RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • StudentBGD
    CBC Senator XXL
    • 18.12.2007
    • 1027
    • Beograd

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Pise ti u servisnoj knjizici koju bi trebalo da si dobio. Na prvim stranama, zajedno sa podacima o vozilu.
    Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• SerbianHero
      CBC Senator
      • 10.10.2009
      • 259
      • Beograd

Originally posted by Isidor
      Da li neko moze da mi pomogne?
      Prilikom ubacivanja kartice (i rezervne), imam kontakt pri prvom stepenu, a kada je ubacim do kraja nemam kontakt, samo crvena lampica koja se nalaz na tabli izmedju skale za gorivo i temperaturu, blinka jos brze. Ne mogu ni da upalim ni da slepam auto, jer je volan blokiran, nista.
      Hvala, unapred
      Imao sam slican problem , procitaj jedan od ranijih postova... isto mi se desilo s tim sto nisam imao ni kontakt, resio sam problem na cudan nacin, jedan momak na frumu, zaboravio sam koja tema bese(nesto u vezi sa karticama) uz iste simptome kao moje, uzo i zamenio je ispravan osigurac uredjaja koji se zove UCH cija je i jedna od funkcija vezana za citac kratica, i sve mu je proradilo, tako i meni i od tada sve radi kako treba.......

Comment

• Isidor
        CBC Početnik
        • 23.11.2009
        • 4
        • Smederevo

Ok, da li znas gde se tacno nalazi taj osigurac, da odmah proverim?

Comment

• passat
          CBC Početnik
          • 23.11.2009
          • 4
          • Modrica

Ta crvena lampica trebalo bi da te obavestava da nesto nije u redu-kada spojis racunar na odredjeno mesto,odnosno dzek,i pogledas situaciju,pisat ce-delomicna ili kompletna blokada motora i kompa preko imobilajzera,a to se zna desiti cisto bezveze,covek bacio karticu na sto sa malo vece visine,unutra se kod pobrkao,citacu podata koji je negde ispod instrumentalke bilo sumnjivo,odnosno nije dobro ocitao kod i onda haos...dobar majstor to napravi lako ali NIKAD ZA NIKAD NE BACAJTE KARTICU ILI KLJUC KOJI IMA KOD,ja sam sa pasatom imao isti problem zbog kljuca...toliko od mene sto sam uspeo zapamtiti kod majstora

Comment

• Taunus L
            CBC Član
            • 19.08.2007
            • 73
            • Niksic

Sve zaboravim da pitam imaju li svi paketi opreme onu curu sto neto prica dok vozis? Nije da mi je neophodna ali bih volio samo da joj cujem glas sisic pa me interesuje moze li se to aktivirati svojerucno ili je opet potrebna dijagnostika?

Comment

• gogi11
              CBC Senator XXL
              • 26.10.2009
              • 790
              • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by Taunus L
              Sve zaboravim da pitam imaju li svi paketi opreme onu curu sto neto prica dok vozis? Nije da mi je neophodna ali bih volio samo da joj cujem glas sisic pa me interesuje moze li se to aktivirati svojerucno ili je opet potrebna dijagnostika?

pa nisi ni ti lud....
              Trebao bi da imas dugme za aktivaciju tonskog sugerisanja i deaktivaciju istog , ja imam tu opciju -levo od volana gde se aktivira esp i jos neke zeze. Moja je spikala na Italijanskom najpre a sada na engeskom, cini mi se da je Italijanka vise SEXY al nema veze upamtio sam joj boju glasa tako da Sto bi Shaban rekao -"Pozno bih je medj hiljadu ZENA" samo da je sretnem sisic

Comment

• macaneli
                CBC Senator XXL
                • 04.08.2008
                • 327
                • sremska mitrovica - Genova
                • S-max

jel radio neko skoro veliki servis i koliko izadje manje vise,merkam jednu pa ako budem pazario da znam koliko da racunam za servis
                ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Oko 300eur u neovlascenom i oko 500eur u ovlascenom servisu.

Comment

• SerbianHero
                    CBC Senator
                    • 10.10.2009
                    • 259
                    • Beograd

Originally posted by macaneli
                    jel radio neko skoro veliki servis i koliko izadje manje vise,merkam jednu pa ako budem pazario da znam koliko da racunam za servis
                    SKF set Zupcasti plus Spaner 14000+vodena pumpa metelli 3500din plus ruke u ovlascenom servisu oko 6000din. Naravno treba ti i PK kais, njegovu cenu nemam, ali cene delova bas variraju npr set SKF ide od 14000 do 18000 pa i 20000, pumpa od 3500 do 4500. Obavezno proveri U Hit Autu, mene je tamo npr uk... EGR ventil(prva ugradnja Meat ^ Doria) za 11000 i znaju da budu jeftini i za druge stvari. Dok nisam naso ove jeftine delove okrenuo sam sigurno 20 ak prodavnica.

