RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mupe
    CBC Senator XXL
    • 05.10.2006
    • 822
    • bg
    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

^^
    Pitanje broj 1 - nisam otvarao, tako da ne znam. Unutra je senzor za temperaturu unutrašnjeg vazduha, sa ventilatorom. Mislim da ne možeš nitša da oštetiš ako pokušaš da sklopiš kućište, ali tu je neko najverovatnije već polomio žabicu.
    2 - Na verzijama koje imaju senzore za kišu i svetlost, mislim da se na ovom mestu ne nalazi ništa, a na onim koje nemaju (tj. na onima na kojima je retrovizor zalepljen direktno na staklo) mislim da se na tom mestu nalazi senzor za tepmeraturu vazduha.
    3 - To nije taster nego signalna sijalica koja bi trebalo da se uključi kad se zaključaju vrata.

Comment

• minge
      CBC Član
      • 17.09.2009
      • 59
      • RS

Imam jedan problem, a htio bi na neki nacin da izguram pravdu do kraja....
      Prije 20ak dana sam zamenio disk plocice u ovlastenom Reno servisu (imao sam razlog za to). Bili su prijatni i brzo su to odradili. Cena: 120 evra, bez ruku.
      Nekidan odem kod svog lokalnog majstora da mi nesto pogleda, i on me pita koliko sam platio disk plocice i gde sam ih radio. Kazem ja njemu sve, a njegov odgovor je bio: Pa dobro, to je ta cena, ali za orginalne delove, ovi tvoji nisu originalni....
      Naravno, ovi u servisu su mi rekli da su delovi originalni
      E sad... ono sto sam hteo da pitam:
      Da li ovlasteni servis sme da prodaje neoriginalne delove?
      Ako ne sme, na koji nacin mogu da ih tuzim i ganjam svoja prava?
      Na koji nacin mogu doci do odgovornijh ljudi u Renou, do onih koji su im dali licencu i proglasili ih ovlastenim servisom?
      Htio bih da ih ganjam sto vise mogu, jer dosta mi je vise lazi i prevara

Ako neko zna nacin, neka predlozi......

Comment

• StudentBGD
        CBC Senator XXL
        • 18.12.2007
        • 1027
        • Beograd

Po cemu znas da nisu originalni? Koje je ime proizvodjaca?
        Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• minge
          CBC Član
          • 17.09.2009
          • 59
          • RS

Originally posted by StudentBGD
          Majstor, koga dobro poznajem, je pogledao plocice i rekao da nisu orginalni. On se razumije u to, jer je nekad radio u Reno servisu.
          PS. On nema nikakve veze sa servisom u kojem sam ja bio.

Comment

• gogi11
            CBC Senator XXL
            • 26.10.2009
            • 790
            • Sever Srbije - Novi Sad

Ajde ljudi malo da mi pomognete .
            Dogovorio sam ugradnju plina za sutra u Auto servisu Sale u NS-u tj. Sremskoj Kamenici za 590e Landi Renco boca u gepeku. Medjutim evo sada me kontaktira prijateljica i kaze: imam kompenzaciju za ugradnji NArancic Sirig 500e AC+ sistem (dakle kompenzacija je u pitanju i ugradnja mene tada kosta oko 200e)?? Ne znam sta da radim, u prvoj opciji placam 600e ali je garant najbolja ugradnja jer Sale ima i dozvolu generalnog uvoznika renoa za ugradnju plina u nove renoe i Dacie a sa druge strane Narancic je takodje poznato ime u ovoj bransi tako da ne verujem da je los??
            Ajde molim vas da cujem vase misljenje. Znam da novac ponekada ne treba da bude presudan ali nisu male pare u pitanju a sa druge strane vozim Lagunu koja bas i nije na dobrom glasu po pitanju elektronike pa se malo pribojavam. Da, garancije su kod Saleta 2 godine a kod Narancica 1 godina ili 30.000km.
            Ac+ ili Landi Renco ???

Comment

• mupe
              CBC Senator XXL
              • 05.10.2006
              • 822
              • bg
              • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by minge
              Majstor, koga dobro poznajem, je pogledao plocice i rekao da nisu orginalni. On se razumije u to, jer je nekad radio u Reno servisu.
              Ovo je previše nekonkretno. Ni reno ne nabavlja pločice i diskove uvek od istog dobavljača. Neka ti majstor kaže ko je tačno proizvođač ugrađenih delova, pa onda ima smisla da se proverava da li su u ovlašćenom servisu smeli da ugrade te delove.

