RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790
    • Sever Srbije - Novi Sad

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Originally posted by milanj22
    koliko trosi dizela laguna na 100 km. u gradu i na otvoreno
    PA druze zavisi kako je vozis, u gradu sigurno trosi od 6 do 8 litara jer je malo tezi auto a na otvorenom prema mojim saznanjima dizel trosi od 5-7l , na auto putu drugaru laguna trosi u sestoj brzini pri 150 km/h 5,8 do 6,2 l na 100 km. Nisam verovao ali ipak kada uzmem u obzir da ima 6 brzina i da vece brzine naravno dostize sa manjim obrtajima auto mora i manje da trosi.
    Kod benzinaca je vec druga slika moja trosi 8-10 po gradu a 7-9 na otvorenom, no nekada mi pokazuje na primer pri (konstantnoj) brzini od 11o km/h (na otvorenom putu) da trosi 6,3l pa cak i manje ali da li je tome verovati ?????
    Sve u svemu nesto sam racunao : 66l plina a presao sam (napominjem da nijsam racunao rezervu sto znaci da sam mogao jos jedno bar 30-40 km da predjem ) 620km -sto je po mojoj racunici bio prosek od oko 9 l ali kombinovane voznje i to po ovim jacim minusima i snegu (od 11 decembra do 25 decembra ) !!! E sada valjda sam dobro preracunao. U sustini sam zadovoljan utosenim plinom i predjenom kilometrazom.

Comment

• rmilenko
      CBC Član
      • 05.01.2010
      • 42
      • Novi Sad

Pozdrav!

Posto sam u akciji kupovine Lagune II 1.9 dCi (prethodno sam imao Megane-a 2002.god., takodje 1.9 dCi), da li bi neko mogao da mi navede najbitnije razlike tj. poboljsanja izmedju "normalne" Lagune II i "restyled" modela iste?
      Koliko sam uspeo da pohvatam konce, restyled verzija se proizvodi od 2005. pa do (recimo) 2007.

Da li su u pitanju samo kozmeticke izmene ili tu ima jos nesto?

I gde bih mogao da nadjem opis opreme po nivoima za Lagunu II?
      Nasao sam opis za Lagunu III na
      Code:
      http://www.renault.rs
      sajtu ali se pitam koliko se oprema Lagune II razlikuje od Lagune III?

Eto. Puno pitanja, pa nestrpljivo ocekujem odgovore.

Milenko.

Comment

• cikajowa
        CBC Veteran
        • 12.11.2009
        • 153
        • svugde

Originally posted by rmilenko
        Pozdrav!

Posto sam u akciji kupovine Lagune II 1.9 dCi (prethodno sam imao Megane-a 2002.god., takodje 1.9 dCi), da li bi neko mogao da mi navede najbitnije razlike tj. poboljsanja izmedju "normalne" Lagune II i "restyled" modela iste?
        Koliko sam uspeo da pohvatam konce, restyled verzija se proizvodi od 2005. pa do (recimo) 2007.

Code:

Milenko.

Pozdrav MIlenko..
        Evo ja sam kupio restayling model lagune.. uzeo sam 2006 godise u lux privileg opremi.
        Raspitivao sam se dosta i odlucio za restayling model .
        Nije samo u pitanju izgled koji je malo izmenjen vec i:
        Reseni problemi sa elektonikom koja je pravlia dsota problema
        Resen problem sa citacem kartice
        Resen problem sa turbinom
        I jos neke stvari ako neko zna tacno neka doda
        Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• mupe
          CBC Senator XXL
          • 05.10.2006
          • 822
          • bg
          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Pozdrav!
          ali se pitam koliko se oprema Lagune II razlikuje od Lagune III?
          Ne previše. Vozio sam nekoliko različitih laguna III, od kojih je najbolja bila GT 2.0 dCi 185. U principu, razlika je u većem grafičkom displeju na instrument tabli (na laguni II većina i nema grafički displej na tabli), i lepši i bolji volan.

Što se ostale opreme tiče, neke stvari su postale standard, a ranije su bile opcija (ESP+ASR, cruise control, automatska klima...) ali, suštinski, nema nekih bitnih novosti osim 4WS (upravljanje i na zadnjim točkovima) kod Lagune III GT.