Comment

• Taunus L
                      CBC Član
                      • 19.08.2007
                      • 73
                      • Niksic

Originally posted by gogi11
                      Originally posted by Taunus L

pa nisi ni ti LUD....
                      Trebao bi da imas dugme za aktivaciju tonskog sugerisanja i deaktivaciju istog , ja imam tu opciju -levo od volana gde se aktivira esp i jos neke zeze. Moja je spikala na Italijanskom najpre a sada na engeskom, cini mi se da je Italijanka vise SEXY al nema veze upamtio sam joj boju glasa tako da Sto bi Shaban rekao -"Pozno bih je medj hiljadu ZENA" samo da je sretnem sisic
                      E jbg nemam to dugme sa lijeve strane (ima samo za tempomat, za podesavanje farova i za podesavanje osvjetljenja na instrument tabli i displeju klime) tako da izgleda nista od sisic

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790

Originally posted by macaneli
                        ]

druze evo iz mog posta od pre 2 nedelje, cisto da znas cene u okolini Novog Sada. U pitanju je benzinac 1,8

- ulje elf, filteri -ulje -vazduh -klima cena 6500 din.
                        - A veliki servis bi me izasao 22.000 din sto obuhvata sve kaiseve shpanere filtere i ulje (garancija do 60.000) i naravno RUKE majstor Slobe
                        - Samo kaisevi i spaneri oko 13.000. garancija mi je do 60.000km .
                        Dakle sve su njegovi delovi i stvarno mi daje garanciju.
                        Ako ti nije daleko cimni pp pa cu ti proslediti broj.

Comment

• passat
                          CBC Početnik
                          • 23.11.2009
                          • 4
                          • Modrica

Ponavljam,ta cura samo u fuul paketu topreme u renoa dodje sa tim dugmicem levo,obicno benzinski agregati,a za 2.0t.dizel u ovlastenom servisu u S Brodu veliki servis,al znaci fuuul dodje ti tacno 1200km.....inace dizel jako zahtjevan i skup u odrzavanju,ali kralj na putu...govorim za modele od 2000-2003 god!

Comment

• minge
                            CBC Član
                            • 17.09.2009
                            • 59
                            • RS

Laguna 1.9dci 81kw, 20006. god.
                            Juce sam primetio jedan problem, pa da ga podelim sa vama i cujem neke predloge.
                            Upalim autu ujutro, krenem i sve je OK.
                            Medjutim kad menjam iz prve u drugu brzinu cujem neki tupi udarac, kao da nesto spadne i udari od pod.
                            Pomislio sam da mi nije nesto u gepeku ostalo, pa se pomera i lupa, jer ne mogu tacno da odredim odakle dolazi zvuk, izvadim sve, ali bez promene.
                            To se desi samo kad menjam iz prve u drugu, ne u drugim slucajevima. Kada vozim malo duze, kada se auto zagrije, onda ne primetim da nesto lupa.
                            Cudno i za mene zabrinjavajuce.

Comment

• gogi11
                              CBC Senator XXL
                              • 26.10.2009
                              • 790

Mozda zvuci banalno i smesno ali .... da nije mozda otisao neki drzac lonca tj da se nije negde auspuh odkacio?? Kada se to desi auto najcesce lupa (tupo) bas pri menjanju iz prve u drugu brzinu jer se tada i najvise trza prilikom menjanja brzina. Sagni se ispod zadnjeg dela auta i probaj malo da zaljuljas zadnji lonac i vidi da li se u opste pomera tj da li se nesto otkacilo ako jeste cuces isti taj tup udarac -pozadi ili napred gde god da se otkacilo nesto. Nadam se da je to ...(samo da je sto manji trosak u prevodu) . Poz.

Comment

• gboban
                                CBC Član
                                • 26.11.2009
                                • 14
                                • Kula-NS

Pozdrav ljudi, evo jos jednog koji se opasno nalozio na lagunu!
                                Video sam iz posta gogi11 da je moguce proveriti pravu kilometrazu, pa me zanima koliko je to pouzdano i da li to moze samo u ovlascenom servisu? Cuo sam da su se izvestili i da ponistavaju i tu neku memoriju koja bi trebalo da cuva stvarnu kilometrazu.
                                @gogi11 ajde molim te napisi mi gde si radio servis i gde su te cene koje si naveo, koliko sam skontao to ti radi neki prijatelj. ja sam u NS-u pa bi voleo da imam nekog i da mi proveri auto pre kupovine.
                                Naravno saveti za kupovinu polovnjaka su uvek dobrodosli, na sta obratiti paznju itd. Skontao sam da gledam turbinu da li je masna, ovo oko dugmeta start/stop, osvetljenja klime.
                                Trazim 1.9 dCi 2001 ili 2002 godiste.
                                Pozdrav svima jos jednom!

Comment

Working...
                                X