RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • savke
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 575
    • Novi Sad, Temerin
    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

To ti je dole levo kada gledas od napred. Znaci prolazi pored hladnjaka. To crevo se spaja sa alimunujumskim i tu hoce da bude masno, kao i gore kod u****. To je ulje koje gura turbina, ali nije to nista kriticno. Ako ti ne trosi puno ulja izmedju zamene i na dijagnostici se ocitava ispravan pritisak na turbini ne diraj nista. Moja je masna, ali ne trosi ulje uopste i pritisak koji gura turbina je OK. Slazem se da je bolje odraditi turbinu kada pocne da crkava nego kada je vec u kriticnoj fazi ali procenu toga najbolje ce ti reci dobar majstor posle detaljnog pregleda.
    Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• Laguna GT techno
      CBC Član
      • 21.06.2010
      • 35
      • Beograd

Hvala vam na odgovorima! Pre nego sto sam joj promenio ulje trosila je,ali posle servisa kad sam joj promenio ulje,od tada ne trosi ,evo slike tog creva dosta je zamasceno od ulja......

Comment

• debeli73
        CBC Član
        • 16.05.2010
        • 75
        • Kragujevac

Koja je razlika u novi ulja kada su svi "KVADRATIĆI" na broju i kada ostane npr. jedan. Pretpostavljam da je već negde pisano, pokušao sam da nađem post ali nisam uspeo. Inače meni se pojavila jedna crtica ispod maksimuma na bordu posle 6000km od zamene.

Comment

• savke
          CBC Senator XXL
          • 14.02.2006
          • 575
          • Novi Sad, Temerin
          • Laguna 2 ph2, Golf 3

Razlika izmedju min i max na meracu je nesto oko 1L ako se nevaram. Sto se tice tog indikatora ne znam koliko je svaka crta.

@Laguna GT techno:
          Desava se da trosi ulje zato sto je sipano neko lose ili ne odgovarajuce. Desava se. Koje si sada sipao?

Comment

• Laguna GT techno
            CBC Član
            • 21.06.2010
            • 35
            • Beograd

Sipao sam ovo ulje,830 din/l,u servisu su mi sipali 5l,jel' to mnogo ili toliko treba...?

Comment

• savke
              CBC Senator XXL
              • 14.02.2006
              • 575
              • Novi Sad, Temerin
              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Nisam siguran koliko ide, nisam obracao paznju.
              Znas li mozda koje je ulje bilo pre njega? Ako su kacili karticu ponekad napisu koje su sipali...

Comment

• Laguna GT techno
                CBC Član
                • 21.06.2010
                • 35
                • Beograd

Ne znam stvarno,ja sam u aprilu kupio auto,i bivsi gazda mu je sipao,tako da ne znam...,Savke znas li mozda zasto auto nece da mi ide preko 200 Km/h,ja ga na auto putu zgazio,ide do 3500 obrtaja i nece preko 3500...?

Comment

• mobbdeepqb
                  CBC Senator XXL
                  • 19.07.2009
                  • 383
                  • beograd

Originally posted by Laguna GT techno
                  Sipao sam ovo ulje,830 din/l,u servisu su mi sipali 5l,jel' to mnogo ili toliko treba...?

Tacno ide 4,8 l

Comment

• Krema
                    CBC Član
                    • 26.04.2010
                    • 77
                    • Novi Beograd
                    • Laguna II 1.9 dCi

Ja sam sipao ovo ulje kod mene i treba 4.8 l ali su mi sipali 5 litara.Na bordu mi pokazuje 6 kvadratica.
                    Do sada presao 3000 km sa novim uljem i dalje je 6 kvadratica. Inace planiram da menjam ulje-mali servis da radim na 10 000 km.

Comment

• savke
                      CBC Senator XXL
                      • 14.02.2006
                      • 575
                      • Novi Sad, Temerin
                      • Laguna 2 ph2, Golf 3

Ja sam ipak pristalica Castroll-a. Inace cena mu je preko 1000 din/l

A sto se tice voznje preko 200km/h.....no comment

Comment

• Car
                        CBC Senator XXL
                        • 07.07.2005
                        • 900
                        • Beograd

1.9 dci ni po fabričkoj specifikaciji ne može da ide 200 km/h, a kamoli raskantan posle 300 hiljada kilometara. Pričam o slabijim modelima, ne znam za onaj od 150,170 ili koliko već konja.

Comment

• Laguna GT techno
                          CBC Član
                          • 21.06.2010
                          • 35
                          • Beograd

Moja Laguna 1.9 dci 120ks,presla 164000km,ide 200Km/h ,i to do 3500 obrtaja,nece preko 3500,i na tempomatu moze samo do 200km/h,moguce je da ima neku blokadu,kao zmaj je ,nego to sto mi curi ulje to me nervira...

Comment

• savke
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2006
                            • 575
                            • Novi Sad, Temerin
                            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Ma jedno je moze da ide.....ali ljudi ne treba je siliti toliko....

Comment

• modesti
                              CBC Senator
                              • 26.08.2009
                              • 239
                              • novi sad
                              • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Moja 1.9 dci 120 ks ide po satu 240km/h ali kada spavam i sanjam...ajde da ne preterujemo jer smo ovde mahom svi vlasnici istog motora, 120ks...a o tome da je vozis tom brzinom se pridruzujem savketu na komentaru pre nego bude kasno...
                              It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• cale
                                CBC Senator
                                • 22.03.2009
                                • 297
                                • Backa Topola

Moja Laguna ide 380 km /h , a samo malo ulja trosi samo jedna crtica/km,i vidim da sam daleko ostavio iza sebe Laguna GT techno-a, i ja se onda probudim.
                                NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

Working...
                                X