RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • savke
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 575
    • Novi Sad, Temerin
    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Za gresku koju ti prijavljuje nema druge, nego da odes na dijagnostiku i da ti nadju sta je u pitanju. Ne znam da je neko imao probjem sa ekranom za navigaciju. Koji je tip u pitanju? Onaj veliki u boji?
    Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• Laguna 2002
      CBC Senator
      • 13.12.2009
      • 297
      • Bačka Palanka

Na jako niskim ili visokim temperaturama može da se javi problem sa ekranom navigacije. Problem nestaje već prilikom sledećeg starta ( kada se uslovi normalizuju ), to čak piše i u uputstvu proizvođača.

Comment

• cikajowa
        CBC Veteran
        • 12.11.2009
        • 153
        • svugde

primetih da mi kazaljka za temp motora, oscilira gore dole,pogotovo kada auto radi na leru... padne pa se digne ,kada dignem motor u obrtaje ne.Inace ne prelazi horizontallu, tj ne pregreva se auto, tecnosti ima..
        Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• mobbdeepqb
          CBC Senator XXL
          • 19.07.2009
          • 383
          • beograd

termostat

Comment

• cikajowa
            CBC Veteran
            • 12.11.2009
            • 153
            • svugde

Nov Stavljen pre pola godine... Hmmm ...malo cudno bojim se da nije pumpa vodena, jer kada sam u vecim obrtajima ne varira toliko,bar manje..

Comment

• mobbdeepqb
              CBC Senator XXL
              • 19.07.2009
              • 383
              • beograd

Ljudi je li neko stavljao one LED diode?Hteo bi da stavim za poziciju posto mi ruzno izgledaju obicne zbog xenona i nazad za osvetljenje registracije,a mozda i unutra.Problem je sto bi mi verovatno prijavljivalo gresku,pa me zanima da li je neko to resio

Comment

• slavenm
                CBC Veteran
                • 11.10.2010
                • 128
                • Bijeljina

@mobb
                sto se tice tih LED sijalica, postoje verzije tih sijalica koje imaju specificni otpor podesen da bude isti kao i kod obicne sijalice, tako da kompjuter ne vidi da je sijalica pregorela i ne prijavljuje gresku, trenutno ne mogu da se setim kako se zove ta verzija ali mislim da bi ti svaki malo "upuceniji" prodavac mogao pomoci sa tim! samo znam 200% da takve sijalice postoje

pozz i MIR BOZIJI HRISTOS SE RODI

Comment

• cikajowa
                  CBC Veteran
                  • 12.11.2009
                  • 153
                  • svugde

Ne valja Jedva vuce auto, tek oko 2000 obrtaja povuce kada se turbina ukljuci.. na boardu nikakvo upozorenje.. Kazaljka od temp motora ne radi nikako sada.
                  Neverovatno ali u isto vreme se pojavio problem da nece kada stisnem start iz prve da upali, tek kada stisnem treci cetvrti put dugme.

I sta je u onoj kutiji plasticnoj pored akumulatora, kao da ima neki ventilator .. cuje se kako vibrira kako okrece.Iz te kutije izlazi debelo crevo, iskljucim ventilaciju ono i dalje tu nesto okrece.

Comment

• Annoy
                    CBC Član
                    • 28.08.2009
                    • 19
                    • Kanjiza

@NightRider
                    Sto se tice onog "Fuel Injection Fault" ja sam imao takvu gresku.Radio je auto bez problema samo sto mi je ispisivao gresku.Kada sam ga odneo na dijagnostiku mislili su da su mi dizne problem pa su me poslali iz ovlastenog servisa u jedan Bosch servis u Subotici.Tamo se ispostavilo da mi nisu dizne pravile problem nego bosch pumpa.Uradjen mi je remont pumpe i od onda je sve u redu.

Comment

• cikajowa
                      CBC Veteran
                      • 12.11.2009
                      • 153
                      • svugde

Sada uradih test mod, izbacuje t_ _ _ .. i jedva auto prima gas do 2000, i dimi bas

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790
                        • Sever Srbije - Novi Sad

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Evo na dalekoj 23 strani objasnjenja. Cika jovo mislim da ti je trenutno makina u safe modu ali ipak procitaj ovo.

