RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • StudentBGD
    CBC Senator XXL
    • 18.12.2007
    • 1027
    • Beograd

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Zamsili da gori lampica za svaki upaljen sigurnosni sistem - ABS, airbag-ove, ESP, TCS... Svetlela bi tabla kao bozicna jelka
    Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Meni licno ne bi smetalo, volim kad sve sljasti! Nego bi bar trebalo neka notifikacija da se vidi da se bude siguran da je esp aktiviran.

Comment

• StudentBGD
        CBC Senator XXL
        • 18.12.2007
        • 1027
        • Beograd

Kada palis auto startuju se i proveravaju svi sigurnosni sistemi, Ako postoji neki problem onda se signalna lampica ne ugasi posle par sekundi vec ostaje da gori i signalizira da nesto nije u redu. Tako da ako nista ne svetli mozes da budes siguran da ESP i ostalo radi... Osim ako nije crkla i lampica

Comment

• lazarius
          CBC Početnik
          • 19.12.2009
          • 8
          • Arandjelovac

Trebaju li nekome linkovi za onih 9 CD-a za 2009/10. sa mapama Nemačke, Istočne Evrope, Centralne Evrope, Skandinavije, Beneluxa, Španije/Portugalije, Italije/Grčke, Francuske i Velike Britanije/Irske. Ovo je za VDODayton Non-C-IQ navigacione setove, Philips Carin jedinice, BMW mak1-4 Opel/Vauxhall CD70/DVD90 i Renault Carminat CNI 1 jedinicu (a to znači za ovu LAGUNU!!!)
          Srbije još nema nažalost, ali kažu ljudi da i ove mape Istočne Evrope nisu baš potpune-npr. za Bugarsku su ucrtani svi gradovi ali većine ulica nema...ne znam zasto.
          Ja sam samo narezao (preuzeo) mapu Istočne Evrope, ubacio u CD jedinicu i vidim da je prihvatio...pokazao je samo jedan put sa nekim brojem...to verovatno zato što još Srbije nema. Napominjem da sam pre toga izvršio update Carminat softvera sa verzije 5.00 na verziju 5.30.

Ako nekome zatreba neka se javi na PM u toku dana dok su još linkovi aktivni.....ja još preuzimam ovo ostalo

Comment

• mupe
            CBC Senator XXL
            • 05.10.2006
            • 822
            • bg
            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Možeš li da napišeš kako si uradio update firmware-a Carminata? Mislim da bi i link za to bio potpuno legalan. Ima li neke razlike u upotrebi? Ja imam east europe 2009/10 mapu u mojoj laguni i u BG se ne pojavljuje ni jedna jedina ulica, ni autoput...

Comment

• markofpi
              CBC Senator XXL
              • 27.07.2006
              • 1552
              • Bezanijska Kosa

Originally posted by Car
              @markofpi
              Kako se ponaša laguna sa tigar winterom (čini mi se da sam pročitao da si te gume kupio), budući da juče i danas ima dosta snega po ulicama?
              Sto se Winter1 tice meni su ok. Znaci i bez ukljucenog esp-a mogu normalno da krenem, ne proklizavaju tako lako, takodje i da bi se abs aktivirao morate kociti bas kao krajnji pocetnik bez osecaja za pritisak na pedalu kocnice. Kada se npr uparkiravan na parking koji je prekriven snegom pa jos ako je malo veci nagib izmedju samog parkinga i ulice, a cesto se izmedju stvori i kanal, bez inercije i slajfovanja se auto moze uparkirati. ostaje samo da isprobam malo agresivniju voznju, naglu promenu pravca itd., a to kad i ako bude prilike.

Originally posted by StudentBGD
              Kada palis auto startuju se i proveravaju svi sigurnosni sistemi, Ako postoji neki problem onda se signalna lampica ne ugasi posle par sekundi vec ostaje da gori i signalizira da nesto nije u redu. Tako da ako nista ne svetli mozes da budes siguran da ESP i ostalo radi... Osim ako nije crkla i lampica
              Da ne zelis mozda reci da ako deaktiviram/iskljucim esp i ugasim auto, da se on pri ponovnom paljenju sam i automatski aktivira!?

Originally posted by mupe
              Možeš li da napišeš kako si uradio update firmware-a Carminata? Mislim da bi i link za to bio potpuno legalan. Ima li neke razlike u upotrebi? Ja imam east europe 2009/10 mapu u mojoj laguni i u BG se ne pojavljuje ni jedna jedina ulica, ni autoput...
              Sto se tice nasih Carminat navigacija koje posedujemo da li je moguce da se izbrise kompletan carminat softver, a ubaci softver od recimo Garmina koji ima mape Srbije!?

