RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • modesti
    CBC Senator
    • 26.08.2009
    • 239
    • novi sad
    • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Auto na slici nije isto sto i auto live, znaci mali motor pa redom po placevima...a sto se tice odabira prilikom kupovine se spremi na izdatak od jos sigurno 500eura. Samo veliki servis je izmedju 250-300eura a to moras uraditi sta god da ti prethodni vlasnik kaze, barem ja tako radim.
    It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• slavenm
      CBC Veteran
      • 11.10.2010
      • 128
      • Bijeljina

Originally posted by Nidjeveze
      zanima me sta mislis kolika joj je boljka ta kilometraza od navodnih 240.000 i koliko je isplativo uzimati auto po cijeni od 5.000 evra sa tom kilometrazom?

u medjuvremenu, pojavila mi se nova opcija, a rijec je o ovoj laguni, pa ako neko ima iskustva....

http://www.pik.ba/artikal/1080020/renault-laguna/
      ta kilometraza njoj ne znaci nista ako je auto dobro odrzavano i pazeno! kao sto rekose drugari naoruzaj se strpljenjem i polako , ova 1,6 16V ne izgleda lose ali imaj u vidu da ti je to samo usteda na registraciji , jer Laguna je tesko auto i tako mali motor voli da povuce goriva skoro isto ili cak i vise od mog 2,0 16V kada ga opteretis, lampica sto svijetli na tabli je vjerovatno cuveni CHECK ENGINE koji se pali zbog loseg goriva ili ako neko "gusla" sa autom, tj vozi na niskim obrtajima i gusi ga, nije toliki problem! sto se tice kilometraze, jako bi lijepo bilo da je istinita ( teoretski to auto jos nije ni za prvog velikog servisa) uglavnom vrijedi pogledati i regledat, trazi mu broj sasije pa u ovlasteni da ti izlistaju sta je radjeno na autu , povedi tog svog fanatika sa sobom i lagano KAFICA, PA LAGUNICA, PIVICA PA LAGUNICA i naci cete vec nesto

Comment

• Nidjeveze
        CBC Član
        • 06.04.2011
        • 17
        • Banjaluka

KAd je u pitanju Laguna 1.6 16v, razgovarao sam telefonom sa vlasnikom i kaze mi da je naruceno preko ovdasnjeg ovlastenog servisa te da je u njemu i odrzavano cijelo proteklo vrijeme. Navodno, nije vozen pola godine, jer ga je vozio njegov otac koji je u medjuvremenu preminuo. Rece mi da su mu prije nego sto ga je dao u oglase, promijenjeni filteri, ulje, remenje, prednji diskovi, lamele. i da je sve uredno zabiljezeno. Vjerovanto cu otici veceras da pogledam.

Comment

• minge
          CBC Član
          • 17.09.2009
          • 59
          • RS

.... .Rece mi da su mu prije nego sto ga je dao u oglase, promijenjeni filteri, ulje, remenje, prednji diskovi, lamele..........
          To obicne svi rade kada hoce nesto da prodaju. Sve fino sredis, zamenis, platis i onda das drugome da vozi... Da li je natocio pun rezervoar, da ne moras ti sipati? A jesmo posten narod, svaka cast

Comment

• Nidjeveze
            CBC Član
            • 06.04.2011
            • 17
            • Banjaluka

Pa dobro, naravno da mu ne vjerujem na rijec. Prije povlacenja bilo kakvog konkretnog poteza, bice to detaljno ispitano. Samo prenosim iskustvo, nisam mislio nista lose.

Comment

• AZDAJA123
              CBC Početnik
              • 18.11.2010
              • 1
              • Podgorica

Pozdrav za sve. Nov sam na forumu. Imam problem na laguni II podizači zadnjih stakala ne rade, a lampice u prekidačima funkcionišu. Da li je neko imao sličan problem?

