RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cale
    CBC Senator
    • 22.03.2009
    • 297
    • Backa Topola

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

[quote="plocica"]Pozdrav ljudi,
    Sta znaci esp i koja mu je funkcija?

http://www.bosch-esperience.com/uk/lang ... _work.html
    Ovde pogledaj sve o ESP. Imas i animaciju kako sve funkcionise, dole desno.
    NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Danas sam opet na +6 stepeni napolju pokusao da ukljucim prskalice ali nista, ni prednja ni zadnja. Izgleda da temperatura mora biti iznad 10 stepeni da bi se sve lepo otopilo.

Comment

• StudentBGD
        CBC Senator XXL
        • 18.12.2007
        • 1027
        • Beograd

Jel ti se upale brisaci kada probas da prskas? Meni nece ni brisace da pokrene (u polozaju za prskanje stakala) ako nemam tecnosti (sto mi se desilo pre neki dan na Gazeli ).
        Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Ma pokrene on brisace ali nema onog zvuka pumpe! Izgleda da to mora debelo da otopi da bi se sve lepo otopilo, nadam se samo da necu morati da menam motorcic jer to ni na jugu nije riknjavalo kad smrzne.

Comment

• cikajowa
            CBC Veteran
            • 12.11.2009
            • 153
            • svugde

Meni je to sve lepo radilo i na -20 ovih dana...naravno imam tecnost za brisace do -25. Nema tu sta da otopljava.. da je zaledila voda cula bi se pumpa a ne bi bacalo vodu...
            Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• Cherokee_NS
              CBC Senator XXL
              • 08.02.2009
              • 802
              • Novi Sad

Ja sam imao problem sa zaledjivanjem tecnosti za sajbu na Meganu, i isto mi se nije cuo motorcic kada bih da prskam... Isto sam mislio da je riknulo jer nema zvuka...
              Na jednom drugom forumu sam dobio ovaj odgovor:

ako je budes skidao samo ces je sjebati jer je zaledio i motorcic koji je u boci a da ne pominjem creva
              dovoljno je da duze vozis i samo ce se odlediti ako ne onda mozes sipati vrelu vodu u bocu i odledice se a ne moze nista da s****
              posle toga ispumpasa svu vodu iz boce i sipas tecnost koja ne mrzne i resen problem
              i da nemoj pokusavati da prskas dok se ne odledi jer ces sjebati motorcic
              a ne cuje se nista jer je zaledjeno pa ne moze da vrti nista u motorcicu jer voda prolazi kroz motorcic
              a kada nestane tecnosti cuje se jer motorcic vrti u prazno jer nema tecnosti,cak je tada i bucniji kada vrti na prazno
              Danas bi toplije napolju, i proradilo sve... Isprskao tu tecnost koja je bila unutra, i sipao drugu...
              Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• markofpi
                CBC Senator XXL
                • 27.07.2006
                • 1552
                • Bezanijska Kosa

Znam da je negde bilo ali ne mogu da se setim gde. naime drugar kupio Lagunu 2002god., 1.6 16v sa desnim volanom. Nije dobio user manual pa ako neko ima nek kaze ili nek da link odakle se moze skinuti. Takodje posto nema code za radio, a kako ce mu trebati pri prvoj promenu acu-a kako se taj kod moze saznati!?
                I jos nesto, posto mu je kartica u ocajnom stanju, postoji li neka mogucnost kupovine iste ali po povoljnijoj cenu jer ovi ovlasceni deru kozu!?

Comment

• Cherokee_NS
                  CBC Senator XXL
                  • 08.02.2009
                  • 802
                  • Novi Sad

Za kod za radio:
                  Forum for service technicians working in the field of consumer electronics repairs. Service manuals and datasheet searching.

Potrebno je registrovati se, i tamo ima objasnjenje za vecinu automobila koje brojeve sa radia da gleda i da ih posalje... Uglavnom, za max 10 minuta se dobije kod... Ja sam nekoliko puta trazio kod tamo, i uvek dobio ispravan, tako da je ovaj forum preporuka
                  Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• minge
                    CBC Član
                    • 17.09.2009
                    • 59
                    • RS

Pozdrav.

Od danasa mi ne radi senzor za pritisak u gumama, prednji levi
                    Prvo je blinkao i govorio da zamenim gumu zbog slabog pritiska. Ja naduvam, ali on opet isto. Posle toga ispisuje mi poruku na francuskom: Capteure pneu absent, sto bi znacilo nesto kao da je senzor za gume odsutan.
                    Pretpostavljam da se nekome to vec desavalo, pa me interesuje sta raditi sa njima?
                    Da li je bolje otici u ovlasteni servis i poiskljucivati te senzore da vise ne zezaju, i da li se to moze odraditi i koliko je komplikovano (citaj koliko ce me kostati),
                    ili ih popravljati...

