RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790
    • Sever Srbije - Novi Sad

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by pipsi78
    http://www.autobazar.sk/inzerat/162624/renault-laguna-grandtour-22-dci-initiale-kombi-p-m6/?hash=96226635fb0de611675255b4e605d8b8&i9=2c82b258 1756
    Samo kad su preskocili da uslikaju vozacevo sediste Nije losa, boja je ocajna i jako teska za odrzavati (polirati i prati) no dobro boja neodlucuje toliko .

Comment

• pipsi78
      CBC Član
      • 08.11.2006
      • 60
      • KOVACICA

Kakav je motor 2.2 dci?
      Hvala unapred
      život je lep

Comment

• pipsi78
        CBC Član
        • 08.11.2006
        • 60
        • KOVACICA

Originally posted by hope
        Expression
        Authentique
        Dynamique
        Privilège
        Initiale
        su osnovni paketi opreme ali postoje jos neke varijacije,ali nije svaki paket isti jer mnogo zavisi za koje trziste se rade
        prvo pitas za 1.9 a posle za 2.2,jesi li ti siguran da znas sta zelis,jer razlika u te dve cifre kubikaze je u 300 evra samo za registraciju svake godine ili ti u prevodu ako kupis lagunu preko za 3000 evra a to bude 2.2 znaci da u sledece tri godine ces dati 1500 evra samo za registraciju plus za amortizaciju zavisi kakave budes srece i znanja pri odabiru
        Pošto imam urađeno prebivalište u Slovačkoj, voziću na njihove table.
        Inače registracija za lagunu, bilo ona 1.9 ili 2.2, sa obaveznim osiguranjem, u Slovačkoj iznosi 266€ za 2 (DVE) godine.
        P.S. Kod njih nema porez na kubikažu vozila, upotrebu puteva ...
        život je lep

Comment

• miqele
          CBC Početnik
          • 19.11.2010
          • 9
          • kula

Zdravo. nekada kada naglo dam gas, upale grejaci nekada se odmah ugasi lampica , a nekad duze svetli. i nteresuje me koja je radna temperatura(po skali) meni jedva prelazi 1 crtu kada radi grejanje odnosno klima? hvala Laguna 1.9 dci 2001

Comment

• slavenm
            CBC Veteran
            • 11.10.2010
            • 128
            • Bijeljina

Sto se tice ovih paketa opreme nesto bas i nisam siguran da su toliko iskljucivi!
            Odnosno, mislim da su to bili startni skupovi opreme koje je kupac onda modifikovao po zelji!
            Na primer, ja imam Lagunu Expression a ima tempomat i esp, dok sam vidjao lagune Initiale koje nemaju ni jedno ni drugo!
            Zatim moja Expression nema Xenon svjetla, dok ova na oglasu Expression ima Xenon svjetla!
            Dakle po meni paketi opreme prema nazivima ne znace puno jer ipak mislim da je vecina njih prilikom kupovine birala opremu sebi!
            Kao sto su mnogi vec rekli odaberi auto koje je najbolje odrzavano i koje ti najbolje "lezi"!

Comment

• igogitar
              CBC Član
              • 14.07.2010
              • 93
              • R.Srpska,Gradiška

Koliko ja znam to su paketi ali kupac moze po zelji dodavati jos opreme. Ja neznam koji paket imam. Imam obicna sjedista bez koze,plasticni volan i rucicu mjenjaca ali imam i ESP,ABS,tempomat,manuelnu klimu,el.paket,8xairbag. Sve u svemu mislim da ne treba toliko gledati na opremu iako su ESP i tempomat jako korisni dodaci i ja vise ne bih kupio auto bez njih. Vise treba obratiti paznju na to kako je auto odrzavan i u kakvom je stanju.

Comment

• hope
                CBC Senator
                • 03.06.2010
                • 212
                • ca

Inače registracija za lagunu, bilo ona 1.9 ili 2.2, sa obaveznim osiguranjem, u Slovačkoj iznosi 266€ za 2 (DVE) godine.
                P.S. Kod njih nema porez na kubikažu vozila, upotrebu puteva ...[/quote]

onda je to velika razlika ,jer bi registracija 2.2 kod nas za dve godine bila oko 1.000 evra

Comment

• pipsi78
                  CBC Član
                  • 08.11.2006
                  • 60
                  • KOVACICA

Znam to.
                  I dalje mi je potrebna vaša pomoć oko odabira auta.
                  Ja krećem za Slovačku u ponedeljak, tako da bih je u utorak i uzeo.
                  Hvala
                  život je lep

