana je bila katastrofalna a sada je ociscena, ciscenje dizni.
              Sve to me je kostalo 400 e i posto mi je drugar majstor dao sam mu 100 e.
              Ekskurzija je znaci kostala 500e.

Pozdrav svima.

p.s. ako ima neko visak kljuca za alu felne, rad sam da ga otkupim.

Comment

• savke
                CBC Senator XXL
                • 14.02.2006
                • 575
                • Novi Sad, Temerin
                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Da li se nasao uzrok kvara?
                Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• Vlada Zarkovic
                  CBC Početnik
                  • 03.03.2010
                  • 6
                  • Krusevac

Najverovatnije spaner na bregastoj posto je kais ostai citav.
                  Pozdrav

Comment

• Duke
                    CBC Senator XXL
                    • 16.01.2006
                    • 753
                    • Urbs Naissus

Originally posted by Vlada Zarkovic
                    P.S. Zenu i auto nikome ne pozajmljuj.
                    "Tuđo se i na rame lomi" kako kažu moji lokalci. Verovatno bi se i tebi desilo, ali...tuđe se i na ramenu lomi...

Neko pomenu, M čini mi se, da su bregaste (pa tome shodno i sve sa njima u vezi) najviše opterećene na niskim obrtajima - znači baš kad hoćeš da budeš fin sa svojim motorom...
                    "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• modesti
                      CBC Senator
                      • 26.08.2009
                      • 239
                      • novi sad
                      • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Veliki pozdrav svima posle mesec dana banovanja...
                      It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• modesti
                        CBC Senator
                        • 26.08.2009
                        • 239
                        • novi sad

Originally posted by Laguna 2002
                        Originally posted by cikajowa
                        Majstor mi je ponudio tu verziju os 11 000 sa zamenom, nisu orginalni.. i 13 000 sa orginalima, navodno mi je rekao 6000 blokovi i 7000 ruke, kao komplikovano i dugo traje zamena
                        Radio sam silen blokove kod Geze u Budisavi 5000 par plus 2000 ruke. Isto su mi tražili 7000 za ruke na drugim mestima i da auto ostane dva dana. Čovek je sa dvijicom svojih majstora uradio za bukvalno 2,5 sata.
                        Na istom tom mestu sam i ja menjao silene o cemu sam tada i pisao, ali ti isti su izdrzali mesec dana, da bih posle saznao na drugom mestu od jos nekih ljudi koji su istu radnju radili da za tu cenu dobijete silene koji inace kostaju 1500 dinara, madi in nedodjija...na tom drugom mestu za 10000 dobijete originalne silen blokove i godinu dana garancije...(ne zamerite mi na ovakvom pisanju jer ne bih da budem pogresno shvacen, kao reklama, pa da me opet banuju)
                        Originally posted by bulmil
                        koliko si platio taster za sva 4 migavca i gde da nadjem tog majstora nesu?
                        Taster za sva 4 zmigavca u NS-u u jednoj od ovlascenih prodavnica ja platio, mislim 1400 dinara.

Comment

• savke
                          CBC Senator XXL
                          • 14.02.2006
                          • 575
                          • Novi Sad, Temerin
                          • Laguna 2 ph2, Golf 3

Dobrodosao nazad modesti
                          Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• dci Šabac
                            CBC Član
                            • 16.10.2009
                            • 60
                            • Šabac

Welcome back Modesti !!!!http://www.cbc.rs/forum/posting.php?mode=smilies&f=377#

PS jas sam sutra ujutro na velikom servisu kod majstora Slobe

Comment

• modesti
                              CBC Senator
                              • 26.08.2009
                              • 239
                              • novi sad

dci Šabac-vobra az borzi

Comment

• cale
                                CBC Senator
                                • 22.03.2009
                                • 297
                                • Backa Topola

@modesti pozdrav
                                NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

Working...
                                X