RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mile 1978
    CBC Član
    • 01.05.2010
    • 12
    • Beograd

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by nashua
    da li zna neko,da li moze da bude do poluosovine,kad ubrzavam,ceo prednji trap se trese,a na leru ne,i koliko to kosta?????? hvala
    Ja sam imao slican problem na svojoj Laguni 1.9 dCi 2001 god, imao sam osecaj kao da se ceo prednji deo kola tresao pri brzini od oko 65 pa do 75 km/h. To se desava samo prilikom ubrzavanja, nebitno u kom stepenu prenosa.
    Problem je bio u desnoj prednjoj poluosovini, koja je duza. Posto je sastavljena iz dva dela (dve cevi), propala je bila spojnica izmedju njih, ne znam kako se to strucno zove. To me kostalo 140 e (100+40e ruke) (polovna poluosovina) u BG.

Comment

• hope
      CBC Senator
      • 03.06.2010
      • 212
      • ca

Originally posted by felna
      uraaaaa...nadjoh zadnji desni na polovniautomobili.com ....cena- 40 jevreja sto je prihvatljivo. Zivi bili vi i vasi ljubimci

oko 3 crvene je u julukas u bg,a mogu ti i poslati brzom postom

Comment

• felna
        CBC Član
        • 16.08.2009
        • 18
        • Bor
        • Renault laguna II

jao, jao...pa batice eto sad si me nasikirao, glupo mi je da otkazem narudzbinu...jebaj ga...hvala ti u svakom slucaju, ne daj boze za drugi put obracam se prvo tebi.

Comment

• hope
          CBC Senator
          • 03.06.2010
          • 212
          • ca

YU Lukas 011/3910318,imaju mnogo delova za lagune II a malo za ph2,makar je tako bilo pre par meseci,za sigurno znam da je far bio oko 8.000 a krilo oko 3.500 pa vi uporedite sa delovima sa otpada ,naravno da su sve zamenski delovi ali sasvim ok kvaliteta
          svaki ozbiljniji limar ima njihov katalog u radinici i od njih narucuje sve delove cak oni i dobijaju neki rabat(mislim da je 10%)

Comment

• SerbianHero
            CBC Senator
            • 10.10.2009
            • 259
            • Beograd

sto se tice zadnjeg fara, obrati samo paznju na boju, tj, da se potrefi nijansa boje sa postojecim farom, jel bas ruzno izgleda kad je jedan far svetlije crven a drugi tamnije. P. S. Pozdrav iz Herceg Novog, 1500km predjenih i za sad bez greske :-)

Comment

• nashua
              CBC Član
              • 01.08.2010
              • 17
              • nis

Originally posted by mile 1978
              da li zna neko,da li moze da bude do poluosovine,kad ubrzavam,ceo prednji trap se trese,a na leru ne,i koliko to kosta?????? hvala
              Ja sam imao slican problem na svojoj Laguni 1.9 dCi 2001 god, imao sam osecaj kao da se ceo prednji deo kola tresao pri brzini od oko 65 pa do 75 km/h. To se desava samo prilikom ubrzavanja, nebitno u kom stepenu prenosa.
              Problem je bio u desnoj prednjoj poluosovini, koja je duza. Posto je sastavljena iz dva dela (dve cevi), propala je bila spojnica izmedju njih, ne znam kako se to strucno zove. To me kostalo 140 e (100+40e ruke) (polovna poluosovina) u BG.
              uauu,ja mislim da je to i kod mene,kako se majstor smeska,bice da je tooo

Comment

• nashua
                CBC Član
                • 01.08.2010
                • 17
                • nis

Originally posted by debeli73
                Ne volim to *programiranje*, jer nekad neko moze da isprogramira i moju karticu a to sam siguran da ne bih voleo. Dakle polako sa izjavama

ok,moze i kodiranje,ali tako to ide,samo jer se vecina ljudi slabo razume oko tih stvari,misli da je to neko cudo,a to je parce plastike sa epromom u sebi,naravno da ne bi da jos neko ima moju karticu,ali meni treba rezervna,zasto da dam derikozama 140e,i jos mogu da iskopiraju jos neku,ovako sam cu to uraditi,ali samo za sebe

Comment

• autentik
                  CBC Član
                  • 06.08.2010
                  • 11
                  • bosnia

Da li veliki servis uraditi u ovlastenom servisu da me odere preko 600EUR+rad ili 300EUR ( dijelovi veliki+mali+rad)! Ovaj olasteni u mom gradu imam osjecaj da lovi u mutnom, na servisu subota ni jednog auta u velikoj hali! Uzeo me za bezvezni filter klime 37Eur-a, lafo orginal nisam ga se mogao otarasiti pa sam rekao Ok, a znam da kosta oko 5-10 Eur-a.