Comment

• lazarius
                CBC Početnik
                • 19.12.2009
                • 8
                • Arandjelovac

Originally posted by mupe
                Update softvera sam preuzeo sa zvanicnog sajta
                Code:
                http://www.gps-carminat.com/fr/cni1_maj_software.php
                to je NAV6 V2 za CNI 1 modele, narezao na CD, ubacio u carminat jedinicu i nakon potvrdnog odgovora na pitanje zelim li da izvrsim update na verziju 5.30 sve je bilo zavrseno nakon restarta. Zatim sam ubacio onaj CD sa mapom IstEurope i on ucita te zemlje medju kojima su i Hrvatska i Slovenija. Sto se tice razlika izmedju stare i nove verzije firmwar-a to zaista ne bih znao (pre tri dana sam uzeo lagunu) tako da se sa Carminatom do sada nisam sretao. Znam samo da su mnogi pokusavali da svoje CNI1 navigacije pretvore u video displeje za produkciju video sadrzaja, a da li su i kako u tome uspeli to neka oni kazu...
                Ja sam danas zbog tog iscekivanja oko izlaska mape za Srbiju pazario u metrou Garmin Nuvi 205 za ovu moju ladju, pa cu se istom i zadovoljiti dok ovi premere ovo malo nasih ulica

Comment

• StudentBGD
                  CBC Senator XXL
                  • 18.12.2007
                  • 1027
                  • Beograd

Originally posted by markofpi
                  Originally posted by Car
                  @markofpi

Originally posted by StudentBGD
                  Da ne zelis mozda reci da ako deaktiviram/iskljucim esp i ugasim auto, da se on pri ponovnom paljenju sam i automatski aktivira!?

Da, svaki put kada ugasis auto i opet upalis ti ga maltene "resetujes".

Comment

• markofpi
                    CBC Senator XXL
                    • 27.07.2006
                    • 1552
                    • Bezanijska Kosa

Pa tako kazi bre! Sad bar znam i taj podatak, mada opet ostajem pri stavu da je glupo odradjeno da se po aktivaciji istog ne daje nikakav signal na bordu ili instrument tabli.
                    Inace sistem za pranje prednjeg i zadnjeg stakla je jos zaledjen i pored cesth voznji preko vikenda.
                    Da li se vama koji imate navigaciju desava da po startovanju motora u ovim hladnim danima kao i toplijim ali jesenjim displej navigacije svetli smanjenim intenzitetom, pa se tek u nekoj fazi pojaca!?

Comment

• mupe
                      CBC Senator XXL
                      • 05.10.2006
                      • 822
                      • bg
                      • Laguna 3 GT 2.0T 205

Meni ne, ali mi se jednom desilo da se pozadinsko osvetljenje uopšte nije uključilo i tad i nije bilo baš ovoliko hladno. To je bilo pre, bar, mesec dana... Sada radi sasvim normalno.

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

U pocetku sam mislio da to ima veze sa slabim acu-om, medjutim i pored onih upozorenja za isti ovih dana je na ovom minusu palio bez problema.

Comment

• SerbianHero
                          CBC Senator
                          • 10.10.2009
                          • 259
                          • Beograd

Evo, ko je pratio moj problem sa paljenjem tj nepostojanjem istog, crkle cetkice u anlaseru, 3000din ruke+2200din cetkice, garancija 6 mes.

Comment

• markofpi
                            CBC Senator XXL
                            • 27.07.2006
                            • 1552
                            • Bezanijska Kosa

Znaci kad odu cetkice jednostavno uopste ne reaguje pritiskom na start dugme!? Nema nikakvih propratnih zvukova mozda!?

Comment

• SerbianHero
                              CBC Senator
                              • 10.10.2009
                              • 259
                              • Beograd

Bas nista, stisnes start, on odradi grejace, jel zbog zime, i kad treba da zavergla, jednostavno nista, ni da cakne, osim tih cetkica, kaze elektricar, moze da ode i neki starter, koji je uzasno skup, pa je kampletno osvezen anlaser oko 110e, srecom moja je blaza varijanta, a jos strasnije je to sto ne daje nikakve naznake da ce da crkne, moze bes problema da te ostavi na sred kanjona moraca na piss pauzi...

Comment

• plocica
                                CBC Član
                                • 22.12.2009
                                • 38
                                • BG

Pozdrav ljudi,
                                Evo moj prvi post na ovom forumu. Za kupovinu Lagune sam se odlucio pre par meseci i, mogu vam reci da mi je celokupna ova tema mnogo pomogla; mnogo sam naucio, dobio puno saveta, a Lagunu i dalje trazim (polako). Interesuje me sledece: Mozete li mi na PM poslati adresu/tel servisera Neshe iz (mislim) Zemuna ili nekog (sto ga vi znate pouzdanog) majstora kod koga mogu da odvezem kola da mi pogleda? Sta znaci esp i koja mu je funkcija?

Sve najbolje

Comment

Working...
                                X