RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • imported_špediter
    CBC Početnik
    • 21.10.2010
    • 5
    • Beograd

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Nazalost,pogresno sam napisao ,stavio sam 205/50/17 ali to nije mnogo povecalo obim(mozes da vidis slike na 164 strani)ima i vise nego dovoljno mesta da bi kacilo bilo gde.Mene vise brine da nije problem sto sam uzeo uzu gumu od prethodne 225 a sad 205.pozdrav

nije potrebno citirati post iznad, koji cini redovan tok diskusije. koristi dugme "odgovori" koje se nalazi sa leve strane.

Comment

• igogitar
      CBC Član
      • 14.07.2010
      • 93
      • R.Srpska,Gradiška

Evo ljudi da prijavim jos jedan BUG,jer nadam se da je samo bug u pitanju. Veceras sam otiso do trznog centra i uredno parkirao lagunu. Sve je bilo potpuno normalno na displeju pisalo "oil OK". Kad sam nakon pola sata izasao i upalio auto upalila mi se ona SERV lampica i na dipleju je titralo "oil ------". Ugasio sam ,izvadio karticu,uradio self test ali i dalje sve isto,pise serv i oil----. Posto sam ulje mijenjao prije nekih 3000 km a do kuce imam samo 2 km odlucio sam da vozim kuci tako kako jest. U garazi sam sacekao 10tak minuta pa onda na mjeraču provjerio nivo ulja i vidio da je Ok,znači 4 polja na mjeraču,a toliko su i nasuli u servisu(uvjek provjerim nakon servisa). Znači,auto ne troši ulje. Onda sam zaključao auto pa ponovo otključao i upalio ga i sve je ok. Ne pali se SERV i na displeju stoji oil " ####--". Da li se nekome od vas desilo nešto tako? Takođe me zanima u vezi mjerača:kod mene je mjerč na čepu gdje se sipa ulje,da li se nivo ulja gleda tako što se odvrnut mjerač gurne i provjeri nivo ili se mjerač odnosno čep zavrne pa ponovo odvrne da bi se provjerio nivo ulja? Nije da je nešto bitno ali eto zainteresovalo me,a razlika kad se mjeri sa zavrnutim i odvrnutim čepom je 1 podiok.

Comment

• rmilenko
        CBC Član
        • 05.01.2010
        • 42
        • Novi Sad

Meni se desilo slicno pre 6-7 meseci.
        Prilicno sam se uspanicio

Medjutim, ispostavilo se da sam 'samo' parkirao auto na nagibu i to postrance (auto nagnut na suvozacevu stranu).
        Cim sam ga izveo na ravan put, ugasio i ponovo upalio, dobio sam oooo_ na displeju za ulje.

Eto.
        Ume elektronika da zeza

Comment

• slavenm
          CBC Veteran
          • 11.10.2010
          • 128
          • Bijeljina

Evo da podijelim iskustvo i sa benzinskim motorom, auto normalno pokazuje OIL ###### znaci sve puno , a ukoliko auto ostane negdje "ukoso" bilo na koju stranu da ostane naget zna se desit da obori pokazivanje za 2 pa i 3 podeoka , ali nikad mi nije napisao SERV !

Comment

• igogitar
            CBC Član
            • 14.07.2010
            • 93
            • R.Srpska,Gradiška

E super sad mi je lakse. Jeste bilo na blagom nagibu. Jos da mi neko kaze ovo u vezi mjeraca.