Comment

• rmilenko
            CBC Član
            • 05.01.2010
            • 42
            • Novi Sad

Originally posted by cikajowa
            Pozdrav!

Code:

Milenko.

Pozdrav MIlenko..
            Evo ja sam kupio restayling model lagune.. uzeo sam 2006 godise u lux privileg opremi.
            Raspitivao sam se dosta i odlucio za restayling model .
            Nije samo u pitanju izgled koji je malo izmenjen vec i:
            Reseni problemi sa elektonikom koja je pravlia dsota problema
            Resen problem sa citacem kartice
            Resen problem sa turbinom
            I jos neke stvari ako neko zna tacno neka doda

E, pa fino.
            Mislim da sam se onda odlucio za restyled verziju
            Jos samo da naletim na jedan komad koji ce se uklopiti u budzet

Nego, ako nije tajna, koliko si platio Lagunu?

Poz,
            Milenko.

Comment

• cikajowa
              CBC Veteran
              • 12.11.2009
              • 153
              • svugde

Naravno da nije tajna MIlenko.
              Evo ti link gde sam detaljno predstavio auto i gde imas sve o njemu:

http://www.vrelegume.rs/forum/viewtopic ... 79cb6d4ca1

Pozdrav
              Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• lancia_k
                CBC Član
                • 09.01.2010
                • 78
                • Sombor

Pozdrav svima. Vlasnik sam lagune II privilege karavan 1.9 dci
                Do nedavno nisam imao iskustva sa Renaultom. Odlucio sam se za lagunu po dobrim preporukama, posedujem je od jula 2009 i veoma sam zadovoljan kao i vecina vas. Do sada sam vozio lanciu k, oni su puni boljki i vremenom sam ih apsolvirao. primetio sam neke boljke i na laguni pa bi zeleo da mi neko ko se ranije mozda susreo sa slicnim, da svoje misljenje ili ponudi resenje.

1. Levi perac farova mi zaglavljuje povremeno
                2. Parking senzor je naprasno prestao da radi. da li je u pitanju veci kvar, ili je mozda npr. riknuo neki osigurac?
                3. Kada otvaram vozacka vrata nakon voznje, ne otkljucavaju se sva ostala, a takodje mi se u tom slucaju ne pali svetlo u kabini, kao ni ono malo u vratima. Sa suvozackim vratima to nije slucaj, ona rade.

Da li je moguce da Laguna nema zvucnu signalizaciju koja opominje da si zaboravio da ugasis farove?????????
                desilo mi se dosta puta da na po pola sata ostavim upaljena svetla

Molim vas da podelite vasa iskustva sa mnom
                Hvala unapred svim forumasima
                Niti je ko auto od gasa satrao, niti zenu od k**** ubio

Comment

• goxy89
                  CBC Početnik
                  • 09.01.2010
                  • 1
                  • Beograd

da li mozete da mi kazete kakvi sve postoje 'tajni meniji' i kodovi, koji nisu vidljivi na oko odmah???
                  HVALA

Comment

• modesti
                    CBC Senator
                    • 26.08.2009
                    • 239
                    • novi sad
                    • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Pozdrav svima! Imam jedno pitanje vazano za rad, verovatno turbine, moje lagune 1.9dci 120ks sa dinamique opremom. Dešava mi se kada vozim normalno, citaj pomalo penzionerski, negde između 1600-2000 obrtaja da turbina ili motor počnu da, kao trokiraju, guše se, štucaju, ne znam kako najpravilnije da se izrazim. To se ne dešava često ali najviše kada je motor hladan, desi se i kada postigne radnu temperaturu ali ne toliko često. Napominjem kada stisnem gas to se jako retko dešava. Drugar koji ima megana sa istim motorom mi reče da može da bude EGR ventil ili turbina. Nisam toliko pametan, ne bih da me neki serviser odere, pomagjte.
                    It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• mupe
                      CBC Senator XXL
                      • 05.10.2006
                      • 822
                      • bg
                      • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by lancia_k
                      Pozdrav svima. Vlasnik sam lagune II privilege karavan 1.9 dci iz 2004 godine.
                      2. Parking senzor je naprasno prestao da radi. da li je u pitanju veci kvar, ili je mozda npr. riknuo neki osigurac?