Comment

• saxphotos
                CBC Član
                • 02.05.2009
                • 74
                • Uzice

Drugari mene i dalje muce moji retrovizori I dalje se samo vracaju u polozaj koji meni ne odgovara!!! Pokushao sam i da pritisnem dzojstik za podesavanje, i da ga drzim par sekundi i da ga pritiscem u svim mogucim polozajima ali nista posle gasenja-vadjenja kartice i ponovnog starovanja on ih vrati u neki svoj polozaj. Vraca ih bez obzira na to da li su bili preklopljeni ili ne. Postoji li neko resenje neki reset neko novo memorisanje...?

Takodje me zanima zna li neko gde se nalazi senzor za svetla koji regulise visinu istih i koliko moze da kosta i koliko mu je komplikovana zamena? Na dijagnostici je konstatovano da je neispravan.

Comment

• max3m87
                  CBC Senator XXL
                  • 17.05.2010
                  • 531
                  • Beograd
                  • Renault LagunaII 1.8 16v

E ljudi izvinite sto smaram ali me strasno zanima dovod za vazduh u motor ono "crevo" gde treba drugi kraj da bude prikacen.. poz

Comment

• Nidjeveze
                    CBC Član
                    • 06.04.2011
                    • 17
                    • Banjaluka

Pa dobro, naravno da mu ne vjerujem na rijec. Prije povlacenja bilo kakvog konkretnog poteza, bice to detaljno ispitano. Samo prenosim iskustvo, nisam mislio nista lose.

Isao vidjeti. Nije mi rekao sve, a to je da ga je neko solidno lupio u zadnja lijeva vrata i da je u rikverc vozio kao Zika i Milan u Zkinoj dinastiji, ima 10-ak dobrih ogrebotina, plus jedno bas fino ostecenje.

Comment

• igogitar
                      CBC Član
                      • 14.07.2010
                      • 93
                      • R.Srpska,Gradiška

@ Nidjeveze

Samo polako komsija,kad nadjes onu pravu Lagunu,znaces. Ne znam akko ali znaces da je za tebe. Ne zuri.

Comment

• savke
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 575
                        • Novi Sad, Temerin
                        • Laguna 2 ph2, Golf 3

U slucaju da neki od vas nisu culi, sutra (Subota 09-04-2011) je dan otvorenih vrata u svim ovlascenim renaut servisima. Potpuno besplatan pregled i dijagnostika vozila i 20% popusta na delove (mozda cak i na rad), ukiliko se posle pregleda javite u roku od 45 dana za popravku.
                        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• mileca
                          CBC Početnik
                          • 29.11.2010
                          • 7
                          • Cacak

Da li neko moze da pomogne.Danas sam proveravao kontakt na senzoru temperature i primetio da na motoru benzinac 1.6, blizu senzora ali blize hladnjaku, postoji ostatak neke zice koja lici kao da je isla na masu.Da li neko zna zasta je bio vezan drugi kraj te zice jel ja nemogu da vidim.

prim.urednika : SLIKAJ

Comment

• mileca
                            CBC Početnik
                            • 29.11.2010
                            • 7
                            • Cacak

Pitanje za slavenam
                            U nekom od prethodnih postova pomenuta je cena kodiranja kartica u Beljini od 50km .Interesuje me da li je to cena kodiranja bez kartice i da li je moguce kodiranje starih kartica.

Comment

• Nidjeveze
                              CBC Član
                              • 06.04.2011
                              • 17
                              • Banjaluka

Izvinte sto sam dosadan, ali volio bih cuti misljenje o ovom autu, meni ne izgleda lose, idem u ponedeljak da pogledam. Ako se ne varam, ovo je kasetas

Comment

• mileca
                                CBC Početnik
                                • 29.11.2010
                                • 7
                                • Cacak

Sto se tice ove Lagune sa oglasa ja bi sigurno gledao dalje ..Najosnovnija oprema.Bez alu felni,koznog volana, digitalne klime i CD-a, mislim da ne vredi te pare.I napisana kilometraza nije nesto mala(mada to nista ne znaci), a i kad vec uzimas disel sto ne bi uzeo sa 120 ks.

Comment

Working...
                                X