RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790
    • Sever Srbije - Novi Sad

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Originally posted by cikajowa
    Od pre par dana pocelo mi da se cuje nesto , na desnoj strani kada motam volan u mestu, ili pun desni i levi.
    zna neko sta bi moglo da bude? Znaci u voznji ne samo u mestu.. I da, ovo sma primetio od kada sam kupio auto , kada namotam pun levi ili desni u mestu i ono kada zapne da ne moze dalje cuje se kao neko zujanje.. kao neki motorcic.. nemam pojma to mi se cuje od kada sam kupio auto.. ja kontao to normalno ... neka elektronika sta znam
    inace laguna 2006 1.9dci
    Pozdrav cikajowo legendo. Mislim da nisi u nekom velikom problemu. Nesto oko servo pumpe moguce da nema dovoljno ulja pa pocinje da zuji pri kraju motanja ili cak i skripi moguce da su neki semeninzi . Meni se tako na mondeo culo jedno mesec dana ali sam ga prodao pa ne znam sta bi na kraju. Neka ti majstor malo oslusne kako radi servo pumpa nivo ulja u istoj.
    Javi sta je bilo ako proveris. Ja Danas ugradjujem Gas u auto tj majstori vec uveliko rade na Laguni, nadam se najboljem (za 590e a kako i ne bih ) Ajde pa se cujemo.

Comment

• Car
      CBC Senator XXL
      • 07.07.2005
      • 900
      • Beograd

Pfff.... kod mene opet neće da vergla bez da držim pritisnuto dugme. Mislio sam da se opet odlomio onaj plastični jezičak, ali nije, stoji na svom mestu.

Comment

• cale
        CBC Senator
        • 22.03.2009
        • 297
        • Backa Topola

[quote="Gavrisimo"]MOLIM POMOĆ I MIŠLJENJE

RENAULT Laguna II 1.9 dCi INITIALE 2001. 120k (barem tako piše).

Markofpi je potpuno u pravu, kad kupujes polovni auto to ti je macka u dzaku. Ja sam kupio Lagunu 1,9 dci karavan, negde u Aprilu mesecu, i to mi je doneo jedan poznanik iz Holandije. Auto je sa Prestige paketom opreme, 2002 god. Kostao me je 5000 e.
        Auto je bio u odlicnom stanju,{a kako i ne bi kad sam vozio Golfa I od 22 godine!!} , na satu je bilo 150 000 km [stvarnih ili ne ne znam ni danas]. Od vidljivih nedostataka je jedno jedva vidljivo ulubljenje, {ne vidi se ako jako dobro ne gledas} ,na zadnjem braniku, hends free kartica nije htela da otvara vrata, i nije radio prednji suvozacev podizac prozora.
        Do sada sam presao oko 10.000 km, i jako sam zadovoljan, auto je odlican . E sad u vezi one macke u dzaku sa pocetka posta. Sa prvim maglama sam poceo da koristim maglenke i otkrio da zadnja svetla za maglu ne rade!!! U kolima imam ugradjen hands free i nabavio sam odgovarajuci telefon {jedva}, ali i on nece da radi. Telefon ima signal i sve na njemu radi ali hands free nece da gasi radio i da ukljuci mic i zvucnike.
        Preporucujem ti da sve dobro proveris, pa tek onda kupuj. Za navedenu cenu i paket opreme koju ima Laguna to ne bi bila losa kupovina. Toliko o mojim iskustvima.
        NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• gogi11
          CBC Senator XXL
          • 26.10.2009
          • 790

