Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi 120 KS - kakva su vasa isustva ?
Originally posted by StudentBGD
Originally posted by cikajowa
Pozdrav svima,nov sam ovde...
Pitanje je sta je ovo na slici iznad? U pitanju je laguna 2 1.9dci 2006.. primetih da je malo masno od ulja na tom sastavu metala i tog crnog (plastike).. kao da mi tu malo pusta ulja znaci , nema pada nivo ulja u motoru, vuce normalno,pusta neznatno, samo eto znaima me kako ovo resiti, da li je nesto ozbiljno... da sprecim dok ne ode nesto krupnije
Hvala svima unapred
Da nije ova Laguna kupljena od ALD? Zlatne boje?
Edit: Uspelo "potpisivanje" pri startu ne znaci da auto nema ESP (ElectronicStabilityProgram) jer on i ne sluzi tome, to moze da znaci da nema TCS (TractionStabilityControl).
Jeste, odakle znas? AJde sada reci mi nesto o njoj da me razocaras Inace, ja se cudio prvih dana sto ne mogu da potpisem sa autom Posle skontah da ima TSC
Originally posted by StudentBGD
Pozdrav svima,nov sam ovde...
Pitanje je sta je ovo na slici iznad? U pitanju je laguna 2 1.9dci 2006.. primetih da je malo masno od ulja na tom sastavu metala i tog crnog (plastike).. kao da mi tu malo pusta ulja znaci , nema pada nivo ulja u motoru, vuce normalno,pusta neznatno, samo eto znaima me kako ovo resiti, da li je nesto ozbiljno... da sprecim dok ne ode nesto krupnije
Hvala svima unapred
Da nije ova Laguna kupljena od ALD? Zlatne boje?
Edit: Uspelo "potpisivanje" pri startu ne znaci da auto nema ESP (ElectronicStabilityProgram) jer on i ne sluzi tome, to moze da znaci da nema TCS (TractionStabilityControl).
Jeste, odakle znas? AJde sada reci mi nesto o njoj da me razocaras Inace, ja se cudio prvih dana sto ne mogu da potpisem sa autom Posle skontah da ima TSC
Zato sto sam ja uzeo Scenic-a od njih, pre 2-3 nedelje. Nudili su mi i tu Lagunu ali ja sam bas hteo Scenic i na kraju njega kupim u roku od 10min Dok sam zavrsavao papire zvalo jos 5-6 ljudi a dvoje se pojavilo da pogleda auto... Da nisam bas odlucio dda uzmem Scenic verovatno bih uzeo tu Lagunu.
Laguna je prelepa, koliko se secam krcata je opremom.. Cestitke na kupovini. Ne sumnjam da je lepo i redovno odrzavana. Ja sam otisao tamo po preporuci coveka koji zna kako i gde odrzavaju kola, za sada se nisam pokajao. Sva kola idu u ovlascen servis na 10.000km a mozda i pre
Presao sam autom za sada malo manje od 3000km i sve radi kako treba. Odusevljen sam. Samo sam dodao zastitu, xenone (posto ima socivo) i zimske gume. Cak je uradjen redovan servis malo pre nego sto sam ga uzeo, zamenjene i plocice... Ja sam dobio auto bukvalno bez ulaganja, a verujem da je i tvoj takav.
Pozdrav
Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem
Ako auto poseduje ESP da li to automatski znaci da ima i TSC!? Da li taj TSC moze da se iskljuci ili je vezan za ESP u smislu da ako je ESP aktiviran da je ujedno aktiviran i TSC i obrnuto!??
Dobro je da se akrivacija ESp-a prijavljuje na display, jer cu tako sigurno znati da li radi kad dodje prava zima, posto inace nisam agresivan vozac pa je malo teze da ga probudim!
Mozemo li nekako da napravimo spisak sta se sve preko dijagnostike moze aktivirati na nasim vozilima!? Eto saznao sam za ESP i za zatvaranje prozora, postoji li jos nesto, jos neki gadget!?
@studentBGD
Da da, sada se secam "malivuk" mi je rekao da je isao sa drugarom da vide senika i da ste ga kupili za 10 min I kod mene je slucaj isti, servis tek uradjen i isto promenjene plocice na zadnjem servisu. Ja sam presao oko 1200 km i sve besprekorno funkcionise, da ne cuje zlo (kuc,kuc) Ima jako visko nivo opreme Lux Privileg,jako zahvalan i nema bas ono sto ne treba full kozu i navigaciju koja i ne radi kod nas
reci mi koliko si platio za xenone, i gde si ugradio... i ja ih nemam pa bih ubacio u skorije vreme, a zimske gume sam stavio Ultragrip 7+.. Za sada sam prezadovoljan autom upste,ma da videcemo kada se predje malo vise km
POzdrav
Isprobah i ja to zatvaranje prozora ali ne pali fora ni sa drzanjem dugmeta za zakljucavanje na kartici ni pritiskanje 2 puta istog. Zna li neko zavisi li to od paketa opreme ili je ta opcija iskljucena od strane predhodnog vlasnika.
A tek sto bih volio da neko provali naziv mog paketa opreme
Podrzavam pravljenje spiska stvarcica koje mogu biti iskljucene, a imamo ih u autu.
Originally posted by Taunus L
Isprobah i ja to zatvaranje prozora ali ne pali fora ni sa drzanjem dugmeta za zakljucavanje na kartici ni pritiskanje 2 puta istog. Zna li neko zavisi li to od paketa opreme ili je ta opcija iskljucena od strane predhodnog vlasnika.
A tek sto bih volio da neko provali naziv mog paketa opreme
Podrzavam pravljenje spiska stvarcica koje mogu biti iskljucene, a imamo ih u autu.
Koji ti je nivo opreme, mislim da to imaju samo visi paketi, ne znam tacno koji, ali nemaju svi sigurno.
Iznad oval plate na stubu u suvozacevim vratima pise da je Expression. Ne znam tacno sta spada u Expression nivo opreme ali mislim da ne ide tempomat i navigacija, a ja ih imam.
Ne znam jesam li u predhodnim postovima rekao da moja laguna nije 120KS nego 100KS i nemam 6 nego 5 brzina, proizvodnja decembar 2004.
(malo se svercujem u ovoj temi )
To što imaš cruise control i navigaciju, ne znači da nije expression oprema. Možda je to doplaćeno. Šta ti tačno piše na onoj ID nalepnici na desnom B stubu? Treba da imaš nešto poput E1, E2... i pored toga ELUX, ili ESPOR...
Predhodni vlasnik iskljucio na dijagnostici ocitavanje sa senzora za pritisak u gumama. Kad ti se na monitoru od navigacije pojavi grafika auta (kad su otvorena neka vrata) vidjet ces da na grafici imaju i tockovi. Da ti je opcija aktivirana u slucaju da je pao pritisak u nekoj od guma ta guma bi na grafici bila crveno obojena.
Comment