Originally posted by Annoy
                        Originally posted by markofpi
                        Nego sto se tice onog mog problema sa paljenjem lampice za acu. Danas dok sam cekao moje u kolima pritisnuo sam dugme za bord i tako drzeci ga pritisnutog ubacio karticu. Iscitao mi je gresku na tom grafikonu koji mi se povremeno pali za acu, na poslednjem mestu je slovo 'h'. Znaci jedno 4 donje crte pa slovo 'h'. Zna li neko sta znaci!?
                        Bilo je o tome reci na prethodnim postovima.Imao sam isti problem,ali resetovao sam racunar i od onda mi se ne javlja greska.Resetujes ga na taj nacin sto dok si u tom test modu,stisnes ono dugme na instrument tabli sa kojim nuliras kilometrazu.Ako ti se ponovo javi greska ovo su ti sledece greske koje mogu da budu:

ako vam se pojavi slovo "t" imate problema kod "Einspritzunga" i to onog koji je min 4 sekunde bio javljen kao greska.
                        ako vam se pojavi slovo "J" pokazuje problem kod dostave goriva tj napajanje gotivom (obicno je to problem kontakta tj kada je vrednost otpora duze od 100s izvan 6-350 Ohma)
                        ako vam se pojavi slovo "d" imate problema kod "Einspritzanlage"
                        ako vam se pojavi slovo "h" imate problema sa pokazivacem tj meracem ulja (Otpor mu mora biti izmedju 6 i 20 Ohma)

Comment

• gogi11
                          CBC Senator XXL
                          • 26.10.2009
                          • 790
                          • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by slavenm
                          Evo da podijelim iskustvo i sa benzinskim motorom, auto normalno pokazuje OIL ###### znaci sve puno , a ukoliko auto ostane negdje "ukoso" bilo na koju stranu da ostane naget zna se desit da obori pokazivanje za 2 pa i 3 podeoka , ali nikad mi nije napisao SERV !
                          Takodje , stim sto je meni retko kada i spustio vise od jedne crtice i kada je pod nagibom auto.

Comment

• Night Rider
                            CBC Veteran
                            • 10.12.2007
                            • 127
                            • Banja Vrujci

Originally posted by Annoy
                            @NightRider
                            Sto se tice onog "Fuel Injection Fault" ja sam imao takvu gresku.Radio je auto bez problema samo sto mi je ispisivao gresku.Kada sam ga odneo na dijagnostiku mislili su da su mi dizne problem pa su me poslali iz ovlastenog servisa u jedan Bosch servis u Subotici.Tamo se ispostavilo da mi nisu dizne pravile problem nego bosch pumpa.Uradjen mi je remont pumpe i od onda je sve u redu.

Koliko te je izaslo to zadovoljstvo i pre koliko vremena si to radio?

Malo mi je cudno da auto ide normalno a da mu pumpa ne radi kako treba?
                            http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ksU5guIKnQ

Comment

• cikajowa
                              CBC Veteran
                              • 12.11.2009
                              • 153
                              • svugde

Da sumiram.
                              Sve je pocelo kada mi je merac temp motora poceo da varira ,te padne na nulu kada stanem cim krenem on sve vrati u normalu, dok nije skroz prestao da pokazuje temp motora, tj stoji kazaljka na dnu kao da je hladan skroz . E od tada auto nece da vuce do 2000 obrtaja, preko 2000 povuce bolj,e zato sto upali turbinu, od 1-2000 dimi bas i drugacije mirisu izduvni gasovi.. tako mi se cini . Test mod pokazuje t_ _ _ .Ja posumljam da mi kontakt na termostatu zeza jer kazaljka radi pa ne radi i mrdam malo tu kablove, i ono skoci na par sekundi na realnu tem u kabini, i spadne opet na min. Da li postoji mogucnost da racunar dobija pogresnu inf o tem motora i da samim tim brlja i lose dozira gorivo? Kazem sve je pocelo sa pokazivacem temperature motora u kabini, do tada sve bilo odlicno. Motor se ne pregreva ,merili smo u servisu sa sondom na bloku,termostat otvara regularno.
                              Jos jedno zapazanje, ventilator hladnjaka radi uvek na prvoj brzini, znaci ne povecava i radi cim se upali auto. tu je nesto opasno pobrkano

Eto ako iko ima kakvu ideju molim za pomoc.. Naveo sam sve simptome
                              Unapred hvala
                              Tako je meni bio veseo ovaj Bozic

Comment

• savke
                                CBC Senator XXL
                                • 14.02.2006
                                • 575
                                • Novi Sad, Temerin
                                • Laguna 2 ph2, Golf 3

U kakvom ti je stanju akumulator? Da nije usled pada napona nesto pobrljavilo?

Ako nesto nije u redu sa senzorom temperature i kompjuter ne dobija dobru vrednost, ne moze dobro da odredi potrebnu kolicinu goriva i samim tim dobijas crni dim i auto lose vuce. Treba krenuti od drugog senzora za temperaturu (ili njegovih zica kao sto si rekao) pa onda videti sta se desava.
                                Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

Working...
                                X