Comment

• renolas
              CBC Početnik
              • 06.01.2011
              • 4
              • Lukavac BiH

pozdrav lagunasima, tek sto se registriram da se ukljucim u ove dozivljaje sa francuzima jer red je da podijelimo informacije i iskustva, vozim lagunu 2 1.9,2003 godiste, verzija Autentic sto bi rekli u nasim autokucama klasik ali nabrijana opremom sto mnoge marke auta imaju ali tek sto se doplati po 50 stavki dodatne opreme, kupio sam je 2007 sto ce reci da je vozim 4 godine, bez nekih velikih kvarova ono regulara: akumulator, plocice, zadnji diskovi, filteri i par sitnica koje sam i zaboravio, inace servisiram u ovlastenom servisu (opsta deracina i pljacka) ali zasada nema opcije za garazne majstore nema garancije itd. igogitar... imao sam slicnu situaciju, sa SERV lampicom i zvucnim signalom, kod nekih modela se pali servis ulja i na vremenskim intervalima, kod mene se to palilo i na 1500 km prije isteka servisa po kilometrazi (servis na 300000), mjerac na tabli ima sest nula i prikazuje samo prilikom kontakta prije paljenja auta jer jedino tada najtacnije moze da izmjeri nivo ulja evo sada fali jedna 0 jer je hladnije. nisam strucnjak ali sam vremenom otprilike skontao neke stvari

Comment

• igogitar
                CBC Član
                • 14.07.2010
                • 93
                • R.Srpska,Gradiška

Dobro dosao renolas. Jel' ovo imamo istu boju Lagune ili je tvoja malo svjetlija?

Comment

• mupe
                  CBC Senator XXL
                  • 05.10.2006
                  • 822
                  • bg
                  • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by špediter
                  Mene vise brine da nije problem sto sam uzeo uzu gumu od prethodne 225 a sad 205.pozdrav
                  I meni se čini da bi u ovome mogao biti problem. To je razlika od 2cm u širini... Trebalo bi da promeniš vulkanizera, možda neko sa više iskustva može tačno da ti objasni u čemu je problem. Ovako kako si opisao, to što ti se dešava može da bude veoma opasno. Zamisli da se odlepi u vožnji...

Originally posted by igogitar
                  Takođe me zanima u vezi mjerača:kod mene je mjerč na čepu gdje se sipa ulje,da li se nivo ulja gleda tako što se odvrnut mjerač gurne i provjeri nivo ili se mjerač odnosno čep zavrne pa ponovo odvrne da bi se provjerio nivo ulja? Nije da je nešto bitno ali eto zainteresovalo me,a razlika kad se mjeri sa zavrnutim i odvrnutim čepom je 1 podiok.
                  Mislim da nivo ulja (kada se sipa novo) treba da bude takav da kada merač zašrafiš na mesto, ulje dođe do linije koja označava maksimum. U tvom slučaju, čini mi se da treba da dospeš malo ulja, čisto da ti se ovakve stvari ne ponavljaju kad parkiraš na nagibu.

Comment

• savke
                    CBC Senator XXL
                    • 14.02.2006
                    • 575
                    • Novi Sad, Temerin
                    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Koliko sam ja upucen pravi nivo kada se samo ubode cep sa meracem a NE zavrne se.

Originally posted by renolas
                    .....kod mene se to palilo i na 1500 km prije isteka servisa po kilometrazi (servis na 300000), mjerac na tabli ima sest nula i prikazuje samo prilikom kontakta prije paljenja auta jer jedino tada najtacnije moze da izmjeri nivo ulja evo sada fali jedna 0 jer je hladnije. nisam strucnjak ali sam vremenom otprilike ukapirao neke stvari
                    Na 1500km pre isteka sevisnog intervala prestaje da pokazuje koliko ima do servisa vec samo ispisuje poruku "Change oil soon". Makar je tako kod mene na fazi 2.

Merac za nivo ulja se nalazi negde na karteru (ne znam da li je sa prednje ili zadnje strane) i desava se da prikaze da nema ulja ukoliko je dzeksna razdrmana i gubi kontakt. Tada prikazuje da uopste nema ulja i pali signal, ali ukoliko je auto ostao samo na nagibu tada je moguce da pokaze samo jednu ili dve crtice manje.
                    Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• renolas
                      CBC Početnik
                      • 06.01.2011
                      • 4
                      • Lukavac BiH

Originally posted by igogitar
                      Dobro dosao renolas. Jel' ovo imamo istu boju Lagune ili je tvoja malo svjetlija?
                      hvala hvala.... pa moguce je da zanijansu svjetlija samo sto si ti svoju ipolirao prije fotografisanja..

