RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790
    • Sever Srbije - Novi Sad

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Ju ju pa to se nece zavrsiti na cifri od 1000e ko zna koliko ce da kosta mala generalka za megija.

Comment

• max3m87
      CBC Senator XXL
      • 17.05.2010
      • 531
      • Beograd
      • Renault LagunaII 1.8 16v

mene zanima kako moze 100% da se utvrdi da auto nije udaran....pozz...

Comment

• Cherokee_NS
        CBC Senator XXL
        • 08.02.2009
        • 802
        • Novi Sad

Povedes limara i farbara koji su profi, i ispregledaju citav auto ...
        Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• savke
          CBC Senator XXL
          • 14.02.2006
          • 575
          • Novi Sad, Temerin
          • Laguna 2 ph2, Golf 3

Zavisi sta smatras pod udaran. Ako je bio teze havarisan (pomeren trap recimo) retko koji majstor to moze da odradi a da se ne primeti, a jos je manje onih koji ce takvu popravku da plate. Znaci dobar limar zna gde treba da gleda. Opet kod vecine auta je neki element bio farban i to je "normalna stvar" i ne mora znaciti da je auto bio udaran ako je farban. Farbar koji je meni farbao branik i retrovizore od lagune, par meseci ranije farvao je sve sem krova na jednoj laguni. Auto nije bio udaran vec je imao ili ogredotine ili manja ulegnuca na skoro celom autu i hteo je da ga ofarba celog.
          Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• max3m87
            CBC Senator XXL
            • 17.05.2010
            • 531
            • Beograd

e kad sam ga kupio gledao ga je i farbar i vestak i dva servisa i sve ok ne brinu mene sitna cukanja nego da nije otkinut pa sastavljen.. jel na staklima pise godina proizvodnje...

Comment

• savke
              CBC Senator XXL
              • 14.02.2006
              • 575
              • Novi Sad, Temerin
              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Na staklima pise godina proizvodnje, ali soferke pucaju od kamencica a i druga stakla tako da ne mozes na osnovu toga da vidis puno.

Comment

• Laguna 2002
                CBC Senator
                • 13.12.2009
                • 297
                • Bačka Palanka

Prednji blatobrani su ti plastični, pogledaj datum proizzvodnje na jednom i drugom i sve će ti biti jasno ( krug sa utisnutim datumom ).

Comment

• slavenm
                  CBC Veteran
                  • 11.10.2010
                  • 128
                  • Bijeljina

odvojis pola sata svog vremena, pregledas svaki cosak krajicak auta i ako si zadovoljan sa svim auto nije "udaran" u svakom drugom slucaju auto je "udaran", ljudi manite se PARANOJE , pa svi mi koji smo kupili polovno auto moramo biti spremni na neke kompromise, auto nije savrseno, vozeno je , koristeno, servisirano, parkirano na uskim mjestima , udareno vratima drugog auta koje je bilo parkirano pored, mjenjane su mu metlice brisaca i sijalice od strane "segrta" u servisima koji nisu bas eksperti u svom poslu, i jos dosta toga a sve ovo sto sam naveo ostavilo je na nasim autima male tragove svukuda!
                  auto ako je imao saobracajku, vecu , samim podizanjem haube i povrsinskim pregledanjem plastika i sarafa koji drze elemente karoserije, te enterijera i gepeka , lako cete primjetiti da nesto nije kako treba!
                  jos jednom kazem ljudi manite se paranoje i glupih opsesija nebitnim stvarima, uzivajte u svom autu, odrzavajte ga onoliko koliko ono zahtjeva, i imajte na umu da ste VI KUPILI AUTO A NIJE AUTO KUPILO VAS!

Comment

• max3m87
                    CBC Senator XXL
                    • 17.05.2010
                    • 531
                    • Beograd

mislim da stubove i pragove ne mogu da vrate bas bas... koje godine je pocela proizvodnja... mislim da sam nasao jedno staklo 2000 a mislim da je laguna izasla 2001. a jel pise bas datum ili cela godina..

Comment

• mupe
                      CBC Senator XXL
                      • 05.10.2006
                      • 822
                      • bg
                      • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by modesti
                      I dalje mislim da ako nemas 1200 dinara za filter klime, ne treba da vozis lagunu, ili bilo koji drugi malo vredniji auto od yuga...a problem filtera pranjem i prskanjem asepsolom nisi resio u to budi siguran...ali kao sto si rekao ti si dao samo savet...
                      Prvo, ja kad menjam filter klime, kupujem samo Valeo, a on nije 1.200 dinara. Isto tako menjam i brisače i sve ostale delove na autu - dakle, ne kupujem najjeftinije, nego uvek ono što smatram najkvalitetnijim i ne pitam za cenu. Isto tako sam i auto kupio, ova laguna koju vozim nije bila ni približno najjeftinija u ponudi.

Drugo, nije mi problem da dam pare i za neke dodatke koji ne spadaju u redovno održavanje, jer ih smatram važnim, ali ne i za gluposti. Ovo "gluposti" uzeti s rezervom. Ono što je za mene glupost, ne mora da bude i za drugog. Filter vazduha za kabinu je za mene prilična glupost, posebno kad se uzme u obzir da 95% vremena vozim s bar malo otvorenim prozorom.

Pre lagune koju sada vozim, vozio sam lagunu I, čiji filter sam takođe prao i nikakvih problema nije bilo ni sa mnom ni sa sistemom ventilacije. E sad, ako neko smatra da sistem ventilacije na autu treba da bude čist kao pogon za proizvodnju procesora - samo napred, nemam ništa protiv.

Što se mene tiče, rekao sam već da je pranje filtera samo predlog i uopšte ne vidim potrebu za ovolikom gomilom komentara, a posebno onih koji idu ka tonu "vidi ovog, kupio lagunu, a nema pare za održavanje." Posebno je sjajan komentar dao Eon - zamisli, kupiš polovan auto od mene i mora da je kršina jer nisam menjao filter klime. Smem da se kladim da je moja laguna među 3 najbolje očuvane na ovom forumu, a verovatno i mnogo šire od toga, ali to već i nije bitno.

Comment

• savke
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 575
                        • Novi Sad, Temerin
                        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by max3m87
                        mislim da stubove i pragove ne mogu da vrate bas bas... koje godine je pocela proizvodnja... mislim da sam nasao jedno staklo 2000 a mislim da je laguna izasla 2001. a jel pise bas datum ili cela godina..
                        Ne znam kada si kuio auto ali da li je to mozda 2010? Menjano staklo?

Comment

• Cherokee_NS
                          CBC Senator XXL
                          • 08.02.2009
                          • 802
                          • Novi Sad

Originally posted by max3m87
                          Nemoj biti siguran...

Comment

• max3m87
                            CBC Senator XXL
                            • 17.05.2010
                            • 531
                            • Beograd

savke zadnji red su neke tacke i zadnji jw broj jedan svuda.. sem na soferci 3 i na zadnjem desnom 0 pa se zabrinuh... a jel to oznacava godinu... brine me jer je prva registracija kad je kupljen bila krajem 2003. a laguna 2 se nije pravila 2000..

Comment

• slavenm
                              CBC Veteran
                              • 11.10.2010
                              • 128
                              • Bijeljina

@max
                              kod mene su sve zadnji brojevi 3 na apsolutno svim staklima na autu!

Comment

• Cherokee_NS
                                CBC Senator XXL
                                • 08.02.2009
                                • 802
                                • Novi Sad

Pre ce biti da je neko pokusao da provali u auto, pa razbijao zadnje desno staklo

Comment

Working...
                                X