Comment

• gogi11
                      CBC Senator XXL
                      • 26.10.2009
                      • 790
                      • Sever Srbije - Novi Sad

Senzori pritiska u gumama imaju bateriju za napajanje (svaki za sebe) a baterije po specifikaciji proizvodjaca traje maksimalno do 10 godina. Najverovatnije da ti se ispraznila baterija i istu treba zameniti ali koliko kosta i gde je mozes nabaviti ne znam. Meni se izpraznila jedna baterija isto na prednjem levom tocku i ali mi je to majstor deaktivirao .
                      Dakle verovatno nije kvar no samo baterija.

Comment

• minge
                        CBC Član
                        • 17.09.2009
                        • 59
                        • RS

Znaci najbolje je da ih iskljucim za stalno? Jer, iskreno meni i nisu nesto preterano potrebni. E sad, kad se iskljucuju, je li se oni samo softverski onemoguce ili je potrebna jos neka intervencija?

Comment

• gogi11
                          CBC Senator XXL
                          • 26.10.2009
                          • 790
                          • Sever Srbije - Novi Sad

Da, najbolje je da ih samo iskljucis i gotovo. Sto bi u narodu rekli : narani svinje i nista ne diraj
                          Samo se deaktivira preko kompjutera i neces vise imati problema a ako i nekada naletis na baterije ti ih kupi pa zameni , mada cinio mi se i nije to bas tako jednostavno no...otom potom.

Comment

• Chubbs
                            Everybody lies
                            • 29.01.2006
                            • 5807
                            • Novi Sad
                            • Audi A6 1.8T

zamolio bih ucesnike u diskusiji da ne citiraju poslenji post vec da koriste opciju ODGOVORI.
                            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Car
                              CBC Senator XXL
                              • 07.07.2005
                              • 900
                              • Beograd

Originally posted by minge
                              Pozdrav.

Od danasa mi ne radi senzor za pritisak u gumama, prednji levi
                              Prvo je blinkao i govorio da zamenim gumu zbog slabog pritiska. Ja naduvam, ali on opet isto. Posle toga ispisuje mi poruku na francuskom: Capteure pneu absent, sto bi znacilo nesto kao da je senzor za gume odsutan.
                              Pretpostavljam da se nekome to vec desavalo, pa me interesuje sta raditi sa njima?
                              Da li je bolje otici u ovlasteni servis i poiskljucivati te senzore da vise ne zezaju, i da li se to moze odraditi i koliko je komplikovano (citaj koliko ce me kostati),
                              ili ih popravljati...

Vec sam jednom pisao ovo, ali ajd opet: ako se sistem zaglupi pa pokazuje da je guma busna/izduvana cak i ako je naduvana kako treba, potrebno je ispustiti gumu sto vise, npr. na 1 bar, i onda istog trenutka naduvati na propisani pritisak... Tako se valjda resetuje, ili sta vec. Ovo sam nasao na netu, i trebalo bi da proradi posle toga.

Po meni je glupo deaktivirati senzore, jer nikad ne crknu svi odjednom pa da ti sad treba 200 evra za popravku. Ja sam za ove 4 godine i 100 000km promenio samo jedan senzor (oko 50 evra), i to jer ga je vulkanizer zeznuo. Inace, sve radi perfektno. Baterije u njima bi trebalo da traju minimum 10 godina.

Comment

• dci Šabac
                                CBC Član
                                • 16.10.2009
                                • 60
                                • Šabac

Pozdrav svima,
                                da pomenem nekoliko stvari na osnovu iskustva sa senzorima za pritisak u gumama:
                                -prvo je potrebno utvrditi da li se tockovi nalaze na pravim mestima,sto je obicno nacrtano na vozacevim vratima,posto svaki senzor ima svoje mesto,i bez obzira gde se na autu tocak nalazi,uvek ce pokazivati izvorno mesto
                                -zatim doduvati gumu na propisan pritisak,ne skodi i ostale doduvati
                                -nije neophodno,ali upaliti i ugasiti automobil jednom,za slucaj da se desava nekakava odlozena reakcija oko resetovanja,lako moguce da sistemi rade malo sporije zbog niske spoljne temperature
                                -ponovo startovati motor i po mom iskustvu nakon nekoliko metara gasi se lampica prazne gume

Comment

Working...
                                X