Comment

• minge
                CBC Član
                • 17.09.2009
                • 59
                • RS

Originally posted by mupe
                Originally posted by minge
                Ovo je previše nekonkretno. Ni reno ne nabavlja pločice i diskove uvek od istog dobavljača. Neka ti majstor kaže ko je tačno proizvođač ugrađenih delova, pa onda ima smisla da se proverava da li su u ovlašćenom servisu smeli da ugrade te delove.
                Na koji nacin da proveravam?!
                Ako znas nacin na koji da proveravam, javi, a ja cu se pre provere uveriti i biti 100% siguran jesu li original ili nisu?
                (sad ne znam tacno od kog su proizvodjaca)

Comment

• nmarkoni
                  CBC Član
                  • 13.09.2009
                  • 46
                  • Topola

Pa brate, pitaj tog tvog majstora odkud on to zna i po čemu zna da nije original (nek i nas nauči kako da neke stvari prepoznamo). Posle ovoliko zapitkivanja i bez tvog odgovora, ispade da taj majstor i ti nešto ''navodite na vašu vodenicu''. Mislim, nije da branim ovlašćene servise niti da pljujem po majstorima i obrnudo, ali daj bre malo više detalja - i ja sam sad u nedoumici kome verovati

Comment

• Gavrisimo
                    CBC Početnik
                    • 08.12.2009
                    • 2
                    • Novi Sad

MOLIM POMOĆ I MIŠLJENJE

RENAULT Laguna II 1.9 dCi INITIALE 2001. 120k (barem tako piše). U perfektnom stanju. Cena: 5600 evra. Uviz iz Holandije.
                    Čujem razna mišljenja za ovaj auto, a najviše me brinu ona negativna, naravno. Saznao sam da su Lagune od 2001. do 2003. katastrofalno urađene, stalno se kvare.
                    Molim kompetentna mišljenja i zaključak vredi li gore pomenuti model te pare i koliko će mu pasti cena za 4-5 godina.
                    HVALA UNAPRED

Comment

• minge
                      CBC Član
                      • 17.09.2009
                      • 59
                      • RS

Oticu kod majstora i proveriri to da budem siguran.
                      Ako ne postoji nacin da se zalim nekome i tuzim servis, onda ne vidim razlog da idem opet kod majstora i pitam ga ono sto mi je vec rekao.
                      Znaci, ako postoji nacin, i ako znas koji je, javi, a ja cu ostale stvari proveriti i traziti pravdu.
                      Naravno, obavesticu i sve ovde prisutne....

Comment

• nmarkoni
                        CBC Član
                        • 13.09.2009
                        • 46
                        • Topola

Originally posted by Gavrisimo
                        MOLIM POMOĆ I MIŠLJENJE

RENAULT Laguna II 1.9 dCi INITIALE 2001. 120k (barem tako piše). U perfektnom stanju. Cena: 5600 evra. Uviz iz Holandije.
                        Čujem razna mišljenja za ovaj auto, a najviše me brinu ona negativna, naravno. Saznao sam da su Lagune od 2001. do 2003. katastrofalno urađene, stalno se kvare.
                        Molim kompetentna mišljenja i zaključak vredi li gore pomenuti model te pare i koliko će mu pasti cena za 4-5 godina.
                        HVALA UNAPRED
                        Za kompletno mišljenje i zaključak se moraš malo potruditi i pročitati sve postove (ima ih fantastičnih i jako dobrih) i onda ćeš sam doneti svoj zaključak. Ako je cena 5600 to je ta cena jer je svakako možeš spistiti za 200-300evra. Tom godištu i jeste cena od 5000-5600evra u zavisnosti od stanja. Initiale je ujedno i najbolja oprema i njih je manje u ponudi i imaju bukvalno sve, stoga ako odgovara svim savetima o kupovini iz ove teme - ne propuštaj. Teorija o katastrofalnosti koju pominješ je verovatno plasirana od onih koji poseduju automobile na stanju od 2005 pa naviše, ali... to je stvar tvoje procene stanja auta koji gledaš. Ja sam sa svojom Lagunom od avgusta do sada prevalio nepunih 15.000km i isto je 2001 Dinamic oprema sa još nekim dodacima i ne postoji aspekt kojim bih potvrdtio tezu da je to godište loše. Što se tiče prodaje za 4-5 godina, vidi - ako ti Laguna bude neoštećena i ako predješ manje od 300.000 ukupno, tada bi mogao uzeti 3.000e minimum što je i dalje pristojno obzirom da će tada auto biti star 12 godina. A možda i grešim u proceni, mada to je nezahvalno procenjivati na tako dug period. Da nije bilo svetske krize i da su ostale ''one'' cene ti bi se danas pogadjao po ceni za oko 1500-2000eura više

Comment

• mupe
                          CBC Senator XXL
                          • 05.10.2006
                          • 822
                          • bg
                          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by Gavrisimo
                          MOLIM POMOĆ I MIŠLJENJE
                          RENAULT Laguna II 1.9 dCi INITIALE 2001. 120k (barem tako piše).
                          Šta misliš, kolike su šanse da je neko platio auto oko 25.000€ (a možda i više), kupio dizel, skoro pa najskuplji model, prešao samo 15.000km godišnje i prodao ga za <5000€?

