RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • fanta
    CBC Početnik
    • 09.10.2010
    • 7
    • skopje

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Zdravo ne site
    Imam Renault Megane 1.5 dci 2005 god. a imam samo 1 kartica za palenje dali nekoj prodava blanko -novi kartici.

Pozdrav do site na ovoj forum

Ivan-Skopje

Comment

• mobbdeepqb
      CBC Senator XXL
      • 19.07.2009
      • 383
      • beograd

i ja imam taj problem.Leva strana duva hladno(klima)a desna mlako ili vruce,a kada je grejanje obrnuto,a nekada radi normalno.Ponekad kada stoji auto ventilacija se ugasi i kada krenem upali se.To stvaraju motorcici klapni ventilacije,a Laguna ih ima 5(toplo,hladno,gore,dole...)Da bi se popravili mora da se skida tabla

Comment

• max3m87
        CBC Senator XXL
        • 17.05.2010
        • 531
        • Beograd
        • Renault LagunaII 1.8 16v

nista sutra kod majstora iako je bilo namenjeno za nesto drugo... ali meni sve radi normalno na levoj strani, klima klima samo na desnoj uvek duva hladno... tacno pola auta... ih odvojio sam pare za servis mali ali sad ce ode na ovo sranjce...

Comment

• mobbdeepqb
          CBC Senator XXL
          • 19.07.2009
          • 383
          • beograd

Opet problem U poslednja 2-3 dana kada upalim auto,kada je hladan,malo digne obrtaje na sekundu i spusti na normalno.Tako i jutros,medjutim kada sam ga upalio dok je bio vruc isto digao za 100-200 obratja i ugasi se.Prtisnem dugme da ga upalim on vergla,ali nece da upali.Pokusam opet,vergla,dam malo gasa i on upali Sta bi moglo da bude?

Comment

• mobbdeepqb
            CBC Senator XXL
            • 19.07.2009
            • 383
            • beograd

evo sad upalio normalno,bez problema

Comment

• mobbdeepqb
              CBC Senator XXL
              • 19.07.2009
              • 383
              • beograd

Originally posted by max3m87
              nista sutra kod majstora iako je bilo namenjeno za nesto drugo... ali meni sve radi normalno na levoj strani, klima klima samo na desnoj uvek duva hladno... tacno pola auta... ih odvojio sam pare za servis mali ali sad ce ode na ovo sranjce...
              Tako i kod mene,pola-pola

Comment

• cale
                CBC Senator
                • 22.03.2009
                • 297
                • Backa Topola

Originally posted by Cherokee_NS
                Sto se tice servisnih intervala kod Renaulta, ovlasceni serviseri povecavaju od nove godine intervale... Stay tuned
                To bi bila jako dobra vest, samo da sa intervalima ne ide i cena.
                NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• gogi11
                  CBC Senator XXL
                  • 26.10.2009
                  • 790
                  • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by fanta
                  Zdravo ne site
                  Imam Renault Megane 1.5 dci 2005 god. a imam samo 1 kartica za palenje dali nekoj prodava blanko -novi kartici.

Pozdrav do site na ovoj forum

Ivan-Skopje
                  Makedonac pozdrav, najbolje je da se obratis ovlascenom servisu i to resis za 150e , dakle dobijes potpuno novu kodiranu karticu i ne razmisljas. Ovako imas nekih solucija na divlje da ti neko uradi tj skine kod sa tvoje kartice pa da odradi na drugu ali je pitanje kako ce to da funkcionise i naravno koliko ti je auto tada bezbedan posto ti kod skida neko ko nije ovlascen i ne daje ti nikakvu garanciju za taj posao a lagune i megani se poprilicno kradu poslednjih godinu dana (bar ovde kod nas u Srbiji)

Comment

• oliver012
                    CBC Početnik
                    • 05.11.2010
                    • 9
                    • pozarevac

pozzz svima
                    Kao sto sam vec pisao zelim da kupim Lagunu 2 dizel, e sada u silnom razgledanju i trazenju pojedinci su mi rekli da laguna '01 i '02 godiste ima dosta decijih bolesti i da su sve te sitnice od kojih glava i novcanik boli otklonjene tek od '03 godista. pomozite mi i recite kakva su vasa iskustva, saznanja oko toga jer ako je uopste tacno da se ne trudim i da preskacem ta godista ?????
                    Hvala unapred