Comment

• igogitar
                        CBC Član
                        • 14.07.2010
                        • 93
                        • R.Srpska,Gradiška

Hvala na odgovorima. Malo sam pogledao u manual i tamo pise da se cep izvadi,obrise pa zavrne na mjesto i ponovo odvrne i izvadi da bi se ocitao nivo ulja.Eto i to smo rijesili. Sto se tice nivoa ovakav je bio i odmah nakon zamjene(imam obicaj da provjerim) ali cu ipak dosuti do maximuma da se ovo ne bi desavalo.

@renolas
                        Nisam je polirao samo je oprana na toj slici i bila je na dobrom svjetlu na nekom brdu na Peljescu. Mislim da je tvoja ipak malo svjetlija ali je super boja.

Comment

• hope
                          CBC Senator
                          • 03.06.2010
                          • 212
                          • ca

Originally posted by špediter
                          Nazalost,pogresno sam napisao ,stavio sam 205/50/17 ali to nije mnogo povecalo obim(mozes da vidis slike na 164 strani)ima i vise nego dovoljno mesta da bi kacilo bilo gde.Mene vise brine da nije problem sto sam uzeo uzu gumu od prethodne 225 a sad 205.pozdrav
                          definitivno si izbrao dimenziju koja nije preporucena od proizvodjaca a promenio si i obima tako da ti vise kilometraza nije tacna a samim tim ni potrosnja i ostali podaci sa borda .
                          bas me zanima kako si se odlucio za tu dimenziju tj ko ti je preporucio?

Comment

• Night Rider
                            CBC Veteran
                            • 10.12.2007
                            • 127
                            • Banja Vrujci

Opet ja sa par pitanja

U laguni imam elektro podesiva sedista na kojima postoji memori dugme uspeo sam da memorisem odredjeni polozaj ali kada pomerim sediste i ponovo pritisnem memori sediste se ne vraca u zapamceni polozaj?
                            Primetio sam da se jedeno vrati kada se auto zakljuca a zatim otkljuca!? Da li postoji neka caka ili je to jedini nacin da se sediste vrati u zapamceni polozaj?

Takodje imam i dva tri problema: povremeno mi izbaci gresku "Fuel Injection Fault" ali auto ide normalno a kada ga ugasim i ponovo upalim greske nema?
                            Kada palim auto navigacija se nekada ugasi i posle nece da se upali sve dok ne ugasim auto i ponovo ga upalim a i parking senzori mi cas rade cas ne rade?
                            http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ksU5guIKnQ

Comment

• savke
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2006
                              • 575
                              • Novi Sad, Temerin
                              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Nisam bas uspeo da skontam kada mi radi taster a kada ne, ali u sustini dovoljno je da gurnem karticu u slot i tada sigurno radi, kao i kada je ugasen auto. Kada je paljen onda mislim da mi ne radi uvek. A sto se tice otklucavanja vrata, kada se jednom karticom otvara sve se namesta kako je namesteno za nju a isto tako i za drugu.

I meni se desava da mi parkong senzori nekada rade a nekad ne, ali na dijagnostici stalno pokazuje da je u pitanju desni spoljnji senzor. Moram prvo probati da li su u pitanju konektori i kontakti a ako ne, ne gine mi drugi senzor.
                              Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• Night Rider
                                CBC Veteran
                                • 10.12.2007
                                • 127
                                • Banja Vrujci

A sta mislis o ovome "Fuel Injection Fault" i o gasenju ekrana navigacije da li je neko imao slican problem?
                                http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ksU5guIKnQ

Comment

Working...
                                X