Comment

• gogi11
                    CBC Senator XXL
                    • 26.10.2009
                    • 790

Receno ti je vec nekoliko puta da ipak obratis paznju najvise na trenutno stanje auta a ne toliko na kilometrazu i opremu.
                    Naravno da je najbolje da se sve kockice poklope pa da kupis odlican auto sa malom km i pun opreme , sve je moguce.
                    Ako kupujes auto u auto kuci i ako planiras da je vozis na njihovim tablama predpostavljam da bi trebao i da dobijes neku garanciju bez obzira sto je auto polovan
                    jer ce to i kod nas od Januara 2011 biti obavezno od strane prodavaca (firmi placeva, salona...) tako da budi direktan i pitaj sve.

Provozaj auto dobro, vidi kako lezi na putu jel vuce u stranu pri voznji i kocenju da li lupa nesto , kako radi na leru , da li dimi kada daje jaci gas , kako radi motor kada se ukljuci klima , zaviri oko motora malo da vidis da li negde baca ulja mada to i ne znaci mnogo jer je gotovo svaka masna oko turbine manje ili vise.
                    Za vozilo do 200.000km enterijer bude solidan dakle vide se tragovi koriscenja a ako je vozio neko uredan vecih zamerki neces imati.
                    Mozes i sam da uradis test na komjuteru auta: stisnes dugme za bord komjuter (rucica gde su brisaci) i ubacis karticu ....sacekas koji tren i pocinje da radi test nakon par sekundi stiskas dugme borda i dobijas pojedine informacije o greskama koje su uocene ali to ti i ne znaci mnogo jer ih skoro svaka ima. I moja je imala 2-3 greske a radila je savrseno . Greske se javljaju u vidu slova npr E S H L ... ne znam tacno koje su oznake u pitanju ali ce ti neko vec objasniti.
                    Dobices i info koliko tacno imas goriva u rezervoaru i slicno...

Comment

• pipsi78
                      CBC Član
                      • 08.11.2006
                      • 60
                      • KOVACICA

@gogi11

Zasad puno hvala.
                      Naravno da ću obratiti pažnju na sve to...
                      život je lep

Comment

• slavenm
                        CBC Veteran
                        • 11.10.2010
                        • 128
                        • Bijeljina

@ igogitar
                        mislim da bi trebalo kada otvoris pretinac ispred suvozaca, da sa unutrasnje strane poklopca vrlo lepim slovima pise paket opreme
                        tako sam ja saznao !

Comment

• gogi11
                          CBC Senator XXL
                          • 26.10.2009
                          • 790

Da tu najcesce ima plocica sa paketom opreme ALI cesto fali ili zbog carine skidaju . Najcesci je slucaj da skidaju oznake s'polja ali to ponekada uklanjaju i sa unutrasnjeg enterijera. Kod mene na laguni je stajala Privilage

Ajd ti pipsi samo lagano kod nase brace Slovaka pa da pazaris dobru Lagunu i naravno javi nam sta je i kako a da se ne vracas prazan sa tolikim autom natrpaj u gepekce malo kulena i to tako ...

Comment

• igogitar
                            CBC Član
                            • 14.07.2010
                            • 93
                            • R.Srpska,Gradiška

@ slavenm
                            Znam to ali kod mene ne pise a i nisam puno ni trazio,ovaj paket opreme mi je vise nego dovoljan.

Comment

• slavenm
                              CBC Veteran
                              • 11.10.2010
                              • 128
                              • Bijeljina

@igogitar
                              ma samo da su one nama poslusne i da se ne kvare mnogo a svaka od njih ima i vise nego dovoljno opreme za ugodno krstarenje na bilo kojoj udaljenosti

vidim da ti pise da si iz R.Srpska, a odakle ?

Comment

• pipsi78
                                CBC Član
                                • 08.11.2006
                                • 60
                                • KOVACICA

Originally posted by gogi11
                                Da tu najcesce ima plocica sa paketom opreme ALI cesto fali ili zbog carine skidaju . Najcesci je slucaj da skidaju oznake s'polja ali to ponekada uklanjaju i sa unutrasnjeg enterijera. Kod mene na laguni je stajala Privilage

Ajd ti pipsi samo lagano kod nase brace Slovaka pa da pazaris dobru Lagunu i naravno javi nam sta je i kako a da se ne vracas prazan sa tolikim autom natrpaj u gepekce malo kulena i to tako ...
                                Naravno da ću se javiti.
                                Kulen... ne po kulen ćemo u Bački petrovac ili Šid, mnogo je ukusniji nego tamo.
                                život je lep

Comment

Working...
                                X