Dakle - kilometraža nema teorije da je prava, ili autu fali nešto drugo. Ako je dobro čuvan i redovno održavan, može da bude dobra kupovina. Nekome je i 10.000km dovoljno da ruinira automobil, a neki su i posle 300.000km u odličnom stanju. Za pravo mišljenje bilo bi najbolje da ipak auto odvezeš u neki servis na pregled, ako se već ne razumeš dovoljno.

Comment

• markofpi
                            CBC Senator XXL
                            • 27.07.2006
                            • 1552
                            • Bezanijska Kosa

A i nakaci koju sliku ili link gde ga mozemo videti....nekad je i to dovoljno da iskusno oko primeti nesto krajnje sumnjivo. Moja Laguna je primera radi isto 200god. i isto u Initiale paket opremi, a krajem aprila tekuce godine sam jeplatio 6500eur. Sada kazem mnogo, a da li je onda bilo ne znam ali sam svestan cinjenice da tada o tom modelu pojam nisam imao i da sam rizikovao kupovinom sto se kaze na oko i izgled. Mozes tacno naci post gde sam pisao koliko sam para ulozio i sta sve menjao, a da pritom jos uvek ne znam da odgovorim da li sam uzeo ok primerak. Hocu reci da je sve to macka u dzaku i da sto ti je clan mupe rekao da kilometraza nema sanse da je prava to je 99% tacno. No ni to nije toiko zabrinjavajuce koliko cinjenica da je mozda udaran, totalno izrabljen itd. Da ne pisem sad ovde i ponavaljam samoga sebe prelistaj malo temu i saznaces dosta, a konkretno uvek mozes pitati.

Comment

• SerbianHero
                              CBC Senator
                              • 10.10.2009
                              • 259
                              • Beograd

Sto se tice iskustva u kupovini, mogu da prenesem samo losa iskustva, ja sam igrom slucaja moju kupio pre 3 -4 god od drugara koji je kupio ganjc novu, odmah nakon toga, ona se svidi mom caletu i on resi da kupi istu, elem, posto nismo imali vise prijatelja sa lagunama, prepustimo se jel, oglasima, pijaci, sajtovima ,internetu, u potrazi za benz 1.8 ili diz 1.9 sa kilometrazom do 120-130000 km u dobrom stanju(tada su benz bili 6-8000e a diz 8-10000e). Elem igrom slucaja tad mi je rodjak radio u HIt autu na starom sajmistu i oni imaju tu zajednicku bazu podataka sa svim evropskim servisima u kojima se vidi kad je auto servisiran (u garanciji) i sta je servisirano (za to mu je bio potreban broj motora i sasije), sto jel mi, pocesmo skupljati za svaki auto koji bi izasao u susret zadatku i prosao neki nas sud(o tome sta valja), i skupismo tako nekih desetak kandidata sa kojima odosmo do Hit-a, rezultati koje smo proverom dobili potpuno su opravdali "floskulu" da je srbija smetliste evrope... .......
                              Na zalost 9 od desetak ,ne samo da su iskoristile garanciju od 100000 km u prve 2-3 god, vec je vecina koja je i nakon isteka garancije servisirana u zvanicnom servisu imala na cajgeru u poslednjim servisima(pred ulazak u Srbiju) izmedju 180-200.000 km a neke i 250.000km ........ , moram naglasiti da su sve na cajgeru u trenutku provere imale 120-130.000km i bile su u ekstra stanju! Jedna se izdvojila i nju smo pazarili, u garanciji je presla prve god 15000 ,druge 12000, trece 15000 , cetvrte 14500 i poslednje kad smo je pazarili 5000,,,,,, u pitanju je bio 1.8 benz, ekskluziv oprema i placena je dobrih 8600e.

P.S. Auto je ekstra . bez i jednog kvara od tada...... Kad covek uzme ovo u obzir, nije tesko shvatiti nase stanje grca kad krenemo u kupovinu ljubimca.

Comment

• cikajowa
                                CBC Veteran
                                • 12.11.2009
                                • 153
                                • svugde

Od pre par dana pocelo mi da se cuje nesto , na desnoj strani kada motam volan u mestu, ili pun desni i levi.
                                zna neko sta bi moglo da bude? Znaci u voznji ne samo u mestu.. I da, ovo sma primetio od kada sam kupio auto , kada namotam pun levi ili desni u mestu i ono kada zapne da ne moze dalje cuje se kao neko zujanje.. kao neki motorcic.. nemam pojma to mi se cuje od kada sam kupio auto.. ja kontao to normalno ... neka elektronika sta znam
                                inace laguna 2006 1.9dci
                                Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

Working...
                                X