Originally posted by Gavrisimo
          MOLIM POMOĆ I MIŠLJENJE

RENAULT Laguna II 1.9 dCi INITIALE 2001. 120k (barem tako piše). U perfektnom stanju. Cena: 5600 evra. Uviz iz Holandije.
          Čujem razna mišljenja za ovaj auto, a najviše me brinu ona negativna, naravno. Saznao sam da su Lagune od 2001. do 2003. katastrofalno urađene, stalno se kvare.
          Molim kompetentna mišljenja i zaključak vredi li gore pomenuti model te pare i koliko će mu pasti cena za 4-5 godina.
          HVALA UNAPRED
          A ko to kaze da su katastrofalno uradjene??? neko ko vozi lagunu ili je to ono rekla kazala????
          Laguna je dobar auto jer isti i vozim, do duse ima problema sa elektronikom ali skoro svaki auto ima neku boljku, daleko od toga da je katastrofa od auta!!!
          I ja sam ima te predrasude (naseo sam na price drugih "iskusnih vozaca") ali kada sam prvi put samo seo u auto i malo pogledao auto onako u zargonu receno u-zivo raspametio sam se izgledom udobnoscu pa i opremljenosti ako hoces.
          Sta dobijes za te pare (5 do 5,5 hiljada evra) retko u kom auto mozes da imas. Moja laguna je 1,8 16v priviledz paket opreme, ima zaista mnogo opreme, evo juce sam plin ugradio kostalo je (590e plus atest oko 6000 din.) ali auto radi perfektno i na plinu i nema razlike u snazi itd....
          Dakle svaki polovan auto je macka u dzaku pa taman da ti ga i rodjeni tata doveze od preko a on ga kupio novog pre 5-6-8...godina!!!
          Nikada ne znas sta moze da se pokvari ili vec ne valja ali zato odes u servis pa na pregled, platis pa se klatis, prosto zar ne ??

Comment

• nmarkoni
            CBC Član
            • 13.09.2009
            • 46
            • Topola

Originally posted by gogi11
            ....odes u servis pa na pregled, platis pa se klatis, prosto zar ne ??
            baš tako, slažem se. U svakom slučaju 99% nas na ovoj temi je pazarilo polovan auto i svi mi znamo šta smo kupili tek posle par meseci. Lično sam zadovoljan. Ko ne veruje polovnjacima od 5-8 hiljada eura neka kupi novog za 20 hiljada. Matematika je jasna sve što je polovno podložno je kvarovima i intenzivnijem održavanju. Ko nam je kriv kad smo balkanci a ne npr. skandinavci.

Comment

• gboban
              CBC Član
              • 26.11.2009
              • 14
              • Kula-NS

Posto dosta vas vozi lagune vec duze vreme, a nas koji hocemo da kupimo plase sa tom elektronikom, mozete li odvojiti malo vremena pa napisati ovde da li ste i kakvih problema imali sa elektronikom na laguni?

Comment

• Gavrisimo
                CBC Početnik
                • 08.12.2009
                • 2
                • Novi Sad

To da su lagune od 2001. do 2003. lose, rekao mi je jedan taxista. On ne vozi lagunu nego su to iskustva njegovih kolega.
                Hvala na odgovorima, znacice mi.

Comment

• cale
                  CBC Senator
                  • 22.03.2009
                  • 297
                  • Backa Topola

Originally posted by gboban
                  Posto dosta vas vozi lagune vec duze vreme, a nas koji hocemo da kupimo plase sa tom elektronikom, mozete li odvojiti malo vremena pa napisati ovde da li ste i kakvih problema imali sa elektronikom na laguni?
                  To uglavnom pricaju oni koji ne vole "francuze" i oni koji nikad nisu seli u neku Lagunu, a verovatno i oni nesretnici koji nisu imali srece kod kupovine polovnog auta. Svaki auto sa vise elektronike moze da ima problema sa istom, pa tako i Laguna. Za bilo koji polovni , pa i novi, auto da pitas kakvih ima problema za svaki ce se naci po nesto.
                  Nego, ne smaraj mozak sa tim, lepo trazi auto koje ti odgovara i otvori cetvoro ociju kad ga biras i gledas ,pa sta bude da bude, nadaj se da ces "ubosti "dobar primerak! Strecno
                  NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• djmilicic
                    CBC Početnik
                    • 10.12.2009
                    • 2
                    • Beograd