O mom vozilu nije mi nista rekao sto vec nisam znao kad sam usao u halu! nit ga je skacio na komp., otisle navodno krajnice na jednom tocku oko 2x87eura za dva+rad....

U vozni uopce ne osjecam probleme sa njima....

Koga predlazete od ovlastenih u Bosni, a da je vec provjeren i koliko kosta veliki +mali servis +rad.... vec sam citao koliko je to u Srbiji (300-500,600)...

Takode rece mi da u "garantnom roku" auto nije imalo nikakvih radova (reklamacija), fakticki mi nista nije rekao..... Imam osjecaj da nema ni pristup bazi ili nema dovoljno znanja.... Kakve veze ime garantni rok .........ok jasno mi je da ima ali sta je sa ostalim jer isto imam dokumentirano u papirima o pregledima na 64000km....... i oko 57000km....

Ko je u Hrvatskoj ili pak u Bosni "provjeren", a da je posten da mi ne prodaje pricu o orginalima, a da me uzima "lopatom".....

Comment

• SDSd
                    CBC Član
                    • 23.06.2010
                    • 49
                    • Beograd
                    • VW touran 1.9 tdi

Juče sam bio do, na ovom forumu veoma hvaljenog, majstora Slobe iz Rumenke da mi odradi veliki servis na mojoj lađi.

Prvo sam se iznenadio Slobinom mladošću, jer sam mislio da njegovo poznavanje renoove mehanike(koje ovde naveliko hvale) proizilazi iz značajnih godina rada(čitaj 20 i više) i životnog iskustva. Prevario sam se, jer čovek nema više od 30 godina(ali već 10 g radi sa renoima) a definitivno dobro poznaje posao kojim se bavi.

Zatim me je iznenadila njegova predusretljivost i spremnost da i pored vidnih obaveza izdvoji vreme i porazgovara sa mušterijom, i to ne samo o servisu.

U razgovoru mi reče da moj auto ima FAP filter i da motorno ulje koje su mi sipali u ovlašćenom servisu ne ide u moj motor, već da se koristi ELF SOLARIS 5W30 koje je sada i sipao.

Pošto sam došao sa ženom i klincem u nameri da proskitamo malo Novim Sadom, samoinicijativno nam je organizovao prevoz do grada, a potom nas je po završenom poslu (već nakon 3,5-4 sata) pokupio svojim autom u gradu i odvezao do servisa.

Moj opšti utisak je da je vredelo otići do Novog Sada, to jest Rumenke, jer sam, činimi se,dobio jako stručnu i poštenu uslugu po prihvatljivoj ceni. I normalnog majstora sa kojim je lako uspostaviti kontakt !!! Zato i tastov Megan uskoro ide put Rumenke.

Svaka preporuka za majstora Slobu i njegovog brata.

Comment

• mazzy
                      CBC Veteran
                      • 25.07.2010
                      • 164
                      • Sarajevo

Originally posted by autentik
                      Koga predlazete od ovlastenih u Bosni, a da je vec provjeren i koliko kosta veliki +mali servis +rad.... vec sam citao koliko je to u Srbiji (300-500,600)...

Takode rece mi da u "garantnom roku" auto nije imalo nikakvih radova (reklamacija), fakticki mi nista nije rekao..... Imam osjecaj da nema ni pristup bazi ili nema dovoljno znanja.... Kakve veze ime garantni rok .........ok jasno mi je da ima ali sta je sa ostalim jer isto imam dokumentirano u papirima o pregledima na 64000km....... i oko 57000km....