Da li je moguce da Laguna nema zvucnu signalizaciju koja opominje da si zaboravio da ugasis farove?????????
                      Da li ti parking senzor ne radi uopšte (nema nikakvog zvuka od njega) ili se po ubacivanju u rikverc čuje jedan duži bip? Ako nema nikakvog zvuka, proveri da li ti rade rikverc svetla. Može biti da se pokvario prekidač za rikverc na menjaču. Ako se čuje jedan duži bip, nešto u sistemu parking senzora je neispravno, a dijagnostika će reći šta.

Laguna ima zvučnu signalizaciju da su svetla ostala uključena, kao i signalizaciju da je kartica ostala u slotu. Ne znam iz kog razloga bi ovo moglo da ne radi.

Za ostale kvarove, posebno za onaj "fuel injection" ćeš morati u servis na dijagnostiku.

Comment

• cale
                        CBC Senator
                        • 22.03.2009
                        • 297
                        • Backa Topola

Originally posted by goxy89
                        da li mozete da mi kazete kakvi sve postoje 'tajni meniji' i kodovi, koji nisu vidljivi na oko odmah???
                        HVALA
                        Ovde imas sve o "nevidljivim" menijima kao i znacenje kodova.

viewtopic.php?f=7&t=31408&p=722571&hilit=ako+vam+s e+pojavi+slovo+t+#p722571
                        NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• cale
                          CBC Senator
                          • 22.03.2009
                          • 297
                          • Backa Topola

Pozdrav forumasima. Imam Lagunu II 2002 god {na slici} i naravno jedan problem. Naime prometio sam da mi zadnja svetla za maglu ne rade. Proverio sam , ima struje do osiguraca, ali u kucistu sijalice ne , sa obe strane!!
                          Da li je moguce da se to ugasi preko borda ili, sto ne mogu da poverujem,da je vod{zica} pukla negde izmedju osiguraca i sijalice? Ako je neko imao takva iskustva molim da mi odgovori . Hvala
                          NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• djera
                            CBC Član
                            • 13.05.2008
                            • 27
                            • DOBOJ

lancia_k je napisao

3. Kada otvaram vozacka vrata nakon voznje, ne otkljucavaju se sva ostala, a takodje mi se u tom slucaju ne pali svetlo u kabini, kao ni ono malo u vratima. Sa suvozackim vratima to nije slucaj, ona rade.

Problem je u bravi od vozačevih vrata.
                            Ja sam imao isti ili možda sličan problem i par puta mi se desilo da zbog upaljenih svjetala ostanem bez akumulatora.
                            U bravi se nalazi mikroprekidač koji detektuje kada su vrata otvorena odnosno zatvorena. S obzirom da on ne radi, tebi se ne pali svejtlo u vratima ili podno osvjetljenje kada ulaziš u auto (meni se nije palilo na instrument tabli insert the card kada otvorim vozačeva vrata).
                            Što se tiče svjetala ako ih zaboraviš ugasiti, kompijuter te upozorava tek kada otvoriš vrata. Pošto kod tebe ne radi taj mikroprekidač, kompijuter uopšte ne detektuje da si otvorio vrata.
                            E sad problem je u tome što se taj mikroprekidač ne može zamijeniti nego moraš kupovati cijelu bravu, a to poprilično košta.
                            Ja sam uspio da riješim pomenute probleme (izuzev svjetla u vratima) tako što sam izvadio siijalicu iz osvjetljenja u vratima od vozača. Od tada komp prepoznaje kada su vrata otvorena odnosno zatvorena (signalizira na display-u).

Comment

• Car
                              CBC Senator XXL
                              • 07.07.2005
                              • 900
                              • Beograd

Posle ovih kiša, na mojoj laguni se u suvozačevim vratima nakupilo nekih pola litra vode, ako ne i više... Strašno.
                              Što će reći, treba malo češće proveravati da li su oni odvodi zapušeni.

Comment

• lancia_k
                                CBC Član
                                • 09.01.2010
                                • 78
                                • Sombor

hvala djera
                                da li mozda znas koliko kosta nova brava?
                                pozdrav
                                Niti je ko auto od gasa satrao, niti zenu od k**** ubio

Comment

Working...
                                X