Iscitah sve 24 stranice. Svaka cast. Sada molim za pomoc i savet. Na Integrinom placu postoji Laguna na koju sam se "napalio" -
                    Code:
                    http://www.integra-motors.rs/8410.htm
                    Molim za misljenje i savet vezan za Integru i Hit auto.[code]

Comment

• StudentBGD
                      CBC Senator XXL
                      • 18.12.2007
                      • 1027
                      • Beograd

Integra uvozi samo proverena auta, sva kola su sa original kilometrazom i original servisnom knjzicom. Daju garanciju 6 meseci ili 10.000km. Zato su im kola primetno skuplja nego na ostalim placevima.
                      u HIT-u sam kuio jedan auto (nov), nisam bio zadovoljan ponasanjem zaposlenih u servisu te vise ne odrzavam kola kod njih (Scenic i Clio). Ne kazem da su los servis ali jednostavno su mnogo "veliki" i odrzavaju flote vozila mnogim firmama pa manje paznje posvecuju pojedinacnom vlasniku kao sto sam ja (da ne kazem da ih zabole), te sam otisao negde drugo gde se osecam cenjeniji...
                      Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790

Originally posted by djmilicic
                        Iscitah sve 24 stranice. Svaka cast. Sada molim za pomoc i savet. Na Integrinom placu postoji Laguna na koju sam se "napalio" -
                        Code:
                        Molim za misljenje i savet vezan za Integru i Hit auto.[code]
                        Fino mi deluje ova laguna, godiste je odlicno nije puno presla ako ti vec garantuju za istu no ti proveri u ovlashcenom servisu. Cena. hm...??? Malo je prejaka po meni, ako bi spustili par stotina evra -300-600 kupuj (ali je i tada jaka cena , u oglasima imas da biras za 1000evra manje pa cak i vise ali kakve li su ???) mada mislim da kod njih nema cenkanja.

Comment

• nmarkoni
                          CBC Član
                          • 13.09.2009
                          • 46
                          • Topola

... postoji Laguna na koju sam se "napalio" -
                          Code:
                          Naslov ove teme je "...iskustva i kvarovi" ali ajde malo da i komentarišemo i cene. MIslim da je jaka cena. Ne znam koja je oprema i stvarni kvalitet ali malo procunjaj. Može za ove pare i 2006 da se pazari

Comment

• gogi11
                            CBC Senator XXL
                            • 26.10.2009
                            • 790

Originally posted by nmarkoni
                            ... postoji Laguna na koju sam se "napalio" -
                            Code:
                            Naslov ove teme je "...iskustva i kvarovi" ali ajde malo da i komentarišemo i cene. MIslim da je jaka cena. Ne znam koja je oprema i stvarni kvalitet ali malo procunjaj. Može za ove pare i 2006 da se pazari

pa da ne komentarisemo cene vise i ako i ti mislis da je to jaka cena

Comment

• Car
                              CBC Senator XXL
                              • 07.07.2005
                              • 900
                              • Beograd

Nije jaka cena AKO je dobar auto, po oglasima moze da se nadje sve i svasta jeftino, ali... koliko para, toliko muzike.
                              Buduci da je Hit auto ujedno i ovlasceni servis, bilo bi dobro da kod njih proveris i servisnu istoriju u periodu pre uvoza... Ako ne kod njih, onda kod nekog drugog.

Comment

• dzivkov
                                CBC Početnik
                                • 11.12.2009
                                • 2
                                • opatija

Pozdrav svima ,čitam Vam forum i stvarno ima raznih stvari da se nauči i primeni, ovo mi je prvi post , pa nisam otvarao novu temu, pa nemoj da mi neko zameri... uglavnom imam problem sa Lagunom 2002 god 1.9 dci , i to , prilikom kretanja, (mislim baš na ono kad ubaciš u prvu i kreneš)... ako ne dodam jači gas bar do 2000 obrtaja , auto mi trese , sav se trese , i to ne svaki put , neznam šta bi moglo biti pa ako je neko imao sličnih situacija bio bi zahvalan... hvala i pozdrav iz Opatije

Comment

Working...
                                X