Ko je u Hrvatskoj ili pak u Bosni "provjeren", a da je posten da mi ne prodaje pricu o orginalima, a da me uzima "lopatom".....
                      Drug , ja sam isao u Sarajevo , Bunjo Servis ... Nije tako lose , dok oni u Mostaru su uzas , i usluga i oni sami .
                      Servis je oko 700km ja mislim . Raspitivao sam se jer ja moram za 6 000 sada raditi . E sad ja sam isao jednom mjenjao ulje , a drugi put mjenjao far zadnji ( razbio ) . Tu me nisu mogli puno zakinuti tako da ne znam. Ali cuo sam da ovaj Bunjo svasta radi . Npr. kada dodjes u servis na barama , stavi ti neoriginalne dijelove, a kao one original nosi u svoj servis na tranzitu ( Sarajevo ). Stvarno ne znam da li je istina to . Po meni , najbolje ti je ako imas nekoga privatnog ko radi sa Renault-om : )

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790
                        • Sever Srbije - Novi Sad

SDSd pa kako se nevidesmo juce , i ja sam svratio do njega ali nesto malo ranije . Bogami video si u kojoj je guzvi i koliko kola ima na parkingu, covek radi kao mashina
                        Inace za tvoju informaciju jos je mladji nego sto ti mislis ali zna svoj posao i vec duzi niz godina jedan od glavnih majstora u ovlascenom servisu gde radi ! A i burazer mu je legenda , ako vas je on vozio u meganu do grada dobro vas je izdrmao sigurno vozi kao munja .

Comment

• debeli73
                          CBC Član
                          • 16.05.2010
                          • 75
                          • Kragujevac

Originally posted by debeli73
                          Ne volim to *programiranje*, jer nekad neko moze da isprogramira i moju karticu a to sam siguran da ne bih voleo. Dakle polako sa izjavama

ok,moze i kodiranje,ali tako to ide,samo jer se vecina ljudi slabo razume oko tih stvari,misli da je to neko cudo,a to je parce plastike sa epromom u sebi,naravno da ne bi da jos neko ima moju karticu,ali meni treba rezervna,zasto da dam derikozama 140e,i jos mogu da iskopiraju jos neku,ovako sam cu to uraditi,ali samo za sebe
                          Aha, samo mi reci odakleta nova kartica koju ćeš da dekodiras/kodiras. Slučajno nađena u izgubljenim stvarima, ispala iz automobila u pokretu itd. I mislim da se to ne zove niti programiranje, niti kodiranje, nitic rack-ovanje, niti patch-ovanja veća malo drugačije...... I uopšte nije bitno što je to parče plastike jer sa tim parčetom plastike koji si izdekodirao možeš da uđeš u npr automobil koji nije tvoj ..greškom.... Siguran sam da je tvoja potreba da na jeftin način dođeš do rezervne kartice samo to i ništa više ali pusti to.

Comment

• savke
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2006
                            • 575
                            • Novi Sad, Temerin
                            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by igogitar
                            Originally posted by igogitar
                            Ljudi danas sam opet probao i opet isto klima radi do 120 km/h i preko toga prestaje,odnosno duva i dalje ali vazduh vise nije hladan. Cim spustim brzinu opet duva hladno. Pokusao sam da vozim u nizem stepenu prenosa manjom brzinom da vidim ima li veze sa brojem obrtaja i shvatio da reaguje samo na brzinu a ne na broj obrtaja. Ipak cu morati na dijagnostiku ali sad sam u frci.Zena mi je ozbiljno bolesna pa mi bas nije do klime. Kad to rijesimo onda cu na servis pa cu vam javiti u cemu je problem.
                            Sinoc sam razgovarao sa covjekom koji vodi renault servis i rekao mi je da se vjerovatno radi o prevelikom pritisku u sistemu klime i da bi to trebalo provjeriti. Cak mi je rekao i da je to "normalno" ali da nije normalno da se desava na 120 km/h vec na mnogo vecim brzinama. Mozda ova informacija nekom bude korisna.
                            Spomenuo sam i ja taj problem jednom liku koji vise amaterski radi klime i on predpostavlja da je problem u prevelikom pritisku. Navodno kod kola koja nemaju zastite da gase klime kada je pritisak veliki, desava se da pocinju da greju umesto da hlade.
                            Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• kucko
                              CBC Početnik
                              • 16.08.2010
                              • 2
                              • novi sad

nece da se upali radio i navigacija, sta da radim
                              imam lagunu II, 2007g, 1.9 dci.
                              navigacija i radio su na istom displeju, radilo sve normalno, kad sam sutra upalio auto, nece da upali radio i navigaciju.
                              Dali neko zna u cemu je problem?

Comment

• Cherokee_NS
                                CBC Senator XXL
                                • 08.02.2009
                                • 802
                                • Novi Sad

Pregledaj osigurace.
                                Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

Working...
                                X