Comment

• CDanijel76
                      CBC Veteran
                      • 11.01.2010
                      • 144
                      • Novi Sad

poz drugari , dobrodosli nazad
                      modesti odma da te pitam za onaj radio jel stigao ?
                      --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790
                        • Sever Srbije - Novi Sad

Dobro mi vas nasli Danijele

Oliver 012 tacno je da su prve serije lagune imale podosta problema ali ni te kasne serije nisu nesto posebno kvalitetnije , jednostavno lagune imaju poprilicnih problema sa elektronikom a i za nekoga ko nije navikao na redovne i vandredne izdatke poprilicno skupo odrzavanje-servisiranje tako da ...
                        Po meni Renault a i vecina Francuskih vozila od 2000 godine nisu vise ono sto se nekada bila kvalitetna i pouzdana, cesti kvarovi greske preskupo odrzavanje... no ni drugi evropski proizvodjaci nisu imuni na sve ovo .
                        No da ne bude sve tako crno moja laguna je bila 2001 prva serija i nisam imao nekih problema sa njom sluzila je perfektno i u sustini najvise zavisi u kakvom stanju kupis auto da li je redovno servisirana ili ne .
                        Da napisah moja je laguna BILA ... prodao sam je prosle nedelje , imam nekih planova koje sam do duse vec i realizovao a i dobra ponuda nije mogla da se odbije

Comment

• max3m87
                          CBC Senator XXL
                          • 17.05.2010
                          • 531
                          • Beograd
                          • Renault LagunaII 1.8 16v

e bre gogi opet ban.. hehehhe.... pa sto nas proda... inace ljudi bio sam u kompresoru jutros da vidim to za klimu... crko je motorcic sto razdvaja toplo hladno za desnu stranu nemaju ga trenutno stize za pet dana cena mu je 3600rsd nije strasno inace mora se rastura tabla jer se nalaze ispod to je sranjce ali sta da se radi.... inace mali servis tamo je sa svim oridjinale od 15-20k

Comment

• savke
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2006
                            • 575
                            • Novi Sad, Temerin
                            • Laguna 2 ph2, Golf 3

E pa vidim ja da gogiju fali avatar , ali ne kontam. Dobrodosao nazad!

Dodao bih da nisu od '03 imale manje kvarova, vec od faze dva a to je negde od '05 godista pa na dalje. Bitno je redovno je odrzavati i otklanjati problemcice na vreme da se ne nakupe.

Originally posted by cikajowa
                            dcisabac@
                            Ajde matori nabavi mi one rukohvate na prednjim vratima iznutra.. Kod mene su svetlo krem a auto je vozila zena pre mene i sve prstenjem izgrebala,uzasno izgleda pogotovo vozacev..
                            Moze i da "napravis " ako je povoljno

to je ovo moze i crni mislim da bi se uklopio

Video sam da je jedan lik ofarbao u metalik crno te rucke i prelakirao ih. Izgledaju extra! Planirao sam moje da presvlacim kozom ali sam odustao. Ofarbacu ih u metalik crno a ostalo mi je i onog ahti screch(ili keramickog kako ga neki zovu) laka kada sam farbao retrovizore i branik. Stvarno je odlican. Za ovo ce biti savrsen.
                            Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• cikajowa
                              CBC Veteran
                              • 12.11.2009
                              • 153
                              • svugde

^^
                              Hmm. ne kontam ni sta je to ni kako bi izgledalo kada se ofarba ,ako imas neku sliku , link.. Hvala
                              Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• cikajowa
                                CBC Veteran
                                • 12.11.2009
                                • 153
                                • svugde

Gogi za koliko kesa ode lagunce matori, ako nije tajna
                                Ja se bacih u dilemu da prodam moju,nidi mi lik iz grada 8200.. Stim sto sam uradio servis pomenjao silene, solje,utegnuta je kao zvrk . Nove zimske na alu 16' i nove letnje na alu 17'.. naime naleteh na ovog megana
                                http://www.polovniautomobili.com/oglas7 ... e_21000km/
                                Auto fakticki nov.. ako nije lupan ili sta vec
                                Vodim se mislju ipak je jos mozda pod garanciom, bicu miran bar 60k sa redovnim servisima.. A prodam lagunu i dodam jos 500 e
                                Dajte misljenje koliko je pametno ovo
                                Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

Working...
                                X